精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

  I was recently on a working trip to Mumbai. One evening I 1        an auto rickshaw (电动人力车) home from work. It was around 6 pm and there was 2        rush-hour traffic. Because of this the rickshaw was travelling at a snail's pace.

  I was 3     in my own thoughts,thinking about the day's events,when a Mumbai traffic warden (交通管理员) appeared and slapped the driver three times,quite 4     ,across his face.

  I was 5      by this sudden turn of events!I asked the driver to take the rickshaw to one side of the street and 6      . I asked what had happened. He said that,by mistake,he had 7     the traffic warden's shoes. I told him he should have stopped and 8      . But,at the same time,I knew that the driver did not 9     getting beaten up like that!

  So,I asked the driver to accompany me to the 10     wherethe traffic warden was directing the traffic.

  Then I in a gentle 11        told him that the rickshaw driver 12        his mistake and wanted to apologize for it. The warden,who was all set to react again when he 13        the driver,calmed down on14         my words and the tone of my voice. The driver accepted his 15        but started complaining loudly that he did not deserve to get beaten up. The heated discussion began to attract a crowd. 16     ,good sense pre?vailed (获胜) and the traffic warden accepted the apology of the rickshaw driver. I 17        both of them to shake hands,which they did and they parted as friends.

  We went back to the rickshaw and proceeded to my destination. As I finished paying the 18        he said in a soft voice, "Sahib,19        you for what you have done.” Hearing those words I knew I had made a ( n) 20      in somebody's life.

1. A. repaired   B. fetched   C. pulled   D. took

2. A. weak   B. tense   C. heavy   D. tough

3. A. busy   B. lost   C. good   D. careful

4. A. quickly   B. violently   C. seriously   D. shortly

5. A. shocked   B. delighted

   C. puzzled   D. embarrassed

6. A. charge   B. serve   C. stop   D. bear

7. A. come over   B. thought over   C. knocked over   D. run over

8. A. apologized   B. complained   C. returned   D. beaten

9. A. ripen   B. deserve   C. require   D. sharpen 

10. A. relation   B. man   C. spot   D. quality 

11.A. sigh   B. noise   C. sound   D. voice 

12.A. accepted   B. received   C. got   D. wanted 

13. A. waited   B. saw   C. found   D. managed 

14. A. retelling   B. informing   C. relating   D. hearing 

15.A. mistake   B. apology   C. thought   D. opinion 

16.A. Fortunately   B. Frankly

   C. Suddenly   D. Frequently 

17.A. advised   B. persuaded   C. warned   D. reminded 

18.A. expense   B. fee   C. fare   D. price 

19. A. praise   B. scold   C. forgive   D. thank 

20.A. effort   B. promise   C. difference   D. point

[文章大意]本文讲述了作者在孟买工作时,一天晚上下班后在乘电动人力车回家的途中,帮助解决了人力车司机与交通管理员之间的一次小纠纷的故事。

1. D根据下文中的"home from work"可知,作者是乘坐电动人力车下班回家。

take乘坐;repair修理;fetch (去) 拿来;pull拉,拖,拔。

2. C由下文中的"Because of this the rickshaw was travel?ling at a snail's pace."知,这个人力车正以极慢的速度行进。由此可知此时处于交通高峰期,所以选C项。

heavy 过度的,严重的;weak虚弱的;tense紧张的,绷紧的; tough困难的,强硬的。

3. B由下文的"thinking about the day's events"可知,此处应选B项。

be losl m全神贯注于,陷人沉思。

4. B由第六段的最后一句话"...but started complaining loudly that he did not deserve to get beaten up. " 知,交通管理员打了这个人力车司机的脸三下,而且很用力。故选B项。

violently猛烈地,强烈地;quickly迅速地;se?riously严肃地,认真地;shortly立即,马上。

5. A由下文的"this sudden turn of events"可知,此处应为"震惊的 (shocked) ", delighted高兴的;puzzled迷惑的; embarrassed j£M) 的。

6. C因为出现了突发事件,所以作者让人力车的司机把车拉到路边并且停下来。所以选C项。

7. D根据下文知,人力车司机压到了交通管理员的脚。

run over在... 上驶过,碾过;come over过来,改变立场; think over仔细考虑;knock over打翻,撞倒。

8. A根据第六段首句"Then I in a gentle-.. told him that the rickshaw driver... his mistake and wanted to apologize for it.知,"我"告诉他,他应该停下来并且道歉。故选A项。complain抱怨;return返回;beat打败。

9. B根据第六段尾句"."but started complaining loudly that he did not deserve to get beaten up."可知,"我”知道^机不该挨打,故选deserve ,意为"应受,值得"。ripen (使) 成熟;require要求;sharpen削尖,磨快。 

10. C从上文知,作者U:人力车司机停在路边并且力向交通管理员道歉。且从句子的结构分析,where引^定语从句,其先行词应为表地点的名词。故选C项。spot地点,场所。 

11. D根据下文的"the tone of my voice"可知,此处应选D 项。in a gentle voice用轻柔的声音。 

12. A由下文的"…wanted to apologize for it.”可知选ac-cept ,意为"承认,接受"。

receive收到,接到;get得到; want想要。

13. B由第五段的"…I asked the driver to accompany me…"可知,人力车司机与作者一起到交通管理员那儿去道歉。由此知"^这位交通管理员看见这位司机时……"。故选B项。 

14. D由下文的”my words and the tone of my voice"可知, 此处应选D项。retell复述;inform通知;relate讲述,叙述。 

15. A根据本段第一句话中的"mistake"可知,此处选A 项。apology道歉;thought想法;opinion想法,意见。 

16. A根据下文中的"...good sense prevailed (获胜) and the traffic warden accepted the apology of the rickshaw driver."可知,该题选A项。fortunately幸运地;frankly 坦白地;suddenly突然地;frequently经常地,频繁地。 

17. B根据下文的"...which they did and they parted as friends."可知,"我"劝他们去握手,而且成功了。故选B 项。persuade说服,劝服;advise建议(但是所建议的事情不一定成功) ;warn警告;remind提醒。 

18. C由第一段的内容可知,作者乘电动人力车回家。而本段的内容说明作者到了H的地,所以是在付车费。故选C项。fare意^;"车费,路费"。而fee指的是"服务费,酬金(如付给私人教师、医生等的酬金) "。 

19. D 由上文的内容可知,作者帮助人力车SI机解决了与交通管理员的纠纷,因此人力车司机感谢他。故选I) 项。 

20. C make a difference有影响,起 (重要) 作用。句意:听到那些话,我知道我已经在他人的生活中起到了一定的作用。

make an effort努力;make a promise答应,允诺; make a point发表论点,证明一个论点。

题目来源:全品作业本高中英语选修6新课标外研版 > Module 3 Interpersonal Relationships-Friendship

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

古语有云:"有朋自远方来,不亦乐乎?"在生活中,人人都需要朋友。但如何与朋友和谐相处,使我们的友谊长存呢?请根据下面的提示,写一篇英语短文。

内容要点:

诚实:谎言会使朋友远离我们;倾听:理解朋友的心声;

虚心:如果在朋友面前骄傲,就会失去朋友的尊敬;

无私:在朋友有困难时帮助朋友。

注意:1. 词数100左右;

2. 适当发挥想象,增加细节以使行文连贯,但不要逐字翻译。参考词汇:虚心的modest As we all know,keeping friendship is not so easy as making friends.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

 On a recent morning at Children's Hospital in Boston,the main lobby sounded like a fantastic musical experiment in a tropical rain forest. That was because the hospital just installed "Soundstair", designed by local artist Christo?pher Janney.

  When people walk up and down the stairs,they step on a series of sensors which make natural sounds. For example,climbing the stairs,the person might hear sounds from a bamboo flute and birds. Another individual using the stairs an hour later might hear an entirely different set of sounds.

  "The basic idea is about animating space and sound," Janney said. Sound-stair is Janney's effort to get the public to interact with the spaces around them by transforming those spaces into jazz instruments.

  Soundstair is brand new to Children's Hospital,but it's been in the Mu?seum of Science for several years. Janney is trained as a jazz musician and ar?chitect and his art reflects both of those disciplines. He has installed the same technology from Soundstair on a New York subway platform. " So you have a musical experience on your way to work," he said. "This is an urban musical instrument which allows people to creatively play in their everyday life.” While doctors,nurses and other adults went up and down the stairs ap?parently unaware of the instrument,10-year-old Carolyn Foppiano,who was visiting the hospital with her parents and two younger brothers,couldn't resist it. "It's sort of like magic," Carolyn said,as she danced up and down the steps. Carolyn also plays the recorder (竖笛) ."But this is easier!" she said.

  As he watched Carolyn and her brothers on his Soundstair,Janney smiled with pride. "It is hard for us adults to become young again,but it may take the young seconds to feel happy. If Soundstair can just do that,then it is meaning?ful and helpful," he said. 

1. What is Paragraph 2 mainly about?

   A. Why Soundstair was designed.

   B. Benefits of Soundstair.

   C. How Soundstair works,

   D. Tips for using Soundstair.

2. According to the passage,Christopher Janney        .

   A. knows little about architecture

   B. works at Children's Hospital

   C. wants to become a professional musician

   D. believes music is beneficial in everyday life

3. How did people react to Soundstair at Children's Hospital?

   A. Nurses didn't seem to be interested in it.

   B. Doctors relied on it to treat children.

   C. Parents worried that it could be noisy.

   D. Children thought it was hard to play.

4. We can learn from the passage that Carolyn Foppiano         .

   A. often visits the hospital

   B. has a sick brother

   C. comes from a poor family

   D. plays an instrument

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

9. Although he has graduated from the university,he's still       (finan?cial) dependent on his parents.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. I differed with my        (合伙人) sometimes,but we usually agree.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. His mother        (scold) him for getting home so late,but he just laughed it off.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. We are short of money,so every coin      now.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. Many things have      (结合) to ruin our plans for a holiday.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. Apart from blue eyes,blonde hair is also a      (character) of Swedish people.

查看答案和解析>>

同步练习册答案