2.A dog-lover has invented a high-tech way of feeding his pet by Twitter(推特,流行社交网络).Computer expert Nat Morris,30,has designed a system to give his pet a"tweet treat"by sending him a Twitter message.
His dog Toby gets some delicious dog biscuits from a computer-controlled food machine whenever Nat sends a message to"@feedtoby".
Nat often works away from home and isn't always able to feed Toby by hand.But his new invention allows Nat to feed his dog from anywhere in the world.
Nat said,"Toby absolutely loves it.At first he didn't know what was going on.Now he sits underneath the machine,wagging his tail and waiting for the treats to drop."
Nat fills the food machine with small pieces of dog biscuits,but not too many in case four-year-old Toby gets too many messages.And Nat has even equipped his house with an online camera so he can see Toby enjoying the food at his home.
But one problem is that friends and family have been so amazed with the"Tweet treat"machine that.they have starting to send tweets to Toby too.So Nat has had to restrict feeding time to make sure Toby doesn't turn into Tubby.
"People have been sending him food at all hours of the day,so I had to limit it to between 9a.m.and 9p.m..I'm thinking of doing an updated one which measures his weight before he is fed,just to make sure he's not putting on too much puppy fat,"explained Nat.
How Nat's Twitter Feeder Works:
When a message is sent to@feedtoby it is received by a mini-computer that is linked to the food machine.
When the mini-computer receives the message,a bell rings and Toby comes running over and sits in front of the feeding machine.Next the machine's motor pulls open a trap door which releases a serving of food.
The doggy biscuits then drops into Toby's food bowl.Finally a digital camera takes a photo of him and sends it back to Nat on Twitter-so he knows Toby has been fed.
25.Nat has invented a high-tech way to feed his dog because heC.
A.wants his friends to feed Tody
B.has very strong computing skills
C.is often too busy to feed his dog
D.doesn't like to feed Tody by hand
26.Why has Nat decided to limit the feeding machine's opening time?A
A.He doesn't want Toby to get too fat.
B.He fears the machine will run out of food.
C.He wants hid friends to stop feeding Toby.
D.He doesn't want Toby to be woken up at night.
27.It can be learned from the passage that TobyB.
A.sits beneath his feeder all day long
B.is now used to being fed by machine
C.doesn't know what happens to the feeder
D.no longer receives tweets from Nat's friends
28.Which of the following shows the correct order of how the Twitter Feeder works?C
a.The bell goes off.
b.A message is sent to@feedtoby.
c.The mini-computer gets the message.
d.The digital camera takes a photo of Toby and sends it to Nat.
e.The motor starts to work and opens the door to release dog food.
A.a,b,c,e,d B.b,c,e,a,d
C.b,c,a,e,d D.c,b,a,d,e
29.In which section of the newspaper would you most probably find this passage?A
A.Technology B.Health
C.Environment D.Style.
分析 本文主要讲的是一个狗狗爱好者设计了一个高科技系统,该系统用来远距离控制来喂养狗狗,并且发出消息.
解答 25.C.细节理解题.根据文章第三段的第一句"Nat often works away from home and isn't always able to feed Toby by hand."可知,Nat因忙于工作没时间喂狗才发明了这种高科技的喂狗方法.故选C.26.A.细节理解题.由文章第七段中的"I'm thinking of doing an updated one which can measure his weight before he is fed,just to make sure he's not putting on too much puppy fat"可知,Nat限制喂食系统的运行时间是为了不让Toby长得太胖.故选A.
27.B.推理判断题.从文章倒数第二段中的"When the mini-computer receives the message,a bell rings and Toby comes running over and sits in front of the feeding machine."可推知,Toby已经习惯了机器喂食的方式.故选B.
28.C.逻辑排序题.由最后三段的内容可知,正确的顺序是C项.故选C.
29.A.文章出处题.本文介绍的是一项新的科技发明,由此推测出该文最可能出自报纸的"科技"栏目.故选A.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.