On August 16, 1977, Elvis Presley saved me.
The previous afternoon, I played with my six-year-old peers in Heather Peters’ backyard. I was enjoying my cake, when Heather asked me where my sleeping bag was. Only then did I know this party was a sleepover. The word “sleep-over” to a six-year-old bed-wetter is like what “cancer” means to an adult. But what if I told them I was a bed-wetter? At least with cancer, people gather at your bedside instead of running from it.
I thought of a way to escape. I would explain that I needed my mother’s permission to spend the nights. But as I called my Mom, Heather stood beside me to listen. She granted permission! Then I would be sleeping in the same living room as the other girls. I didn't bring my own nightdress, so Mrs. Peters offered me Heather's nightdress.
As the other girls drifted into their sweet dreams, I tried to stay awake. “Do I need to go again? I’ll stay up to go one more time...”. Of course, I finally fell asleep.
The next morning, I was the first to wake up. I was warm! I lay in panic for what seemed like hours before the other girls started to wake up. I did the only thing I could do—I pretended that the bed-wetting didn't happen. I got up, took off Heather's nightdress and changed into my clothes like the other girls.
Mrs. Peters walked into the room, and before she could say anything, she stepped right onto the pile of my wet nightdress. My heart stopped as I watched her face burn red. “WHO DID THIS?” She screamed, with a look so scary. Should I answer? And that was when it happened—Mr. Peters came in and grabbed his wife, “Elvis Presley died!”
The news of the King’s death overtook Mrs. Peters, and I was narrowly excused. Then, we left Peters’ together but without the other girls knowing what had happened.
1.The author had to spend the night at Peters’ because ________.
A. they had fun together and played too late
B. she was offered the nightdress
C. the famous singer Elvis Presley died that night
D. she and her friends were having a sleepover party
2.Mrs. Peters got angry because ________.
A. she found the nightdress wet
B. Elvis Presley died that morning
C. her husband grabbed her
D. not all the girls behaved themselves
3.From the story, we know Mrs. Peters was ________.
A. a crazy and strict woman
B. a devoted fan of Elvis Presley
C. a woman for perfection
D. a woman with a strong fear of getting dirty
4.What is the main idea of the passage?
A. How I escaped Mrs. Peters’ punishment.
B. How Elvis Presley saved my life.
C. An embarrassing escape in my life.
D. An unforgettable party in my memory.
1.D
2.A
3.B
4.A
【解析】
试题分析:文章大意:文章主要讲述作者小时候在外过夜尿床使得Mrs. Peters很生气,幸亏突然其来猫王去世的消息转移了Mrs. Peters的注意力,从而逃脱了惩罚。
1.细节理解题。根据文章第二段Only then did I know this party was a sleepover.可知她和她的朋友举行的是一个过夜派对。故D正确。
2.2】A推理判断题。根据文章倒数第二段大意可知Mrs. Peters生气的原因的是,她发现睡衣湿了。故A正确。
3.推理判断题。根据文章倒数第二段及文章最后一段可知Mrs. Peters是猫王的忠实粉丝,从而可以得出答案。故B正确。
4.主旨大意题。文章主要讲述作者小时候在外过夜尿床使得Mrs. Peters很生气,幸亏突然其来猫王去世的消息转移了Mrs. Peters的注意力,从而逃脱了惩罚。故A正确。
考点:考查记叙文阅读
科目:高中英语 来源:2016届四川省高一下期理科英语入学考试卷(解析版) 题型:阅读理解
MANY of us enjoy doing it: you turn on the camera on your mobile phone and hold it at a high angle (角度), making your eyes look bigger and your cheekbones more marked out. You turn to your best side and click.
There it is – your selfie.
Over the past year, “selfie” has become a well-known term across the globe. This August the Oxford dictionary added the word to their online dictionary and defined it as: “A photograph that one has taken of oneself, typically with a smartphone or webcam and uploaded to a social media website.”
Today it’s not difficult to find social networking pages full of photos people have taken of themselves and their friends. And selfie culture has become especially related to young people. As many as 91 percent of teenagers have posted photos of themselves online, according to a recent survey by the US Pew Research Center.
So what are the reasons for the rise of selfie culture?
“The cult (狂热) of the selfie celebrates regular people,” Pamela Rutledge, a professor at the Massachusetts School of Professional Psychology, told Vogue magazine. “There are many more photographs available now of real people than models.”
Posting selfies also allows you to control your image online. “I like having the power to choose how I look, even if I’m making a funny face,” Samantha Barks, 19, a high school student in the US, told Vogue.
In addition to self-expression and documentation (记录), selfies “allow for an close friendship for long-distance friends, because you can see each other’s faces every day”, wrote Casey Miller at The Huffington Post.
But US psychologist Jill Weber is concerned that selfies might lead to social problems. “There’s a danger that your self-esteem (自尊心) may start to be tied to the comments and ‘likes’ you get when you post a selfie, and they aren’t based on who you are – they’re based on what you look like,” Weber told Vogue. “When you get nothing or a negative response, your confidence can plummet.”
1.The first paragraph is intended to _________.
A. explain why selfie is popularB. describe how to make selfie
C. show the importance of selfieD. introduce the topic of selfie
2.How many reasons for the rise of selfie culture are mentioned in the passage?
A. TwoB. ThreeC. FourD. Five
3.What is Jill Weber’s opinion about selfies?
A. Comments on selfie are based on who you are.
B. Selfies have more disadvantages than advantages.
C. Others’ response to selfies might affect one’s self-esteem.
D. Selfies shouldn’t be encouraged for they lead to social problems.
4.The underlined word “plummet” in the last paragraph is closest in meaning to __________.
A. go downB. calm downC. pick upD. build up
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2015届黑龙江省高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:书面表达
假设你叫李华,现在英国工作,你的朋友王平写信告诉你他打算赴英留学,想知道初到英国可能会遇到的困难。请你用英语给他写一封回信,信的内容应包括:
1. 可能会遇到的困难:语言方面的障碍、饮食的不习惯、想家、孤独等;
2. 鼓励他并表示愿意帮助他。
注意:1. 词数:100字左右。
2. 信的开头已为你写好,不计入总词数。
Dear Wang Ping,
I’m glad to hear from you. You asked me about the difficulties you may meet with when you get here
in the UK. ____________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2015届黑龙江省高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
____on the Yellow River, the town lies____ south of China.
A. Locating; / B. Situated; /
C. Situating; in D. Located; in
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2015届重庆八中高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:其他题
第一节、 翻译填空(共15个空格;每个空格1分,满分15分)
1.当你在街上闲逛的时候,你会看见数千面具----优雅或恐怖;悲伤或好笑;传统或现代。
As you __________ through the street, you see thousands of masks--- elegant or _________, sad or amusing, traditional or modern.
2.这个总统的作为对国家的发展起到了影响。
What the president did has made a ________ to the development of the country.
3.穿着新校服,孩子们看上去又整洁又性高采烈。
__________ _________ the new school uniform, the kids look tidy and cheerful.
4. 在事故中严重受损的汽车还在修理中。
The car ________ severe damage in the accident is _________ repair.
5.我打算充分利用这一次圣诞旅行购买我所有需要的物品。
I intend to ________ full advantage of this Christmas trip to do all the shopping I need.
6. 关于他的罪行,有大量可获取的证据。
There have been large ________ of evidence ________ for the crime he committed.
7. 正是这种挫折感使他决定在新生活中取得成功。
It was this _________ of ________ that made him ________ to succeed in his new life.
8.与此同时,在披肩被销售的国家,警方对于商人的态度变得越来越强硬。
Meanwhile, in those countries where the shawls are sold, police are getting ________ with the dealers.
9.这个罪犯被当场击毙。
The criminal was shot to death on the ________.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2015届重庆八中高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I cannot hear the professor clearly as there is too much noise _____ I am sitting.
A. thatB. whereC. whoD. what
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2015届重庆八中高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The president of the World Bank says he has a passion for China, ______ he remembers starting as early as his childhood.
A. thatB. whichC. asD. when
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2015届辽宁葫芦岛第一高级中学高二下学期期初考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
______ I always felt I would pass the exam, I never thought I would get an A.
A. While B. Once C. If D. Until
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2015届辽宁省分校高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Millions of girls grow up with the hope of becoming a famous singer. Some even win local talent competitions as children, but only a few such early successes and dreams turn into reality. Jessica Andrews is one of the few whose dreams have come true.
Andrews, first taste of success came at the age of 10. She won a talent competition in her home town of Huntingdon, Tennessee, singing I Will Always Love You, originally sung by Whitney Houston. Houston's version of the song appeared on The Bodyguard sound track, which happened to be the first album Andrews ever bought.
Within two years, talk of Andrews had spread to Nashville and caught the attention of producer Byron Gallimore, whose credits include work with Tim McGraw, Faith Hill, and Jo Dee Messina. With Gallimore signed on to produce, Andrews soon had a recording contract (合同)with Dream Works' Nashville label.
Andrews' professional career was launched with 1999's Heart Shaped World, recorded when she was 14 years old. The album included the country hit I Will Be There For You, which also appeared on The Prince Of Egypt. She followed up the release of the album by touring as a support act for such country superstars as Faith Hill and Trisha Yearwood.
With the release of 2001's Who I Am, Andrews became a star in her own right. The album was certified (证明)gold for sales of 500,000 copies. Andrews returned in April 2003 with Now, an album that she promised would show a new side of the young artist. "This album has a very different feeling for me," she said. "It's a lot more personal and there's a confidence that wasn't quite there on the first two. I feel especially connected to this group of songs."
1. What's the meaning of the underlined word “launched" in the fourth paragraph?
A. Aimed. B. Sent. C. Started. D. Set.
2. Which of the following statements is WRONG according to the passage?
A. The Bodyguard was the first album Andrews ever bought.
B. After Andrews sang Who I Am, she became a star in her own right.
C. I Will Always Love You was originally sung by Whitney Houston.
D. Now expresses a new feeling of Andrews.
3.Which of the following may NOT be Andrews' album?
A. Now. B. Heart Shaped World.
C. The Prince of Egypt. D. Who I Am
4. Which of the following is the best title of the passage?
A. Jessica Andrews' Life B. Jessica Andrews' Dream
C. Jessica Andrews' Songs D. Jessica Andrews' Success as a Singer
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com