精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.Meditation is a way to gain a better understanding of what is going on inside your head and your body,and it can help you have a better life.
There are almost endless different kinds of meditation but they all have one thing in common,the seated gesture.Sitting with your back straight and your legs crossed allows the body to become motionless for long enough to get in touch with the feelings you are having inside,and the effect those feelings are having on your state of mind.
All of the different forms of meditation have one purpose,to allow you to separate your"self"from what's going on in your head!Why does this matter?Because most of what is going on in our heads isn't very nice!
You see our brains have developed over millions of years,to help us survive.Back in the days of lions and tigers trying to eat us,we had to be very sensitive to dangers around us.Now,millions of years later,our minds are still programmed to seek out danger,so we tend to look at everything from a negative angle.
Well,it doesn't need to be that way!Because we are not cave people anymore!The newest parts of our brain that have developed are where our feelings of love and happiness and creativity function lie.
Meditation helps us cool down the fear response that comes naturally to us,and helps us access the higher function areas of our brain.
This allows us to live happier,healthier and more productive lives.By having access to this new awesome area of the brain we can do better at school,perform better in sports,have better relationships with our parents and friends,and spot dangerous thoughts and behaviors before they lead us into trouble!

32.What is the common thing in different kinds of meditation?B
A.Thinking deep in your mind.
B.Sitting in the same style.
C.Affecting your feelings inside.
D.Helping to lead an active life.
33.What is the purpose of practicing meditation?C
A.To tell us what happens in your head.
B.To get in touch with the outside world.
C.To separate yourself from what you think.
D.To get rid of the strange thoughts in your brain.
34.What causes us to look at things negatively?C
A.Many lions and tigers arc around us.
B.We have bad relationships in society.
C.Sensation to dangers continues until now.
D.We lack the higher function areas of our brain.
35.Which of the following can be the best title for the text?A
A.What is meditation?
B.Meditation made simple.
C.Meditation gestures.
D.Forms of meditation.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了冥想是一种更好地了解你的大脑和身体内部发生的事情的方法,它可以帮助你过上更好的生活.

解答 32.B.细节理解题.根据第二段There are almost endless different kinds of meditation but they all have one thing in common,the seated gesture.Sitting with your back straight and your legs crossed allows the body to become motionless for long enough to get in touch with the feelings you are having inside可知不同的冥想的共同点是打坐的姿势相同;故选B
33.C.细节理解题.根据第三段All of the different forms of meditation have one purpose,to allow you to separate your"self"from what's going on in your head!Why does this matter可知冥想的目的是将自己从你的思想中独立出来;故选C.
34.C.细节理解题.根据文章Now,millions of years later,our minds are still programmed to seek out danger,so we tend to look at everything from a negative angle可知导致我们看事情是负面的是由于对危险是敏感一直保留到现在;故选C.
35.A.推理判断题.根据第一段Meditation is a way to gain a better understanding of what is going on inside your head and your body,and it can help you have a better life可知文章的最佳标题为冥想是什么;故选A.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

4.(36)CSometimes they try to get out of a class to escape a teacher they don't like.Here is some advice to solve this problem.
Ask yourself,"What can I learn from this teacher?"Even if you don't worship (崇拜) his or her personality or lectures,dig deep until you find a subject in which he or she is very knowledgeable.Focus on that part of the teacher's personality,and use him or her as a tool for learning.Not only will you gain more knowledge in that subject,but a closer relationship with your teacher may help you understand one another better.(37)D
Talk to students who are doing well in the class and ask them for tips,tools,and a plan of action to get along with the teacher better.(38)B
If you still can't get along,make an appointment with the school guidance counselor (辅导员).He or she will offer many tips and suggestions for you to get out of difficult teacher relationships.(39)FThat means they can help you and your teachers get rid of the bad impression on each other.
(40)AYour parents can meet with your teacher and try to work it out.
Teachers are there for more than just homework,and they know about more than just their subject matter.They can help you learn how to function as an adult and a lifelong learner.
Undoubtedly,these will be a few teachers along the way who you will always remember and  who might change your life forever.

A.If your relationship problems can't be solved in school,then it's time to tell your parents or guardians.
B.If you're too shy to talk to another student,study his or her actions and behavior in the classroom and try to follow that lead.
C.Students don't always get along wll with their teachers.
D.There must be something good in every teacher for you to learn from.
E.Students find it easy to get along well with their teachers.
F.Sometimes a guidance counselor can act as a mediator between you and the teacher.
G.Guidance counselors have the right to blame teachers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.Wang Lin failed to be admitted to Hong Kong University last year,and only then________the importance of English.(  )
A.he finally realizedB.he had realized
C.had he realizedD.did he realize

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

2.I would always keep my distance from drinkers on social occasions(场合).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

9.It is natural that young people are often uncomfortable when they are with their parents.
(36)A They often think that their parents are out of touch with modern ways,that they are too serious and too strict with their children,and that they seldom give their children a free hand.
It is true that parents often find it difficult to win their children's trust and they always forget how they themselves felt when young.
(37)D I is one of their ways to show that they have grown up and they can face any difficult situation.Adults worry more easily.Most of them plan things ahead.
Young people make their parents angry with their choices in clothes,in entertainment and in music.But they do not mean to cause any trouble:It is just that they feel cut off from the adult's world,and they have not yet been accepted into their world.(38)FAnd if their parents do not like thir music or entertainment or clothes or their way of speech,this will make the young people very happy.
Sometimes you are so proud of yourself that you do not want your parents to say"yes"to what you do.(39)C It is natural enough,after being a child for so many years,when you were completely under your parents'control.
(40)E If your parents see that you have a high sense of responsibility,they will give you the right to do what you want to do.

A.They say that their parents don't understand them.
B.Young people like to live with their parents.
C.All you want is to be left alone and do what you like.
D.Young people like to act without much thinking.
E.If you plan to control your life,you'd better win your parents.
F.That's why young people want to make a new culture of their own.
G.Parents should understand young people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.假定英语课课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词.
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
My grandpa used to be a teacher who is retired now.he has been living the busy and active life,going online,writing articles for newspapers,but attending academic conferences all over the country.He also had many bobbies,such as growing flowers at home,collecting stamps and coins,and especial drinking tea.There are various tea sets and almost all kinds tea in his home,most of that I can't name.
My grandpa is so very crazy about tea that he can't live with enjoying tea several times a day.He once told me he would be sleepy without tea.I often help making tea and drink together with me.I love my grandpa.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

6.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I'd like tell you something about your life in this boarding school.I stay in a dormitory with three other girls,all of whom are kind and nice.We get on well to others and have become good friends.Living in a boarding school make me independent.I am confidence to take care of myself,wash the clothes,and clean the rooms,which I never did when at home.The classes here are very interesting and challenged.I'm still feeling a little dissatisfied with some other thing.The living conditions are not as good as it at home and the chance to get in touch with the outside world is limited.Anyway,I'll get used to live here and hope everything will be more better soon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.Bob and John are able to talk openly to one another whenever either of them       hurt.(  )
A.feelB.are feelingC.feelsD.was feeling

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.When explaining how the digital camera works,the salesman uses clear English_____ technical language.(  )
A.in response toB.on account of
C.on behalf ofD.in preference to

查看答案和解析>>

同步练习册答案