精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.Happiness is for everyone.You don't need to care about those.people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on.Why?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.
In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you are in trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success,your friends will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.AU these are your happiness If you notice them,you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart When you are poor,you can also say you are very happy,because you have Sing else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge yourself.So you can't always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving(旋转) door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can be a happy and lucky person.

51.Happiness is forD.
A.only those who have large and beautiful houses
B.only those who have cars
C.only those who have a lot of money
D.all people no matter whether they are rich or poor
52.What can we learn from the passage?C
A.Happiness can be measured by the amount of money you have.
B.When there is no need to challenge yourself,you'll be happy.
C.You can still be a happy person even if you have little money
D.Rich people are less happier because they always feel lonely.
53Why do we say"Happiness is not the same as money"?BecauseB.
A.money always brings happiness
B.money doesn't always bring happiness
C.everything can be bought with money
D.only rich people have happiness
54Which is the best title of the passage?C
A.Do Something Good to Others.
B.Happy and Lucky.
C.Happiness                           
D.Life and Success.
55.How many aspects(方面) does the author describe about"Happiness is always  around you."?D
A.2            B.3                   C.4                   D.5.

分析 文章是一篇议论文,围绕"幸福"展开讨论,不论是谁,有钱或没钱,每个人都可以拥有幸福,幸福是发自心底的一种感觉,它一直围绕在你身边,在你遇到麻烦,朋友帮助你时;在你努力学习,父母细心照顾你的生活和健康时;当你取得成功,朋友祝贺你时;当你做错事,朋友帮助你纠正时;当你帮助他人时.只要你善于发现它.而钱是无法买到幸福的.

解答 51.答案:D.细节理解题.根据"Happiness is for everyone"可知,每个人都可以享受到快乐,不论你是谁.故选D.
52.答案:C.推理判断题.根据"Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart When you are poor,you can also say you are very happy,because you have Sing else that can't be bought with money"可知,快乐和钱不同,它是心底的一种感觉,当你贫穷的时候,你也可以说你很快乐,因为你有其他用钱买不到的东西.可以推测出,即使你没有钱,你也可以做一个快乐的人.故选C.
53.答案:B.细节理解题.A.钱能一直带来快乐;B.钱不能一直带来快乐;C.所有东西都可以用钱买到;D.只有富有的人才会有快乐.根据文章内容知,ACD均不正确,B符合文章内容.故选B.
54.答案:C.主旨大意题.本文围绕"幸福"展开,主要讲述了每个人都能拥有幸福,只要我们用心去体会,钱是无法买到幸福的.故C最符合文章主题.故选C.
55.答案:D.细节理解题.根据"When you are in trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success,your friends will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy"可知,作者从5个方面说明了幸福围绕着你.故选D

点评 本文是一篇议论文,题目涉及细节理解题,推理判断题,主旨大意题,做题时应结合文章上下文内容,仔细阅读原文,并根据所给选项的含义进行分析,从而得出正确答案.切记胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.假定你是刘洋,浏览了去年曾在你校担任外教的Brown先生的博客,获悉他在骑自行车时不慎摔倒,右手骨折,你很挂念他.请依据以下内容给他写一封信,要点如下:
1.慰问他的伤情;  
2.举例汇报自己在英语学习方面取得的进步; 
3.对他曾经的教学印象深刻,获益匪浅;希望他明年暑假再来山东.
注意:1.词数100左右; 
2.可以适当增加细节,以使行文连贯.
3.开头及结尾已为你写好,不计入总词数.
Dear Brown,
How worried I am to hear the news that you had your right hand broken while riding a bike.
                                                                                 
                                                                                 
                                                                                 

Sincerely yours,
  Liu Yang.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Boiler rooms are often dirty and steamy,but this one is clean and cool.Fox Point is a very new 47-unit living building in South Bronx,one of the city's poorest areas.Two-thirds of the people living there are formerly homeless people,whose rent is paid by the government.The rest are low-income families.The boiler room has special equipment,which produces energy for electricity and heat.It reuses heat that would otherwise be lost to the air,reducing carbon emissions while also cutting costs.
Fox Point is operated by Palladia,a group that specializes in providing housing and services to needy people.Palladia received support from Enterprise Community Partners (ECP),which helps build affordable housing by providing support to housing developers.
ECP has created national standards for healthy,environmentally clever and affordable homes which are called the Green Communities Standards.These standards include water keeping,energy saving and the use of environmentally friendly building materials.Meeting the standards increases housing construction costs by 2%,which is rapidly paid back by lower running costs.Even the positioning of a window to get most daylight can help save energy.
Michael Bloomberg,New York's mayor,plans to create 165,000affordable housing units for 500,000New Yorkers.Almost 80% of New York City's greenhouse-gas emissions come from buildings,and 40% of those are caused by housing.So he recently announced that the city's Department of Housing and Preservation and Development (DHPD),whose duty is to develop and keep the city's supply of affordable housing,will require all its new projects to follow ECP's green standards.
Similar measures have been taken by other cities,such as Cleveland and Denver,but New York's DHPD is the largest city developer of affordable housing in the country.

56.What is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph?C
A.To explain the measures the city takes to care for poor people.
B.To suggest that affordable housing is possible in all areas.
C.To show how the environment-friendly building works.
D.To compare old and new boiler rooms.
57.What is an advantage of the buildings meeting the Green Communities Standards?A
A.Lower running costs.
B.Costing less in construction.
C.Less air to be lost in hot days.
D.Better prices for homeless people.
58.It can be learned from the text thatB.
A.New York City is seriously polluted
B.people's daily life causes many carbon emissions in New York City
C.a great number of people in New York City don't have houses to live in
D.some other cities have developed more affordable housing than New York City
59.What is the main purpose of this text?D
A.To call on people to pay more attention to housing problems.
B.To prove that some standards are needed for affordable housing.
C.To ask society to help homeless people and low-income families.
D.To introduce healthy,environmentally clever and affordable housing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.Being too poor,the peasant had to sell his blood to feed hisstarving (starve) family.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

1.假设你是李华,就读于某双语学校.你校学生会打算招聘一名志愿者每周日去学校附近的敬
老院教老年人学英语.请你参照以下要点提示,用英语给学生会负责人王老师写-封信,竞聘此
职位.
要点:
1.你的个人情况;
2.你对此活动的认识;
3.你能胜任此工作的原因(英语水平、工作能力、性格等)
要求:
1.可适当增加细节,以使行文连贯.
2.词数不少于100.
参考词汇:学生会Students'Union  敬老院nursing home
Dear Mrs.Wang,
I am Li Hua.
                                                         
Yours sincerely,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Although she didn't know the best way of getting to places,she insisted that she(should) organize the trip properly.(organize)
虽然她对去某些地方的最佳路线并不清楚,她却坚持要自己把这次旅行安排得尽善尽美.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.关于扬子江,在我们解决所有的问题之前还有很长的一段路要走.
In/Withregardto the Yangtze River,we still have a long way to go to solve all the problems.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

15.下面短文中有10处语言错误.请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词.
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
My spare time is full of interested activities.I read all kinds of books in the reading room whenever I am free..I learn much in the library than in class in this way.
Meanwhile,I participated in many sports activities,of that my favorite is volleyball.I often play volleyball after the school.Sports and games keep me healthy and
energetic enough to get across a variety of  difficulties.Sometime I go in for social practice with my classmates outside school.Thus,I can gain much social experiences.
Out-of-class activities are quite necessary for our students.Through these activities we can leam many things can t be learned in class.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.Hurry up!The train _____.You know it _____ at 10:30a.m.(  )
A.leaves; leavesB.is leaving; leaves
C.leaves; is leavingD.is leaving; leaving

查看答案和解析>>

同步练习册答案