Next time you hear a funny joke you'd better not laugh too hard. According to a paper published by the British Medical Journal , laughter isn't always the best medicine. Sometimes it can even be harmful. Professor Robin Ferner from the University of Birmingham, one of the authors of the study, found that bad things could happen to people who laughed too much. He says, "We found people with heartbeat problems which had stopped their hearts, we found people who had fainted (昏倒),and we found people who'd dislocated their jaws or burst their lungs."
It seems that laughing can be no laughing matter. But it's not all doom and gloom. Professor Ferner says there are benefits to laughing when you want to lose weight, for example. Yes, that's right: laugh and be slimmer! Professor Ferner explains, " You use energy when you laugh, you move your diaphragm(横JH膜), you expand your lungs, and both those things can be helpful.,,
According to the research, laughing for a quarter of an hour can burn up to 40 calories, and if you laugh all day you'll use up about 2, 000 calories, which is what most people consume in a day. But don't do that or you might end up with a painful jaw. Ouch! Or you might find people looking at you in a funny way.
But I don't want to finish this article leaving you feeling desperate. Laughter comes naturally for most of us. Babies begin to laugh at around 3〜6 months. So give in to your sense of humour and keep smiling. Life is short anyway.
1. Laughing too much may cause the following harmfulresults EXCEPT .
A. heart stop
B. diaphragm movement
C. lung burst
D. jaw dislocation
2. The underlined phrase " doom and gloom" in Paragraph 2 probably means "
A. hopeless B. funny
C. painful D. nervous
3. How many calories can you use if you laugh for half a day?
A. About 40.
B. About 1, 000.
C. About 2, 000.
D. About 2, 040.
4. What is the author's attitude towards laughing in the last paragraph?
A, Uninterested. B. Disapproving.
C. Worried. D. Favourable.
【文章大意】本文是一篇科普文。研究表明,笑并不是最好的良药,有时可能是有害的。但笑可以消耗很多热量。无论如何不要放弃微笑,毕竟生命是短暂的。
B 细节理解题。根据第一段"He says, ' We found people with heartbeat problems which had stopped their hearts, we found people who had fainted (昏倒),and we found people who'd dislocated their jaws or burst their lungs.",可知,笑的危害有心脏骤停、昏倒、下巴脱臼及会伤到肺,故B项没有提到。
A 词义猜测题。根据第二段"It seems that laughing can be no laughing matter. But it's not all doom and gloom. Profes?sor Ferner says there are benefits to laughing when you want to lose weight, for example."可知,笑并不是无用的,教授说,当你想减肥时,笑是非常有效的,故选A项。
B 推理判断题。根据第三段"…if you laugh all day you'll use up about 2, 000 calories, which is what most people con?sume in a day."可知,笑一天消耗2000卡路里,那么笑半天就是1000卡路里,故选B项。
D 推理判断题。根据最后一段"So give in to your sense of humour and keep smiling. Life is short anyway."可知,不要放弃幽默,要保持微笑,毕竟生命是短暂的,故选D项。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练29 阅读理解(科普知识型)+完形填空(夹叙夹议文)+语法填空
科目:高中英语 来源: 题型:
Despite the high technology and investment in flood defences by the Environment Agency, there is no way to stop all flooding—sooner or later nature will produce something that will beat even the strongest defences.
Warning people of this clanger is very important if we are to prevent the great loss of life seen sixty-three years ago. Indeed if the Flood Warning system that currently exists had been around on that cold, stormy night in January 1953, many lives would have been spared.
The Environment Agency took over the role of flood warning in 1995 from the police who had to go door to door or sound alarms to get the news out. The service is being constantly improved and a combination of better technology and increased investment following the Easter Floods of 1998 has led to the creation of Floodline and an automatic messaging system that can warn thousands of people in very little time.
Floodline 0845 988 1188 offers information and advice 24 hours a day and if warnings are in place, callers can get information either from local updates or by using a quick dialling code for their area.
The Flood Warning team inKenthas also sent letters to the people living close to the rivers or the sea and invited them to join the AVM (automated voice messa?ging) system. Anyone choosing to take up this free service will receive a recorded message directly to their home, business or pager telling them of the level of warning, giving them as much time as possible to carry out their flood plan and save items that cannot be re?placed if lost or damaged, such as photographs or children's favourite toys.
1. Choose the CORRECT statements from the follow?ing according to the passage.
a. Many people lost their lives in the flood in 1953.
b. The Flood Warning system was already in use in 1953.
c. Flood defences can stop all flooding.
d. The Environment Agency began to warn people of flood in 1995.
e. Floodline was created after the Easter Floods of 1998
A. a, b, c B. b, c, d
C. a, d, e D. a, c, e
2. What does the underlined word "pager" mean in the passage?
A. A piece of equipment designed to receive and show messages.
B. A boy employed to carry luggage in hotels.
C. A page of papers written to offer messages.
D. A person invited to write pages of messages.
3. People can easily get information and advice about
lood any time of the day from .
A. automatic messaging system
B. automated voice messaging system
C. the Flood Warning team inKent
D. Floodline 0845 988 1188
4. The best title for this passage may probably be
A. Environment Agency
B. Flood Warning system
C. Technology in flood defences
D. Easter Floods
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
3.My demand is that the information _____________(refer to) in my report be emailed to Mr Brown without delay.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
Good morning , everyone ! My topic today is "Teamwork".In this modern world, if we want to be informed or complete our work better and more 35. (efficient) ,there is 36. urgent need for all of us to learn to cooperate with others. Not only can 37. (cooperate) save us a lot of time, energy and resources, but also we can learn much from each other.
We'll be lucky enough 38. (find) someone who holds the same belief to cooperate with due to the fact 39. we can understand each other and share our joy and sorrow happily. However, 40. can be difficult to cooperate with someone 41. is different from us in many respects. 42. this case, we'll have to learn to put up with some of his shortcomings and try to discover his advantages.
In my opinion, teamwork means we should try to listen to others' opinions, never force our ideas on others and 43. they make mistakes, try to point them out in a polite way.
Thanks for your 44. (listen) !
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
With its special elegant body and spotted coat, the cheetah(猎豹)is the most unique member of the cat family. As the world's fastest land mammal, the chee?tah can reach speeds of 112km/h. A cheetah can go from 0 to 96 kilometres per hour in only three long steps. However, with a lean body and small teeth, the cheetah cannot fight larger animals. This gives the chee?tah a double risk as it is placed in direct conflict with hu?mans. Farmers that live nearby shoot, trap and poison cheetahs, because they think that cheetahs will kill their livestock (牲畜).
The cheetah is now endangered. It was once found across all of Africa, extending eastwards into Asia. However, hunting, habitat destruction and loss of prey (猎物)have meant that cheetahs are now only found in a few countries in Africa. The International Union for Conservation of Nature recently reported that only about 7 , 500 adult cheetahs remain in the wild. This makes the small population of cheetahs even more precious and worthy of protection.
The Wildlife Conservation Fund has teamed up with Central Kalahari Research Group to study and pro?tect the remaining cheetahs.
In order to find out more about these animals, two adult cheetahs were fitted with GPS satellite collars. These collars provide information about how cheetahs move through their environment. And they provide an excellent way to study cheetahs which have been re?leased back into the wild. Understanding cheetahs' be?haviour is an important step for their protection. Also, it is necessary to cooperate with local farmers and other land users to reduce the killing of cheetahs.
1. What makes it difficult for the cheetah to fight larger animals?
A. Its big head and small mouth.
B. Its strong legs and fat feet.
C. Its thin body and tiny teeth.
D. Its short toes and long tail.
2. Which is NOT the reason why cheetahs are endan?gered?
A. Loss of food.
B. An elegant body.
C. Habitat destruction.
D. Hunting and killing.
3. What is the function of the collars in the last para?graph?
A. To catch more cheetahs and kill them.
B. To protect the habitat where cheetahs live.
C. To protect cheetahs from being caught by other big animals.
D. To get information about cheetahs and under?stand their behaviour.
4. What can we learn from this passage?
A. Cheetahs are disappearing slowly from the world.
B. The protection of cheetahs is urgently needed.
C. Cheetahs always catch farmers' livestock for food.
D. Cheetahs are able to adapt to the environment well.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
Polar bears are suffering in a 35. (warm) world than ever before.
Polar bears live in the environment too cold for
most animals. 36. much of the year, they live and hunt on the frozen Arctic sea ice. Nature has prepared 37. (they) for the cold conditions.
But nothing has prepared the bears for the danger that 38. (threat) the only home they know.
The polar bears' world is melting. Studies show-that the polar ice has reduced by 9. 8% every 10 years 39. 1978. Now about 20,000 to 25,000 polar bears live in the Arctic. Polar bears depend on the sea ice for their 40. (survive). "The sea ice is more than just this platform that the bears walk over," says Andrew Derocher, 41. scientist who studies North American polar bear populations. "42. it, they can't exist."
Some melting and refreezing of the polar ice is natural. 43. in a warmer world, these cycles speed up, and bears have less time to hunt. Normally,they have three months in the spring when they gain more weight. The extra fat is used later, 44. the bears are not actively hunting.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4. Our school has taken some __________________(measure) to prevent the students surfing on the web freely.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
10.Many people donated a lot of money to the disaster area, that's far from enough ,______ .
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com