精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.Critical thinking is an important skill that can increase students'ability to learn in any situation.This can be applied to traditional education,or directly in a career related role.Many teachers find it such a valuable skill that they give their students a critical thinking question every day.Developing this ability can mean the difference between"just passing a course"and"understanding the material well enough"so that what students learn from it will follow them throughout their life.
Some characteristics of a critical thinker that teachers should encourage are;
-asking questions as a reaction to something read or discussed;
-determining the"deeper meaning"of a particular passage or topic;
-providing input and opinions to topics as a direct result of analysis and research;
-reasoning in an effort to develop an argument of your own opinion.
It is important for a student to understand more than definition(定义).One way to truly understand an idea is to have hands-on practice,and to apply concepts learned in a textbook.Such"mini-examples"will interest a student and improve their understanding of a topic.This is how life-long skills can be developed.
Teachers that use critical thinking practices in the classroom can"go above and beyond"by asking questions that promote a greater comprehension of the material.Instructors should be able to challenge students and create an environment where they are analyzing material and gaining a better understanding.This will make the classroom move in a direction for learning.It can also help students to stay interested in the course material,as they always have a new concept to consider.
At the same time,students benefit greatly from developing critical thinking skills.When learned early on,these skills can be used throughout their college education.Students can understand how to consider a topic,analyze it,and discuss it from different points of view.These are skills that will benefit them when they are part of the workforce as well.
52.Who are the intended readers of the passage?A
A.Teachers.B.Parents.
C.Examines.D.Headmasters.
53.Critical thinking can best be described asC.
A.a system to improve people's memory
B.a method to expand people's knowledge
C.a way to increase people's ability to understand
D.a process to make people more critical of others
54.The underlined word"it"in Paragraph 1refers toD.
A.the ability      B.the difference
C.the course       D.the material
55.The author thinks"mini-examples"are useful because theyB.
A.assist students to better remember definitions
B.give students hands-on practice
C.help to keep students interested
D.help students develop concepts.

分析 批判性思维是一种重要的技能,它可以提高学生的学习能力.如果想要培养批判性思维,仅仅通过一门课程是不够的,应该全面理解所学的课程.老师应该多提一些有启发性的问题,增加学生的学习兴趣的同时,引导学生积极思考.

解答 49.细节理解题.根据第一段"Many teachers find it such a valuable skill that they give their students a critical thinking question every day."和第二段"Some characteristics of a critical thinker that teachers should encourage are"可知,文章主要讲的是培养学生的批判性思维的重要性,文章列出了老师应该做的事情,说明本文是写给老师的.故选A.
50.细节理解题.根据第三段"It is important for a student to understand more than definition(定义).
 One way to truly understand an idea is to…improve their understanding of a topic"可知,对学生来说,重要的是,对事物的理解不要停留在定义上,应该多问问题,做到知其"所以然".这样做能够培养看待事物的批判性思维,并会终身受用.故选C.
51.猜测词义题.根据"…"understanding the material well enough"so that what students learn from it will follow them throughout their life."可知,全面理解所学内容,这样的话,学生从资料中学到的知识就会伴随他们一生,故选D.
52.细节理解题.根据第三段"One way to truly understand an idea is to have hands-on practice,and to apply concepts learned in a textbook.Such"mini-examples"will interest a student and improve their understanding of a topic."可知,Such"mini-examples"指的是前面两句话,即"have hands-on practice",老师在课堂上应该创设问题情境,启发学生举手提问和回答.这是提高学生理解力的重要方法,故选B.

点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Life in 2060
Let us suppose it is now about A.D.2060.Let's make believe (假装;虚构) it is about sixty years from now.Of course,things have changed and life is very different.
Voyages to the moon are being made every dayIt is as easy totake a holiday on the moon today as it was for the people in 1960to take a holiday in Europe.At a number of scenic spots on the moon,many hotels have been built.The hotels are air-conditioned,naturally.In order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon,every room has at least one picture window.Everything imaginable is provided for entertainment (娱乐) of young and old.
What are people eating now?People are still eating food.They haven't yet started to take on heir (继承) supply of energy directly as electrical current or as nuclear power.They may some day.But many foods now come in pill form,and the food that goes into the pill continues to come mainly from green plants.
Since there are several times as many people in the world today as there were a hundred years ago,most of our planet's surface has to be filed.The deserts are irrigated with water and crops are no longer destroyed by pests.The harvest is always good.
Farming,of course,is very highly developed.Very few people have to work on the farm.It is possible to run the farm by just pushing a few buttons now and then.
People are now largely vegetarians (素食者).You see,as the number of people increases,the number of animal decreases.Therefore,the people have to be vegetarians and we are healthier both in our bodies and in our minds,and we know the causes and cure of disease and pain,and it is possible to get rid of diseases.No one has to be ill any more.
Such would be our life in 2060.
25.When was the passage written?C
A.In about A.D.2060.
B.In about 1960.
C.In about 2000.
D.In about 2004.
26.According to the passage,what will be on the moon in about A.D.2060?A
A.Many tourists.
B.Many other animals.
C.Many plants.
D.A sea.
27.What will people eat then according to the passage?B
A.Biscuits in pill form.
B.Foods in pill form.
C.Foods in water form.
D.Foods in gas form.
28.The passage tells us that in 2060,D on the earth than now.
A.there are fewer population   
B.there are more pests
C.there is less water          
D.the crops are getting better.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.I am afraid of heights but two summers ago I climbed to a high place.Most of our high school bad come along on a day trip to a beautiful beach village in Peru.After eating our lunches,many of us wanted to make the climb to an area around the village.
Do I turn back?"Yes!"Will I regret it later?I really want to get to the top,but…At last,I decided at least to have a try.
My friend Tom was in front of me.Then,suddenly,he slipped(滑倒)and was about 10feet back!My heart was beating faster until he stopped himself.Knowing that my friend Seth would be right behind me,I began the climb.I was soon past the first challenge safely,but not feeling much better about the rest of the climb.Looking down,I saw rocks everywhere.My breathing sped up,and my heart beat even faster,growing loud in my ears.
My friends kept climbing.But they did not forget me.Someone was always behind me to help hold my feet when necessary,and someone else was always in front to offer a hand up.With friends helping me by words and actions,I slowly gained ground.
Then we came to the worst part.The climb looked very close to vertical(垂直的).To me,the wise choice was to go back down.Melody encouraged me to go on and she made it safely first.I stopped,unsure of my fooling."You can do it,Jean!I'm right here,"Melody called.She waited patiently,not asking me to hurry.I took a few deep breaths and kept climbing.
With no more mistakes,we came to the top finally.I was dirty and tired.But it didn't matter.I was at the top!I had never felt so alive.

46.According to the passage,the climbC.
A.was done by all of the high school students
B.happened on a morning two summers ago
C.was near a beautiful beach village
D.lasted for about two days
47.When her friends decided to go climbing,JeanD.
A.felt excited about it
B.turned back to the village
C.regretted going out with them
D.wasn't sure whether to join them
48.After passing the first challenge,JeanB.
A.felt more confident about the climb
B.didn't feel any better about the climb
C.chose to go back down
D.couldn't breathe easily
49.The underlined part"gained ground"in paragraph 4probably meansB.
A.lost heart
B.moved forward
C.climbed to the top
D.accepted the friends
50.What do we know about the worst part of the climb?A
A.Melody gave Jean words of encouragement.
B.Jean waited patiently for Seth to catch up.
C.It was dirty and dangerous.
D.Jean had the first try.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

12.最近,学校组织高三学生开展了一场讨论.讨论的主题是:周末要不要上课呢?请根据下表提供的信息,写一篇100字左右的短文,客观的介绍一下讨论的情况,并且简单地表达自己的观点.开头已给出,不记入总词数.
30%30%40%
要上课 
高考6月举行,要抓紧时间复习
不要上课
休息好,提高效率
其中一天学习,一天休息
学习和休息兼顾
Recently,the students of Senior 3 in our school have had a discussion about whether th ey should have classes on weekends.
                                                                            

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.There is no doubt ________ the earth is becoming warmer and that it is human activity ________ has caused this global warming rather than a random but natural phenomenon.(  )
A.whether; whetherB.whether; that
C.that; thatD.that,whether

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

9.Most of us lead a busy life.(11)C We think,"If I reached my goal,then I would be happy",or"If I could get a better job,then I would enjoy life."But why not enjoy life right now?
Firstly,take time to notice and appreciate the beauty in your own surroundings.(12)E"There is a great big world of wonder and beauty around us!"And as Brodersen explains,"Look for the beauty of the sunrise and of a friend's smile that brightens your day.Open your eyes to see the beauty you might not normally see.Doing so helps to cheer you up."
Secondly,taking time to experience some simple pleasures also can bring joy to your heart and ease your stress.Take me for example.(13)F  One universal simple pleasure is finding things that make you laugh.Make time to laugh every day.
Thirdly,don't take your family and friends for granted.Rich,rewarding relationships add greatly to the enjoyment of life.When you think of someone,why not call,e-mail or write them?(14)DAs Wayne Lawton explains,"Invest(投资) time to relationships.Remove the attitude,what's in it for me?Happiness is found in putting other's interests,desires and concerns ahead of our own whenever possible.Selfishness is a dead-end street."(15)G.

A.Be aware of beauty in nature.
B.In my spare time,I enjoy collecting stamps and reading novels.
C.Driven by the"urgent",we forget to enjoy life.
D.A short e-mail or phone call can make a world of difference to someone.
E.You don't need to travel far to find beauty.
F.I delight in simple things like my favorite tea drink,a bubble bath or family photos.
G.So please treasure relationship.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.Tricks to Learn from Super SleepersDo you want to sleep soundly each night and wake up energized the next day?
Exercise early.
Morning fitness class(健身班) or gym time before work?Go ahead,give it a try.(31)FWhile experts aren't exactly sure why,it could have something to do with morning exercise's ability to help regulate the secretion(分泌物) of certain hormones(荷尔蒙) involved in blood pressure management,which may lead to better sleep.
Eat light at night.
Desiring a midnight snack?If your stomach starts rumbling(发出咕噜声) before bed,try reaching for good-for-you foods that actually promote sleep,like walnuts,tart cherries,or Greek yogurt instead. (32)D Eating too much of anything within a few hours of going to bed could suppress(抑制) your body's ability to produce sleep-promoting melatonin.
Power down at night.
Smart phones,tablets,and laptops let you do everything from shopping to watching movies to working in bed.What they don't let you do?Fall asleep.(33)G.In addition to reducing your blue light exposure,you'll probably feel less stressed,which in itself can help you sleep better.
Keep their rooms cool
 (34)A But being too warm can make it harder to have quality sleep,say experts at the National Sleep Foundation.Instead,they recommend keeping your bedroom at around 20℃,which research suggests is the most suitable temperature for great sleep.
(35)C
Consistency(一致性) is key to healthy sleep.Though for some it's usual to stay up late,then get up early for work and sleep late on the weekends,doing so can cause damage to your body's internal clock.Over time,that can make it harder to fall asleep,not to mention making it more unpleasant to wake up in the morning.

A.The idea of a comfortable bedroom and piles of soft,fuzzy(毛茸茸的)blankets is very appealing.
B.Find ways to deal with stress.
C.Go to bed at the same time every night.
D.However,try not to overeat even it is the healthy food.
E.You don't have to give up alcohol altogether in the name of better sleep.
F.Exercising in the morning could lead to better sleep than afternoon or evening sweat sessions.
G.Put your devices away at night-ideally,two to three hours before you plan to go to sleep.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

13.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文
中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或
修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Before we left,Li Yanping explained to me that the force of gravity would change three times on our journey and the first change would be the most powerful.Then we were off.As the rocket rose into the air,we were pushed back into our seats because we were trying to escape from the pull of the earth's gravity.It was so hard that we could not say anything to each other.Gradually the weight lessen and I was able to talk to him."Why is the spaceship not falling back to the earth?On the earth if I fall from a tree I will fall to the ground."I asked."We are so far from the earth now to feel its pull,"he explained,"so we feel as if there is no gravity at all.When we get closer to the moon,we shall feel its gravity pull us,but it will not be as strong a pull than the earth's."I cheered up immediately and floated weightless around in our spaceship cabin watching the earth become smaller and the moon larger.
When we got there,I wanted to explore immediately.But when I tried to step forward,I found myself carrying twice as far as on the earth and fell over."Oh dear,"I cried,"walking does needs a bit of practice in that gravity has changed."After a while I got the hang of it and we began to enjoy ourselves.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

6.Alone But Not Lonely
    In today's fast-paced society,we've become uncomfortable with silence.We try to find different types of activities that can help us escape feelings of laziness or boredom.(36)DSolitude(独处)does not have to be uncomfortable or lonely.In fact,solitude and loneliness are very different things.
    The death of a loved one or the inability to find people who understand you can leave you feeling lonely.Even if you are surrounded by other people,it's natural to experience an emptiness while longing for love or acceptance.(37)AGeoffrey F.Fisher once said,"In cities,no one is quiet but many are lonely.(38)E"
    We often fill loneliness with all types of unsatisfying activities.Young people would rather spend a Friday night out with strangers than spend the night alone.They're looking for a way to kill time while they await true friendship.Then there are young adults in gangs where they don't really like their companions.(39)BWhy does being alone scare us?
    Do not be afraid of silence.(40)FIt teaches you how to truly listen.It teaches you to pay attention to what's going on inside of you.Only when we are alone can we have the space and peace we need to think without being outwardly influenced.It therefore becomes easier to make important decisions as well as to reflect on how we are feeling.

A.Loneliness is therefore a feeling that can be experienced whether or not one is physically alone.
B.They would rather feel accepted on a shallow level than risk feeling alone.
C.The problem of loneliness can be easily solved in a modern world.
D.But,when doing so,the main thing we are trying to avoid is loneliness.
E.In the country,people are quiet but few are lonely.
F.It can provide you with amazing benefits.
G.It guides you through hardships.

查看答案和解析>>

同步练习册答案