精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
1.When first entered,Vanak Restaurant does not look like much of a restaurant,but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses,you are incapable of calling it anything less.
    Owned by a local couple,this Persian restaurant has an inviting,homelike atmosphere that many restaurants lack.
    The space is small with only a few dining tables and nearly no decoration,but the environment is truly charming.
    Lying in a hardly noticeable street corner,the restaurant still attracts all customers,especially those experienced in the delights of Middle Eastern cooking.
    A common sight is that of old Persian men sitting in the corner talking loudly about world topics,watching news events on TV,drinking a black tea known as Persian chai,and reading local Persian newspapers all the while trying to finish off their plates piled with food.
    The variety of food at the restaurant is limited,but the amount of each dish is fairly large.Most of the meals can serve two people and are under $10,so not only is it affordable but practical as well.
    The food,especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy,made with limited fat and oil and served straight off the grill (烤肉架).
    The main dish that the restaurant is popular for is its kabobs,which are different style of grilled meat.
    One delicious and extremely healthy dish is the Joojeh Kabob,which is made of grilled chicken pieces served with either rice or bread.Another great kabob is the Cbelo Kabob,kabob consisting of grilled beef.
    Although the restaurant is small,the atmosphere is nice and the food is delicious.It is a place that should not be overlooked.

36.When first entering the restaurant,one can find that itB.
A.is splendidly decorated
B.has pleasant smells of kabobs
C.is crowded with dining tables
D.looks like a common restaurant
37.What activity is also mentioned apart from dining in the restaurant?A
A.Watching news events on TV.
B.Drinking a kind of black coffee.
C.Reading local English newspapers.
D.Discussing world topics in low voices.
38.The food of the restaurantD.
A.is served in small amounts
B.is rather expensive
C.is rich in variety
D.is very healthy
39.What is the dish Joojeh Kabob mainly made of?B
A.Rice
B.Chicken
C.Bread
D.Beef
40.It can be inferred from the passage that therestaurantC.
A.occupies a large space
B.owns a favorable location
C.is popular for its special food
D.has a quiet environment inside.

分析 本文是一篇日常生活类阅读,主要叙述了一家餐馆看起来不像一家餐馆,但闻到烤肉的味道才知是一家餐馆,它的面积不大,地理位置是在一个不起眼的地方,有舒适安静温馨的环境,就是它的特殊的诱人的食物吸引了人了.

解答 36.B.细节理解题.根据When first entered,Vanak Restaurant does not look like much of a restaurant,but once the pleasant smells of kabob(烤羊肉串)hit the senses,you are incapable of calling it anything less.有了香气扑鼻的烤肉串,Vanak Restaurant还是个餐厅,故选B.
37.A.细节理解题.根据in the corner talking loudly about world topics,watching news events on TV,故选A.
38.D.细节理解题.根据The food,especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy,made with limited fat and oil and served straight off the grill,故选D.
39.B.细节理解题.根据which is made of grilled chicken pieces served with either rice or bread.可知,Joojeh Kabob 主要是由鸡肉制作的.故选B.
40.C.推理判断题.根据综观全文可知,这个餐馆面积不大,地理位置是在一个不起眼的地方,有舒适安静温馨的环境,就是它的特殊的诱人的食物吸引了人,故选C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.It's often the casethat anything is possible for those who hang on to hope.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.As prices and building costs keep rising,the"do-it-yourself"(DIY) trend(趋势)in the U.S.continues to grow."We needed furniture(家具)for our living room,"says John Ross,"and we just didn't have enough money to buy it.So we decided to try making a few tables and chairs."John got married six months ago,and in common with many young people these days,they are struggling to make a home at a time when the cost of living is very high.The Rosses took a 2-week course for﹩280 at a night school.Now they build all their furniture and make repairs around the house.Jim Hatfield has three boys and his wife died.He has a full-time job at home as well as in a shoe making factory.Last month,he received a car repair bill for﹩420."I was deeply upset about it.Now I've finished a car repair course,I should be able to fix the car by myself."John and Jim are not unusual people.Most families in the country are doing everything they can to save money so they can fight the high cost of living.If you want to become a"do-it-yourselfer",you can go to DIY classes.And for those who don't have time to take a course,there are books that tell you how you can do things yourself.

33.We can learn from the text that many newly married peopleC.
A.find it hard to pay for what they need
B.have to learn to make their own furniture
C.take DIY courses run by the government
D.seldom go to a department store to buy things
34.Jim Hatfield decided to become a do-it-yourselfer whenD.
A.his car repairs cost too much
B.the car repair class was not helpful
C.he could no possible do two jobs
D.he had to raise the children all by himself
35.What would be the best title for the text?B
A.The Joy of DIY   
B.You Can Do It Too!
C.Welcome to Our DIY Course!
D.Ross and Hatfield:Believers in DIY.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.Living in the central Australian desert has its problems,_____obtaining water is not the least.(  )
A.of whichB.for whatC.asD.whose

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.This book will show the readers_____can be used in other contexts.(  )
A.how that they have observedB.that how they have observed
C.how what they have observedD.that they have observed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.Considering the different demands of the students,the school has adopted a more_____approach to education.(  )
A.flexibleB.independentC.responsibleD.considerate

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.I tried more than once to persuade the taxi driver to slow down,but he just_____ listen.(  )
A.shouldn'tB.mustn'tC.couldn'tD.wouldn't

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Amass(大量) of snow and rock broke away and fell on the climbers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

5.假设你是李华,你是英国笔友Bruce的父母因为工作调动(job transfer)要到你所在的城市工作,他们计划搬到你所在的小区住,Bruce写信询问小区情况,请你根据以下提示给他回信.要点如下:
1.表示欢迎;  
2.你所在小区适宜居住的理由(至少两条).
注意:1.词数100左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数;
2.可适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Bruce,
I am so pleased to receive your letter.I am even happier to hear that you and your family will move to our neighborhood next month.(高分句型一)
You are really going to enjoy staying in our neighborhood.Firstly,it is a wonderful,peaceful and clean area with a lot of greenery and open spaces to play in.Secondly,people in my neighborhood are friendly and easy-going.Thirdly,the houses are beautiful and I hold the belief that your parents will find the house to their taste.(高分句型二)Fourthly,there are many nice shops where we can do some shopping together.(高分句型三)Last but not least,it is convenient to travel from here to other areas of the city.You will definitely be happy here.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

同步练习册答案