分析 文章讲述Robert因为受到电击,失明失聪,生活在黑暗寂静的世界里,他几次都想自杀,但有一次他在树下躲雨的时候,意外被闪电击中,却恢复了视力,医生也不能确定具体原因.
解答 41.A,细节题.根据文章的第一段的The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life.可知丧失视力和听力让他想结束生命,故选A.
42.C,推理题.根据第二段的He stood under a large tree to avoid getting wet,but he was struck by the lightning.可知他是在树下躲雨的时候被击中的,判断选C.
43.A,细节题.由第二段中的He was trembling badly,but when he opened his eyes,he could hardly believe what he saw--a plough and a wall.可知当他睁开眼睛,他看到的是犁和墙,可知选A.
44.B,细节题.根据文章第二段的Witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree可知他是20分钟后醒来,而不是躲在树下20分钟,因此选B.
45.D,推理题.根据第三段的However,none of them could give a convincing answer as to why this should have happened可知对于Robert的康复没有明确的解释,故选D.
点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | they did settle | B. | had they settled | ||
| C. | did they settle | D. | they had settled |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | get along | B. | get along with | C. | be got along | D. | be got on with |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:辽宁省庄河市2016-2017学年高二下学期期中考试英语试卷 题型:阅读理解
Eight days for just ¥12,000
Departs:May, October 2017
Includes:
●Return flights from 6 China’s airports to Naples
●Return airport to hotel transport
●Seven nights’ accommodation at the 3-star Hotel Nice
●Breakfast
●The service of guides
●Government taxes
Join us for a wonderful holiday in one of the Europe’s most wonderful corners—Naples in Italy if you want to have a nice time in a beautiful small quiet place. The ancient Romans called the city “happy land” with attractive coastline, colorful towns, splendid views and the warm Mediterranean Sea. Your best choice for a truly memorable holiday!
Choose between the peaceful traditional villages of Sant’ Agata, set on a hillside six miles away from Sorrento, or the more lively and well-known international resort town of Sorrento, with wonderful views over the Bay of Naples.
Breathtaking scenery, famous sights and European restaurants everywhere. From the mysterious Isle of Capri to the hunting ruins of Pompeii, and from the unforgettable “Amalfi Drive” to the delightful resorts of Positano, Sorrento and Ravello, the area is a feast for the eyes! Join us, and you won’t be disappointed!
Price based on two tourists sharing a double room at the Hotel Nice. A single room, another ¥2,000. A group of ten college students, ¥10,000 for each.
Like to know more? Telephone Newmarket Air Holidays Ltd on : 0845—226—7788(All calls charged at local rates).
1.All the following are included in the price of ¥12,000 EXCEPT____.
A. transport between the airport and the hotel
B. telephone calls made by tourists
C. the service of guides to tourists
D. a double room for every two tourists
2.If you like to visit historical sites, which of the following is your best choice?
A. Amalfi. B. Sant’ Agata.
C. Pompeii. D. Sorrento.
3.If you don’t like sharing a room with others, you have to pay_____.
A. ¥12,000 B. ¥10,000
C. ¥2,000 D. ¥14,000
4.Who is the advertisement intended for?
A. Potential tourists. B. College students.
C. Quiet people. D. Old people
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com