精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。
In college, Spring Break(春假)is usually associated with the beach, parties and sleepless nights, bringing about relaxation, free time and friends. Students who wish to spend their break doing something productive and rewarding, however, may choose to participate in the Alternative Break Program. It places college students in communities both at home and abroad.
The Program allows students to take part in various projects dealing with issues such as literacy(识字), homelessness and the environment. It includes helping kids with their lessons, raising money for families in need and collecting data for environmental research.
The hope is that, by getting themselves involved in different environments, students will have the opportunities and broaden their view. In turn, they will incorporate(融合)their experiences and lessons learned into their own communities. In a word, the program aims to encourage students to be active citizens and engage themselves in making a difference in society.
In the spring of 2006, about 3,600 students in the USA participated in the Alternative Break Program.
Samantha Giacobozzi, now director of the Program, has been on five alternative break trips herself, including trips to New Orleans, India and the Dominican Republic. “I was a student who went on alternative break trips and had my life totally transformed by that experience,” she said. “Every year, we meet many students who have attended the Program. You can see changes in their life that are connected with their alternative break experiences.”
The Program began in 1991. Today, it has become increasingly popular with college students in the United States.
小题1:Who may choose to participate in the Alternative Break Program?
(No more than 12 words)
小题2:What issues will students deal with in the Program? (No more than 10 words)
小题3:What is the aim of the Program? (No more than 20 words)
小题4:What’s the meaning of the underlined word “transformed” in Paragraph 5? (1 word)
小题5:Would you like to join in the Program? And why? (No more than 25 words)

小题1:Students who wish to do something productive and rewarding,
小题2:literacy(识字), homelessness and the environment.
小题3:It is to encourage students to be active citizens and make a difference in society.
小题4:changed  
小题5:Open. E.g. Yes, I’d like to. Because I want to help others and I’m glad to have a change in my life.

试题分析:本文介绍了大学生在春假可以做的一项活动the Alternative Break Program。该活动可以帮助认字、无家可归的人和环保。它鼓励大学生为社会做贡献,帮助他人,改变自己的人生。
小题1:根据第一段的Students who wish to spend their break doing something productive and rewarding, however, may choose to participate in the Alternative Break Program.可知答案。
小题2:根据第二段的第一句The Program allows students to take part in various projects dealing with issues such as literacy(识字), homelessness and the environment. 可知答案。
小题3:根据第三段的最后一句In a word, the program aims to encourage students to be active citizens and engage themselves in making a difference in society. 可知答案。
小题4:根据线后的 You can see changes in their life可知,意思与changed一样。  
小题5:开放性回答。结合文章的内容可以写:Yes, I’d like to. Because I want to help others and I’m glad to have a change in my life.
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

One day, Nick invited his friends to supper. He was cooking some delicious food in the kitchen.Suddenly, he 小题1:________ (find)that he had run out of salt. So Nick called to his son,“Go to the village and buy some salt,but pay a fair price for it: neither too much 小题2:________ too little.”
His son looked surprised.“I can understand why I shouldn't pay too much,Father,but if I can pay less, 小题3:________ not save a bit of money?”
“That would be a very 小题4:________(reason)thing to do in a big city,but it could destroy a small village like ours,”Nick said.
Nick's guests, 小题5:________ had heard their conversation, asked why they should not buy salt more cheaply if they could. Nick replied,“The only reason a man would sell salt 小题6:________ a lower price would be because he was desperate for money.And anyone who took advantage of that situation would be showing a lack of respect 小题7:________ the sweat and struggle of the man who worked very hard to produce it.”
“But such a small thing couldn't 小题8:________ (possible) destroy a village.”
“In the beginning, there was only 小题9:________ very small amount of unfairness in the world,but everyone added a little,always 小题10:________ (think) that it was only small and not very important,and look where we have ended up today.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

He told me he had been offered a very well-paid_________ abroad.
A.serviceB.businessC.positionD.work

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项多余选项。(共5小题;每小题2分,共10分)
—What’s the matter with you, Tom?
—Oh,   小题1:  Maybe I’ve got a cold.
 小题2:  Why don’t you take some coldstop?
 小题3:     
—That’s what I took the last time I had a cold.   小题4: Maybe that’ll help.
—Thanks.
(Two days later)
—How are you feeling now?
—Getting better.
 小题5: 
    A.Does it work well?
B.Good idea.
C.Glad to hear it.
D.I feel a little bad under the weather now.
E.It worked pretty well.
F.It’s very kind of you.
G.That’s too bad.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

— Can you help me _________ all the money that I should pay?
— Very sorry. Please wait a minute, madam.
A.add upB.add up toC.add toD.add together

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

Our duty is to ______ their country against both domestic and foreign enemies’ attack.
A.delayB. defendC.defeatD.depend

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

Many questions ________ at the news conference, but he answered none.
A.came inB.came offC.came aboutD.came up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

He just graduated from the university last month, so he_________ working experience.
A.lacks of B.lacksC.is lacking ofD.lacking in

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

The two sides ____a series of compromise suggestions and then signed the contract.
A.made outB.worked outC.put outD.picked out

查看答案和解析>>

同步练习册答案