精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
I wish there would be a way to describe China in simple terms but that’s impossible. For the most part Chinese people are friendly, easy-going and optimistic. They are curious and unusually patient and they are also the hardest-working people I have ever met.
In China, family is everything. In my English classes when the students were asked what they would do if they only had a few hours to live, most students told me how they would spend their last few hours with their families and parents. Many times the subjects in the classes center on families and friends. I teach many students a year, talking to them freely.
The cost of living here is very low compared with that of the US. The city of Xiang Fan I live in isn’t large and I live better. Non-imported(非出口的) foods are very cheap, so are clothing and articles of everyday use. The cost of public transportation is very low, too. Chinese value education. However, it is reported that many children can’t afford the expenses of schooling and are forced to leave school in some poor area in China. But they organized Project Hope many years age. It creates conditions for the poor children to go back to school. In my opinion, Project Hope is of great importance to the development of the rural education.
When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone through. While it is true that economic miracles have not reached many areas of China, but we also have the same problems.
When I am asked which country I consider better. China or the US, my answer has always been the same, “We are not worse or better than each other, we are only different.”
小题1:What does the author think of Chinese people?
A.He thinks most Chinese people hardly work.
B.He thinks most Chinese people are proud.
C.He praises most Chinese people a lot.
D.He dislikes most Chinese people.
小题2:What is the author doing in China?
A.He is visiting the places of interest.
B.He is teaching English in a school.
C.He is studying in a college.
D.He is on business.
小题3:What are not cheap in China in the author’s opinion?
A.Clothes and shoes made in China.B.Local foods
C.Public transportation tickets.D.Imported foods
小题4:We can infer from the passage that the author thinks________.
A.the westerners have got to know China well
B.China’s economic miracles have appeared everywhere
C.the progress of China is seldom reported in the US
D.the education in rural areas is never cared about in China
小题5:In the author’s eyes,________.
A.China is different from the US
B.China is better than the US
C.Americans are richer than Chinese
D.China bears great similarities to the US

小题1:C
小题2:B
小题3:D
小题4:C
小题5:A

试题分析:
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了我对中国的印象。1.中国人友好、随和、乐观和勤劳;2.中国人非常重视家庭;3.在中国生活花钱不多;4.中国和美国是不同的发展模式,不能说哪个好,哪个坏。
小题1:C考查推理判断。根据文章第一段中的For the most part Chinese people are friendly, easy-going and optimistic.They are curious and unusually patient and they also the hardest-working people I have ever met.可知,作者谈到了许多中国人的优点,这是对中国人的赞扬。故选C。
小题2:B考查细节理解。根据文章第二段中的I teach many students a year,talking to them freely.可知,他在一所学校教英语。故选B。
小题3:D考查细节理解。根据文章第三段中的Non-imported foods are cheap.可知,非进口的食品便宜,这就意味着进口的食品不便宜。故选D。
小题4:C考查推理判断。根据文章第四段在的When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone through.可知,很少看到中国的报道,如果有也是中国经历的积极变化。故选C。
小题5:A考查作者的态度。根据文章最后一段中的We are not worse or better than each other, we are only different.可知,当我被问起中国和美国哪个更好的时候,我只能说,我们不能说哪个更好或者更坏,我只能说我们是不同的模式。故选A。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

I grew up poor-living with my wonderful mother. We had little money, but plenty of love and attention. I was          and energetic. I understood that no matter how poor a person was, he could still          to have a dream.
My dream was          . By the time I was sixteen, I had started playing baseball. I could throw a ninety-mile-per-hour fastball and       anything that moved on the football field. I was also          : My high school coach was John, who not only believed in me, but also taught me      to believe in myself.  He       me the difference between having a dream and remaining true to that dream. One particular _    with Coach John changed my life forever.
A friend recommended me for a summer job. This meant a chance for money in my pocket-money for a new bike, new clothes and the       of savings for a house for my mother. Then I realized I would have to       up summer baseball to handle the work schedule, and that meant I would have to tell John I wouldn’t be playing.
When I told John, he was as         as I expected him to be. “You have your whole life to work,” He said. “Your        days are limited. You can’t afford to waste them.” I stood before him with my head         , trying to think of the       to explain to him why my dream of buying my mom a house and having money in my pocket was worth facing his      in me.
“How much are you going to make at this job?” He asked. “3.5 dollars an hour,” I replied.
“Well,” he asked, “is $3.5 an hour the price of a dream?”
That simple question made       for me the difference between        something right now and having a          . I devoted myself to sports that summer and          the year I was chosen by the Pittsburgh Pirates to play baseball, and was           a $20,000 contract. My baseball scholarship got me through university and in 1984 I signed with Denver Broncos for $1.7 million and bought my mother the house of her dreams.
小题1:
A.happyB.politeC.shyD.honest
小题2:
A.liveB.affordC.makeD.need
小题3:
A.athleticsB.musicC.businessD.money
小题4:
A.throwB.playC.passD.hit
小题5:
A.right B.popular C.luckyD.wrong
小题6:
A.how B.whyC.whenD.whether
小题7:
A.gave B.taughtC.brought D.asked
小题8:
A.accident B.matter C.problem D.experience
小题9:
A.aimB.ideaC.startD.purpose
小题10:
A.keepB.endC.giveD.pick
小题11:
A.mad B.puzzledC.frightenedD.shameful
小题12:
A.living B.playingC.workingD.learning
小题13:
A.movingB.noddingC.shakingD.hanging
小题14:
A.answersB.excusesC.words D.ways
小题15:
A.sadnessB.regretC.hopelessnessD.disappointment
小题16:
A.directB.clearC.straightD.bare
小题17:
A.wanting B.changingC.dreamingD.living
小题18:
A.wishB.dreamC.scoreD.desire
小题19:
A.byB.for C.overD.within
小题20:
A.paidB.got C.offeredD.presented

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

I was very disappointed not to be able to go to the jazz(爵士音乐) concert last Friday. The advertisement(广告) in the paper said that you could buy tickets at the theatre box in Richland Hills any day between 10:00 and 4:00.Since I work from 9:00 to 5:30, the only time I could go to the theatre was during my 45-minute lunch break. Unluckily, the theatre is on the other side of the town, and the bus service between my office and Richland Hills is not very good. But if you are lucky, you can make the round(往返的) trip in 45 minutes. Last Monday, I stood at the bus stop for fifteen minutes waiting for the bus. By the time I saw one come around the corner, there was not enough time left to make the trip. So I gave up and went back to the office. The same thing happened on Tuesday, and again the next day. On Thursday, my luck changed. I got on a bus right away and arrived at the theatre in exactly twenty minutes. When I got there, however, I found a long line of people at the office. I heard one man say he had been waiting in line for over an hour. Realizing I would not have enough time to wait in line, I caught the next bus and headed back(奔回) across the town. By Friday I realized my only hope was to make the trip by taxi. It was expensive, but I felt it would be worth it to hear the concert. The trip by taxi only took 10 minutes, but it felt like an hour to me. When I got to the theatre, I was relieved to see that nobody was waiting in line. The reason, however, I quickly discovered, was that they had already sold all the tickets.
小题1:The man learned that there would be a concert last Friday ________.
A.from his friendsB.from one of his workmates
C.over the radioD.from the newspaper
小题2:One day the man took________ to get to the theatre by bus.
A.forty-five minutesB.fifteen minutes
C.just twenty minutesD.over an hour
小题3:The underlined word “relieved” may best be replaced by“________”.
A.worriedB.pleasedC.puzzledD.sorry
小题4:The writer mainly shows us his________.
A.enjoyment of the concertB.anger for buying the ticket
C.efforts to buy the ticketD.disappointment at the concert

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A group of frogs was traveling through the woods and two of them fell into a pit(坑). All the other frogs gathered around it and watched as the two frogs tried to jump out. The pit was very deep and it looked as if there was no way      , so they started yelling at the two frogs to       . "The pit is too deep. You will die," they said together. When the       frogs kept trying, the crowd yelled      . After a while, one of the frogs believed what the others were saying, and fell down and      .
But      , the second frog kept jumping hard       the negative remarks of those that kept yelling at her to accept the       and just die. Finally, with one big leap, she       it out of the pit! 
In fact, the second frog was       and unable to hear what the others had been saying. She thought they had been       her on the entire time they were yelling! What she had       considered as encouragement       her to try harder and succeed. And that made all the      
With a positive       and being deaf to others' opinions, the second frog reached her goals by using such       as encouragement, instead of being       by others like the first frog, who failed to develop her       to struggle for survival.      , when we overcome others' criticism or       comments, we can do anything we set our minds to, just as the second frog did.
小题1:
A.awayB.outC.onD.over
小题2:
A.give up B.give outC.drop outD.drop in
小题3:
A.lostB.missedC.trappedD.tired
小题4:
A.higherB.louderC.clearerD.bigger
小题5:
A.diedB.stoppedC.restedD.watched
小题6:
A.obviouslyB.disappointinglyC.undoubtedlyD.amazingly
小题7:
A.besides B.forC.despiteD.except
小题8:
A.problem B.lifeC.chanceD.fate
小题9:
A.madeB.jumpedC.tookD.saved
小题10:
A.dumbB.deafC.lameD.blind
小题11:
A.callingB.holdingC.cheeringD.pushing
小题12:
A.mistakenlyB.BrightlyC.roughlyD.perfectly
小题13:
A.letB.attractedC.inspiredD.kept
小题14:
A.resultB.differenceC.achievementD.progress
小题15:
A.expressionB.EmotionC.soulD.attitude
小题16:
A.possibilityB.certaintyC.crueltyD.negativity
小题17:
A.influencedB.threatenedC.suspectedD.advised
小题18:
A.energy B.spiritC.potentialD.mood
小题19:
A.HoweverB.ThusC.FinallyD.Actually
小题20:
A.surprisingB.annoyingC.discouragingD.confusing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Last summer Tom and his friends George and Bill wanted to take a vacation, but they did not have much     . They decided that a short mountain climbing expedition(探险) was the only       they could afford (负担得起). Since each of them liked climbing, the vacation would be a lot of        .
Tom    all the plans. He decided that they should      the expenses(费用) for food and gas         and that each one should bring some    _____ clothes because the weather there was usually cold.
The boys were        in a hurry, so they climbed slowly the       day. The weather was pleasant, and they enjoyed the fresh         as they climbed up a narrow path. Tom expected the        to stay nice,        late in the afternoon there was a heavy rain. The boys rushed toward a        and decided to camp there that      .
When the sun rose the next morning, they continued      . As the boys went higher, the climbing became        dangerous, and by that afternoon the trip appeared        .
When they finally reached the        of the mountain, they saw a beautiful sight. The         of the sunset were yellow, red, and gold. The boys were very happy and they enjoyed the view. The farms and fields of wheat and corn       appeared very small. In the distance, they could see trees, hills and valleys. They spent four more days in the mountains. They really had great fun.
小题1:
A.workB.timeC.moneyD.fun
小题2:
A.vacationB.sportC.gameD.trip
小题3:
A.funB.happinessC.troubleD.difficulties
小题4:
A.tookB.madeC.hadD.kept
小题5:
A.needB.shareC.makeD.provide
小题6:
A.surelyB.fullyC.equallyD.freely
小题7:
A.extraB.fewC.lessD.thin
小题8:
A.alwaysB.nearlyC.notD.ever
小题9:
A.fineB.rainyC.allD.first
小题10:
A.skyB.airC.weatherD.water
小题11:
A.weatherB.airC.tripD.path
小题12:
A.andB.forC.soD.but
小题13:
A.topB.tentC.caveD.river
小题14:
A.dayB.nightC.timeD.way
小题15:
A.sleepingB.campingC.climbingD.watching
小题16:
A.lessB.moreC.veryD.little
小题17:
A.easyB.tiredC.excitedD.endless
小题18:
A.footB.sideC.middleD.top
小题19:
A.sceneB.viewC.colorsD.beauty
小题20:
A.belowB.farC.asideD.ahead

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

It was a very cold evening. The old man’s beard was almost icy. He was waiting for a ____ across the river. The wait seemed ____. The old man sat on the ground waiting for quite a long time.
____, he saw several horsemen coming. He watched them silently and let the first one pass by without even asking. Another passed by,and then another, till the last rider came near the old man. The old man caught the rider’s ____ and said, “Sir, would you ____ giving me a ride to the other side?”
____ his horse, the rider replied, “Of course not.” But it was so cold that the old man’s body was almost ____. He could not get ____ the ground. The horseman helped the old man onto his horse. He took the old man not just across the river, ____ to the old man’s home.
As they ___ the old man’s house, the horseman asked, “Sir, you let several other riders pass by without even asking. Then I ____ and you asked me for a ride at once. Why? ____I had said ‘no’ and left you there?”
The old man looked the rider straight in the eye, and said, “I looked ____ the eyes of the other riders. I quickly saw that they didn’t ____. It would be ____ even asking them for a ride. But in your eye I saw ____. I knew that you would help me.”
The words ____ the rider deeply. “Thank you for what you’ve said,” he told the old man. “I hope I will never leave others ____ simply because I’m busy, and every American citizen does ____ in my heart.”
With that, Thomas Jefferson, the third president of the US, turned his horse around and made his ____ back to the White House。
小题1:
A.helpB.rideC.tripD.drive
小题2:
A.usefulB.boringC.fortunateD.endless
小题3:
A.GraduallyB.FinallyC.SadlyD.Surprisingly
小题4:
A.eyesB.handC.backD.face
小题5:
A.likeB.thinkC.offerD.mind
小题6:
A.SpeedingB.RidingC.StoppingD.Leaving
小题7:
A.shockedB.stuckC.frozenD.injured
小题8:
A.downB.onC.inD.off
小题9:
A.onlyB.but C.soD.then
小题10:
A.nearedB.visitedC.passedD.missed
小题11:
A.came onB.came inC.came upD.came out
小题12:
A.Even ifB.What ifC.As ifD.Only if
小题13:
A.outB.forC.intoD.up
小题14:
A.tryB.waitC.askD.care
小题15:
A.useless.B.riskyC.dangerousD.foolish
小题16:
A.braveryB.loyaltyC.ambitionD.kindness
小题17:
A.attractedB.comfortedC.touchedD.occupied
小题18:
A.aloneB.outC.awayD.over
小题19:
A.desire B.liveC.count.D.advance
小题20:
A.choiceB.livingC.mindD.way

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空



Once a farmer had some puppies to sell. He painted a(n)____ advertising the pups and set about nailing it to a post on the edge of his
yard.____he was driving the last nail into the post,he felt a sudden pull on his trousers.He____down into the eyes of a little boy.
“Mister,”he said,“I want to buy one of your puppies.”
“Well,”said the farmer,as he rubbed the sweat off the back of his___,“these puppies come from fine parents and____ a good deal of money.”
The boy____his head for a moment. Then reaching deep into his pocket,he pulled out a handful of____and held it up to the farmer. “I’ve got thirty­nine cents. Is that enough to take a look?”
“Sure,”said the farmer.
And with that he____a whistle,“Here,Dolly!”he called.
____from the doghouse and down the road ran Dolly____by four little balls of fur. As the dogs made their____to the fence,the little boy noticed something else moving inside the doghouse.____another little ball appeared,this one noticeably smaller. The little pup began walking unsteadily toward the others,doing its best to____.
“I want that one,”the little boy said,____at the runt (矮个子).
The farmer knelt down at the boy’s side and said,“Son,you____want that puppy. He will never be able to____and play with you as other dogs would.”
With that the little boy____back from the fence,reached down,and began rolling up one leg of his____.In doing so he showed a steel brace(支柱) running down both sides of his leg attaching itself to a____made shoe. Looking back up at the farmer,he said,“You see,sir,I don’t run too well myself,and he will need someone who understands.”  The____is full of people who need someone who understands.
小题1:
A.sightB.paperC.informationD.sign
小题2:
A.ThenB.BeforeC.AsD.After
小题3:
A.putB.lookedC.kneltD.stared
小题4:
A.noseB.neckC.headD.face
小题5:
A.spendB.spareC.makeD.cost
小题6:
A.raisedB.liftedC.fellD.dropped
小题7:
A.notesB.changeC.sugarD.goods
小题8:
A.let outB.carried outC.put outD.left out
小题9:
A.UpB.OverC.OutD.In
小题10:
A.cameB.followedC.wentD.caught
小题11:
A.stepB.wayC.walkD.drive
小题12:
A.QuicklyB.SlowlyC.OddlyD.Sadly
小题13:
A.get upB.stand upC.catch upD.move up
小题14:
A.movingB.pointing C.callingD.turning
小题15:
A.mustn’tB.don’tC.can’tD.needn’t
小题16:
A.runB.sitC.walkD.stand
小题17:
A.steppedB.talkedC.climbedD.fell
小题18:
A.clothesB.dressesC.sweatersD.trousers
小题19:
A.simplyB.speciallyC.carefullyD.newly
小题20:
A.farmB.countryC.cityD.world

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解



F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her.
His life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary: “My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.”
This side of paradise, his first novel, was published in 1920. Encouraged by its success, Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then he continued with the novel the Beautiful and Damned (1922), a collection of short stories Thales of the Jazz Age (1922), and a play The Vegetable (1923). But his greatest success was The Great Gatsby, published in 1925, which quickly brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then, in 1926, he published another collection of short stories All the Sad Young Men.
However, Fitzgerald’s problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. By 1930, his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic. During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The love of the last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the United States, he got totally addicted to alcohol. Sheila Graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism.
小题1:How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage?
A.5B.6 C.7D.8
小题2:Which of the following is the correct order to describe Fitzgerald’s life according to the passage?
a. He became addicted to drinking.
b. He studied at St. Paul Academy.
c. He published his first novel This Side of Paradise.
d. The Great Gatsby won high praise.
e. He failed to reorder his life.
f. He joined the army and met Zelda.
A.f-c-e-a-b-dB.b-e-a-f-c-dC.f-d-e-c-b-aD.b-f-c-d-e-a
小题3:We can infer from the passage that Fitzgerald            .
A.had made some money when he met Zelda in Alabama.
B.was well educated and well off before he served in the army
C.would have completed more works if his wife hadn’t broken down
D.helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital
小题4:The passage is probably followed by a concluding paragraph about _______.
A.Zelda’s personal life
B.Zelda’s illness and treatment
C.Fitzgerald’s friendship with Graham
D.Fitzgerald’s contributions to the literary world

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

It’s Pigs’ Hometown
The story happened during the Second World War. An old man lived in a small town of Germany. He had three sons and they all worked in the same factory where he had worked. After the war had begun, his sons were all made to join the army one after another and they all died in the fights. The old man was very sad. He didn’t have enough food and was often hungry. And nobody helped him and he didn’t know how to go on living.
It was a very cold winter night. The old man couldn’t go to sleep. He had been hungry for two days and it was so cold in his room that ice could be seen. He had to get up and began to run in the room until he lay down on the floor. The next morning he had to beg from door to door. He had been to a lot of cities and knew a lot.
Once he came to a village, but the villagers were all poor and couldn’t give him anything. He was too hungry to go to another village. He thought hard and found a way. He came to a police station and called out, “Hitler is a foolish pig!”
Out came an old policeman at once. He took the old man into a room, gave him some bread and a cup of tea. Then he said, “Don’t say so in our village, sir!”
“I’m sorry, sir,” said the old man. “I don’t know it’s Hitler’s home town.” “No, no, sir,” the policeman said in a hurry. “It’s pigs’ hometown!”
小题1:The old man’s son joined the army because ___________
A.they were all strong
B.they loved their country
C.they wanted to be full
D.they had to do so
小题2:The villagers didn’t give the old man any food because _______.
A.they weren’t kind-hearted
B.his sons were in the army
C.they were also hungry
D.they hated him
小题3:The policeman thought _______.
A.Hitler was more foolish than pigs
B.the old man insulted(侮辱) their hometown
C.the old man had to say sorry to him
D.the old man had to fight with Hitler

查看答案和解析>>

同步练习册答案