【题目】Do people travel to the other side of the globe until a one-year-old baby? Is it a smart idea? I wonder if I was crazy. I had various adventures—hut this trip would be different. This South American adventure would be a unique life experience of mine. I had given up many activities in order to please a little person, because Anders’ needs had to come first. At 30 years old, it was a difficult change for me, and I was occasionally annoyed when I realized that my son had taken away so many things from me.
Argentina is a long way from my home. It was even longer when I was on the plane and sharing a seal with such an active little boy, but Anders and I made it without angering any other passengers or getting any dirty looks. And we look a rest on a regular schedule.
I wanted to do some hikes in Argentina and drive ten hours to the coast to see penguins. However, when I thought about my travel partner, I gave up these ideas. Instead, we just hung out by lakes, picking up stones and throwing them in the water. I took short hikes, running with Anders in die backpack, knowing that I had two hours before his tolerance gave out and the complaining started.
I discovered that traveling with a baby opens new doors that aren’t there for a solo traveler or couple. Anders helped me to slow down and look at the landscape closely. I got to see Argentina through someone else’s eyes. The traveling wasn’t as fast-paced as it would have been if I had been alone, but the details were amazing. Now I just have to absorb that insight into our life back home.
【1】What was the change for the author when she turned 30?
A. That she abandoned many activities to look after her son.
B. That she longed to take adventures without her son.
C. That her son took away everything from her.
D. That her son occasionally annoyed her.
【2】What do we know about the author and her baby during the flight?
A. They made a travel schedule.
B. They shared a seat with each other.
C. They enjoyed a very pleasant flight.
D. They couldn’t tolerate other passengers.
【3】Why did the author give up her ideas mentioned in the fourth paragraph?
A. Her baby didn’t like them.
B. Her baby’s tolerance gave out.
C. She desired more interesting activities.
D. She wanted to have her baby share the activities.
【4】What does the author suggest travelers do in the end?
A. Travel with a baby.
B. Spend more time accompanying children.
C. Enjoy the details in their life.
D. Appreciate the scenery through a baby’s eyes.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】作者在30岁到来的时候开始抱怨她的孩子耽误了她的生活,在一次和孩子一起的旅行中,她发现有了孩子在一起,她可以注意到很多以前没有注意到的细节和许多之前没有留意的风景,最后改变了想法,愿意与孩子一起感受生活。
【1】细节理解题。根据文中第一段的At 30 years old, it was a difficult change for me, and I was occasionally annoyed when I realized that my son had taken away so many things from me即在30岁的时候,这对我来说是一个艰难的转变,当我意识到我的儿子从我身边夺走了太多的东西时,我偶尔会感到恼火,可知她为了她的儿子放弃了太多,故选A。
【2】细节理解题。从文中第二段的 It was even longer when I was on the plane and sharing a seat with such an active little boy即我和另一个活泼的小男孩分享一个seat,故选B。
【3】细节理解题。从最后一段的. Anders helped me to slow down and look at the landscape closely. I got to see Argentina through someone else’s eyes即她和她的孩子一起看风景,所以是她想和孩子一起分享,故选D。
【4】主旨大意题。根据最后一段的 The traveling wasn’t as fast-paced as it would have been if I had been alone, but the details were amazing. Now I just have to absorb that insight into our life back home即这次旅行不像我独自一人那样快,但细节却惊人。现在我必须把这种洞察力融入我们的生活,所以她建议旅行者一起享受旅行中的细节,故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Wang Xiaojiu, a barber from China, doesn’t 【1】(simple) sweep leftover hair off the floor of his hair salon and dump it in the dustbin.
【2】 (see)from afar (远处), Wang’s portraits (画像) look drawn with a pencil, but they are made out of leftover hair. The talented barber told China Daily that he always thought throwing away leftover hair seemed like 【3】pity, so one day he decided to do something 【4】 (create) with it instead. Although he only started drawing with human hair a few months ago,【5】(look) at his beautiful creations, you’d think he has been doing it for a lifetime. Paying great attention to【6】(detail), like shades that almost make the artworks look like 3D, Wang Xiaojiu has made many amazing-looking portraits so far.
Wang says it 【7】(take) him about two hours to complete one of his hair drawings, after 【8】he always signs them with his nickname “Xiao Jiu” and takes a few photos. Finally, he sweeps the hair away to keep the salon clean.
Wang Xiaojiu may be new at hair art,【9】he definitely has a bright artistic future ahead 【10】him.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The dictionary as well as the grammar books that________ bookmarks in them________ Jane.
A.has;belong to
B.have; belongs to
C.have;is belonged to
D.has;are belonged to
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
Blind imitation is self-destruction. To those who do not recognize their own unique worth, imitation appears attractive; to those who know their strength, imitation is unacceptable.
In the early stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I used recipes and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone else's way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a child's bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without relying on them.
In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地)hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yourself, you will get the results of the weak choices of others.
In the field of entertainment, our culture praises and admires celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, their personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad character or unacceptable behaviors.
Blessed is the person willing to act on their sudden desire to create something unique. Think of the movies, books, teachers, and friends that have affected you most deeply. They touched you because their creations were motivated by inspiration not desperation. The world is changed not by those who do what has been done before them, but by those who do what has been done inside them. Creative people have an endless resource of ideas. The problem a creator faces is not running out of material; it is what to do with the material knocking at the door of imagination.
Study your role models, accept the gifts they have given, and leave behind what does not serve you. Then you can say, “I stand on the shoulders of my ancestors' tragedies and declare victory, and know that they are cheering me on.”
(1)Imitation proves useful when you _______.
A.know you are unique
B.lose the balance of life
C.begin to learn something new
D.get tired of routine practice
(2)To avoid the bad result of imitation, we should _______.
A.forget daily fear and pain
B.choose the right role models
C.ask others for decisions
D.stay away from stars
(3)According to the author, the world moves on because of those who are _______.
A.desperate to influence others with their knowledge
B.ready to turn their original ideas into reality
C.eager to discover what their ancestors did
D.willing to accept others' ideas
(4)What is the author's purpose in writing this passage?
A.To highlight the importance of creativity.
B.To criticize the characters of role models.
C.To compare imitation with creation.
D.To explain the meaning of success.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是张华,上学期你作为交换(exchange)生去美国学习,住在Smith 夫妇家里,回国后发现你的一本笔记本遗留在他们家,请根据以下内容用英语给Smith先生写一封100字左右的电子邮件。开头和结尾已给出,不计入总词数。
要点如下:1. 表示对他们的感谢;2. 这本笔记本对你很重要;3. 麻烦他们寄回。
Dear Mr Smith,
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________
Yours,
Zhang Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Tom looked at Jenny, with tears ______his eyes, and shouted out the words
______ in his heart for years.
A. filling; having been hidden B. filled; hidden
C. filling; hidden D. filled; hiding
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Here are some themed attractions inside this Disneyland Park that all have something to offer.
Mickey Avenue
Once you entered the Disneyland Park, Mickey Mouse and his friends gather along the street welcoming you. This place is also a busy bazaar where tourists can select varieties of goods and enjoy tasty snacks while wandering around.
Gardens of Imagination
It is the first garden-designed Disney park in the world, with bridges and paths connecting seven themed areas. Chinese Zodiac Mural (生肖壁画) in the Garden of the Twelve Friends turn the movie figures into twelve animal signs. Guests can try to find their own zodiac sign on the wall and take photos with it.
Adventure Isle
Adventure Isle takes visitors into a newfound ancient tribe(部落). Drifting down the river on the rafts, you will pass through unknown places and rush into the dark caves, meeting the huge mysterious monsters.
Tomorrowland
The carefully designed Tomorrowland presents endless possibilities of the future. Using high tech, this park is like the settings of science fiction movies. The shooting program, “Buzz lightyear Planet rescue”, gives visitors a mission to save the world.
Admission Fee
One-day Ticket | CNY370 on ordinary days CNY499 on weekends, public holidays, July and August |
Two-day Ticket | A 5% discount on the basis of the original prize |
Note:
Children between 1 and 1.4 meters tall and seniors aged over 65 can enjoy a 25% discount on the ticket price.
【1】What does the underlined word “bazaar” in Paragraph 2 probably mean?
A. club B. market
C. agency D. cottage
【2】Where should you go if you’re interested in traditional Chinese culture?
A. Tomorrowland B. Mickey Avenue
C. Gardens of Imagination. D. Adventure Isle
【3】How much is the admission for a young couple and their son (1.2m) on Sunday?
A. CNY998 . B. CNY1,122.75 .
C. CNY1,322.35 . D. CNY1,372.25 .
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 With only about 1, 000 pandas left in the world, China is desperately trying to clone(克隆) the animal and save the endangered species. That’s a move similar to what a Texas A& M University researcher has been undertaking for the past five years in a project called “Noah’s Ark”.
Noah’s Ark is aimed at collecting eggs, embryos(胚胎), semen and DNA of endangered animals and storing them in liquid nitrogen. If certain species should become extinct, Dr. Duane Kraemer, says there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.
It is estimated that as many as 2, 000 species of mammals, birds and reptiles will become extinct over the next 100 years. The panda, native only to China, is in danger of becoming extinct in the next 25 years.
This week, Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit. They are now trying to implant the embryo into a host animal.
The entire procedure could take from three to five years to complete.
“The nuclear transfer(核子移植)of one species to another is not easy, and the lack of available(capable of being used) panda eggs could be a major problem,” Kraemer believes. “They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy(having a baby). It takes a long time and it’s difficult, but this could be groundbreaking science if it works. They are cert ainly not putting any live pandas at risk, so it is worth the effort,” adds Kraemer, who is one of the lead ers of the Project at Texas A&M, the first-ever attempt at cloning a dog.
“They are trying to do something that’s never been done, and this is very similar to our work in Noah’s Ark. We’re both trying to save animals that face extinction. I certainly appreciate their effort and there’s a lot we can learn from what they are attempting to do. It’s a research that is very much needed.”
(1)The aim of “Noah’s Ark” project is to ______.
A.make efforts to clone the endangered pandas
B.save endangered animals from dying out
C.collect DNA of endangered animals to study
D.transfer the nuclear of one animal to another
(2)According to Professor Kraemer, the major problem in cloning pandas would be the lack of ______.
A.available panda eggs
B.host animals
C.qualified researchers
D.enough money
(3)The best title for the passage may be ______.
A.China’s Success in Pandas Cloning
B.The First Cloned Panda in the World
C.Exploring the Possibility to Clone Pandas
D.China—the Native Place of Pandas Forever
(4)From the passage we know that ______.
A.Kraemer and his team have succeeded in cloning a dog
B.scientists try to implant a panda’s egg into a rabbit
C.Kraemer will work with Chinese scientists in clone researches
D.about two thousand of species will probably die out in a century
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Do you have sleeping problems? If so, then these tips may help you fall asleep fast.
Set aside the thought that you have to fall asleep. The more you think of it, the 【1】 (hard) you will fall asleep.
The foods you eat also play an important part. Avoid 【2】 (eat) or drinking things like chocolates, coffee, tea and energy drinks. If you have to, then have 【3】 in the morning and never in the afternoon, especially before going to bed. Don’t eat too 【4】 at night. A full stomach will make it more difficult for you to fall asleep because your body is working more time to 【5】 the food you ate.
Make a 【6】 (fix) time to go to bed. For example, by 9 o’clock in the evening you should already be in bed. Do this even if you’re not sleepy yet. Once following this routine, you will 【7】 (gradual) see that you feel sleepy 【8】 it’s 9 o’clock.
Make your room comfortable for sleeping. You should also take note that the sleeping environment also 【9】 (affect) you sleep. It must be in the room 【10】 it’s not noisy. Otherwise, you will find it difficult to fall asleep again after waking up.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com