精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
1.Sometimes the toughest thing about feelings is sharing them with others.Sharing your feelings helps you whether your feelings are wonderful or terrible.Sharing also helps you to get closer to people you care about and who care about you.But how?
You can't tell your friends what's inside your backpack if you don't know what's in there yourself.Feelings are the same way.Before you can share them with anyone,you have to figure out what feelings you have.
Making a list of your feelings can help.You can do this in your mind or by writing it out or even by drawing pictures.Is something bothering you?Does it make you frustrated or terrified?Do you feel this emotion only once in a while or much of the time?
The way a person feels inside is important.If you keep feelings locked inside,it can even make you feel sick!But if you talk with someone who cares for you,you will almost always start to feel better.It doesn't mean your problems and worries magically disappear,but at least someone else knows what's bothering you and can help you find solutions.
Your mom and dad want to know if you have problems and what's happening in your life.But what if a kid doesn't want to talk with parents?Then find another trusted adult,like a relative or a teacher at schoo1.Maybe this person can help you talk with your parents about your problem or concern.
Once you know who you can talk with,you'll want to pick a time and place to talk.You can talk publicly in your family.But some kids are more private than others and they will feel shy about sharing their feelings.Then find a quiet place or write it down on a piece of paper.A kid doesn't have to share every feeling he or she has.

32.What does the passage mainly tell us?C
A.The importance of feelings.
B.How to figure out your feelings.
C.How to share your feelings.
D.The people sharing your feelings.
33.What can we learn from Paragraph 2?B
A.Kids can't tell their friends about their backpack.
B.Kids should know about themselves first before sharing.
C.Kids need to find out what others think of them first.
D.Kids'feelings are the same in a way.
34.What might happen after sharing your feelings with others?D
A.You'11recover from your illness.
B.Your worries will magically disappear.
C.You'11like more private talks.
D.You will feel relieved.
35.Where is this passage probably taken from?C
A.A science fiction.
B.A parents'brochure.
C.A children's magazine.
D.A notice board.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了如何分享你的感受的一些方法,帮助孩子学会分享.

解答 32.C.推理判断题.根据第一段Sharing your feelings helps you whether your feelings are wonderful or terrible.Sharing also helps you to get closer to people you care about and who care about you.But how可知本文主要告诉我们如何分享你的感受;故选C.
33.B.细节理解题.根据第二段Before you can share them with anyone,you have to figure out what feelings you have可知在分享之前孩子需要了解自己的感受;故选B.
34.D.推理判断题.根据文章But if you talk with someone who cares for you,you will almost always start to feel better.It doesn't mean your problems and worries magically disappear可知与别人分享你的感情后你会松一口气;故选D.
35.C.推理判断题.根据最后一段But some kids are more private than others and they will feel shy about sharing their feelings.Then find a quiet place or write it down on a piece of paper.A kid doesn't have to share every feeling he or she has可知文章最可能来自儿童杂志;故选C.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.What a messy room!You should learn to put everything in order.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.The old woman has three sons,       are doctors.(  )
A.both of whomB.both of whichC.all of whomD.all of which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

9.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文.短文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
During studying in Spain,beside taking classes,I travelled around.One of the best part of my experience was living with my host mom,Helena.She was generously welcomed all my classmate Li Li and me into her home.I enjoyed have conversations with him and discussing the cultural differences between Spain and China.Living with my host family or taking classes in Spanish really helps me with my spoken language.I felt my level of cultural awareness was great improved during the five months.Spending time studying abroad in an entirely different culture was best decision I had made.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.The best adventure holiday you'll ever have!Adventure Summer Camp is the (61)biggest (big) adventure camp in Mount Wuyi and has well-trained and (62)experienced(experience) workers.The mountain,(63)whichcovers an area of 999square kilometers,is home to birds,the world of insects and the kingdom of snakes.In Mount Wuyi you'll go through an (64)extremely (extreme) exciting and unbelievable adventure in a huge mountain away(65)from the noise and crowds of the city,which will definitely be an unforgettable experience for you.
At the camp,you can enjoy the excitement and happiness of going (66)hiking(hike),climbing mountains and so on.Furthermore,we'll teach you(67)survival/surviving (survive) skills in the wild.There is no doubt that the summer camp is the best place (68)to have (have) your adventure and it is also(69)the only camp in Fujian to offer guidance by experts.
(70)Contact(contact) us and you'll have much fun.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Habits,whether good or bad,are gradually formed.When a person does a certain thing again,he is driven by some unseen force to do the same thing repeatedly,then a habit is formed.Once a habit is formed,it is difficult,and sometimes impossible,to get rid of.It is therefore very important that we should pay great attention to the formation of habits.Children often form bad habits,some of which remain with them as long as they live.Older persons also form bad habits lasting as long as they live,and sometimes become ruined by them.
There are other habits which,when formed in early life,are of great help.Many successful men say that much of their success has something to do with certain habits in early life,such as early rising,honesty and so on.
Among the habits which children should not form are laziness,lying,stealing and so on.These are all easily formed habits.Unfortunately older persons often form habits which could have been avoided.
We should keep away from(远离) all these bad habits,and try to form such habits as will be good for ourselves and others.

5.C are formed little by littl.
A.Good habits
B.Bad habits
C.Both good habits and bad habits
D.Either good habits or bad habits
6.The underlined word"them"in the first paragraph refers toA.
A.bad habits     B.good habits     C.children     D.other persons
7.Generally speaking,it's difficult for oneB and not easy for themB which should be avoided.
A.to form bad habits; to form good habits
B.to form good habits; to get rid of  bad habits
C.to form such habits as will be good; to get rid of good habits
D.to get rid of bad habits; to form good habits
8.Why should we pay much attention to the formation of habits?C
A.Because habits are of great help to every one of us.
B.Because a man can never get rid of a habit.
C.Because it's hard and sometimes even impossible to throw away bad habits.
D.Because we are forced to do them again and again.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.假如你是李华,你的美国朋友Tom 最近感觉学习压力很大,难以应对.他来信问你有没有类似的情况.请根据以下要点给Tom写封回信.
1.告诉他你在学习生活中也会有压力;
2.谈谈你对压力的看法;
3.就如何减压提出你自己的建议.
注意:
1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Tom,
I have received your letter asking me whether I have some stress in my study.As a senior high school student facing the college entrance examination,I surely have some stress.(高分句型一)
In my opinion,a proper amount of stress is beneficial to us.(高分句型二)It can inspire us to work harder and be more creative.However,too much stress can make us break down.Therefore,we should do something to reduce the stress.For example,we can listen to music to help us relax.Besides,we can play some interesting games with our friends.(高分句型三)I hope my advice will be helpful to you.
Yours,
LiHua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.假定你是李华,你校将接待一批来自美国的高中生到你校学习汉语,目前学校正在为他们征寻为期两周的接待家庭.请用英语给学校写一封信提出申请,说明你的理由和条件.
内容要点:
1.基本情况(姓名、性别、年龄、性格等);
2.英语水平;3.家庭情况;4.相关经历; 5.其他…
注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数.
参考词汇:host family 接待家庭
Dear Sir/Madam,
I'm Li Hua,an 18-year-old girl student in Class One,Grade Three.I'm open-minded,easy-going and enthusiastic.I think my English is good enough to communicate with foreigners and I like to make friends.(高分句型一)I live in a beautiful apartment and luckily,and my parents are glad to have a foreign student to stay with us.(高分句型二)We have an extra room for guests.Besides,we have a private car.Most importantly,we just had a homestay American student last year.
If you accept my application to be a host family,I promise to make the foreign student feel at home and we can visit some local places of interest in our free time.
Looking forward to your early reply.
Yours faithfully,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.It's the place where smart people make smart machines work even smarter.It's also in the heart of sunny California,a great place to start a family and raise kids.What could be better?
But something is happening to their children.Up until the age of two they develop normally.But then everything seems to go backwards.The children become lock A.It helps the homeless teenagers.into their own small world,unable to communicate at all.
They call it the"curse(诅咒)of Silicon Valley,"but the medical name for the condition is autism(自闭症).It used to be thought that autism was a kind of mental illness.Now doctors are sure that it is a neurological disease transmitted genetically.It seems that the people leading the communications revolution are having children who cannot communicate at all.
But even the parents have trouble communicating.Asperger's Syndrome is a mild version of autism.People who have it are highly intelligent and often brilliant with numbers or system but have no social skill.This very combination of symptoms makes Asperger's sufferers into ideal computer professionals.
The Asperger's sufferer has always been a well-known figure in popular culture.He or she was the eccentric but dedicated scholar or the strange uncle or auntie who never married.But the high numbers of such people in Silicon Valley mean that they can meet others who understand them and share their interests.And while they might not be personally attractive,they can earn truly attractive amounts of money.They can get married and have kids.Unfortunately,many of the children of two Asperger's parents seem to be developing serious autism.
There is little anyone can do.It takes hours of work just to make autistic child realize that anyone else exists.And there is no cure in sight.Some argue that no cure should be found."It may be that autistics are essentially different from normal people,but that these differences make them invaluable for the evolution of the human race,"says Dr.Kirk Whilhelmsen of the University of California."To eliminate the genes for autism could be disastrous.
It seems that the children of Silicon Valley are paying the price of genius.
9.What does Dr Kirk Whilhelmsen think of autism?B
A.It is disastrous to society.
B.It is not completely a bad thing.
C.It is a punishment to those working in Silicon Valley.
D.People with autism should never marry.
10.Why do people call autism"curse of Silicon Valley"?B
A.Because autistic people live in Silicon Valley.
B.Because many people working in Silicon Valley have autism children.
C.Because people with autism will be driven out of Silicon Valley.
D.Because people with autism are not personally attractive and not liked by others.
11.What can we know about Asperger's Syndrome according to the passage?A
A.Asperger's sufferers are ideal computer professionals.
B.Asperger's sufferers never get married and have children.
C.Asperger's sufferers are ashamed of themselves and locked into their own world.
D.Asperger's sufferers can be beneficial to society if they are cured.

查看答案和解析>>

同步练习册答案