精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填人每一空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有两个为多余选项。
Jane: Oh, that's Mr. Taylor. He is so boring.
Mother: What do you mean?
Jane:   小题1: And he's so quick tempered, mum.
Mother:   小题2:  Are you sure, darling?
Jane: Yes, he gets angry very quickly.
Mother :   小题3: 
Jane: And do you know, he spends all his time looking at his reflection in the window, admiring himself.
Mother : Really?   小题4:  
Jane: Because he is vain, that's why! And conceited (自负的). He thinks he knows everything.
Mother: Oh, Jane. Be reasonable. I'm sure you're exaggerating (夸张), Mr. Taylor seems such a nice and kind man.
Jane:   小题5:  He's mean (小气的) and cruel.
Mother: Cruel? Now how can a history teacher be cruel?
Jane: Because he only gave me two out of ten marks in my history test.
Mother: Oh, now I understand, Jane. I think you'd better get on with your homework.
A.Well, he isn't.
B.And why does he do it ?
C.His lessons send me to sleep.
D.That's doesn't sound like Mr. Taylor at all.
E. Quick tempered? Mr. Taylor ?
F. Yes, he does.
G. He doesn’t like me.

小题1:C
小题2:E
小题3:D
小题4:B
小题5:A

试题分析:这是一段母女之间的对话。在对话中Jane 认为老师Mr. Taylor让人烦,又爱着急发脾气又虚荣自负,自以为是,而且还很小气吝啬残酷无情等等,而Mother在对老师的看法上和Jane却截然相反,并且通过Jane对老师的评价发现了Jane在学习上存在的问题。
小题1:C考查对上下文的推理判断能力。从语境可知此处应该是对“he is boring”进行解释,并且和“And he's so quick tempered”一样是对Mr. Taylor进行抱怨,所以正确答案是C。句意:他的课会让我睡着。
小题2:E考查对上下文的推理判断能力。从下文内容可知Mother 对Mr. Taylor的印象和Jane描述的截然相反,所以听到Jane的话是惊讶不相信的,而E选项“Quick tempered? Mr. Taylor ?”恰好是通过重复上文的话来表示出说话人的惊讶和怀疑,故E选项正确。
小题3:D考查对上下文的推理判断能力。从下文判断可知,此时Mother仍然不相信Jane所说的话,而‘That's doesn't sound like Mr. Taylor at all.’也是表示对此事的怀疑,所以D选项符合语境,句意:那听起来一点都不像Mr. Taylor。
小题4:B考查对上下文的推理判断能力。从下句Because he is vain, that's why!判断可知此处应该是以Why开头的特殊疑问句,故B选项正确。句意:他为什么要那样做呢?
小题5:A考查对上下文的推理判断能力。从上句Mother 对Mr. Taylor的赞赏和下句孩子对老师差的评价判断可知,此处应该是Jane对Mother评价的否定,所以A选项正确。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

_________ by the superstars on television, the young athletes trained hard and played intensely.
A.ImitatedB.ImposedC.InsuredD.Inspired

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

My interest in English ______ September 2009 when I met our present English teacher.
A.dates fromB.dated fromC.dates backD.dating back to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

—How do you _____ your reading speed?
—The speed is measured by how many words per minute you can read.
A.calculateB.practiseC.evaluateD.ensure

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

As an excellent translator , he reached a high level of ______ in his English.
A.competenceB.independenceC.intelligenceD.experience

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

--- ____ busy schoolwork, the children also have to take arts, music and
sports classes in their free time.
--- I wonder what they will become.
A.Rather thanB.Expect for C.Apart fromD.Owing to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
In times of economic downturn, many people start to look for ways to reduce their household budget and save extra cash. Living a thrifty (节俭的) lifestyle does not have to mean doing nothing.   小题1:   Here are some tips.
Track your spending for at least 2 weeks. You won’t really know how to live a thriftier lifestyle until you know where your money is going. Write down every time you spend money and take a look at it at the end of the month.  小题2:
Search the Internet when you have to buy something. Because of the easy access to information, you can compare prices from more stores in less time.
 小题3: Combining producers’ coupons (优惠券) with store discounts can lead to major savings.
Turn off the lights and other electronics in your home when you are not using them. 小题4:   Leaving electronics on can use a tremendous amount of extra energy, costing you money.
  小题5:  When you do have to go out, look for available deals and discounts. If you are a frequent restaurant diner, consider purchasing a guide book for local restaurants, which will help you save money.
A.Eat at home as often as possible.
B.You probably don’t really need 500 channels.
C.If you really can’t live without it, call the company.
D.Open a window and let in the natural light instead.
E. In this way, you will see obvious ways to reduce the small daily expenses.
F. So check your local stores as well as online providers to find the best price.
G. Instead, making small changes will allow you to save money and still enjoy yourself.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

We can no longer ________ to consider water an almost free resource that we can use as much as we like.
A.permitB.affordC.expectD.offer

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

A global village has indeed____among the teenage generation,who share commonvalues and attitudes.
A.set upB.speeded upC.risen upD.sprung up

查看答案和解析>>

同步练习册答案