精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(满分10分)
People who are confident really seem to be naturally outstanding and just seem to do everything with more style than others.    小题1:  It is a habit that everyone can develop in life. Try these simple tips to drill and build up your confidence:
1. Admit your shortcomings calmly.
Do not try to flee from them or cover them. Face them bravely.  小题2:   Fight against them every day until the day when you could break away and conquer them.
2. Dress for self-confidence.
小题3:  And therefore pay attention to your dress, display your unique physical advantages and exhibit your best image. In addition, on formal occasions such as a business conference or a wedding ceremony, elegant dressing contributes to building your confidence.
3.  小题4:  
You should break your routine that deals with the work passively(被动地). Concentrate your efforts immediately on overcoming it, because it will make your restless mind at ease and build your self-confidence.
4. Be positive.
Feel pity neither on yourself nor on others. If you are used to hating and accusing yourself, others would tend to do that and believe it. Instead, you should speak positively about yourself, your progress, and your bright future.    小题5: 
A.Your appearance could put you into embarrassment or increase your confidence.
B.Then talk about them to a reliable mate, a friend or a family member.
C.Actually, true self-confidence is neither born nor acquired overnight.
D.Build your confident vocabulary.
E. By doing so, you would encourage your growth in a positive direction.
F. Don’t put off what you eventually have to do.
G. Don’t judge a person by appearance.

小题1:C
小题2:B
小题3:A
小题4:F
小题5:E

试题分析:自信的人往往是成功的人,那么如何来培养自信呢?作者在文中给出四点建议。首先,要勇于面对并努力克服自己的缺点。其次,要穿着得体以获得自信。再次,要首先完成不愿意做但是不得不做的事情。最后要积极乐观。
小题1:考查上下文的推理判断能力。从下句It is a habit that everyone can develop in life.判断C选项符合语境,能起到承上启下的作用。句意:实际上自信既不是天生的也不是一夜间就能获得的,它是一种人人在生活中能养成的习惯。选C
小题2:考查上下文的推理判断能力。本段用了几个祈使句来讲述要如何对待缺点,纵观选项只有B选项在句型结构和句意上符合语境,前句讲要勇敢面对缺点,然后要和可信赖的人,比如朋友,家人等谈论这些缺点。所以B选项正确。
小题3:A考查上下文的归纳概括能力。本段讲述穿戴打扮能够给人增添信心,而A选项内容恰好与后句therefore pay attention to your dress构成因果关系,所以A选项正确。
小题4:考查上下文的推理判断能力。在本段作者建议打破被动处理事情的惯例,要马上集中精力去处理不愿意做但不得不做的事情,在所有选项中只有F项“不要把你不愿意做但不得不做的事情推到最后去做”能符合段意,所以正确选项是F。
小题5:考查上下文的推理判断能力。根据段中出现的Be positive.和you should speak positively about yourself, and your bright future.可知E选项恰好承接上文,讲乐观的态度能让自己朝着积极的方向成长。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

A new campaign to ban smoking in taxis is part of a wider push to clean up the city’s image before the 2010 World Expo(2010年世界博览会). The Shanghai Dazhong Taxi, a taxi company, said drivers _小题1:_(find) smoking in their cabs could “possibly” be fined or even temporarily banned __小题2:_ working. Signs __小题3:(place) in all of the taxi company’s 9,100 strong fleet (车队) saying “No Smoking in Taxis. Welcome to Shanghai World Expo”.
“We hope the sanitation(卫生环境) of cabs in the city will be improved through our no-smoking campaign,__小题4:_ is a mutual benefit for __小题5:_ drivers and passengers. ”
Dazhong said it would __小题6:_(close) monitor the campaign’s progress.
Drivers caught smoking will undergo the company’s training and inspection program. “Cabs found to have cigarette smell will be called back”, Zhao said.
Many taxi drivers smoke __小题7:_(relax) from working long hours. The official admitted __小题8:_ would not be an easy task to achieve a total smoke ban in a short time.
“Promoting non-smoking taxis in the whole city is _小题9:__ long journey,” Zhao said. “_小题10:__ having a long way to go, we are confident of fulfilling our ‘smoke-free taxi’ program in the city through our diligence.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

He _______a good idea finally.
A.came up withB.came upC.came toD.came with

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

Harry telephoned to the airport to______ whether Flight 24 for San Francisco is departing on time.
A.proveB.ensureC.confirmD.identify

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

Isn't it time that children         to bed since it is too late?
A.wentB.had goneC.have goneD.go

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。
注意:每个空格只填一个单词。
For years, researchers have looked into a possible relationship between heat and violence. There are conflicting results over whether there is an actual connection between rising anger and rising temperature, but the murder rate constantly increases during the months of July and August, according to the FBI’s annual crime report.
Many police chiefs say they put more policemen on the streets when the heat rises. “Calls for service always increase from May, June, July and August,” said New Bedford’s Captain Richard Spiriet. “The longer period of time you have the heat, the worse it is. It’s just the opposite in the winter time.”
Craig Anderson, a professor and specialist in social psychology at Lowa State University, argues the evidence is clear. “As the temperature goes up, people become more uncomfortable. They become easier to get angry,” he said. “That increases the possibility that a small conflict will be interpreted as more major.” Anderson conducted a couple of studies looking at crime rates over the course of several years within the same area to see when most violent crimes occurred. He found that violent crimes were more likely to occur on hot days and hot months - even hot years had higher violent rates than cold years, according to his research.
Other research shows it is not so much the physical climate, but rather the social climate, that causes increased violence. “During the summer months, people stay up later. They talk with their neighbors. They party with their friends,” said Jack Levin, director of the Brudnick Centre on Violence at Northeastern University. “There are more likely to be large numbers of people interacting, and they are more likely to argue.”
Perhaps the realization that there is a link will help people in an argument step back and say, “Let’s cool off” - both literally (字面上地) and figuratively (比喻地).
Title
Heat and Violence
Theme
Violence possibly has a 小题1:___________ with heat.
Facts
☆July and August witness the小题2:____________ increase of murder rate.
☆More policemen are called in with the heat小题3:___________.
☆People get angry more小题4:___________ as the temperature goes up.
小题5:_________ of the research
☆Fewer violent crimes occur on 小题6:___________ days.
☆The小题7:___________ climate causes increased violence.
☆People usually go to小题8:___________ later during the summer months.
☆There are more likely to be小题9:____________ when people chat with each other.
Conclusion
小题10:__________the link will help people in an argument cool off.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

My uncle invited me to spend the Spring Festival with him in Shanghai, but _______ I’d prefer to go on a tour in Hainan.
A.logicallyB.personallyC.regularlyD.totally

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We’d better develop our interest in English at the beginning of our study.    小题1:   We may feel good when we can say something simple in English.
  小题2:   So we must make some plans before study. And we should certainly carry out these plans in our study.
 小题3:  Our notes are much thinner than the books so that we can learn them by heart easily and can often review and read them. We may also record our notes on tapes so as to listen to them easily.
Reading a newspaper is the best thing to improve your English.    小题4: It will help you keep in touch with a lot of subjects in English.
 小题5:  Learn by heart the whole sentences and the phrases that contain the new words so that we may know how to use the words.
If time permits (允许), we may read a mini Chinese-English dictionary carefully from cover to cover, which may help us widen our sight and master (掌握) knowledge in all ways.
A.Read a little from a newspaper every day.
B.Don’t read books without making notes.
C.Carefully write an e-mail in English.
D.It’s easy to develop an interest in English study.
E.The more, the better.
F.Plans are always very necessary.
G.Never just memorize (记住) single English words.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

(2013·高考浙江卷)As the world’s population continues to grow,the ________ of food becomes more and more of a concern.
A.worthB.supply
C.packageD.list

查看答案和解析>>

同步练习册答案