精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
15.One day a professor entered the classroom and announced a surprise test.Hearing that,his students were all seated and waited quietly for the test to begin.The professor handed out the test papers with text facing down at the desk.Once he was done,he asked them to turn the test pages and begin.
The students were confused to see that there was not a question but just a black dot in the center of the page.The professor noticed the students'facial expressions and told them,"I want you to write about what you see there."
The students were still in puzzle but got started with the test.At the end of the class,the professor took all answer sheets and started reading each answer from each sheet in front of all students.All of them described about the black dot and tried to explain its position.After the professor finished reading,the whole class fell into silence.
"Now,"the professor began to explain,"don't worry.I am not going to give you grades for this.I just want you to think about something.Here everyone focused on the black dot and wrote about it,but no one wrote about the white paper.The same is with our lives.The white paper represents our whole life and the black spot represents problems in our life.Our life is a gift given to us by God,with love and care.We always have reasons to celebrate-our friends around us,the job that provides us our livelihood and the miracles we see everyday.Still we just focus on day to day problems like health issues,lack of money,problems in relationships etc.,but we never see that these problems are very small compared to everything we have in our lives."

25.Why did the professor give the surprise test?C
A.To grade his students.
B.To puzzle his students.
C.To inspire his students to think.
D.To develop his students'writing ability.
26.What made his students at a loss at first?B
A.The black dot in the centre.
B.The paper without questions.
C.The paper with text facing down.
D.The professor's facial expressions.
27.Which of the following best states the moral lesson of this story?C
A.Heath counts more than money.
B.Think twice before you take action.
C.Take eyes off problems and enjoy blessings.
D.Life is a gift,so always love everyone around you.

分析 本文是一篇科教类阅读,属于记叙文,主要讲述了一名教授开展了一项测试,同学们都很疑惑,最终教授告诉同学们一些我们很在意的问题其实在我们的生活中占很少的部分,我们应该对于生活中的一些问题少点关注,好好享受生活中的美好.

解答 25.C.细节理解题.根据I just want you to think about something.可知,教授开展这项测试是为了让学生们思考.故选C.
26.B.细节理解题.根据The students were confused to see that there was not a question but just a black dot in the center of the page.可知,开始时一张没有问题的卷子,让学生们感到迷惑.故选B.
27.C.推理判断题.根据Still we just focus on day to day problems like health issues,lack of money,problems in relationships etc.,but we never see that these problems are very small compared to everything we have in our lives.可知,一些问题其实占很少的部分,我们应该对于生活中的一些问题少点关注,好好享受生活中的美好.故选C.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.Peter sold the house two years ago and now itbelongsto Mr.Turner.( belong)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

6.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:
1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
My dream school starts at 8:30a.m and ends at 3:30p.m.They are three  lessons in the morning and two in the afternoon.We didn't need to do so many homework.Therefore,we have more time with after-school activities.For example,we can do reading for one and a half hour and play sports for one hour every day.
My dream school look like a big garden.There are all kinds of the flowers and trees around the classroom,buildings.We can lie on the grass for a rest,or sat by the lake listening music.The teachers here are kind and helpfully.They are not only our teachers but also our friends.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.Tom:Do you believe in UFOs?
Daniel:Of course,they are out there.
Tom:But I've never seen them.
Daniel:Many people have.I have read several articles in the newspaper about different people (61)seeing(see) UFOs and aliens.
Tom:They put those articles in the newspaper to attract peopled attention,just for fun.Dont take them too (62)seriously (serious).
Daniel:Well,I didn't believe those articles either,before I read an article in The Sun.
(63)wherethere was some interesting (64)evidence (evident).And you know what?I saw UFOs and aliens (65)while/whenI was sleeping last night.
Tom:You saw aliens?What did they look like?What were they going to do?
Daniel:They looked like robots.Their task was to make friends (66)withhuman beings.
Tom:You talked to them?Oh,come on!You must be (67)joking (joke)!Surely they must speak alien language.How could you understand each other?
Daniel:They also learn English.
Tom:That's interesting.
Daniel:They even invited me (68)to visit (visit) their planet,and I said I would be.
(69)delighted(delight) to go.
Tom:You can't be serious!It's (70)acrazy idea!
Daniel:Yeah,I know.But I really want to go and see other planets.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.He        from the company in order to take a more challenging job.(  )
A.replacedB.resignedC.retiredD.returned

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

20.
Former Hollywood child star Shirley Temple died on Monday at home in Woodside,California,from natural causes."She was there with her family and caregivers around her,"a statement said.
With her adorable charm and blonde curls (金色的卷发),she  was one of the most popular stars of the 1930s,in hit movies like Bright Eyes and Stand Up and Cheer.Her singing,dancing and acting won over fans worldwide.She was given a special Oscar for child in 1935,when she was just six years old.To this day,she is still the youngest child to receive an Academy Award.
After retiring from films in 1950,Temple returned to the spotlight as a politician and diplomat(外交家).Shirley Temple started her film career at three.Between 1934and 1938she appeared in more  than 20feature films and was the top US movie star.She wore a grass skirt and played a ukulele to promote the musical Captain January,directed by David Butler,in 1936.She attended her first big public performance for her film Wee Willie Winkie in Hollywood on 26 June,1937.
As well as being the youngest receiver of an Oscar (at the age of 6years and 310days),Temple was also the youngest child to present one of the statuettes.She stood on a chair to give Claudette Colbert the best actress prize for It Happened One night in 1936.At the age of 12Temple's star burnt out-her parents bought out the remaining time of her contract and sent her to an expensive girl's school.Her final film,A Kiss for Corliss,is available to watch online for free.This is the star's final ever moment on the big screen.The actress retired from Hollywood in 1950,but she still appeared occasionally on TV.In 1958she wore a fairy godmother costume to promote her series of dramatised fairy tales,Shirley Temple's Storybook.
In 2006,she accepted the Life Achievement Award at the 12th Annual Screen Actors Guild Awards.

21.For what was Shirley Temple popular with the world?D
A.Her acting in movies.
B.Her role as a politician.
C.Her wonderful singing.
D.Her adorable charm and blonde curls.
22.What can we infer from the reading passage?B
A.Shirley Temple retired in 1950as a politician.
B.Shirley Temple took part in political work after she was 21.
C.Shirley Temple was the most popular child star of the 20th century.
D.Shirley Temple was the youngest person to receive the Life Achievement Award.
23.Which is the CORRECT order of the following events?A
a.Shirley Temple became a politician.
b.Shirley Temple was awarded a special Oscar.
c.Shirley Temple acted in the film A Kiss For Corliss.
d.Shirley Temple presented an actress with the best actress prize.
A.b d c a
B.b a c b
C.a b c d     
D.c b d a
24.What is the passage mainly about?C
A.The film career of Shirley Temple.
B.An autobiograpghy (自传) of Shirley Temple.
C.The legendary (传奇的) life of Shirley Temple.
D.How Shirley Temple became popular and successful.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.People say that Vancouver is Canada's most beautiful city,surrounded by mountains and the Pacific Ocean.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.You should make anapology(道歉) to others if you hurt them.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.一 Why are you so upset,Doctor White?
一The project didn't _____ as we had expected.It was such a waste of time!(  )
A.settle downB.work outC.come aboutD.turn up

查看答案和解析>>

同步练习册答案