精英家教网 > 高中英语 > 题目详情


 

阅读理解

A

What is the difference between developed and developing countries? The question is quite a difficult one. But we can compare them in two important as?pects: people and economy. People

In developing countries there are high rates of both birth and death. Families decide to give birth to more than one child, because many developing countries do not have the systems necessary to guarantee(保证)the life of old people. Raising more children seems to be the only way to make sure that dur?ing their later years a person will be taken care of.

The situation is completely different in fully-developed countries. Those countries have low levels of birth and mortality. Low mortality rate is mainly because of the good health care, but low birth rate is due to the fact that support?ing a family with more children is expensive nowadays. Another reason is that more and more women decide to work outside, so there is usually no time and place for a large group of children in their lives. Economy

In developed countries, most industries have high levels of technological progress, while the smallest role in the country's GDP is played by agriculture.

In most cases, in developing countries most GDP comes from agriculture. It is mainly due to the fact that services and many branches of industry are in the stage of development. But they have the potential to develop quickly, be?cause they have many things to improve.

Of course, the difference between developed and developing countries is not that clear, because some countries might be in the middle of great changes. When a country is in that stage, some data can define the country as a developing one, but others may show that it is a developed one.

1.Why does the writer think the question is difficult to answer?

 A.    Because the people and economy of a country cannot reflect the whole situation.

B.     Because most developing countries are certain to become developed ones.

C.     Because he can only compare them in two aspects―people and economy.

D.    Because according to some data a developing country can be seen as a developed one.

2.In developing countries, there are high birth rates because people hope

  A. their children will have a bright future

B. generations can live under the same roof

C.  they will be taken care of in their later years

D.   the next generation can contribute more to society

3.  What's the meaning of the underlined word "mortality" in Paragraph 3?
A. Health.          B. Death.          C.  Employment.        D. Survival.

4. What's probably the writer's attitude towards the future of developing countries? '

A. Negative.       B.  Worried.          C.  Optimistic.      D. Doubtful.

5.  This passage mainly helps us to______________ .

 A.  know why developed countries develop so fast

B.   learn about the weak points of developing countries

C.   realize our responsibilities to develop our own country

D.  tell the differences between developing countries and developed ones

【能力提升】

A [文章大意]如何定义发展中国家和发达国家?它们之间的区别在哪里?作者从两个方面进行了对比、分析。

1. D细节理解题。作者在第一段中说区分发展中国家和发达国家这个问题很难。在最后一段解释了原因,即从某一方面讲一些发展中国家已经可以归为发达国家。

2.C细节理解题。根据文章第二段的"Raising more chil?dren—be taken care of."可知,人们希望养儿防老。

3.B词义猜测题。文章第二、三两段主要是对发展中国家和发达国家出生率和死亡率之间差距的原因的分析。根据"Low mortality rate is mainly because of the good health care..."可推测mortality即death。

4. C作者态度题。根据文章倒数第二段最后一句可知,作者对发展中国家的未来抱以乐观的态度。

5. D主旨大意题。根据全文第一句可知,该文的中心议题是发展中国家和发达国家之间的一些差异。

题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标外研版 > Period One Introduction & Reading and Vocabulary

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

7.As far as I know, a lot of agricultural produce from Taiwan Island_____________ (be) sold to the mainland every year.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

根据中文提示使用恰当的短语完成句子

1.The lights went out suddenly____________________________ (在.. 中间)the performance.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8.Their stories show us how it is possible to move out of _____________________ (poor).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5.This novel is so badly written that I can hardly figure _________________ what the writer is trying to say.                                 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

根据中文意思使用恰当的句式完成句子

1. "你今晚愿意来吃晚饭吗?" "我想来,但太忙了。"

―I'd like to,___________________________ •

-—Would you like to come to dinner tonight?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3.Some waste food however others don't have enough to eat.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:


短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:i.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Like most of my schoolmates, I have neither brothers nor sisters―on other words, I am an only child. My parents love me dearly of course and will do all they can make sure that I get a good education. They did not want me to do any work at family; they want me to devote all my time on my studies so that I'll get good marks in all my subject. We may be one family and live under a same roof, but we do not seem to get much time to talk about together. It looks as if my parents treat me as a visitor and a guest. Do they really under?stand their own daughter? What things are in other homes, I wonder.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

This happened in a third-grade classroom. Jim sat 25.   his desk and all of a sudden, there was a puddle between his feet and the front of his trousers was wet. He felt his heart was going to stop.  He knew 26.    would happen when his classmates found out. He looked up and there came the teacher with a look in her eyes that said he 27.  (discover).

As the teacher was walking towards 28.    , a classmate named Susie was carrying 29.      goldfish bowl full of water to her desk.  Suddenly, Susie tripped(绊倒)and, 30.   (strange) , dumped the whole bowl of water in Jim's lap. He pretended to be angry, but all the while he was saying deep in his heart, "Thank you!" Jim became the object of sympathy instead of ridicule (嘲 笑). The teacher brought him gym shorts to put on. All the others crawled (爬)on their hands and

knees, 31 .  (clean) up around his desk. But 32.  life would have it, the ridicule that should have been his had been transferred(转移)to Susie. She tried to help, 33.     they told her to leave the room.  34.     school was over, Jim walked over to Susie and whispered, "You did that on purpose, didn't you?"

Susie whispered back, "I wet my trousers once, too !

查看答案和解析>>

同步练习册答案