18.Web logs-"blogs"for short-are very popular among young people.Blogs are used to post thoughts,opinions,photos,and other materials on the web for the online community to read.Some bloggers have their own websites; others post their blogs on one of many blog-hosting sites.Blogs,a source of news,however,are not fixed communications.Postings can be added and replied to on a continuing basis.
While children may enjoy"blogging",it can be dangerous.Online predators who search blog-hosting sites for potential targets,can learn personal information about the children who post blogs.Furthermore,predators are always able to contact the child who posted the blog by sending a message through the website.
Parents should be careful that their children don't get into any danger.To protect them,they can do the following things:
◇Warn children of the possible danger of blogs.Don't allow your children to post a blog.Explain to them that blogs can often be viewed even by people whom they should not trust.
◇Make sure your children know never to let out personal information on the Internet,whether through a blog,chat room,or e-mail.Even seeminglyinnocuousinformation-such as the mascot (吉祥物) of their school-can help strangers determine where they live.
◇Consider equipping monitoring software that will enable you to monitor how the computer is being used and what your child is doing on it.
◇Remind your children that they should not contact anyone online whom they don't know in person,even if the person has a blog that looks interesting to them.If your child has posted a blog on the Internet,check the content regularly.
◇Always get to know your children's online friends with whom they are communicating.
43.Which one is not the reason why blogs are popular among young people?D
A.Because they can post their photos.
B.Because they provide communication.
C.Because they are a source of news.
D.Because they provide the most reliable news.
44.The underlined word"innocuous"in the fifth paragraph probably means"C".
A.harmless B.valuable C.useless D.harmful
45.Blogs are dangerous for children becauseA.
A.children are easily interested by the outside world
B.the information posted on blogs can be viewed by anyone
C.parents have difficulty monitoring children on the Internet
D.children have a strong sense of protecting themselves
46.What is the purpose of the passage?D
A.To warn people of the possible dangers that blogs may cause.
B.To persuade parents to keep their children from dangerous blogs.
C.To advise parents to watch their children whenever they use blogs.
D.To advise parents on how to protect children from the dangers of blogs.
分析 本文主要告诉父母一些关于保护孩子们远离博客危险的建议.
解答 DCAD
43 D 细节题. 根据文章第 一段Blogs are used to post thoughts,opinions,photos,and other materials on the web for the online community to read. 可知博客受欢迎的原因是发布照片,沟通交流,看新闻,故选D.
44 C 猜测词义题. 根据文章第三 段Even seeminglyinnocuousinformation-such as the mascot (吉祥物) of their school-can help strangers determine where they live.
可知学校吉祥物虽然是没有用的,但是它可以告诉陌生人确定你的所在. 故选C.
45 A 细节题. 根据文章第二 段 While children may enjoy"blogging",it can be dangerous可知孩子们对博客非常喜欢,这导致网上的狩猎者有机会对孩子下黑手,故选A.
46 D 主旨大意题. 通读全文可知本文主要告诉父母一些关于保护孩子们远离博客危险的建议.故选D.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.