精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.Web logs-"blogs"for short-are very popular among young people.Blogs are used to post thoughts,opinions,photos,and other materials on the web for the online community to read.Some bloggers have their own websites; others post their blogs on one of many blog-hosting sites.Blogs,a source of news,however,are not fixed communications.Postings can be added and replied to on a continuing basis.
    While children may enjoy"blogging",it can be dangerous.Online predators who search blog-hosting sites for potential targets,can learn personal information about the children who post blogs.Furthermore,predators are always able to contact the child who posted the blog by sending a message through the website.
    Parents should be careful that their children don't get into any danger.To protect them,they can do the following things:
◇Warn children of the possible danger of blogs.Don't allow your children to post a blog.Explain to them that blogs can often be viewed even by people whom they should not trust.
◇Make sure your children know never to let out personal information on the Internet,whether through a blog,chat room,or e-mail.Even seeminglyinnocuousinformation-such as the mascot (吉祥物) of their school-can help strangers determine where they live.
◇Consider equipping monitoring software that will enable you to monitor how the computer is being used and what your child is doing on it.
◇Remind your children that they should not contact anyone online whom they don't know in person,even if the person has a blog that looks interesting to them.If your child has posted a blog on the Internet,check the content regularly.
◇Always get to know your children's online friends with whom they are communicating.
43.Which one is not the reason why blogs are popular among young people?D
A.Because they can post their photos.
B.Because they provide communication.
C.Because they are a source of news.
D.Because they provide the most reliable news.
44.The underlined word"innocuous"in the fifth paragraph probably means"C".
A.harmless     B.valuable C.useless D.harmful
45.Blogs are dangerous for children becauseA.
A.children are easily interested by the outside world
B.the information posted on blogs can be viewed by anyone
C.parents have difficulty monitoring children on the Internet
D.children have a strong sense of protecting themselves  
46.What is the purpose of the passage?D
A.To warn people of the possible dangers that blogs may cause.
B.To persuade parents to keep their children from dangerous blogs.
C.To advise parents to watch their children whenever they use blogs.
D.To advise parents on how to protect children from the dangers of blogs.

分析 本文主要告诉父母一些关于保护孩子们远离博客危险的建议.

解答 DCAD
43  D  细节题. 根据文章第 一段Blogs are used to post thoughts,opinions,photos,and other materials on the web for the online community to read. 可知博客受欢迎的原因是发布照片,沟通交流,看新闻,故选D.
44  C  猜测词义题.  根据文章第三 段Even seeminglyinnocuousinformation-such as the mascot (吉祥物) of their school-can help strangers determine where they live.
 可知学校吉祥物虽然是没有用的,但是它可以告诉陌生人确定你的所在. 故选C.
45  A  细节题. 根据文章第二 段  While children may enjoy"blogging",it can be dangerous可知孩子们对博客非常喜欢,这导致网上的狩猎者有机会对孩子下黑手,故选A.
46  D  主旨大意题.  通读全文可知本文主要告诉父母一些关于保护孩子们远离博客危险的建议.故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Living with a host family while studying abroad,in which there may be some other college students,__________ you the chance to learn more about the new culture.(  )
A.giveB.givesC.givingD.to give

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Being kept in prison for over 25years is a miserable memory for Nelson Mandela,but he never regrets it.(keep)
关在监狱里25年对曼德拉来说是个悲惨的回忆,但是他从不后悔.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.I usually have ________ hamburger while waiting for ________7:00 school bus.(  )
A.a;theB.不填;theC.the;aD.不填;a

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.There is an English saying that"Laughter is the best medicine."Until recently,few people took the saying seriously.Now however,doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body.They have found that laughter can really improve people's health.
Tests were carried out to study the effects of laughter on the body.People watched funny films while doctors checked their hearts,blood pressure,breathing and muscles.It was found that laughter has similar effects to physical exercise.It increases blood pressure,makes the heart beat more quickly and makes people breathe deeper; it also works on several groups of muscles in the face,the stomach,and even the feet.If laughter exercises the body,it must be beneficial.
  Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effects of pain on the body.In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs.The group that tolerated (忍耐) the pain for the longest time was the group that listened to a funny program.The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemical in the brain which diminishes both stress and pain.
68.According to the passage,which of the following statements is WRONG?C
A.Laughter is good for health.
B.Laughter helps to reduce pain.
C.Laughter can make you become old quickly.
D.Laughter,just like physical exercise,is good for our bodies.
69.The underlined word"diminishes"in the third paragraph means"D".
A.delays       B.prevents     C.increases        D.reduces
70.Why do some doctors hold laughter clinics?B
A.Because they want to earn more money.
B.Because they want to improve their patients'condition.
C.Because they want their patients to practice how to laugh.
D.Because they think they will help the patients recover from illnesses.
71.What would be the best title for this passage?A
A.Laughter is the best medicine.
B.Laughter can reduce the effects of pain.
C.Laughter clinics help patients improve their condition.
D.Both laughter and physical exercise are good for health.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

3.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词.
      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
My father and I stayed at the South Lake Hotel for a week when we visit Beijing last month.It is in the downtown area,but it is easy to go to anywhere from the hotel by public transport.We lived in a comfortably double-room with a big bath.What I liked best were the free high-speed Internet connection in the room.I checked my email messages every day.I also shared for my friends many photos taking in Beijing.The food was wonderful with reasonable prices,and we enjoyed several local dish.It is such great hotel what I would recommend it to any friend of mine who is going to Beijing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.I Shall never forget those years when I lived in ____ countryside,which has ____ great effect on my life.(  )
A./; theB.the; aC.the; theD./; a

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Since ancient times festivals and celebrations of all kindshave been held everywhere.(hold)
自古以来,世界各地 就有各种各样的节日和庆典.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.If you eat the right food and exercise regularly,you can feel better,look better and have more exercise.

查看答案和解析>>

同步练习册答案