【题目】 There are some differences between American English and British English. Some differences are quite interesting.
When my friend Lily from London used the word "larder", I didn't know what it meant. Realizing I didn't follow her, she used another word. I finally knew she wanted to find something to keep some food.
The next word came up when we were planning a lunch date. She jotted down the date and time in her diary, while I marked my calendar. If she called me on the phone, she would ring me up. But if the line was busy, she would say the line was engaged.
Most times, I can know what Lily means. Last week, she regretted sending her boys to watch an early morning tennis game without their fleeces. I thought that she meant without their jackets or something like those. Other times, we have to ask each other. She recently told me a funny tale about a woman who was pissed. I wondered what had made the lady angry. It turns out that pissed means drunk.
Here is one more example. My British friend Jane was filling out a ticket at the grocery store(食品杂货店)recently. She asked the young man if he had a rubber. When she noticed he didn't follow her, she quickly asked for an eraser, which, in England, is often called a rubber.
In order to communicate well with the British, we Americans should learn some words that the British use differently. And I think people who learn English as a second language should also realize that there are differences between American English and British English.
【1】When Lily used the word "larder", she was probably looking for a ________.
A. cupB. ladder
C. cupboardD. cooker
【2】What does the underlined phrase "jotted down" in Paragraph 2 mean?
A. Wrote down.B. Left behind.
C. Looked for.D. Settled down.
【3】According to the passage, Lily regretted sending her boys to watch a tennis game mainly because ________. .
A. the game was boring
B. she wanted to spend time with her boys
C. she didn't dress her boys in thick clothes
D. her boys got lost
【4】What is the passage mainly about?
A. The British way of using words.
B. Some new words the writer's British friends taught her.
C. The reasons why Americans can't follow the British at times.
D. Some words used differently in British English and American English.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
这是一篇说明文。作者通过生活中的一些例子告诉我们英式英语和美式英语的差异。
【1】推理判断题。根据第二段中的"I finally knew she wanted to find something to keep some food"可知,Lily在寻找一个可以放食物的东西,由此推断她想找的是“橱柜”。故选C。
【2】词义猜测题。根据前文The next word came up when we were planning a lunch date.可知作者和Lily正在计划共进午餐。根据"while I marked my calendar(日历)"可知作者在日历上标记了日期,这说明她们已经定好了日期。由此推测在作者标记日期的同时,Lily将日期写在了日记本上。故选A项。
【3】推理判断题。根据第三段中的Last week, she regretted sending her boys to watch an early morning tennis game without their fleeces. I thought that she meant without their jackets or something like those可知Lily后悔让她的儿子在without their fleece的情况下观看清晨的网球比赛,作者猜测Lily说“without their fleeces”是想说没穿他们的夹克或者类似的衣服。这说明Lily后悔让自己的儿子去看网球比赛是因为没给自己的儿子穿厚衣服,故选C。
【4】主旨大意题。根据文章第一段There are some differences between American English and British English. Some differences are quite interesting. 可知作者说英式英语和美式英语之间有一些不同,有一些差异很有趣。之后举了一些例子来说明这些有趣的差异(主要是用词上的)。也就是本文主要讲述了英式英语和美式英语的一些词在使用上的差异,故选D。
概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。本文的第一段There are some differences between American English and British English. Some differences are quite interesting.很明显就是主题句,考生只要注意第一段就可以抓住全文主旨,即英式英语和美式英语的一些差异,选出正确答案D项。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Social media promotion (促销) has become so important nowadays that businesses are offering freebies to anyone with a certain following on popular social networks. Case in point, this Milan-based restaurant that offers free sushi to people with a bit of influence on Instagram.
Matteo and Tomaso Pittarello, the owners of the “This Is Not a Sushibar” restaurant in Milan, are well aware of the potential (潜力) of social networks like Instagram, and they’re more than willing to give away some sushi, if it means getting some exposure (曝光). At their restaurant, people have the classic payment choices-cash or card-plus a novel one, paying in Instagram followers. ① The idea is pretty simple: the more followers you have, the more you can eat without having to spend a cent.
It makes sense that Instagram stars with hundreds of thousands or even millions of followers get the most free food, but even a few 1,000 followers on the photo-sharing platform will get you a free bit to it Customers who have between 1,000 and 5,000 followers will get a free sushi plate. 5,000 to 10,000 followers get you two free plates, 10,000 to 50,000, four free dishes, 50,000 to 100,000 followers, eight dishes, and people with 100,000 Instagram followers get a free full lunch or dinner.
② Just having a lot of followers isn’t enough, customers also have to publish a post on their Instagram account and tag @thisisnotasishibar and include the hashtag #thisisnotasushibar. will only receive their free sushi after showing the publish post at the counter.
③ “Today, advertising (广告) on social networks and, in particular, Instagram, is what works best,” the Pittarello brothers said, adding that the aim of their Instagram payment method is twofold--by involving Instagrammers both big and small, the business will get bigger exposure, and it will also make customers feel engaged in the project.
“This Is Not a Sushibar” introduced the payment alternative (选择), but we’ll have to wait and see how long it will exist for. ④ . Without a set limit of daily Instagram payments, I think the restaurant may start recording losses pretty soon. After all, 1,000 followers on Instagram are not that hard to get, and people will rarely say no to a free lunch.
【1】The underlined word “novel” in paragraph 2 is closest in meaning to ________.
A.freeB.new
C.funD.easy
【2】What can we infer from the passage?
A.Customers prefer to pay by Instagram rather than in cash or by bank card.
B.Thousands of Instagram users have enjoyed the restaurant’s free sushi.
C.The Pittarello brothers don’t want to advertise through traditional media.
D.Asking customers to publish a post benefits both businesses and customers.
【3】The sentence “There is one catch though” can be put in ________.
A.①B.②
C.③D.④
【4】What is the author’s attitude towards the Instagram payment choice?
A.Concerned.B.Optimistic.
C.Supportive.D.Objective.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】按给出的中文意思,用括号内所给的英语,翻译下列句子。
【1】站在门口的小伙子在音乐方面很有天赋。(gift)
____________________________________________________________________________
【2】显然,你应当为自己的行为向老师道歉。(obvious; apologize)
____________________________________________________________________________
【3】父母们非常重视教育,希望他们的孩子可以受到良好的教育。(attach)
____________________________________________________________________________
【4】与他争论是没用的,因为他非常固执。(argue)
____________________________________________________________________________
【5】尽管Amy发现学钢琴很难,但她还是设法坚持了下来。(manage)
____________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Chicago is becoming one of the country’s most wonderful cities to film television. When this wonderful place is properly represented in a film, I cannot help but love it! Here are some movies that feature this great city.
Southside With You
Neighborhood: The whole South Side
Director: Richard Tanne
Starring: Tika Sumpter and Parker Sawyers
Rotten Tomatoes Score: 92%
Released: 2016
Genre(类型): Biography, Drama, History and Romance
High Fidelity
Neighborhood: Wicker Park
Director: Stephen Frears
Starring: John Cusack, Jack Black and Todd Louiso
Rotten Tomatoes Score: 91%
Released: 2000
Genre(类型): Comedy, Drama, Music and Romance
Mean Girls
Neighborhood: This one is famous since it takes place in Evanston and some other parts of the North Shore.
Director: Mark Waters
Starring: Lindsay Lohan, Rachel McAdams and Amanda Seyfried
Rotten Tomatoes Score: 83%
Released: 2004
Genre: Comedy
Hoop Dreams
Neighborhood: Cabrini-Green, West Garfield Park and Westchester, IL
Director: Steve James
Starring: William Gates and Arthur Agee
Rotten Tomatoes Score: 98%
Released: 1994
Genre: Documentary, Drama and Sports
【1】What do High Fidelity and Mean Girls have in common?
A. They’re both shot in Wicker Park.
B. They’re both directed by Mark Waters.
C. They are both center on funny plots
D. They both invite the same leading actors.
【2】What can people do on Rotten Tomatoes?
A. Have a good knowledge of Chicago.
B. Make friends with others in Chicago.
C. Gain access to the latest film resources
D. Get to know some film reviews directly.
【3】Who play roles in Hoop Dreams?
A. William Gates and Arthur Agee.
B. Tika Sumpter and Parker Sawyers.
C. John Cusack, Jack Black and Todd Louiso.
D. Lindsay Lohan, Rachel McAdams and Amanda Seyfried.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What does the woman do?
A.A hostess.B.A tourist.C.A musician.
【2】Where does Dave play football at the weekend?
A.In the street.B.In the clubs.C.In the park.
【3】Which is Dave fond of?
A.Street festivals.B.Museums.C.Galleries.
【4】Why does Dave NOT go to the good restaurants?
A.He is bored of them.
B.He can’t afford them.
C.He is too busy.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】用模块一Units1-2所学的新单词的恰当形式填空。
【1】He didn't realize visitors were ____________ (要求) not to take photos in the museum until then.
【2】The family ____________ (遭受) heavy losses in the Second World War.
【3】They were told to wear ____________ (正式的) clothes to attend the meeting.
【4】He i____________ all the ' No Smoking' signs and lit up a cigarette.
【5】He spoke English with a strong African ____________(口音).
【6】Although Bill and Jill d____________ on most things, they are best friends.
【7】If you have difficulties in English reading, one important thing you must do is to increase your v____________.
【8】I would be g____________ if you could give me some advice.
【9】People ____________ (在场的) in the party were all shocked at the news.
【10】Besides his n____________ language, the super star can speak 7 foreign languages.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】Why is the man going to Beijing?
A. To find a job. B. To travel. C. To do business.
【2】How will the man go to Beijing?
A. By air. B. By train. C. By car.
【3】What does the man ask the woman to do?
A. Get his things ready. B. Buy him a ticket. C. Wish him good luck.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】According to Baidu, the high-quality content of Cloud Music will reach massive users _______ Baidu’s app and video platform.
A.in honor ofB.in view ofC.by virtue ofD.by way of
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Since a university education in the United States 【1】(be) very expensive, most students work in addition to studying. Students 【2】(usual) work part-time, but some students take full-time jobs.
A typical job for a students would be working 【3】a waiter or waitress. Other typical off-campus jobs would include being a clerk in a store or delivering pizza. Sometimes students also find jobs on campus such as cleaning, working in a cafeteria or library or answering 【4】(telephone). Most student jobs are entry-level and low paying, but have flexible schedule【5】(allow) students to attend classes.
Sometimes students also hold more responsible positions such as managers, or if they are lucky, positions in their area of study, 【6】they hope will help them find employment after they graduate.
【7】double responsibilities of working and studying result in a very busy, 【8】(stress) life for some students. 【9】, it is the only way for many people to finance their college educations. Some Americans believe that the work experience is good for the students 【10】(they) since it gives them a taste of “the real world” outside the school.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com