精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
I worked hard for a whole week. So I decided to relax and went out of town with my son for the   1 . When we were walking on the street, we felt a little   2 . So we found a café and  3  to have lunch there. After we sat down at our table, I   4 an elderly couple having lunch at a table across the room. I must have looked over at them a few times because my son asked me if I   5  them. I shook my head and said no. But I told him that they   6  me of my own grandparents.
When the waitress came over, I asked her if she knew them. She said she did. She said it was the elderly man’s birthday today. On hearing this, I wanted to do something for them, so I told the   7  that I wanted to buy them the lunch and gave her the money.
Some time later, the elderly couple came over to   8  us. They were so excited that someone had bought them lunch. It was really a big   9  for them. They said that they had been a little   10  because their own son and daughter seemed to have   11  the old man’s birthday. But they were really cheered up by my   12 .
My son was surprised that I had paid for this couple who we didn’t know. He asked me why I did it. I smiled at him and replied that my grandparents used to go out for lunch to celebrate their birthdays in the same way and it just felt like the   13  thing to do to make this couple smile,  14  on their birthdays. Hearing my   15 , my son smiled.
小题1:
A.weekB.hourC.month D.weekend
小题2:
A.hungryB.thirstyC.hotD.bored
小题3:
A.continuedB.decidedC.refusedD.begged
小题4:
A.noticedB.visitedC.recognizedD.attracted
小题5:
A.interruptedB.invitedC.knewD.needed
小题6:
A.introducedB.remindedC.broughtD.sent
小题7:
A.managerB.manC.coupleD.waitress
小题8:
A.supportB.comfortC.impressD.thank
小题9:
A.activityB.surpriseC.chanceD.change
小题10:
A.movedB.tiredC.shockedD.sad
小题11:
A.ruinedB.delayedC.forgottenD.celebrated
小题12:
A.actionB.adviceC.opinionD.wish
小题13:
A.rightB.normalC.unnecessaryD.useful
小题14:
A.alwaysB.onlyC.especiallyD.even
小题15:
A.excusesB.newsC.questionsD.words

小题1:D
小题2:A
小题3:B
小题4:A
小题5:C
小题6:B
小题7:D
小题8:D
小题9:B
小题10:D
小题11:C
小题12:A
小题13:A
小题14:C
小题15:D

试题分析:本文的主要内容是,我和儿子周末外出游玩,我们去一家咖啡馆吃饭,看到一对年老的夫妇正在过生日,他们让我想起了我的祖父母,所以我为他们买了单,老夫妇非常感谢我, 我们也很快乐。
小题1: 根据I worked hard for a whole week. So I decided to relax and went out of town with my son可知我忙碌了整整一个星期,所以我决定周末和我的儿子出城放松一下,故选D。
小题2:根据So we found a café and decided to have lunch there.可知这里想说我们感觉有点饿了,故选A。
小题3:这里想表达所以我们找了一家咖啡馆并且决定在那里吃午餐,continued 继续decided决定refused拒绝begged乞讨,故选B。
小题4: 根据I must have looked over at them a few times可知我注意到了一对年老的夫妇,noticed注意visited参观recognized     认出attracted,故选A。
小题5: 根据I shook my head and said no.可知我的儿子问我是否认识他们,故选C
小题6:根据my own grandparents.可知是他们使我想起了我的祖父母,remind sb. of 使某人想起,故选B。
小题7: 根据When the waitress came over, I asked her if she knew them.以及that I wanted to buy them the lunch and gave her the money.可知我告诉这个服务员,故选D。
小题8:根据They were so excited that someone had bought them lunch.可知一会以后,这对老夫妇过来向我们道谢,故选D。
小题9:根据They were so excited that someone had bought them lunch.可知一位素不相识的人为自己买单,他们很吃惊,故选B。
小题10:根据because their own son and daughter seemed to have forgotten the old man’s birthday.可知他们有些伤心,故选D。
小题11:根据But they were really cheered up by my action,可猜测出他们自己的儿子和女儿好像忘记了老人的生日,故选C。
小题12: 这里想表达但是他们真的因为我的行动而高兴起来,action行动advice建议opinion意见wish祝愿,故选A。
小题13:这里想表达我感觉让这对夫妇笑是理所当然的事,right正确的normal正常的unnecessary不必要的useful有用的,故选A。
小题14: 这里想表达特别是在他们生日的时候,especially特别地,故选C。
小题15:这里想表达听了我的话,我的儿子笑了,excuses借口news新闻questions问题words话语,故选D。
点评:答题前一定要略读全文,把握文章要表达的主题,注意前后句与句,段落与段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一遍文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

How do successful people think? What drives them? Interviews and investigations show that there are several keys to success that successful people share.
First of all, successful people never blame someone or something outside of themselves for their failure to go ahead. They realize that their future lies in their own hands. They understand that they cannot control things in life, such as nature, the past and other people. But in the meantime, they are well aware that they can control their own thoughts and actions. They take responsibility for their life and regard this as one of the most empowering (给人以权力的)things they can do .Perhaps what most separates successful people from others is that they live life “on purpose”---they are doing what they believe they are put here to do .In their opinion, having a purpose in their life is the most important fact that enables them to become fully functioning people. They hold that when they live their life on purpose ,their main concern is to do the job right .They love what they do ---and it shows people want to do business with them because of their devotion to their jobs.
To live their life on purpose, successful people find a cause they believe in and create a business around it. Besides, they never easily give up. Once they have set up goals in their life, they are willing to do whatever it takes to achieve their goals. Top achievers always keep in mind that they don’t have forever. Rather than seeing it negative or depressing, they use the knowledge to encourage themselves to move on and go after what they want energetically and passionately.
小题1:Which of the following might be the best title for the passage?
A.How do people live their life on purpose?B.How can people be successful?
C.How do people make plans?D.How do people do business?
小题2:By living life “on purpose ”successful people can ________
A.do a lot of work without using more money.B.concentrate on their jobs
C.do business with many people easily.D.share what they have with every one unselfishly.
小题3:The pronoun “it” (Line 10.Para.2) refers to _____
A.the main concern of successful people
B.the job that successful people do
C.the devotion with which successful people do their job
D.the business that successful people do with other people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

In this modern world, we rush around all day. There is no   48  for stillness.
And when we are 49  to be still because we’re in line for something, or waiting at a doctor’s appointment, or on a bus or train, we often find something to do. Being still isn’t something we’re  50 .
This comes at a   51  : we lose that time for  52 , for observing and listening. We lose peace. And   53   yet: sometimes too much action is worse than no action at all. You can run around , but get nothing done.
Take a moment to think about how you spend your days. Are you always  54 through your schedule? Is this how you want to spend your life? If not, take a moment to be  55 . Don’t think about what you have to do, or what you’ve done already. Just be in the moment.
小题1:
A.placeB.chanceC.freedomD.time
小题2:
A.forcedB.orderedC.invitedD.told
小题3:
A.familiar withB.curious aboutC.used toD.interested in
小题4:
A.costB.riskC.momentD.danger
小题5:
A.playB.foodC.sleepD.consideration
小题6:
A.furtherB.worseC.fartherD.deeper
小题7:
A.walkingB.rushingC.steppingD.going
小题8:
A.silentB.patientC.stillD.quiet

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

We have all experienced days when everything goes wrong. A day may begin well enough, but suddenly everything seems to get out of control. Sometimes a single unimportant event may cause a number of things to happen. Let us suppose that you are preparing a meal and keeping an eye on the baby at the same time. The telephone rings and this causes your troubles to begin. While you are on the phone, the baby pulls the tablecloth off the table, destroying your half-prepared meal. You hang up hurriedly and attend to your baby. Meanwhile, the meal gets burnt. As if this is not enough to bring you to tears, your husband arrives home, unexpectedly bringing three guests to dinner.
Things can also go wrong on the road. During rush hour one evening two cars collided and the drivers began to argue. The woman driver behind the two cars happened to be a learner. She got into a panic and stopped her car. This forced the driver following her to stop suddenly. This driver’s wife was sitting beside him holding a large cake, and as she was thrown forward, the cake went right through the window and landed on the road. A truck driver seeing a cake flying through the air slammed on the brakes. The truck was carrying empty beer bottles and hundreds of them slid off the back of the truck onto the road, causing a terrible traffic jam. It took the police an hour to get the traffic on the move again. In the meantime, the truck driver had to sweep up hundreds of broken bottles. Only two dogs were enjoying themselves, for they were happily having what was left of the cake.
小题1:If you want to answer the phone without any trouble, you’d better ___________ .
A.pull out the telephone line when you are with your baby
B.put your baby on the bed and keep an eye on him / her
C.not hurry to answer the phone
D.make sure your baby is not near the table
小题2:Who is responsible for the accidents that happened on the road?  
A.The two drivers who were arguing.
B.It wasn’t mentioned in the passage.
C.The woman driver.
D.The truck driver.
小题3:From this story we learn that ________.  
A.there are many road accidents every day
B.the accidents mentioned in the passage are very strange
C.no one knows why this kind of accident happens
D.the accidents mentioned in the passage are very common
小题4:The writer’s purpose in writing this passage is to ___________.  
A.remind us not to answer the phone when we are busy
B.tell us driving is dangerous every day
C.remind us not to be nervous when we meet an accident
D.remind us not to carry a cake when we are sitting in a car
小题5:The main idea of this passage is that ________.
A.troubles always come in groups
B.accidents may happen anywhere at anytime
C.a telephone call may cause great trouble
D.anyone may have trouble on their way home

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

How can you make a million dollars in one month? I’m sure I am going to get the   小题1:  of many readers with this question. The    小题2:   news is that you are not going to make a million dollars in one month    小题3:   you win the lottery (彩票) or some prize.
We all want to be millionaires. However, if you try to find out how they become   小题4:  rich, you will learn that they worked very    小题5:  for the money. That is what most   小题6:  have had to do, including Bill Gates and Andrew Carnegie, and they often went   小题7:  hardships before they succeeded    小题8:   .
There are many reasons why the millionaires have made it   小题9:    for themselves. In this article, I am going to    小题10: passion (热情) which I think is the most    小题11:   quality to have in order to succeed. I am sure that if one was to   小题12:   the people who made millions in their lifetime, this would be found in all of them.
Take J.K Rowling for    小题13:  . Her first Harry Potter was sent to twelve publishing houses, all of which    小题14:  to publish it. A year later, she was finally given the chance by a small    小题15: , which paid 15.000. and the  小题16: from that company was that she should get herself a job since she had little  小题17:   of making a living by writing children’s books. If you want to make a million dollars, find something that    小题18:   you really passionate (热情的) and work hard at it. It doesn’t    小题19:   what it is. Let me know how you    小题20:   ! 
小题21:
A.considerationB.attentionC.surpriseD.happiness
小题22:
A.disappointingB.surprisingC.goodD.funny
小题23:
A.ifB.althoughC.unlessD.when
小题24:
A.suchB.tooC.this D.that
小题25:
A.happilyB.hard C.long D.less
小题26:
A.teachersB.richC.millionairesD.poor
小题27:
A.throughB.backC.on D.under
小题28:
A.at firstB.at lastC.by chanceD.on end
小题29:
A.happenB.cause C.changeD.rise
小题30:
A.refer to B.object toC.talk about D.agree with
小题31:
A.good B.interestingC.excitingD.important
小题32:
A.discuss B.likeC.studyD.visit
小题33:
A.grantedB.experimentC.exampleD.experience
小题34:
A.refusedB.agreedC.promisedD.loved
小题35:
A.schoolB.factoryC.bankD.publisher
小题36:
A.praiseB.word C.commentD.advice
小题37:
A.chanceB.time C.dollarD.energy
小题38:
A.makesB.matterC.drivesD.forces
小题39:
A.careB.matterC.workD.tell
小题40:
A.beginB.finishC.goD.understand

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

When you meet someone for the first time, you will form an impression in your mind of that person in the first moment. Your reactions to other people, however, are really just barometers (晴雨表) for how you perceive(理解) yourself. Your reactions to others say more about you than they do about others. You cannot really love or hate something about another unless it reflects something you love or hate yourself. We are usually drawn to those who are most like us and tend to dislike those who display those aspects of ourselves that we dislike.
Therefore, you can allow others to be the mirror to illuminate (阐明;照亮) more clearly your own feelings of self-worth. Conversely, you can view the people you judge negatively as mirrors to show you what you are not accepting about yourself.
To survive together peacefully with others, you will need to learn tolerance. A big challenge is to shift your perspective from judgment of others to a lifelong exploration of yourself. Your task is to assess all the decisions, judgments you make onto others and to begin to view them as clues to how you can heal yourself and become whole.
Several days ago I had a business lunch with a man who displayed objectionable table manners. My first reaction was to judge him as rude and his table manners as annoying. When I noticed that I was judging him, I stopped and asked myself what I was feeling. I discovered that I was embarrassed to be seen with someone who was chewing with his mouth open and loudly blowing his nose. I was astonished to find how much I cared about how the other people in the restaurant perceived me.
Remember that your judgment of someone will not serve as a protective shield against you becoming like him. Just because I judge my lunch partner as rude does not prevent me from ever looking or acting like him. In the same way, extending tolerance to him would not cause me to suddenly begin chewing my food with my mouth open.
  When you approach life in this manner, those with whom you have the greatest dissatisfactions as well as those you admire and love can be seen as mirrors, guiding you to discover parts of yourself that you reject and to embrace your greatest quality.
小题1:The purpose of the author writing this passage is to advise people to _______.
A.avoid inappropriate manners
B.learn tolerance towards others
C.pay attention to others’ needs and feelings
D.judge others favorably in any case
小题2:The underlined word “objectionable” in Paragraph 4 has the closest meaning to __________.
A.discouragingB.disappointingC.disgustingD.disturbing
小题3:According to the passage, the following statements are all true except ______.
A.You can’t really love or hate others if they are similar to you.
B.We are easily attracted by someone who is similar to us.
C.Our first judgment of a person mostly comes from our personal opinion.
D.The moment we see a stranger, our mind forms an impression of that person.
小题4:It can be implied from the text that __________.
A.the writer’s first reaction to the man was to judge him as offensive
B.we will need to learn tolerance to co-exist with others
C.we shouldn’t focus on judging others but should constantly reflect on our own
D.the writer didn’t care about other people’s view of him

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Dr. Sylvia Earle wants you to stop eating fish. It's not because fish are endangered, though wild fish stocks in many oceans are very low. It's not because they're bad for you, though fish in many areas are exposed to poisonous substances in the water. It’s because they're smart.
"Fish are sensitive, they have personalities," says the marine biologist. For Earle, eating a fish would be like eating a dog or a cat. "I would never eat anyone I know personally."
There's a lot more to fish than meets the eye: they talk to each other, they like to be touched, and they engage in behavior that can seem very human. They can remember things and learn from experience. Earle and a growing number of animal rights activists see these as strong arguments against eating fish altogether.
The activists also point out that fish feel pain and fish suffer horribly on their way from the sea to the supermarket. "While it may seem conspicuous that fish are able to feel pain, like every other animal, some people think of fish as swimming vegetables," says Dr. Lynne Sneddon. "Really, it's kind of a moral question. Is the enjoyment you get from fishing (or eating fish) more important than the pain of the fish?"
Fishermen and (fried) fish lovers are skeptical. "I've never seen a smart fish," says Marie Swaringen as she finishes off a plate of fish at a Seattle seafood restaurant. "If they were very smart, they wouldn't get caught."
"For years, everyone's been telling us to eat fish because it's so good for us," says another diner. "Now I've got to feel guilty while I'm eating my fish? What are they going to think of next? Don't eat salad because cucumbers have feelings?"
小题1:According to Dr. Sylvia Earle, he would stop eating fish as a result of the following reasons EXCEPT ___________ .
A.Fish are sensitive and have personalities
B.He knows fish very well
C.Fish are dangerous to eat because the water is polluted
D.Fish are clever
小题2:Dr. Lynne Sneddon describes the behavior of eating fish in a(n) _______ tone.
A.opposedB.optimisticC.indifferentD.supportive
小题3:Which word below can take the place of the underlined word “conspicuous” in Paragraph 4?
A.obviousB.easyC.impossibleD.necessary
小题4:It can be inferred from the last paragraph that _____________ .
A.Human beings should stop eating fish
B.We would feel guilty if we continued eating fish
C.People eat fish because fish are delicious
D.Cucumber is a kind of vegetable or fruit
小题5:What was the author’s purpose when writing this passage?
A.To advise people to stop eating fish.
B.To introduce a topic of whether people should eat fish.
C.To advise people not to stop eating fish.
D.To tell us that fish will feel pain when caught and transported.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Before my recent graduation, the last project of the term was called “Smile”. The class was asked to go out and   36   at three people and record their  37 .
Soon after we were given the  38   , my husband and I went out to McDonald’s one cold morning. We were standing in   39   , waiting to be  40   , when suddenly everyone around us began to back away. A feeling of  41  rose up inside of me as I wondered what happened.
As I   42  around I smelled a horrible dirty smell. Behind me were two poor homeless men. As I looked at the short man close to me, he was smiling and his blue eyes searched for   43 .
He said “Good day” as he   44 the few coins. The waitress asked him what they wanted. He said, “Coffee is all, Miss.” That was all they could   45 .
I   46  felt the urge and actually hugged him. That was  47  I noticed all the eyes in the restaurant were set on  48 . I smiled and asked the waitress for two more breakfast meals on   49 trays(托盘). I then walked to the table that the men had   50  as a resting spot. I put the trays on the table and laid my  51 on the short man’s cold hand. He said “Thank you” with tears in his eyes.
I  52 this story as my project. My instructor read it and said, “Can I  53 this with your classmates?” I nodded. At that moment I found something more  54 than a simple smile. I graduated with one of the most important  55 I would ever learn, unconditional acceptance.
小题1:
A.stareB.aimC.smile D.shout
小题2:
A.experiencesB.behaviorsC.reactionsD.feelings
小题3:
A.taskB.degreeC.informationD.advice
小题4:
A.publicB.turnC.roadD.line
小题5:
A.servedB.calledC.paidD.checked
小题6:
A.excitementB.panicC.satisfactionD.disappointment
小题7:
A.gotB.movedC.turnedD.stayed
小题8:
A.pleasureB.attentionC.serviceD.acceptance
小题9:
A.countedB.beggedC.savedD.collected
小题10:
A.acceptB.affordC.drinkD.find
小题11:
A.eagerlyB.probablyC.hardlyD.really
小题12:
A.whyB.whenC.whereD.how
小题13:
A.meB.himC.my husbandD.the waitress
小题14:
A.separateB.usualC.cleanD.large
小题15:
A.bookedB.hiddenC.chosenD.ordered
小题16:
A.mealB.moneyC.billD.hand
小题17:
A.made upB.handed inC.went throughD.put away
小题18:
A.believeB.improveC.shareD.evaluate
小题19:
A.cheerfulB.practicalC.reasonableD.valuable
小题20:
A.coursesB.lessonsC.skillsD.rules

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Australia’s Northern Territory became the first legal authority in the world to perform euthanasia(安乐死)—that’s to say, doctors are permitted to take the lives of incurably ill patients who wish to die. Word that the law was passed by the vote of 15 to 10 immediately flashed on the Internet and was picked up by John, the director of the Right to Die Society of Canada, who posted it on the group’s homepage online, saying, “This isn’t merely something that happened in Australia. It’s world history.”
The NT Rights of the Terminally Ill Law has left physicians and citizens trying to deal with its moral and practical influence. Some have breathed sighs of relief; but others, including churches, right to life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the law. But the tide is unlikely to turn back. In Australia--where an aging population, life-extending technology and changing community attitudes have all played their part—other states are going to consider making a similar law. In the U. S. and Canada, where the right to die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes (多米诺骨牌) to start falling.
Under the new Northern Territory law, an adult patient can request death--probably by a deadly injection or pill--to end suffering. The patient must be diagnosed as incurably ill by two doctors. After a "cooling off" period of seven days, the patient can sign a certificate of request. After 48 hours the wish for death can be met. For Lloyd, a 54-year-old Darwin resident suffering from lung cancer, the NT Rights of Terminally Ill Law means he can get on with living without the disturbing fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition. "I' m not afraid of dying from a spiritual point of view, but what I was afraid of was how I'd go, because I've watched people die in the hospital fighting for oxygen and clawing at their masks," he says.
小题1:According to the text, which of the following statements is TURE?
A.Patients will ask their doctors for euthanasia if they are afraid of illness.
B.Australia, Canada and the US speak highly of the law of euthanasia.
C.All people in Australia don’t share the positive attitude to euthanasia
D.If a patient requests death, he should sign a certificate after 48 hours.
小题2:The underlined sentence in Para 2, “observers are waiting for the dominoes to start falling.” means that observers are prepared to learn the news that         .
A.some other countries pass similar laws
B.Australia has to put an end to euthanasia
C.people begin to change attitudes to euthanasia
D.different effects result from the game of dominoes
小题3:Which is NOT the reason for Australia to become the first country to pass the law of euthanasia?
A.Australia has advanced technology of extending life.
B. Australians realize suffering from a terrible disease is worse than death.
C.Australia is faced with a growing ageing population.
D.Australians find it easy to deal with the moral and practical influence.
小题4:It can be inferred from the text that          .
A.Australia passed the law of euthanasia by the vote of 15 to 10
B.John and his group are in favor of the law of euthanasia in Australia.
C.an adult patient can request euthanasia by a deadly injection or pill
D.Lloyd has seen many people die in the hospital fighting for oxygen.
小题5:What’s the author’s attitude to euthanasia?
A.NegativeB.CriticalC.DoubtfulD.Positive

查看答案和解析>>

同步练习册答案