精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.BUS SERVICE
New York City-Brennan,New Jersey
(Trip time:30 minutes each way )
Timetable
●Buses leave the Railway Station,New York 7:00 a.m.and every half-hour thereafter(此后) until 11:30 p.m.(7 days a week).
●Buses leave Brennan Station 20 minutes before and after every hour from 6:20 a.m.to 10:40 p.m.(7 days a week ).
●Evening rush hours(5:00 p.m.to 7:00 p.m.) buses leave the Railway Station,New York every 15 minutes (Monday-Friday).
●Holidays:buses leave every hour on the hour time,each direction.
All tickets must be bought at Window 12,the Railway Station,New York,or at the Brennan Station Window before boarding buses.
25.What time does a bus leave New York for Brennan every Thursday?C
A.10:20 a.m.
B.6:30 a.m.
C.6:45 p.m.
D.4:40 p.m.
26.Which is the latest bus you should take from Brennan if you have to arrive at the Railway Station,New York before 4:00 p.m.on Monday?A
A.The 3:20 p.m bus                                                                                                                         
B.the 3:00 p.m bus
C.The 3:30 p.m bus                                                                                                                  
D.The 3:40 p.m bus
27.What time does a bus leave Brennan for New York on Christmas Day?A
A.1:00 p.m                                                                               
B.9:40 a.m                                                      
C.3:15 p.m                                                       
D.8:30 a.m.

分析 本文是一篇应用文,主要介绍了往返于纽约和新泽西的公交服务的时间表.

解答 25  C    细节理解题.根据原文的Evening rush hours(5:00 p.m.to 7:00 p.m.) buses leave the Railway Station,New York every 15 minutes (Monday-Friday)."晚高峰时间(下午5点-下午七点)公交车每十五分钟从纽约的火车站发出一躺(周一至周五)"可知,本题答案为C选项.
26.A   细节理解题.根据原文中的"Trip time:30 minutes each way"可知一个单程的时间为30分钟,又从Brennan出发的车子是在整点之前或之后20分钟,故要想在4点之前到达纽约应该乘坐最晚的一趟车是3:20出发的;故本题答案为A选项.
27.A   细节理解题.根据原文"Holidays:buses leave every hour on the hour time,each direction."(假日期间:每个方向都是整点一小时一趟)可知,只有A选项是整点;故本题答案为A选项.

点评 阅读广告类类文章时,应该在整体把握文章结构的前提下,主要注意细节信息.这类阅读细节理解题居多,做题时,根据所提问题用寻读、跳读的方法可达到事半功倍的效果.同时,在阅读时也要特别注意文中以粗体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是文章的核心或某一部分内容的概括

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.t seems that nowadays all the world are concerned about genetically modified foods (GM foods).GM foods develop from genetically modified organisms,which have had specific changes introduced into their DNA by genetic engineering techniques.These techniques are much more precise where an organism is exposed to chemicals to create a non-specific but stable change.For many people,the high-tech production raises all kinds of environmental,health and safety problems.Particularly in countries with long farming traditions,the idea seems against nature.
In fact,GM foods are already very much a part of our lives.They were first put on the market in 1996.A third of the corn and more than half the cotton grown in the US last year was the product of biotechnology,according to the Department of Agriculture.More than 65 million acres of genetically modified crops will be planted in the US this year.The genetic genie is out of the bottle.
However,like any new product entering the food chain,GM foods must be subjec ted to careful testing.In wealthy countries,the debate about biotech is not so fierce by the fact that they have a large number of foods to choose from,and a supply that goes beyond the needs.In developing countries desperate to feed fast-growing and underfed populations,the matter is simpler and much more urgent:do the benefits of biotech outweigh the risks?
The statistics on population growth and hunger are disturbing.Last year the world's population reached 6 billion.The UN states that nearly 800 million people around the world are unhealthy.About 400 million women of childbearing age don't have enough iron,which means their babies are exposed to various birth defects.As many as 100 million children suffer from vitamin A deficiency,a leading cause of blindness.
How can biotech help?Genetic engineering is widely used to produce plants and animals with better nutritional values.Biotechnologists have developed genetically modified rice and they are working on other kinds of nutritionally improved crops.Biotech can also improve farming productivity in places where food shortage is caused by crop damage attributable to drought,poor soil and crop viruses.
32.The passage mainly talks aboutC.
A.the world's food problem                    B.the development in biotech
C.the genetically modified foods               D.the way to solve food shortage
33.According to the passage,GM foodsB.
A.are not cared about in wealthy countries at all.
B.may help solve the problem of poor nutrition
C.are better than naturally grown foods in some ways.
D.can cause serious trouble in developing countries
34.The underlined sentence"The genetic genie is out of the bottle."in paragraph 2 probably means thatC.
A.GM foods are available everywhere
B.the technology in producing GM foods is advanced
C.genetic technology has been into markets.
D.genetic technology may have uncontrollable powers
35.In countries with long farming traditions,people's attitude towards GM foods seemsC.
A.Optimistic.B.Approving.C.Disapproving.D.Unbelievable.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.It was my first day in Hangzhou,the Chinese city famous for its natural beauty and history and I didn't have much time to spare.I wanted to see(61)asmuch of the city as possible in the two days(62)beforeI was to return to Guangzhou.My first task was to decide where to go and(63)howto get there.I took out my guide book in which there was a lot of information about the city's well-known tourist(64)attractions(attract) and started to read.At that moment  an  attractive young lady(65)who/thatnoticed my  book  came up  to  me  and  introduced(66)herself.She said her name was Miss Bai.She  kindly offered to show me(67)aroundthe city.I was delighted and was about to accept her proposal when she suggested we first(68)go (go)  to the West Lake and walk along the Broken Bridge.I quite liked the idea of visiting the West Lake but wasn't so sure about crossing the Broken Bridge.(69)If/Since/Asit was broken,did she expect me to jump across?And I couldn't swim,so if I fell in then I would drown.That was definitely not an attractive idea so I politely declined her invitation,(70)closed(close) my book and walked away.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

2.下面一组图片展现了现代生活方式.请根据你对这组图片的理解用英语写一篇短文.

你的短文应包含以下内容:
(1)简要描述图片的内容;(2)分析该现象的原因;(3)结合生活实际,谈谈你的感想.
注意:(1)可参照图片适当发挥;(2)作文词数150左右;
(3)作文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

9.十一月九日,高三年级五班和六班之间将进行一次有关环保问题的演讲比赛(a talk show on environment protection). 此前,五班邀请宁夏大学的Dr Li 做相关内容的报告.
假定你是五班的班长,请你草拟一个有关报告会的口头通知.
注意:1、内容应包括提示及表格内的全部要点.
           2、词数在100左右.
           3、开头已为你写好.
报告内容近些年银川的环境问题及已经取得的进步
地    点学校多功能厅(auditorium)
时    间十一月九日,下午3:00
目    的帮助大家收集信息,为演讲做好准备
参加人员全班同学
其他安排会后讨论
May I have your attention,please?
As you know,our class will have a talk show on environment protection with Class Six on Nov 9th.Before it takes place,                                                          

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.Aluminum isn't found free in nature,owing to its always ______ with other elements,most commonly with oxygen. (  )
A.being combinedB.having combinedC.combineD.combined

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

6.How difficult you think it is to adjust to the customs of another country?you前加do.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

3.While the book was not welcomed by scholars,I believed that it would make an important___to the general readers.(  )
A.impactB.appealC.requestD.contribution

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.每个人都期盼未来有幸福的生活.
Every person hopes they willlead a happylife in the future.

查看答案和解析>>

同步练习册答案