精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】A child who has once been pleased with a tale likes, as a rule, to have it retold in almost the same words, but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts. It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.

A charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad thinking. To prove the latter, one would have to show in a controlled experiment that children who have read fairy stories were more often sorry for cruelty than those who had not. As to fears, there are, I think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. Often, however, this arises from the child having heard the story once. Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.

There are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that giants, witches, two - headed dragons, magic carpets, etc. do not exist; and that, instead of being fond of the strange side in fairy tales, the child should be taught to learn the reality by studying history. I find such people, I must say so peculiar that I do not know how to argue with them. If their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl-friend.

No fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.

【1】The author considers that a fairy story is more effective when it is _______.

A. repeated without any change

B. treated as a joke

C. made some changes by the parent

D. set in the present

【2】According to the passage, great fear can take place in a child when the story is _______.

A. in a realistic setting

B. heard for the first time

C. repeated too often

D. told in a different way

【3】The advantage claimed for repeating fairy stories to young children is that it _______.

A. makes them less fearful

B. develops their power of memory

C. makes them believe there is nothing to be afraid of

D. encourages them not to have strange beliefs

【4】One of the reasons why some people are not in favor of fairy tales is that _______.

A. they are full of absurd imagination

B. they just make up the stories which are far from the truth

C. they are not interesting

D. they make teachers of history difficult to teach

【答案】

【1】C

【2】B

【3】A

【4】B

【解析】

试题分析:本文讲述了对童话的一些观点。为什么有些人不喜欢童话,一方面,有些童话令孩子们害怕,另一方面,童话脱离现实。但童话尤其存在的必要。

【1】C 细节理解题。根据第一段中It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.可知,家长如果不照书上的讲,而是对印刷文本有所提高,这样的效果会更好。故选C。

【2】B 细节理解题。根据第二段最后两句Often, however, this arises from the child having heard the story once. Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.当孩子们第一次听恐怖故事的时候会非常害怕,但当故事被重复讲述,恐惧的痛苦就变成面对和掌握的快乐,故选B。

【3】A 细节理解题。根据第二段最后一句Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.可知,通过重复故事,恐惧的痛苦就变成面对和掌握的快乐,故选A。

【4】B 细节理解题。根据倒数第二段第一句There are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true...可知一些人不赞成童话故事的原因在于童话故事编了一些远离事实的故事,故选B

【名师点评】本文说明了为什么有些人不喜欢童话,一方面,有些童话令孩子们害怕,另一方面,童话脱离现实。这篇文章相对而言比较难,需要仔细推敲文章的意思。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The Great Wall of China, one of the greatest wonders of the world, was enlisted in the World Heritage by the UNESCO in 1987. Just like a gigantic dragon, the Great Wall winds up and down across deserts, grasslands and mountains, stretching about 6,700 kilometers from east to west of China. With a history of more than 2,000 years, some parts of the Great Wall are now in ruins or even entirely disappeared. However, it is still one of the most appealing attractions around the world.

No one can tell for sure when the building of the Great Wall was started, but it is popularly believed that it originated as a military fortification(要塞) against intrusion by tribes on the borders during the earlier Zhou Dynasty. Late in the Spring and Autumn Period, some states extended the defence work to prevent the attacks from other states.

It was not until the Qin Dynasty that the separate walls were connected to form a defensive system by Emperor Qin Shi Huang. After the emperor unified the country in 214 BC, he ordered the construction of the wall. It took about ten years to finish and the wall stretched from Gansu Province to Jilin Province. The wall not only served as a defence in the north but also symbolized the power of the emperor.

Further construction also experienced several dynasties. The present Great Wall in Beijing is mainly remains from the Ming Dynasty. Today, the Great Wall has become a must-see for every visitor to China. Few can help saying “Wow” when they stand on top of a beacon tower and look at this giant dragon. It has become a national pride of Chinese people.

1The underlined word “appealing” probably means “______”.

A. huge B. attractive

C. ordinary D. moving

2In the Qin Dynasty, ______.

A. the construction of the Great Wall was finished in 204 BC

B. the emperor wanted to invade other minor states

C. the defensive system of the Great Wall was separated

D. the Great Wall began its way from Jilin Province

3According to the passage, the Great Wall _______.

A. is from the west to the east B. is as long as 6,700 miles

C. was built in several dynasties D. was begun in the Qin Dynasties

4The best title for the passage probably is _______.

A. History of the Great Wall B. Culture of the Great Wall

C. Construction of the Great Wall D. Projection of the Great Wall

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加 、删除和修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词 。

删除:把多余的词用斜线划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

The winter holiday is coming. My classmates and I are talking about how to do during the holiday. We can chose between staying at home and take a trip. If we stay at home, it is comfortable but there is no need to spend money. But in that case, we will learn little about world. If we go on a trip abroad, we can broaden your view and gain knowledges that we cannot get from books. Some classmates suggest we can go to places of interest nearby. I thought that it is a good idea. It does not cost many, yet we can still learn a lot.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文中共有10处错误,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Of all the books I've read,I like Robinson Crusoe best,that is one of the famous British writer Daniel Defoe's greatest work.The main character of the novel is Robinson Crusoe,who was trapped on a disaster during a boat tour. He had to swim to a lonely island and lived there for many years.There were no other people on a remote island,and there was no food for him.He fight against various natural disasters and diseases alone brave.He tried his best to overcoming all the difficulties and saved finally.After reading the novel,I am really moved by Robinson Crusoe's spirit,which has been taught me that something is difficult if you go with courage.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列各小题,根据括号内的汉语提示,完成句子,并把答案填写在答题卷相应的位置上。

【1】Unluckily, the man _______________ (抢走) his car and cellphone. (rob)

【2】Fruit juices can _______________ (对……有害) your teeth, so don’t drink them frequently. (to)

【3】This illegal trade will continue unless he _______________ (采取行动)to stop it. (action)

【4】_______________ (此外), there is one further point to make. (in)

【5】As time went on, people came to _______________ (意识) the seriousness of China’s pollution. (of)

【6】Her father doesn’t _______________ (赞成) her getting married so young, but if she’s determined to do so, it’s on her own. (of)

【7】His humorous story made me _______________ (突然大笑起来) sometimes. (out)

【8】_______________ (万一) emergency, break the glass and press the button. (of)

【9】He _______________ (照管) the farm after his father’s death. (of)

【10】He _______________(厌倦) the work which was not equal to his ability. (with)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Swimming is very popular. People like swimming in summer because water makes people feel cool. If you like swimming and swim in a wrong place, it may not be safe. These years, a lot of people died when they were enjoying themselves in the water, and most of them were students. But some people are not careful in swimming. They often think they swim so well that nothing will happen to them in water. Summer is here again. If you go swimming in summer, don't forget that better swimmers have died in water. They died because they were not careful not because they could not swim. So don't get into water when you are alone. If there is a "No Swimming" sign, don't get into water. If you remember these, swimming will be safer.

1People like to swim in summer because ______.

A. it makes them strong B. they are free

C. they feel cool in water D. it is safe

2Some swimmers die in water because ______.

A. they think they can swim well B. they are not strong enough

C. they are not careful D. they like swimming very much.

3The writer wants to tell us ______.

A. that we must be careful in swimming B. that we should go swimming in summer

C. that swimming is a good sport D. that swimming is not safe

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是学生会主席李华,为了让学生们史多地了解中国传统文化,学生会将举行“唐诗吟诵大赛”(Tang Poetry Recitation Contest),请你根据以下提示写一则通知。

内容包括:

1.大赛目的和意义:

2.报名及比赛的时间、地点。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:《唐诗三百首》(Three Hundred Tang Poems)。

Notice

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Student Union

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】A Guide to the University

Food

The TWU Cafeteria is open 7am to 8pm. It serves snacks, drinks, ice cream bars and meals. You can pay with cash or your ID cards. You can add meal money to your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.

If you are on campus in the evening or late at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Café located in the bottom level of the Gouglas Centre. This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching.

Relaxation

The Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays.

Health

Located on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health. A doctor and nurse are available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. The cost of this is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9 am to noon and 1:00 to 4:30 pm.

Academic Support

All students have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall. Here, qualified volunteers will work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door two 30–minute appointments per week maximum. This service is free.

Transportation

The TWU Express is a shuttle service. The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between 8 am and 3 pm. Saturdays only. Round trip fare is $1.

【1】What can you do in the TWU Cafeteria?

A. Do homework and watch TV.

B. Buy drinks and enjoy concerts.

C. Have meals and meet with friends.

D. Add money to your ID and play chess.

【2】Where and when can you cook your own food?

A. The Globe, Friday.

B. The Lower Café, Sunday.

C. The TWU Cafeteria, Friday.

D. The McMillan Hall, Sunday.

【3】The Guide tells us that the Wellness Centre _________.

A. is open six days a week

B. offers services free of charge

C. trains students in medical care

D. gives advice on mental health

【4】How can you seek help from the Writing Centre?

A. By applying online.

B. By calling the centre.

C. By filling in a sign-up form.

D. By going to the centre directly.

【5】What is the function of TWU Express?

A. To carry students to the lecture halls.

B. To provide students with campus tours

C. To take students to the Mattson Centre.

D. To transport students to and from the stores.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】It never occurred to anybody, not even the creators that the world would care about the complex lives, loves and sufferings of a group of attractive and witty New Yorkers. But there’s no doubt that Friends(老友记) has become more than just a successful situation comedy—it has established itself as one of the last great television phenomena of the last century. Along the way, it has made its half-dozen leading actors famous.

Looking back on the strong friendship between the group of three men and three women who frequently gather at each other’s apartments and at Greenwich Village’s Central Perk coffee house, Friends was created by television producers, David Crane and Marta Kauffman. In 1993, the pair met producer Kevin S. Bright. Then the three became partners and got a deal to produce a new comedy for Warner Brothers. What they came up with was based on Crane and Kauffman’s after-college years, when they hung out at the local coffee house and involved themselves in every aspect of each other’s lives.

It didn’t take long for viewers to make friends with Friends. The situation comedy quickly became a top ten hit. Critics loved it as well. Entertainment Weekly said the show operated like a Broadway show, with twisty plots and unique jokes. The television theme song has also been a success with the public. The song’s success helped save the television theme song. An ABC(美国广播公司) executive was ready to order very short music intros(前奏) on his network’s shows, thinking that viewers would hit the remote control as soon as the opening started. But the success of the Friends theme song led the ABC executive to change his mindremote controls or not, the TV theme song would stay.

Years have gone by, but Friends remains and will remain an example of a modern US situation comedy that is both hugely entertaining television and nothing short of a genuine latter-day social phenomenon.

【1】What is stressed in the second paragraph?

A. The role models of Friends.

B. The popularity of Friends.

C. The origin of Friends.

D. The brilliance of Friends.

【2】Which of the following is TRUE about Friends?

A. It has a simple but entertaining plot.

B. It is about friendship between college students.

C. It was criticized by Entertainment Weekly.

D. It first came into being in the 1990s.

【3】What can we learn from the passage?

A. The ABC executive thought highly of the theme song of Friends.

B. Producer, Kevin S. Bright, graduated from the same college as David Crane.

C. ABC once replaced the theme song of its TV show with a short music intro.

D. Marta Kauffman expected Friends to achieve great success.

【4】What might the author think of Friends?

A. Its merits outweigh its shortcomings.

B. He/she shows great affection towards it.

C. Its success lies in the lack of good situation comedies.

D. He/she has a reserved attitude towards its success.

查看答案和解析>>

同步练习册答案