【题目】 When my grandmother, who had Alzheimer’s disease, went to live in the nurses station 5 years ago, I tried many things to keep her occupied. But it was only her word search book that kept her ______. Gradually, she began to think of it as her job and it kept her from ______.
Last night, when I came to her and said hello, she just looked at me ______. I introduced myself and told her I was her granddaughter. She seemed ______ about who I was. Obviously, she tried to find this word in her ______. So I helped her find it with fingers and ______ it for her with a pencil.
Later, I suggested we go outside, and she agreed. Then she was just staring at me as if trying to figure me out. I told her ______ I was her granddaughter. “Oh, okay” she said ______ but still didn’t really know. She just wanted to be kind.
And after we went ______ and I got her ready for and into bed, she told me to come ______ and we kissed and hugged real tight ______ we did for the first time. It wasn’t the first time though and sooner or later there would be a ______ time.
For now, I feel the blessing of the ______ although I have a sinking feeling that our days are numbered. It doesn’t ______ if the word “granddaughter” holds no ______ anymore — we are bound by love not labels.
【1】A.timeB.interestC.talentD.knowledge
【2】A.tremblingB.movingC.whisperingD.wandering
【3】A.curiouslyB.angrilyC.naturallyD.proudly
【4】A.shockedB.amazedC.puzzledD.worried
【5】A.dictionaryB.mindC.roomD.book
【6】A.decoratedB.markedC.associatedD.tracked
【7】A.patientlyB.bravelyC.regularlyD.casually
【8】A.jokingB.laughingC.smilingD.crying
【9】A.alongB.aheadC.outsideD.inside
【10】A.slowerB.closerC.straighterD.later
【11】A.as ifB.so thatC.even ifD.in case
【12】A.perfectB.freeC.finalD.normal
【13】A.eventB.breakC.giftD.moment
【14】A.helpB.matterC.workD.exist
【15】A.meaningB.changeC.designD.advantage
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【5】D
【6】B
【7】A
【8】C
【9】D
【10】B
【11】A
【12】C
【13】D
【14】B
【15】A
【解析】
这是一篇记叙文。文章讲述的是奶奶得了病,忘记了孙女,不知道孙女是谁,尽管如此作者还是耐心地对待奶奶。作者认为不管“孙女”这个词是否不再有意义——我们被爱而不是标签所能束缚的。
【1】考查名词词义辨析。句意:但只有她的单词搜索书让她保持兴趣。A. time时间;B. interest兴趣;C. talent 天赋;D. knowledge知识。根据第1空前的I tried many things to keep her occupied. But it was only her word search book可知,单词搜索书冉她保持“兴趣”。故选B。
【2】考查动词词义辨析。句意:渐渐地,她开始认为这是她的工作,使她不走神。A. trembling颤抖;B. moving移动;C. whispering低语;D. wandering偏移,徘徊。固定搭配:keep sb. from doing sth.“阻止某人做某事”。此处指“不走神”,故选D。
【3】考查副词词义辨析。句意:昨晚,当我走到她跟前跟她打招呼时,她只是好奇地看着我。A. curiously 好奇地;B. angrily 生气地;C. naturally自然地;D. proudly自豪地。根据第3空前后的she just looked at me和I introduced myself可知,只有“好奇地”符合语境。故选A。
【4】考查形容词词义辨析。句意:她似乎不知道我是谁。A. shocked感到震惊的;B. amazed感到吃惊的;C. puzzled感到困惑的;D. worried担忧的。根据第4空后的about who I was可知,她“感到困惑。”故选C。
【5】考查名词词义辨析。句意:显然,她试图在她的书中找到这个词。A. dictionary词典;B. mind理智,思想;C. room房间;D. book书。根据上文的But it was only her word search book that kept her 1 .可知,在“书”中找这个词。故选D。
【6】考查动词词义辨析。句意:所以我用手指帮她找,用铅笔给她做了记号。A. decorated装饰;B. marked做标记;C. associated联系;D. tracked追踪。根据第6空后的for her with a pencil.可知,此处指用铅笔“做记号”。故选B。
【7】考查副词词义辨析。句意:我耐心地告诉她,我是她的孙女。A. patiently耐心地; B. bravely勇敢地;C. regularly有规律地;D. casually随便地。根据第一句中的who had Alzheimer’s disease和第7空前后的内容I told her__7_I was her granddaughter.可知,“耐心地”和奶奶说。故选A。
【8】考查动词词义辨析。句意:“哦,好的。”她笑着说,但仍然不知道。A. joking开玩笑;B. laughing大笑;C. smiling微笑;D. crying哭。根据第8空后的She just wanted to be kind.可知,奶奶“微笑着”说。故选C。
【9】考查副词词义辨析。句意:我们进去后,我让她准备好上床睡觉,她让我靠近她,我们紧紧地亲吻和拥抱,就像第一次那样。A. along一起,向前;B. ahead朝前地;C. outside在外面;D. inside在里面。根据第9空后的I got her ready for and into bed可知,此处指和奶奶走进屋“里面”。故选D。
【10】考查形容词词义辨析。句意:我们进去后,我让她准备好上床睡觉,她让我靠近她,我们紧紧地亲吻和拥抱,就像第一次那样。A. slower更慢的;B. closer更靠近的;C. straighter更坦率的;D. later更迟的。根据第10空后的we kissed and hugged可知,奶奶让我“靠近”她。故选B。
【11】考查状语从句引导词。句意:我们进去后,我让她准备好上床睡觉,她让我靠近她,我们紧紧地亲吻和拥抱,就像第一次那样。A. as if好像;B. so that为了;C. even if 即使;D. in case万一。根据第11空后的we did for the first time可知,此处是as if引导的方式状语从句。故选A。
【12】考查形容词词义辨析。句意: 但这不是第一次,迟早会有最后一次。A. perfect完美的;B. free 自由的,免费的;C. final 最后的;D. normal正常的。根据第12空前的It wasn’t the first time though and sooner or later there would be可知,此处指迟早会有“最后”一次。故选C。
【13】考查名词词义辨析。句意:虽然我有一种不祥的预感,我们的日子屈指可数了,但现在,我感到了那一刻的祝福。A. event事件,大事;B. break简短,休息;C. gift礼物;D. moment片刻。根据第13空后的although I have a sinking feeling that our days are numbered可知,这里指“此刻”的祝福。故选D。
【14】考查动词词义辨析。句意:不管“孙女”这个词是否不再有意义——我们被爱而不是标签所束缚。A. help帮助;B. matter重要,关键;C. work工作;D. exist存在。奶奶不认得孙女,所以作者认为“granddaughter”并不“重要”。故选B。
【15】考查名词词义辨析。句意:不管“孙女”这个词是否不再有意义——我们被爱而不是标签所束缚。A. meaning意义;B. change变化;C. design设计;D. advantage优势。此处指“granddaughter”不再有“意义”。故选A。
完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会“推理”出最佳选项。同学们要遵循“上下求索”的原则来查找信息。本题第8小题,句意:“哦,好的。”她笑着说,但仍然不知道。A. joking开玩笑;B. laughing大笑;C. smiling微笑;D. crying哭。根据第8空后的She just wanted to be kind.可知,奶奶“微笑着”说。故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
On Sunday afternoon, I am reading my favorite book when the doorbell rang. It was a package delivering to Mum. After thanking the courier(快递员), I helped Mum carrying it in. Mum asked me to leave the work to Dad. But I decided to do it myself. Immediately, I opened the package, inside what there were some wooden boards, iron parts, and an instruction manual.
Had read the manual carefully, I began to work. With a screwdriver(螺丝刀), I fixed the frame first, and then put the boards on it piece by piece. After two hour of hard work, a lovely flower shelf appeared at front of my eyes. Mum and I were both pleased and we started putting the potted plants onto them.
When Dad came back, hearing it was I who had assembled the flower shelf, and he gave me a thumbs-up with a broadly smile. At that moment, my feeling of content and pride was beyond description.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—The loud music is really starting to get on my nerves.
— ________ I can’t focus my attention on my homework.
A.I’ll bet.B.I got it .
C.You have me there.D.You have my word.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Over the past 20 years, Zhang Bi has donated her blood more than 130 times to help people in need.
Zhang, 44, an employee of a company in Yichang, Hubei province, first donated blood in 1998 while studying at Wuhan University of Technology. “It was in the summer when I was with my classmates, and medical workers were promoting the idea of voluntary blood donations, ” she recalled. To mark her upcoming graduation with a degree in international trade and commerce, she decided to donate 200 milliliters of blood. “In fact, I was jittery at first, ”she said. “But with the nurse explaining things and providing guidance, I gained basic knowledge and finally calmly finished the blood donation.”
After graduation, she began to donate blood once or twice a year. In May 2001, an incident touched Zhang and deepened her understanding of voluntary blood donation. Her brother, a traffic policeman, was attacked and got hurt in a lung after dealing with an illegally operated motorcycle. He suffered blood loss and needed massive blood, but for lack of supplies in the blood bank, all the police officers in the city volunteered to donate blood. “Finally, with the help of the volunteers, my brother was saved, ”she said.
From then on, she began to donate blood every six months, the maximum allowed, according to the Blood Donation Law. In 2006, Zhang's father had a heart surgery and needed blood. Zhang had donated so much blood that she had earned enough “credits” for receiving the blood her father needed from the blood center.
Yi Xiaomei, an official at the Yichang Blood Center, said there are more than 400 regular blood donors in the city. “They have made great contributions to blood donation in the city, ” Yi said. “Zhang Bi, as a typical example, tries her best to guarantee the quality and quantity of blood.” Zhang said donating blood is not only good for the recipient Abut improves her own mental and physical well-being. “I hope I can continue as long as my physical condition can meet the donor requirements, ”she said.
【1】What does the underlined word “jittery” mean in paragraph 2?
A.Excited.B.Curious.
C.Nervous.D.Embarrassed.
【2】What played an important part in saving Zhang Bi’s brother?
A.The blood in the blood bank.
B.The help of the police officers.
C.Zhang Bi’s donation of blood.
D.The contribution of an official at the Blood Center.
【3】What can be inferred from the last paragraph?
A.Blood Center has no limit in donating blood.
B.Yichang has the best and most blood donors in China.
C.Blood donors make a little money from blood donation.
D.Donating blood benefits both the recipient and the donor.
【4】What's the best title for the text?
A.A Blood Donor Proves Love not in Vain.
B.Our Society Needs Women's Contribution.
C.An Accident Changed a Traffic Policeman.
D.Blood Donors Promoted Voluntary Blood Donation.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你的美国朋友Jim将作为交换生来中国学习,他来信向你询问如何更好地融入到寄宿家庭和应该注意的餐桌礼仪方面的问题。请你就此内容给他写一封回信。
注意:1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Jim,
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Clara Barton, born on Christmas in 1821, is widely known as one of the most honored women in American history. She began teaching school when most teachers were men at that time. Later, she became one of the first women ever to be employed by the government.
Her career in helping the sick began when her brother David became her first patient. He fell down from the roof of a house when Clara was just 11 years old. She stayed by his side and looked after him for three years, learning how to give him all his medicines.
When the Civil War began in 1861, she immediately recognized that the poorly equipped soldiers needed help. Instead of waiting for others to step in, Clara collected necessary things on her own, asked the public for donations and learned how to store and distribute them to soldiers. She also read to the soldiers and wrote letters for them.
After the Battle of Cedar Mountain in northern Virginia in 1862, Clara arrived at a field hospital at midnight with a vehicle full of supplies. A doctor named Paul Smith at that hospital would later write, “I thought heaven had sent out an angel that night — her assistance arrived at exactly the right time.”
In 1869, Clara went to Europe and learned about the International Committee of the Red Cross. Upon her return to the United States, she successfully founded the American Red Cross. She led the organization for the next 23 years. Her last field mission (使命) as president of the American Red Cross was to help the victims of the 1900 Galveston hurricane. She did not retire (退休) from the American Red Cross until she was 83. True to her nature, Clara always went to where the need was the greatest.
Today, the American Red Cross continues the mission Clara started more than 100 years ago. With the help of thousands of volunteers, the American Red Cross provides relief to victims of disasters, as well as helps people prevent, prepare for and respond to all sorts of emergencies.
【1】We can learn from Paragraph 2 that Clara Barton was .
A.honestB.caring
C.talentedD.modest
【2】After the Civil War broke out, Clara Barton .
A.joined the army and fought bravelyB.went to Europe for further study
C.continued to work as a teacherD.did a lot to help soldiers
【3】Seeing Clara Barton’s arrival, Dr. Smith must have felt .
A.excited and gratefulB.proud and joyful
C.shy and nervousD.sad and sorry
【4】What is mainly described in Paragraph 5?
A.The aim of the American Red Cross.
B.The importance of voluntary donations.
C.Clara Barton and the American Red Cross.
D.Clara Barton’s contribution to the Civil War.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word;for the other blanks, use one word that best fits each blank.
There seems never【1】a civilization without toys, but when and how they developed is unknown.They probably came about just to give children something to do.
In the ancient world, as is today, most boys played with some kinds of toys and most girls with【2】.In societies where social roles are rigidly determined, boys pattern their play after the activities of their fathers and girls 【3】(prepare), even in play, to step into the roles and responsibilities of the adult world.
【4】is remarkable about the history of toys is not so much how they changed over the centuries but 【5】they have remained the same.The changes have been mostly in terms of craftsmanship, mechanics, and technology.It is the universality of toys with regard to their development in all parts of the word and their persistence to the present 【6】is amazing.In Egypt, America, China, Japan and among the Arctic (北极的)people, generally the same kinds of toys appeared.Variations depended on local customs and way of life 【7】 toys imitate their surrounding.Nearly every civilization had dolls, little weapons, toy soldiers, tiny animals and vehicles.
Because toys can be generally regarded as a kind of art form, they have not been subject to technological leaps 【8】 characterize inventions for adult use. The progress from the wheel to the cart to the automobile is a direct line of ascent (进步).The progress from a rattle (拨浪鼓)used by a baby in 3000BC to 【9】used by an infant today, however, is not characterized by inventiveness. Each rattle is the product of the artistic tastes of the times and subject 【10】the limitations of available materials.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
Twenty years ago, I drove a taxi for a living.One night I took a fare at 2:30 AM. When I arrived to collect, the building was dark except for a single light in a ground floor window. I walked to the door and knocked. “Just a minute.” answered a weak, elderly voice. I could hear something being dragged across the floor.
After a long pause, the door opened. A small woman in her 80’s stood before me. She was wearing a print dress and a pillbox hat, like somebody out of a 1940s movie. “Would you carry my bag out to the car?” she said. I took the suitcase to the cab, then returned to assist the woman.She held my arm and we walked slowly toward my car.
She kept thanking me for my kindness. “It’s nothing”, I told her. “I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated.”
“Oh, you’re such a good man,” she said. When we got in the car, she gave me an address, and then asked, “Could you drive through downtown?”
I looked in the rear-view mirror(后视镜). Her eyes were shinning. “I don't have any family left,” she continued. “The doctor says I don’t have very long.” I quietly reached over and shut off the meter. “What route would you like me to take?” I asked.
For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked as an operator.We drove through the neighborhood where she and her husband had lived. Sometimes she’d ask me to slow in front of a particular building or corner and would sit staring into the darkness, saying nothing.
As the first ray of the sun appeared, she suddenly said, “I’m tired. Let’s go now.” We drove in silence to the address she had given me. It was a small hospice(临终关怀医院), with a driveway that passed under an entrance hall. Two nurses came out to the car as soon as we pulled up.
注意:
1. 所续写短文的词数应为150左右;
2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;
3. 续写部分分为两段,每段开头语已为你写好;
4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
Paragraph 1:
I opened the trunk and took the small suitcase to the door. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
Almost without thinking, I bent and gave her a hug. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 This is a good and challenging opportunity for someone who is enthusiastic about taking their next step into Sales. Business and Marketing.
Be Interactive is a leading sales and marketing firm and is seeking a top performing sales agent to join us. Our company is famous for representing some of our country’s most well-known clients (客户) through our unique approach of providing a most effective access to market across our country.
Why work at Be Interactive
Here at Be Interactive, we value the importance of work-life balance and we take pride in recognizing and rewarding hard work. Be Interactive is spending much money on their members and we offer free personalized coaching to help develop your skills in sales and business to reach your full potential.
You will he surrounded by like-minded professionals and learn from our Top Leaders. There is NO SENIORITY and we 100% believe in promotion from within to help you fast track your future.
About the Role
While relevant experience is preferred, this opportunity does not require the applicant to have extensive experience of Sales and Marketing. However, if you have a drive and enthusiasm in this industry, we are looking for YOU!
Some of your responsibilities will include providing an outstanding level of customer service, creating and building strong professional relationships with all personnel. Business to Business and Event Promotional work.
Requirements
Fluent in English
Eager to build their skills in Sales. Business and Marketing
Great interpersonal and relationship skills with clients
Positive attitude
Motivated and hard-working
Willing to learn
Apply now
If you feel like you have the motivation and the drive to succeed, we will do the rest! Just hit that apply button and register your information. APPLY TODAY!
【1】What is the main purpose of this text?
A.To introduce a leading sales firm.B.To advertise for a sales agent.
C.To explain the responsibility of a salesperson.D.To guide the readers to a linked website.
【2】What’s the appeal of Be Interactive?
A.Sales skills can be improved.
B.Relevant experience is a must.
C.Good relationships between the staff are to be built.
D.Members are promoted as their working years increases.
【3】Who is the least likely to be employed by Be Interactive?
A.A person who speaks good English.B.A person with a strong desire to learn.
C.A hard-working person full of enthusiasm.D.A person lacking communication skills.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com