精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Monitoring the mood of a pet dog could be used as an early warning sign that an elderly owner is struggling to cope, a new report has claimed.

Researchers placed movement sensors (探测器)on dogs to track their behaviour and identified 17 distinct activities, including chewing, barking, sitting and dig?ging.

This allowed them to map the normal behaviour of a healthy, happy dog, which means any changes can be monitored and could indicate an issue with its owner.

Nils Hammerla, part of the team from Newcastle University, said, "Humans and dogs have lived together in close relationships for thousands of years, which has led to strong emotional and social mutual bonds.

"A dog's physical and emotional dependence on its owner means that its well-being is likely to reflect that of its owner. Any changes such as the dog being walked less often, perhaps not being fed regularly, or simply-demonstrating 'unhappy , behaviour could be an early indicator for families that an older relative needs help. This is the first system of its kind which allows us to re?motely monitor a dog's behaviour in its natural setting.,,

The team of academics, who presented their findings at the 2013 UbiComp conference in Zurich, created a hi-tech, waterproof(防水的)dog collar for the study.

Dr Cas Ladha, who led the study, said, "A lot of our research is focused on developing intelligent systems that can help older people to live independently for lon?ger. But developing a system that reassures family and carers that an older relative is well without intruding on (侵犯)the individual's privacy is difficult. This is just the first step but the idea behind this research is that it would allow us to support people without the need for cameras."

A range of dogs was used for the study, as the team needed to map distinct behaviour that correlated between different breeds.

1. From the text , we know that Nils Hammerla .

A.    led the study and identified 17 activities of dogs

B.    thinks some activities of dogs can reflect senior owners' health

C.    studied the relationship between humans and ani?mals

D.    developed a hi-tech, waterproof dog collar

 

2. The underlined word " reassure  in Paragraph 7probably means "  

A, protect       B. comfort

C.  warn       D. recognize


3.    Which of the following is an advantage of the intelli?gent system mentioned in the text?

A.    It can indicate that people aren't well.

B.    It can identify different activities of dogs.

C.    It monitors an elderly owner without disturbing his privacy.

D.    It lets people see the dog's behaviour clearly.


4.    Which of the following could be the best title for the text?

A.    Dogs' mood can be an indicator of owners' health

B.    Strong bonds between dogs and their senior owners

C.    Signs that your older relative needs help

D.    A special way of taking care of the old

【文章大意】本文是一篇科普类文章,讲述了一项研究成果:狗的心情可以反映主人的健康状况,而一种监测狗的智能系统能帮助老人更好地独立生活。

B 细节理解题。根据第五段'"A dog's physical and emo?tional dependence on its owner means that its well-being is likely to reflect that of its owner.,"可知,狗对主人身体与情感的依赖能反映主人的健康状况,故选B项。

B 词义猜测题。句子"But developing a system that reas?sures family and carers that an older relative is well without intruding cm(侵犯)the individual's privacy is difficult."的意思是:可是很难开发这样一种系统——它要能够使得家人和护理老人的人确信老人在没有被侵犯隐私的情况下仍然生活得很好。protect保护,保卫,警戒;comfort使舒服,安慰, 使缓和;warn警告,提醒;recognize承认,认出。根据句意和构词法知识(sure — assure—reassure)可知,reassure的意思是"使放心,使消除疑虑",comfort的意思最接近,故选择B项。

C细节理解题。根据倒数第二段"'This is just the first step but the idea behind this research is that it would allow us to support people without the need for cameras.,"可知,这个研究背后的想法是它能允许我们在不需要照相机的情况下来照顾家人,即不侵犯隐私,故选C项。

A 主旨大意题。根据本文第一段"Monitoring the mood of a pet dog could be used as an early warning sign that an elderly owner is struggling to cope..."可知,狗的情绪可以反映主人的健康状况,下面围绕这项研究展开,故选A项。

题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练24 阅读理解(科普知识型)+完形填空(夹叙夹议文)+语法填空

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

3.The beautiful city of Qingdao______(situation) on the east coast of China,attracts a lot of tourists every year.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. 如果你不能尽快完成作业,今晚就不允许你出去。

You___________________   to go out tonight if you can't finish your home-

work soon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Today my father and I drove to visit Li We" whom we had been supporting for two years. We set off early

in the morning, and after a twohour drive, we arrived in his home. At that moment, he was working in the garden when his grandpa was sitting in the sun. They were excited to see us and gave us warm welcome. We gave Li Wei a schoolbag and some books as well. Grate?ful and being moved, he showed us his excellent school-works ,which impressed us greatly. Li Wei and I talked about our dreams, friends and school life. We were very happy that we didn't realize it was time to leave. They saw me off at the village entrance and we waved goodbye to them, promised to come back again. I really feel hap?pily about what we did today.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

14. When the headmaster came in, the whole class _______ (listen) to the teacher attentively.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

单词拼写

1.It is unusual to snow in this r_______ . So when it snowed yesterday,people got very excited.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8.We live further down on the _________ (在.. 对面)side of the road.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

10. E-mail, as well as telephone, _____________ _ (play) an important part in daily communication.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4.The classroom is so large that it can hold ________________________    (多达)100 students.

查看答案和解析>>

同步练习册答案