精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解
When I was a boy there were no smart phones, and our television only got one channel clearly. Still, I never felt bored. The fields, hills and woodlands around my home were the perfect playground whose adventures were only limited by my imagination. I can remember once hiking to nearby lake and walking slowly around it. At the back of it I was amazed to find an old dirt road that I had never seen before. It was full of muddy tyre tracks and deep woods bordered it on both sides, but exploring it still seemed like a fine adventure.
I walked on and on for what seemed like hours. I was sure my guardian angel was whispering in my ears “turn around and head back home”, but I was stubborn and walked on. There was still neither a car nor a house in sight. I noticed that the sun was starting to go and down I grew scared. I didn't want to end up trapped on this road, and I was worried that it would be dark before I could make my way back to the lake again.
I continued to walk on with something growing inside of me. My heart was pounding and my legs were aching. I was almost in tears when I saw something in the distance. It was a house that I recognized. I jumped up and down and laughed out loud. It was still over a mile away, but my legs felt like feathers and I hurried back to my house in no time. I walked in with a big smile on my face just in time for dinner. Then I ended my adventure with a good night's sleep.
I often thought of that experience recently. Actually, in our life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again. They can lead us to hey can lead us to our homes in our hearts. May you always walk your path with love! May you always help your fellow travelers along the way! And may your roads always lead you home again!
(1)Why did the author hardly feel bored when he was young?
A.He could watch TV all day.
B.He could have fun in nature.
C.He had many friends to play with.
D.He used to explore the old dirt road
(2)What does the underlined word “something” in Paragraph 3 probably refer to?
A.Doubt.
B.Hope.
C.Fear.
D.Courage.
(3)How did the author feel when he was exploring the dirt road?
A.He was contradictory in mind.
B.He was unconscious of danger ahead.
C.He was worried to be trapped in the woods.
D.He was afraid of being scolded by his parents.
(4)What may be the best title for the passage?
A.Every Effort Is Worthwhile.
B.All Roads Lead Home.
C.Be Determined in Your Life.
D.Be Brave to Adventure.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)B
【解析】本文是一篇议论文,所有的路都是回家的路。这辈子所有的路不管怎样迂回曲折,最终都会引导着我们回家,有的是回到这里,回到我们物质层面的家,有的是回到我们心灵的家园。
(1)考查推理判断。根据第一段中的“Still, I never felt bored. The fields, hills and woodlands around my home were the perfect playground whose adventures were only limited by my imagination.”可知,小时候作者从大自然中寻找快乐,所以从来不感到无聊。故选B。
(2)考查词义猜测。根据第三段中的“My heart was pounding and my legs were aching. I was almost in tears when I saw something in the distance.”可知,作者内心渐渐地恐惧起来。推知,划线词的意思是“害怕,恐惧”,故选C。
(3)考查推理判断。根据第一段中的“At the back of it I was amazed to find an old dirt road that I had never seen before. It was full of muddy tyre tracks and deep woods bordered it on both sides, but exploring it still seemed like a fine adventure.”可知,探索这条泥土路似乎是一种冒险,所以他心里是矛盾的。根据句意可知选A。
(4)考查主旨大意。根据最后一段中的“I often thought of that experience recently. Actually, in our life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again. They can lead us to hey can lead us to our homes in our hearts.” 我记得最近见过的一则标语是这样说的:“所有的路都是回家的路。”此言不虚,这辈子所有的路不管怎样迂回曲折,最终都会引导着我们回家,有的是回到这里,回到我们物质层面的家,有的是回到我们心灵的家园。可知,所有的路都通向家。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Most dogs hate being left at daycare (日托)一Not Riley! In fact, the five-year-old golden retriever(金毛寻回犬), who lives in Belmont, North Carolina, loves being at the Happy Dog Cafe & Boutique so much that he recently decided to pay the center a visit all by himself.

The chain of events began on May 6 when his owner, Tonia Mosteller, let Riley out in the backyard. But the pet had bigger plans than to relax and enjoy the warm spring afternoon. Earlier that day, Riley had run into his pals(朋友)who were spending the day at the Happy Dog Cafe & Boutique, and wanted to be with them. Hence, as soon as he was alone, the dog lifted the gate latch (插销)and began the mile-long walk to the doggy daycare.

When Tonia returned a short time later, she found the backyard empty and the gate wide open. Fortunately, before she had time to panic, her husband called to let her know that Riley was safe and having the time of his life at his favorite daycare.

According to Teresa McCarter, owner of the centre, a customer had found Riley patiently sitting outside, just waiting to be let in. No sooner had Teresa opened the door than the golden retriever ran in to greet 26 of his best friends, who all seemed as thrilled to see him.

Tonia was not surprised that Riley knew exactly how to get to the daycare, given that he has been going there since he was a puppy. She was, however, amazed that he loved it enough to escape from the house. Though the Mostellers offered to pick Riley up, Teresa decided that if Riley had made the effort to get to the daycare on his own, the least she could do was allow him to enjoy a nice day with his pals.

1What was Riley’s bigger plan?

A. To play with his friends at the centre.

B. To relax himself in the backyard.

C. To spend the warm afternoon alone.

D. To walk himself in the warm afternoon.

2From the passage we can infer that ________.

A. Riley was badly treated at home

B. Riley was a very smart dog

C. other dogs often came to visit Riley

D. Riley’s owner left the gate open

3Where was Riley when a customer found him?

A. He was outside his backyard.

B. He was on the way to the centre.

C. He was waiting outside the daycare.

D. He was playing with the other dogs.

4What made Tonia surprised was that ________.

A. Riley knew the way to the doggy daycare

B. Riley was so thrilled lo see the other dogs

C. Riley has been going there since he was a puppy

D. Riley loved the centre so much to escape from home

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】目前,不少人在写作文或交流时喜欢使用网络语言。就此现象,你班最近举行了一场讨论。请根据下表的提示,客观地介绍讨论的情况及你的观点。

40%的同学认为

60%的同学认为

你的观点

1.有点荒诞,有时让人无法理解

2.违背了汉语的语法规则,对学习毫无帮助

1.幽默,使语言更生动

2.有助于表达思想

1…

2. …

荒诞ridiculous

注意:

1 对所给提示,不要简单翻译,可适当增加细节,使行文连贯。

2 词数150左右。开头已给出,不计入总词数。

Nowadays, with the development of the Internet, there came a kind of language called Web Language. _______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。

1Where does the conversation probably take place?

A. At home. B. On a bus. C. In a car.

2Where do the speakers plan to go?

A. To the downtown area. B. To the village. C. To the third street..

3Why is the woman worried?

A. She doesn’t know how to get to bank.

B. She thinks she will be late for the party.

C. She does not know whom to ask for directions.

4What will the speakers probably do next?

A. Stop and ask the policeman.

B. Go to the bank for help.

C. Turn left at the next block.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】1 we all know, cultural relics belong 2 the people all over the world. Nowadays, more and more people are interested in the topic about 3 to protect cultural relics such as places of interest, old city 4 (wall), folk arts and so on. Some even advise 5 (devote) to new culture exhibitions in order to educate the public. As 6 matter of fact, the Chinese government has been 7 (concern) about the topic and 8 (take) measures. At the same time, more and more foreigners are coining to enjoy Chinese culture,9 we are sure the interest in Chinese relics abroad will be 10 (great).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】“________ many people say that life is the art of living, I believe that life is the art of drawing without an eraser,” said Christine, CEO of the Greater China division from a bank in Singapore.

A. Once B. Since C. While D. If

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】—What do you think it is that has contributed to his huge success?

—________ he keeps focused on what he is doing.

A. Because B. How C. Whether D. That

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】A group of frogs were traveling through the woods. And two of them fell into a deep pit. When the other frogs saw how deep the pit was, they told the two frogs that they were as good as dead. The two frogs didn't listen and tried to jump out of the pit with all their might. The other frogs kept telling them to stop. Finally, one of the frogs heard what the other frogs were saying and gave up, so he died.

The other frog went on jumping as hard as he could. Once again, the other frogs cried at him and told him to stop and just allow himself to die. He jumped even harder and finally made himself out. When he got out, the other frogs said, "Didn't you hear us?" The frog explained to them that something was wrong with his hearing. He thought they were encouraging him the whole time.

There is power of life and death in the tongue. An encouraging word to someone who is down can lift him or her up and help them make it through the day. Be careful of what you say. Speak life to those who cross your path. The power of words—anyone can speak bad words that rob another of the spirit to go on in difficult times. But an encouraging word can go such a long way.

【写作内容】

1.用约30个词概括上面这篇文章的内容;

2.用约120个词就“语言的力量”发表你的看法和感受,内容包括:

(1)语言在现实生活中的正负面影响;

(2)举一个发生在你或你认识的人身上的例子,说明语言的正或负面的影响;

(3)日常生活中,我们应该如何利用好语言,让语言产生积极的影响。

【写作要求】

在作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。

【评分标准】

内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】People with simple names enjoy quicker career advancement because names which are hard to pronounce inspire negative _______ from superiors.
A.consideration
B.consequences
C.expectations
D.reactions

查看答案和解析>>

同步练习册答案