精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.The world moves so quickly nowadays.With so many daily responsibilities,some of us can hardly keep our heads above water.Should we make time for studying  or appreciating the arts?Many people would say the arts are nice,but not necessary.In school,students should focus on languages,math and science.Painting,drama and music are frills. After graduation,listening to Mozart won't lead you to a better-paying job.
     In truth,spending time learning to appreciate the arts may be more worthwhile than you think.A recent British study examined the salaries and jobs of people who spent time enjoying the arts when growing up.The researchers found those who enjoyed the arts from an early age had better jobs and higher salaries than those who didn't.What's the link?How could visiting a museum,enjoying a symphony,or honing painting skills lead to career success?It turns out that the arts help us develop many useful skills.
      Other students have found students studying the arts exercise their reasoning ability.The skill helps with problem-solving.Creative and critical-thinking abilities are also developed through art study.Moreover,those who enjoy the arts have more motivation(动机)to achieve.Students who practice an art experience the rewards that come from persistence and goal-setting.These benefits also extend to those who make time to appreciate the arts beyond their school years.The best kind of art stirs our imagination and makes us think.Paintings aren't just pretty pictures.They tell stories about the lives of the subjects or about the experience of the painter.See Michelangelo's art and you'll taste the power of his faith in God.Look at the world from Picasso's point of view,and you see everyday life in new ways.Those who appreciate the arts also gain a broader perspective on the world.The arts reveal and explain the world beyond our own personal knowledge which can help us better communicate and cooperate with other people.
      If you want to better yourself,go and enjoy the arts.Check out an art gallery or a museum.Take in a play.You won't regret it and it will do you more good than you can imagine.
32.The underlined word"frills"in paragraph 1 probably meansA.
A.decorations    B.necessities   C.fillings      D.possessions
33.The benefits of enjoying arts are all of the following EXCEPTB.
A.communicating skills              
B.high positions
C.problem-solving  abilities            
D.creation and imagination
34.How is the passage developed?A
A.By providing examples             
B.By analyzing causes
C.By listing the facts                 
D.By comparing the facts
35.What is the author's attitude towards art appreciation?D
A.Doubtful      B.Opposed   C.Critical        D.Supportive.

分析 短文主要讲述了欣赏艺术给人带来的好处,并举例说明了学习艺术的人在沟通能力、解决问题、创造力和想象力等方面都比没学艺术的人好.

解答 32.A,词义猜测题,根据前面句子In school,students should focus on languages,math and science,在学校的时候注重发展学生的语言、数学和科学,可以猜测绘画、话剧和音乐这些只是虚设,装饰用的,故答案为A.
33.B,细节理解题,根据句子The skill helps with problem-solving.Creative and critical-thinking abilities are also developed through art study.和The arts reveal and explain the world beyond our own personal knowledge which can help us better communicate and cooperate with other people.可知,欣赏艺术给人带来的好处有:沟通能力、解决问题、创造力和想象力等,故答案为B.
34.A,细节理解题,短文主要讲述了欣赏艺术给人带来的好处,并举例说明了学习艺术的人在沟通能力、解决问题、创造力和想象力等方面都比没学艺术的人好,因此是通过举例说明的,故答案为A.
35.D,态度观点题,根据短文最后一段If you want to better yourself,go and enjoy the arts.可知,作者应是支持欣赏艺术的,故答案为D.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.He rubbished most of the novels written by contemporary writers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.A Russian lawyer Jane woke up one day and found she lay in the bed,and couldn't move any part of (61)her (she) body.She (62)was sent (send) to the hospital and soon she knew about the result,a serious (63)reality (real) that she was so terribly diseased that she couldn't move her arms or legs.
Then,following the (64)advice (advise) of the doctors,her husband quitted his job,and brought her back to the countryside,(65)where he found a job as a farmer and stayed beside her day and night,(66)giving (give) her every spoon of food and keeping her (67)company(accompany).
Her husband's care and love helped her to heal day (68)by day.Two months later,she could even make an effort (69)to move (move) her body and not long after that,she was able to take the very first step.Another month later,she was even able to dance with the children of the village,and now she has (70)fully (full) recovered.
Love showed its magical healing power that somehow the high technique can't do.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.My wife is addicted to shopping on the Internet.(61)Itseems that she can't control herself well,just clicking constantly with the mouse.Let me tell you what happened last night.It was the fourth time she (62)had shopped (shop) online for hours.I had already reminded her (63)of thinking (think) twice before buying anything,but my wife ignored (64)what I said and replied confidently,"With the New Year (65)approaching  (approach)",preparation is necessary.Besides,I haven't bought things on the Internet for a whole week."Hearing her words,I was really speechless.In most cases,the things she bought aren't good value for money.Maybe she just enjoys (66)the process of buying online.
Nowadays,(67)with the development of technology,online shopping is becoming more and more convenient.Those (68)who stay at home can buy whatever they want.In the meanwhile,it causes a series of problems.One of them (69)is (be) more spending than before,because people are (70)easily (easy) attracted by the discount.So how to keep a good state of mind in front of temptation(诱惑)is an important lesson many people need to learn.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Have you ever been sad because of failure?Please remember,for often,achieving what you set out to do is not the most important thing.
A boy decided to dig a deep hole behind his house.As he was working,a couple of older boys stopped by to watch."What are doing?"asked one of the visitors."I want to dig a hole all the way through the earth!"the boy answered excitedly.The older boys began to laugh,telling him that digging a hole all the way through the earth was impossible.After a while,the boy picked up a jar.He showed it to the visitors.It was full of all kinds of stones and insects.Then he said calmly and confidently,"Maybe I can't finish digging all the way through the earth,but look at what I've found during this period!"
The boy's goal was far too difficult,but it did cause him to go on.And that is what a goal is for-to cause us to move in the direction we have chosen,in other words,to cause us to keep working!
Not every goal will be fully achieved.Not every job will end up with a success.Not every dream will come true.But when you fall short of your aim,maybe you can say,"Yes,but look at what I've found along the way!There are so many wonderful things having come into my life because I tried to do something!"It is in the digging that life is lived.It is the unexpected joy on the journey that really makes sense.
11.The older boys laughed at the boy because he was thought to beC.
A.brave                B.impolite             C.foolish            D.warm-hearted
12.Why did the boy show the jar to the older boys?B
A.To drive them away.
B.To show what he had found in digging.
C.To show how beautiful the jar was.
D.To attract them to join him in the work.
13.What can be learnt from the fourth paragraph of the text?D
A.Not dream can come true.
B.All work will end successfully.
C.Goals shouldn't be set too high.
D.Goals will make us work harder.
14.The best title for the text should beA.
A.Joy in the Journey                        
B.A Boy Dug a Hole
C.No Pains,No Gains                                
D.Failure Is the Mother of Success.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.The old lady got injured so we called an _________ at once.(  )
A.ambulanceB.embulanceC.ambulenceD.ambulanse

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

1.Eyesight plays a very important role in our daily life.Every waking moment,the eyes are working to see the world around us.Over forty percent of Americans worry about losing eyesight,but it's easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes.Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:
•Schedule yearly exams.(31)B Experts advise parents to bring babies 6to 12months of age to the doctor for a careful check.The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment,including eyeglasses.
•Protect against UV rays (紫外线).Long-term stay in the sun creates risk to your eyes.No matter what the season is,it's extremely important to wear sunglasses.(32)C
•Give your eyes a break.Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products.(33)G Experts recommend that people practice the 20/20/20rule:every 20minutes,take a 20-second break and look at something 20feet away.
•(34)A As part of a healthy diet,eat more fruits and vegetables each day.Vitamins(维生素) C and E help protect eyesight and promote eye health.
•Practice safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜).Many Americans use contact lenses to improve their eyesight.While some follow the medical guidance for wearing contact lenses,many are breaking the rules and putting their eyesight at risk.(35)F Otherwise,you may have problems such as red eyes,pain in the eyes,or a more serious condition.

A.Eat your greens.
B.Eye care should begin early in life.
C.They can properly protect your eyes.
D.Stay in good shape by taking more vitamins.
E.Parents usually don't care about their own eyesight.
F.Always follow the doctor's advice for appropriate wear.
G.This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.This original telegraph sent a message over distances using Morse code (a series of dotstapped(轻敲) out along a wire in a particular order).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.This kind of computer is not very cheap;______,it is very expensive.(  )
A.or elseB.on the contrary
C.in shortD.on the other hand

查看答案和解析>>

同步练习册答案