10.Does Fame Drive You Crazy?
Although being famous might sound like a dream come true,today's star,feeling like zoo animals,face pressures that few of us can imagine.They are at the center of much of the world's attention.Paparazzi (狗仔队) camp outside their homes,cameras ready.Tabloids (小报) publish thrilling stories about their personal lives.Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature!
According to psychologist Christina Villareal,celebrities-famous people-worry constantly about their public appearance.Eventually,they start to lose track of who they really are,seeing themselves the way their fans imagine them,not as the people they were before everyone knew their names."Over time,"Villareal says,"they feel separated and alone."
The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages.In the 4th century B.C.,painters followed Alexander the Great into battle,hoping to picture his victories for his admirers.When Charles Dickens visited America in the 19th century,his sold-out readings attracted thousands of fans,leading him to complain (抱怨) about his lack of privacy.Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about film-stars in much the same way that modern tabloids and websites do.
Being a public figure today,however,is a lot more difficult than it used to be.Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras.When they say something silly or do something ridiculous,there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their"story"alive forever.
If fame is so troublesome,why aren't all celebrities running away from it?The answer is there are still ways to deal with it.Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities.They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever made them famous in the first place.
Sometimes a few celebrities can get a little justice.Still,even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are.They are tired of being famous already.
28.It can be learned from the passage that stars todayB.
A.are often misunderstood by the public
B.can no longer have their privacy protected
C.spend too much on their public appearance
D.care little about how they have come into fame
29.What is the main idea of Paragraph 3?B
A.Great heroes of the past were generally admired.
B.The problem faced by celebrities has a long history.
C.Well-known actors are usually targets of tabloids.
D.Works of popular writers often have a lot of readers.
30.What makes it much harder to be a celebrity today?A
A.Availability of modern media.
B.Inadequate social recognition.
C.Lack of favorable chances.
D.Huge population of fans.
31.What is the author's attitude toward modern celebrity?D
A.Sincere.
B.Sceptical.
C.Disapproving.
D.Sympathetic.
分析 本文叙述了现在的名人面临许多问题.们人们没有隐私可言,那些小报记者,用先进的摄像机躲在名人家附近拍照,通过网络快速的传播.其实名人面临的问题已经有很长的历史.许多名人已经厌倦出名了.
解答 28.B 推理判断题.文章第一段及文章第四段句子When they say something silly or do something ridiculous,there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their"story"alive forever.当他们说些愚蠢的事或做一些可笑的事情时,总是有互联网在几分钟内传播新闻,并使他们的故事永远流传下去.由此可以推断出现代明星保护隐私很难,故选B项.
29.B 段落大意题.第三段首句"The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages"以及本文所举事例表明名人们所面临的问题历史悠久.故选B项.
30.A 细节理解题.文章第五段首句提到当今成为一公众人物比过去难了,接下来提到"photographers with modern cameras"及"the Internet to spread the news in minutes…"知现代媒体的普及使当今成为一名人更难了.故选A项.
31.D 推理判断题.根据最后一段的They are tired of being famous already.可知作者认为名人已经厌倦出名了,从中可推测作者同情名人.所以答案选D.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.