精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.In recent years,Chinese animation films and series are trying to break new ground.
Here are four new series made in China that are currently popular among young audiences.
Lingjian Mountain
Animation series Lingjian Mountain was adapted from an online Chinese novel of the same name.The writer,Guo Wang Bi Xia,started working on martial arts fantasies in 2013,and this is his third novel.
The series tells the story of a boy named Wang Lu and his adventures on his way to be a powerful prince.The series was adapted by two companies from China and Japan and was also broadcast in both countries from January 2016.
Fights Break Sphere
Broadcast in January from 2017,the new series was also an adaptation of an online martial arts fantasy by Tian Can Tu Dou.Resembling other kung fu series,the animation is about a young genius'journe on his way to becoming a martial arts master.
Although it only got 5.4points out of 10on Douban,the series still attracted a large number of followers.
Year Hare Affair
Year Hare Affair was adapted from namesake comic series by cartoonist Lin Chao.The first season was broadcast in March 2015.Since 2011,the comic about the contemporary Chinese history has been popular on many BBS and social media.The author tells the history through a group of cute rabbits in uniforms who symbolize the People's Liberation Army,and images of other animals.
Little Monk Yichan
This is another touching series about a seven-year old monk Yichan and his master Adou's daily lives.Released in 2016,the series had its episode(集)35 broadcast recenly.Each episode focuses on a certain topic,including family,romance and friendship.
Despite telling stories from the perspective of a child,the series targets adults and aims to provide some"chicken soup"to let audiences learn to be tolerant and give more love to others.

21.Which animation series was also shown abroad?C
A.Year Hare Affair.
B.Fights Break Sphere.
C.Lingjian Mountain.
D.Little Monk Yichan.
22.Who describes the past of contemporary China in a funny way?A
A.Lin Chao.
B.Tian Can Tu Dou.
C.Guo Wang Bi Xia.
D.Adou.
23.When was Little Monk Yichan broadcast first?A
A.In 2016.    B.In 2013.    C.In 2015.  D.In 2017.
24.What can be learnt from the passage?B
A.All the animations are adapted from online works.
B.Fights Break Sphere is still hot despite its low points online.
C.Grown-ups can learn little from the Little Monk Yichan.
D. Lingjian Mountain is the first novel of the writer.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了中国动画电影和系列是在尝试新的突破,介绍了在中国目前受年轻观众的欢迎的四个新的系列.

解答 21.C.细节理解题.根据文章The series was adapted by two companies from China and Japan and was also broadcast in both countries from January 2016可知灵剑山动画系列在中国外国上映;故选C.
22.A.细节理解题.根据文章The author tells the history through a group of cute rabbits in uniforms who symbolize the People's Liberation Army,and images of other animals可知林超用一种滑稽的方式讲述了当代中国的过去;故选A.
23.A.细节理解题.根据文章Released in 2016,the series had its episode(集)35 broadcast recenly可知小和尚宜昌2016年首次开播;故选A.
24.B.细节理解题.根据文章Although it only got 5.4points out of 10on Douban,the series still attracted a large number of followers可知Fights Break Sphere尽管网上分数低但是依然很火热;故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断..

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.技术technology.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.
LOST AND FOUNDROOMMATES
FOUND:Cat,6 months old,black and white marking.Found near Linden and South U.Steve,8004661.FEMALE ROOMMATE WANTED
Own room near campus.
Available December 1.
Rent:﹩80 per month until March1st;﹩129 there after.
Call Jill for details.8007839
LOST:Gold wire rim glasses in brown case.Campus area.Reward.Call Gregg 8002896.Need person to assume lease for own bedroom in apt.
Near campus,﹩92/month.Starting Jan.1.Call 8006157 after 5 pm
FOR SALEHELP WANTED
MOVING:Must sell.TV B/W 12,﹩50;
AM/FM transistor radio A/C or battery,﹩15;cassettetaperecorder,﹩10; music records.Call John or Pat,8000739 after 5 pm or weekends.
BABYSITTER-MY HOME
If you are available a few hours during the day,some evenings and occasional weekends to care for 2 schoolage children,please call Gayle Moore days 8001111,evenings and weekends 8004964.
USED FUR COATS and JACKETS.
Good condition.﹩50~﹩125.Call 8000436 after 12 noon.
WAITRESS WANTED:10 am-2 pm or 10:30 am-5 pm.Apply in person,207S.Main,Curtis Restaurant.
13.What was lost in campus area according to the LOST AND FOUND ads?C
A.A cat.
B.A radio.
C.A pair of glasses.
D.A cassette tape recorder.
14.You will callB if you want to buy a radio.
A.8000436  B.8000739    C.8004661   D.8004964
15.If you want a job of taking care of children,which ad will you answer?D
A.LOST AND FOUND.
B.ROOMMATES.
C.FOR SALE.
D.HELP WANTED.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,(____)并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
My brother Tom was very selfish when he was a little boy.He did not want share things with other people.For example,when he bought a chocolate cake,he put them in a secret place where I couldn't find.Then he ate it all by himself.He never helped other.He said he is busy.That is,a game of tennis making him very busy.He did not care if something he did made people angry.For instance,on one night he played strong and loudly music till four o'clock in the morning.But he is difference now.He often helps grandma with housework,helps mom with cooking and helps his classmate with their lessons.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

6.Could you give me some informations on Mike?informations改成information.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Mr.and Mrs.Green lived in a big city.One summer they went to the country for their holiday.They enjoyed it very much because it was a quiet,clean place.
One day they went for a walk early in the morning and met an old man.He lived on a farm,and he was sitting in the warm sun in front of his house.Mr.Green asked him,"Do you like to live in this quiet place?"
The old man said,"Yes,I do."
Mr.Green then asked,"What are the good things about it?"
The old man answered,"Well,the people here know each other.They often come and visit me,and I often go and visit them.And there are also lots of children here."Mr.Green said,"That's interesting,and what are the bad things?"
The old man thought for a moment and then said,"Well,the same things,really."

15.Mr.and Mrs.Green went to the countryB.
A.to see the old man          
B.to spend their holiday
C.to see the quiet place         
D.to have a walk
16.Mr.and Mrs.Green enjoyed the country becauseD.
A.there were many children      
B.there was an old man
C.it was far from the city         
D.it was quiet and clean
17.Mr.and Mrs.Green took a walkB.
A.in the afternoon    
B.early in the morning 
C.after breakfast    
D.in the evening
18.The old man said,"Yes,I do.""I do"here meansA.
A.I like to live in this place     
B.I like the people here
C.I like to sit in the warm sun   
D.I like to go out for a walk.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.假设你是李华,你的英国笔友Mark来信说对我国的三亚很感兴趣.请你给他回封邮件,简单介绍以下内容:
1.三亚地处中国海南省南部,因美丽的海滨景色和四季如夏的气候而闻名;
2.三亚已发展成为最受欢迎的国际旅游城市之一,十分宜居;
3.其中著名的景点天涯海角和大东海等吸引了众多海内外游客.
旅游城市 a tourist city  天涯海角  the end of the seas and skies  大东海 Big east sea
要求:词数120左右.
Dear Mark,
I am very glad to hear from you.Now I will introduce Sanyato you,which you are interested in.
Sanya is one of the most famous tourist cities in southern Hainan Province of China and it is well-known for its beautiful seaside scenery and warm weather all the year around.In recent years,it has developed into a popular tourist city.The beautiful scenery and warm climate throughout the year make the city a good place to visit.The attractions include Tianyahaijiao (The end of the seas and skies) and Dadonghai (Big east sea).
With all it provides,it attracts a lot of tourists from home and abroad every year.If you want to spend a beach vacation for fun,you will never get disappointed at Sanya.
Yours,
LiHua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Directions 
Complete the following passage by filling in each blank with one word that best fits the context.
Does going to college really pay off?Certainly!
I remember taking(43)an English class in college on the short story.Our first assignment(作业)was to read (44)twoshort stories and then discuss which one was better.After reading both,I wasn't sure.Over the next several months,my professor taught me (45)whyone story was so much better than the other.(46)One was rich in metaphor(隐喻) 案的character development,while the other was humorous (47)buttoo shallow(浅显).I couldn't see this (48)atfirst.In a few months,my brain got reeducated and (49)Icould see the difference between good and bad writing and could appreciate literature at a whole new level.
Going to college helps build a strong mind,(50)whichleads to greater success in one's life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

6.(36)G Scientists and experts have proved the uniqueness of finger-prints and discovered that no exactly similar pattern is passed on from parents to children,though nobody knows why this is the case.
The ridge(隆起) structure on a person's fingers does not change with growth and is not affected by surface injuries.Burns,cuts and other damage to the outer part of the skin will be replaced in time by new one,which bears a reproduction of the original pattern. (37)C Some criminals make use of this fact to remove their own finger-prints but this is a dangerous and rare step to take.
Finger-prints can be made very easily with printer's ink.They can be recorded easily. (38)D Because of the simplicity and economy of this system,finger-prints have often been used as a method of solving criminal case.A suspected man may deny a charge but this may be in vain. (39)FWhen a suspect leaves finger-prints behind at the scene of a crime,they are difficult to detect(察觉) with the naked eye. (40 )A Some of the marks found are incomplete but identification is possible if a print of a quarter of an inch square can be obtained.

A.Special techniques are used to"develop"them.
B.A fingerprint is an impression of the friction ridges of all part of the finger.
C.It is only when the inner skin is injured that the arrangement will be destroyed.
D.With special methods,identification can be achieved successfully within a short time.
E.A latent(潜在的) print is the chance reproduction of the friction ridges deposited on the surface of an item.
F.His finger-prints can prove who he is even if his appearance has been changed by age or accident.
G.Every human being has a unique arrangement of the skin on his fingers and this arrangement is unchangeable.

查看答案和解析>>

同步练习册答案