分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了无人驾驶汽车对未来的影响,有人支持生产无人驾驶汽车,有人反对.
解答 28.B 主旨大意题,通读全文可知作者通过这篇文章主要向我们介绍了无人驾驶汽车对未来的影响,故选B.
29.A 细节理解题,根据第四段"Anything that sharply reduces traffic accidents would be wonderful.But we would not be holding a party.We could almost become an insurer without insurance.可知华伦巴菲特的话说明了无人驾驶汽车不会给保险公司带来好处,故选A.
30.C 推理判断题,根据第四段Governments and cities,too,will lose revenues from parking,speeding fines and petrol taxes.可知如果采用无人驾驶汽车,政府会失去停车收入,超速罚款和汽油税,由此可知政府还没有为无人驾驶汽车做好准备,故选C.
31.A 细节理解题,根据第五段Carmakers want people to keep buying and driving their own cars.By contrast,technology companies will lobby(游说)governments to favour driverless cars.可知汽车制造商特别害怕是因为他们希望人们人们继续购买和驾驶自己的汽车,但是科技公司会生产无人驾驶汽车,故选A.
点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | is putting off | B. | was put off | ||
| C. | had been put off | D. | would put off |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2016-2017学年山东省高二下学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:七选五
The Benefits of Keeping a Journal
If you want to grow, one important thing you should do is keeping a journal. It may seem simple, but it can make a big difference in your life. I have been keeping journals for years. Writing all the lessons I learn and all the ideas I get has become a habit for me. And to be honest, I can’t imagine what my life would be like without it. 1.
* It prevents you from losing an idea. Have you ever got an idea only to lose it later because you didn’t write it down? 2. But then I developed the habit of writing down every idea that came into my mind as soon as possible. If I’m away from my computer, I usually write it down on a piece of paper that I bring wherever I go. I will then transfer the idea to the journal in my computer.
* It helps you review all the lessons you’ve learned. By reviewing your journal, you can quickly see the lessons you’ve learned and the ideas you’ve got. 3. You can use the ideas to push yoursel
f forward.
* 4. After keeping a journal for years, you can look back at it and see how far you’ve gone. Things that were big problems in the past might seem small today. The raw ideas you had in the past might have been realized today.
* It helps you expand your idea. When you try to come up with a sentence to express an idea, you are thinking actively about it. 5. In the end, you will expand your ideas.
A. I often experienced that myself.
B. It trains you to express your thoughts.
C. It allows you to see your progress over time.
D. Just use whatever tool you feel comfortable with.
E. Here are some benefits you will get by keep a journal.
F. Thinking actively helps you connect your idea to another idea.
G. Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com