精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.In colleges around the country,most students are also workers.
The reality of college can be pretty different from the images presented in movies and television.Instead of the students who wake up late,party all the time,and study only before exams,many colleges are full of students with pressing schedules of not just classes and activities,but real jobs,too.
This isn't a temporary phenomenon.The share of working students has been on the rise since the 1970s,and one-fifth of students work all year round.About one-quarter of those who work while attending school have both a full-course load and a full-time job.The arrangement can help pay for tuition (学费) and living costs,obviously.And there's value in it beyond the direct cause:such jobs can also be critical for developing important professional and social skills that make it easier to land a job after graduation.With many employers looking for students with already-developed skill sets,on-the-job training while in college can be the best way to ensure a job later on.
But it's not all upside.Even full-time work may not completely cover the cost of tuition and living expenses.The study notes that if a student worked a full-time job at the federal minimum wage,they would earn just over $15,000 each year,certainly not enough to pay for tuition,room,and board at many colleges without some serious financial aid.That means that though they're sacrificing time away from the classroom,many working students will still graduate with at least some debt.And working full time can reduce the chance that students will graduate at all,by cutting into the time available for studying and attending classes.
There is little reward for attending but not finishing college.Students who wind up leaving school because of difficulty in managing work and class are likely to find themselves stuck in some of the same jobs they might have gotten if they hadn't gone at all.The difficulty of working too much while in school can create a cycle that pushes students further into debt without receiving any of the financial or career benefits.

28.According to the passage,the reality of college students is thatD.
A.they throw parties a lot          
 B.they stay up late every night
C.they pay no attention to exams            
D.they work besides attending classes
29.What is the indirect cause of an increasing number of working students?C
A.The lack of summer jobs for young adults.
B.The need of developing social networks.
C.The chance of finding a job after graduation.
D.The expenses of high tuition and living costs.
30.We can learn from the passage thatA.
A.dropping out of college may not help students get career benefits
B.students can cover all their college expenses through working
C.students receive a huge reward for managing work and class
D.working students are more likely to finish college
31.What is the best title for the passage?B
A.The Difficulties of Landing a Job
B.The Struggle of Work-School Balance
C.The Reward of Working While Studying
D.The Images of Working College Students.

分析 文章主要讲述了现在的大学生的生活并不像电影里演的一样,他们不仅有着课程压力,而且许多学生在校外兼职,挣学费及生活费,然而这些做法各有利弊.

解答 28.D   细节理解题.根据第二段Instead of the students who wake up late,party all the time,and study only before exams,many colleges are full of students with pressing schedules of not just classes and activities,but real jobs,too可知一些大学生除了上课的同时还在工作,故选D.
29.C  推理判断题,根据第三段such jobs can also be critical for developi ng important professional and social skills that make it easier to land a job after graduation.With many employers looking for students with already-developed s kill sets,on-the-job training while in college can be the best way to e nsure a job later on可知越来越多的学生工作的原因是为了毕业后找到工作的机会,故选C.
30.A  细节理解题,根据最后一段 The difficulty of working too much while in school can create a cycle that pushes students further into debt without receiving any of the financial or career benefits可知从大学退学可能不利于学生获得职业福利,故选A.
31.B   主旨大意题,通读全文可知文章讲述了现在的大学生的生活并不像电影里演的一样,他们不仅有着课程压力,而且许多学生在校外兼职,挣学费及生活费,但这种做法各有利弊,要保持好一个平行点,故选B.

点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.The quiet life of the country has never had           to me in that I have always regarded country as something  you look at through a train window.(  )
A.appealB.appetiteC.affectionD.application

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.Now you are a(n) _____ student,but you can achieve your goal and become a top student if you work hard.(  )
A.splendidB.averageC.academicD.foolish

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.We shouldspeed up the development of e-government (电子政务).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.She can speak English as fluently as Chinese.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Persuasion is the art of convincing someone to agree with you.According to the ancient Greeks,there are three basic tools of persuasion:ethos,pathos,and logos.
Ethos is a speakers way of convincing the audience that she is trustworthy,honest and reliable.One common way a speaker can develop ethos is by explaining how much experience or education she has in the field.After all,you're more likely to listen to advice about how to take care of your teeth from a dentist than a fireman.A speaker can also create ethos by convincing the audience that she is a good person.If an audience cannot trust you,you will not be able to persuade them.
Pathos is a speaker's way of connecting with an audience's emotions.For example,a politician who is trying to convince an audience to vote for him might say that he alone can save the country from a terrible war.These words are intended to fill the audience with fear,thus making them support him.Similarly,an animal charity might show an audience pictures of injured dogs and cats,to make the viewers feel pity.If the audience feels bad for the animals,they will be more likely to donate money.
Logos is the use of facts,statistics,or other evidence to support your argument.An audience will be more likely to believe you if you have convincing data to back up your claims.Presenting this evidence is much more persuasive than simply saying"believe me".
Although ethos,pathos,and logos all have their strengths,they are often most effective when used together.Indeed,most speakers use a combination of ethos,pathos,and logos to persuade their audiences.So,the next time you listen to a speech,watch a commercial,or listen to a friend try to convince you to lend him some money,be on the lookout for these ancient Greek tools of persuasion.

32.Why does the author say persuasion is an art?B
A.They both entertain the audience.
B.They both require great skill to achieve.
C.They both demand full attention from the audience.
D.They were both common topics of ancient Greek writers.
33.How is a speaker able to show her ethos to the audience?D
A.By expressing her sympathy with the audience.
B.By telling the audience about her personal preference.
C.By using beautiful language to make her statements attractive.
D.By showing her knowledge and experience relating to the topic.
34.What can we learn about the three aspects of persuasion?B
A.Ethos is the most important aspect of persuasion.
B.Each aspect has a different effect on the audience.
C.Honesty is the key to making your arguments believable.
D.Political leaders mostly use pathos to persuade their audience.
35.An advertisement for washing powder which claims that M scientific tests show that our powder kills 95% of all bacteria"is mainly usingC.
A.ethos       B.pathos       C.logos       D.a combination of all three.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.Lucy came to No.2 High School in 2003,and it wasn't long _____ she became a good teacher.(  )
A.sinceB.whenC.beforeD.after

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

3.第一节 短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Dear Tom,
    I am glad to hear that you are going to Canada to study.So I was writing to tell you anything about this country.
    Locating in North America,Canada is the second large country with the largest number of lakes in the world.The majority of people lives in the center of the country.However,I suggest that you chose to study in the east,because there are many international students here and the tuition is lower.During your study,you can take the part in more activities after class,where you can make more friends from different country.In this way,your life will rich and colorful
Hope you will have a wonderful life there.
Yours,
Li Ming

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

4.For my 8th birthday my(16)Cwas a shiny blue bike.My older sisters decided to teach me to ride.We lived on Edgewood Avenue at the top of a steep hill.My(17)B,Agnes and Christina,put me on my bike and(18)Dme hard,yelling instructions,"Peddle!Steer!Use the brakes!"Needless to say,I was rushing down the street(19)Ctrying to hold on.
    I bumped into the curb(路缘),(20)Bover the handlebars onto the sidewalk,skinning my knees,hurting my hands and crying loudly.Instead of offering(21)D,my sisters yelled at me(22)CI hadn't listened to their instructions.Weeks(23)Abefore I tried again.This time I walked my bike to the(24)Bparking lot behind the schoolyard.I kept repeating the instructions to myself and after a few awkward(25)B and even more painful spills I learned to ride a bike.
    Learning life lesson is (26)Clike learning to ride a bike.Some life lessons are(27)Dto learn.We don't always get to choose where we learn them; we don't always have good teachers and we are not always(28)A.Sometimes we find ourselves madly trying to hold on.
    But things are different now.
    My husband,Rich,(29)Bmy sons to ride a bike.First he raised their training wheels a little and they rode around the block getting used to the unstable(30)D.After he removed the training wheels he would run along the side of the bike holding on to the seat to(31)Bthem.Up and down our street they would go with Rich calling out,"You(32)Ahave it!You're doing great!"until my son would call out"Let go".Rich would let go but still run along,just(33)D.It was a happy day in the neighborhood.
    When the life lessons come along in this New Year you may(34)Dthem from a patient and kind teacher; you may have them surrounded by(35)Cand encouragement.And you may have someone stay by your side until you have found victory.

16.A.dreamB.rewardC.giftD.aim
17.A.brothersB.sistersC.friendsD.classmates
18.A.stuckB.turnedC.knockedD.pushed
19.A.slowlyB.carefullyC.wildlyD.instantly
20.A.jumpingB.flyingC.movingD.leaving
21.A.sadnessB.happinessC.excitementD.sympathy
22.A.althoughB.untilC.becauseD.while
23.A.passedB.remainedC.happenedD.changed
24.A.crowdedB.emptyC.coveredD.busy
25.A.experimentsB.attemptsC.fightsD.conflicts
26.A.thoughB.evenC.muchD.still
27.A.wonderfulB.comfortableC.dangerousD.painful
28.A.readyB.perfectC.wrongD.strong
29.A.forcedB.taughtC.allowedD.ordered
30.A.practiceB.habitC.developmentD.feeling
31.A.repairB.steadyC.fixD.move
32.A.almostB.usuallyC.alwaysD.seldom
33.A.in timeB.in reliefC.in turnD.in case
34.A.acceptB.avoidC.refuseD.learn
35.A.blameB.complaintC.supportD.criticism

查看答案和解析>>

同步练习册答案