精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.A young father was visiting an old neighbor.They were standing in the old man's garden,and talking about children.The young man said,"How strict should parents be with their children?"
The old man pointed to a string(绳子)between a big strong tree and a thin young one."Please untie(解开)that string,"he said.The young man untied it,and the young tree bent(弯)over to one side."Now tie it again,please,"said the old man,"but first pull the string tight so that the young tree is straight again."
The young man did so.Then the old man said,"There,it is the same with children.You must be strict with them,but sometimes you must untie the string to know how they are getting on.If they are not yet able to stand alone,you must tie the string tight again.But when you find that they are ready to stand alone,you can take the string away."

5.The story is aboutB.
A.how to take care of young trees
B.how strict parents should be with their children
C.how the young father should get on with his old neighbor
D.how to tie and untie the string
6.The young man untied the stringC.
A.in order to throw it away
B.so that both of the trees would grow straight
C.only to find that the thinner one bent over to one side
D.in order to let the old man teach him
7.At last the old man told the young manA.
A.that he should be strict with his children if they could not yet stand alone
B.that he should always be strict with his children
C.that he should be hard on them
D.that he should tie his children until they are ready to stand alone
8.In the story the relation(关系) of the big strong tree to the thin one is like that ofB.
A.the young father to the old neighbor
B.parents to their children
C.the old neighbor to the children of the young father
D.grown up to their parents.

分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了应该如何严厉的要求自己的孩子.

解答 5.B  主旨大意题,通读全文可知整篇文章主要是谈论怎样严格要求自己的孩子.故选B.
6.C  细节理解题,根据第二段"He untied the string and only found that the young tree bent(弯)over to one side."可知年轻人把绳子解开后,他看到了小树弯到了另一边.故选C.
7.A  细节理解题,根据第三段"But when you find that they are ready to stand alone,you can take the string away."可知如果我们发现孩子们还不能独立,我们就应该严格要求他,故选A.
8.B  推理判断题,根据第三段There,it is the same with children可知故事中大树与小树的关系就像家长与孩子的关系,故选B.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

13.Face adversity(逆境)with a smile
I told my friend Graham that I often cycle the two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route.He replied,"You mean(41)B."He explained that I should be glad of the(42)Cexercise that the hill provided.
My(43)Ato the hill has now changed.I used to(44)Das I approached it but now I tell myself the following.This hill will exercise my heart and lungs.It will help me to(45)C and get fit.It will mean that I live longer.This hill is my friend.(46)B,I have a smile of(47)Aas I reach the top of the hill.
Problems are there to be faced and(48)D.We cannot achieve anything with a/an(49)Clife.Helen Keller was the first deaf and blind person to(50)Aan University degree.She wrote,"Character cannot be(51)Din ease and quiet.Only through(52)Bof trial and suffering can the soul be strengthened,vision cleared,ambition inspired and success achieved."
One of the main(53)Cof success in life is our attitude towards adversity.At times we all face hardships,problems,accidents and difficulties.(54)Awe cannot choose the adversity,we can choose our attitude towards it.
Douglas Bader was 21when in 1931he had both legs amputated(截肢)following a flying accident.He was(55)Bto fly again and went on to become one of the leading flying aces(擅长的人).He was a/an(56)Cto others during the war.He said,"Don't listen to anyone who tells you that you can't do this or that.That's nonsense.(57)Byour mind,and you'll never(58)Dcrutches(拐杖) or a stick,then have a go at everything.Go to school,join in all the games you can.Go(59)Ayou want to.But never,never let them(60)Dyou that things are too difficult or impossible."

41.A.slowlyB.fortunatelyC.carefullyD.quickly
42.A.abundantB.properC.extraD.necessary
43.A.attitudeB.accessC.entranceD.affection
44.A.climbB.confuseC.commentD.complain
45.A.put on weightB.gain weightC.lose weightD.take my weight
46.A.GraduallyB.FinallyC.RarelyD.Approximately
47.A.satisfactionB.devotionC.decorationD.caution
48.A.understoodB.clarifiedC.defeatedD.overcome
49.A.toughB.difficultC.easyD.reasonable
50.A.gainB.acceptC.accomplishD.admire
51.A.foundedB.producedC.constructedD.developed
52.A.happinessB.experiencesC.difficultiesD.pressures
53.A.emphasisB.conflictsC.factorsD.powers
54.A.WhileB.AsC.BecauseD.If
55.A.devotedB.determinedC.commandedD.forced
56.A.appreciationB.qualificationC.inspirationD.destination
57.A.Open upB.Make upC.Come toD.Come into
58.A.rejectB.deliverC.abandonD.use
59.A.anywhereB.everywhereC.nowhereD.somewhere
60.A.adviseB.attemptC.requestD.persuade

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

14.Albert Einstein is one of the great physicistsin the world.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

11.请你根据所给提示,用英语写一篇短文,介绍微信(WeChat)的利与弊,并发表在校英文论坛上.
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯.
More and more people are beginning to use WeChat and some have even become addicted to it.However,WeChat has both advantages and disadvantages.
WeChat really shortens the distance between people.No matter where we are,we can easily contact our friends.Besides,we can find friends to whom we can tell our secrets which we don't want our families to know.However,it also has disadvantages.First,some information offered in WeChat is false and it may result in people being cheated.Second,some people spend too much time on WeChat,greatly influencing theirnormal life.
Ithink WeChat is convenient but we should use it properly..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

18.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

Last year,my family moved to a new city and I went to study in a place where I

had no idea about anything.As time was passed,however,I made some friends

who were the coolest in whole world.They were so amazed that I couldn't imagine

life at school without her.I never thought of have a so-called best friend,but later I

meet one.She is the kindest girl I have ever known.She never believes all the bad

things other tell her about me.Wherever I am down,she does many funny things to

make me happiness.Anytime we mess up but fight,we always get together again

soon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Travel can be stressful,so it is not unusual for airports to offer a room for relaxation.(41)But San Francisco Airport has taken(42)the idea one step further,offering a yoga room for passengers in need of a good stretch before their flights.
With blue walls and rule of silence,the room in Terminal 2(43)was desighed  (design) at the suggestions of a passenger during an open meeting.Airport yoga lovers arc directed to the room(44)by the usual means---a picture,one(45)that  features a figure (46)seated  (seat) in a full lotus position..
Airport director,John L.Martin,called the room,which opened last week,"another leap forward in providing our travelers with the opportunity and space to relax and reduce pressure on (47)their  own terms."
The architects set the lights low and warm,and constructed a floating wall(48)to symbolize (symbolize)"a light spirit and enlightened mind"
Yoga teacher,Tamal Dodge said,"How amazing it will be to stretch out(49)before  you get on a plane for a 12-hour flight!You are now given the opportunity to(50)really  (real) relax and prepare your body for something as tiring as sitting in an airplane scat for hours on end."

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

15.2018年欧林匹克运动会将在日本东京(Tokyo)举行.(将来时态的被动语态)The 2018 Olympics will be held in Tokyo,Japan..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

12.I was standing in the checkout line behind a woman who looked to be in (21)her 60s.When it was her turn to pay,the cashier greeted her by name and asked her how she was doing.
The woman looked down,(22)shook(shake)her head and said:"Not so good."My husband just lost his job and my son is up to his old tricks again.The truth is,I don't know how I'm going to get through the holidays."
Then she gave the cashier food stamps.
My heart ached.I wanted to help but didn't know how.(23)ShouldI offer to pay for her groceries or ask for her husband's resume?
As I walked into the parking lot,I saw the womenreturning(24)(return)her shopping cart.I remembered something in my purse(25)thatI thought could help her.It wasn't a handful of cash or an offer of a job for her husband,but maybe it would make her life better.
My heart pounded as I approached the woman.
"Excuse me,"I said,my voice trembling a bit."I couldn't help overhearing what you said to the cashier.It sounds like you're going through a really hard time right now.I'm so sorry.I'd like to give you something."
I handed her the small card from my purse.
When the woman read the card's only two words,she began to cry.And through her tears,she said:"You have no idea(26)what this means to me."
I was a little startled by her reply.(27)Not having done(not do)anything like this before,I didn't know what kind of reaction I might receive.All left for me (28)to say(say)was:"Oh.Would it be OK to give you a hug?"
(29)Afterwe embraced,I walked back to my car--and began to cry,too.
The words on the card?
"You Matter."
A few weeks earlier,a colleague gave me a similar card(30)as encouragement for a project I was working on.When I read the card,I felt a warm glow spread inside of me.Deeply touched,I came home and ordered my own box of You Matter card and started sharing them.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

14.If there is anything you feel confused about,you canconsult(咨询)our manager.

查看答案和解析>>

同步练习册答案