精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.Your next car might drive itself."The technology is essentially here,"former US president Barack Obama told reporters.
After years of trials on city streets,driverless cars are now nearing the live phase.Most experts think driverless cars will be on the road by 2020 or before.Yet we have barely begun to think about how they will revolutionize our lives,revamp(改造)our cities and destroy tens of millions of jobs.
Above all,driverless cars will bring us enormous benefits:it is expected that accidents will be reduced by around 90 per cent; pollution and carbon emissions will drop; people will save fortunes by ditching their cars; driverless cars will hardly ever need to park in city centers and cities can therefore convert parking spaces into parks.
On the other hand,driverless cars will bring catastrophe.Over the next 20 years,the mostly low-skilled men who now drive trucks,taxis and buses will see their jobs decimated.Instead of taxi drivers setting Uber cars on fire,we could see taxi and Uber drivers get together to set driverless cars on fire.Or think of insurers,many of whom now get about half their revenues from automobile insurance.Warren Buffett,who owns the auto insurers Geico,says,"Anything that sharply reduces traffic accidents would be wonderful.But we would not be holding a party.We could almost become an insurer without insurance."Governments and cities,too,will lose revenues from parking,speeding fines and petrol taxes.
Carmakers are especially scared.Driverless cars might be made by technology companies such as Apple,Baidu and Google.Imagine the impact on Germany,where the automotive sector is the largest industry.There may be a clash ahead mostly between car companies and technology companies.Carmakers want people to keep buying and driving their own cars.By contrast,technology companies will lobby(游说)governments to favour driverless cars.
Dramatic change is coming,but governments have barely begun thinking about it.Obama is a rare politician even to have mentioned driverless cars.Only 6per cent of the biggest US cities have factored them into their long-term planning.Most mayors and transport ministers are preoccupied with next week.

28.The best title for this passage can beB.
A.Driverless Cars,a Controversial Invention
B.Driverless Cars will Greatly Affect the Future
C.Welcome Driverless Cars to Cities
D.Driverless Cars will Arouse Conflicts
29.The words of Warren Buffett mean thatA.
A.driverless cars don't bring good to insurers 
B.driverless cars will promote the insurance industry
C.driverless cars needn't pay for insurance
D.the insurance company shouldn't hold a party
30.From the passage,we can infer thatC.
A.driverless cars will bring more jobs
B.governments will not support driverless cars
C.authorities haven't gotten prepared for the driverless cars
D.driverless cars won't replace traditional cars soon
31.Why are carmakers especially scared?A
A.Because technology companies will produce driverless cars.
B.Because carmakers own advanced technology.
C.Because driverless cars will make drivers out of work.
D.Because driverless car industry has less profit.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了无人驾驶汽车对未来的影响,有人支持生产无人驾驶汽车,有人反对.

解答 28.B  主旨大意题,通读全文可知作者通过这篇文章主要向我们介绍了无人驾驶汽车对未来的影响,故选B.
29.A  细节理解题,根据第四段"Anything that sharply reduces traffic accidents would be wonderful.But we would not be holding a party.We could almost become an insurer without insurance.可知华伦巴菲特的话说明了无人驾驶汽车不会给保险公司带来好处,故选A.
30.C  推理判断题,根据第四段Governments and cities,too,will lose revenues from parking,speeding fines and petrol taxes.可知如果采用无人驾驶汽车,政府会失去停车收入,超速罚款和汽油税,由此可知政府还没有为无人驾驶汽车做好准备,故选C.
31.A  细节理解题,根据第五段Carmakers want people to keep buying and driving their own cars.By contrast,technology companies will lobby(游说)governments to favour driverless cars.可知汽车制造商特别害怕是因为他们希望人们人们继续购买和驾驶自己的汽车,但是科技公司会生产无人驾驶汽车,故选A.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.The delivery of the goods ________ because of the heavy snow storm.(  )
A.is putting offB.was put off
C.had been put offD.would put off

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.After a year of examining many studies concerning whether homework is effective.NYC P.S.Elementary School decided that math worksheets and essay assignments were actually a waste of time.In February,Principal Jane Hsu sent a letter to parents slating that the Pre-K(学前班) through fifth grade students wouldn't be given any traditional homework to encourage kids to have free time for reading,playing outside,or doing activities they enjoy.
"The negative effects of homework have been well established."Hsu wrote in a note to parents."They include:children's frustration and exhaustion,lack of time for other activities and family time and,sadly for many,loss of interest in learning.
Some parents,however,disagree with the policy change,believing that a lake of focus will cause children to fall behind.Homework has been part of education from the beginning,and has increased in amount in recent years.
Hsu's advice that children should read and spend time with their families has upset some parents to the point of considering pulling their children out of the school.This group feels that homework gives children a goal to work toward.Others feel so strongly about the importance of homework that they have begun giving their own homework to their children.
An Australian Childhood Foundation survey finds that 71% of Australian parents feel they don't spend enough quality time with their children mainly because of the time spent running the household or the time spent helping with homework.Education experts in Australia are saying that parents should stop helping.Doing so will give kids more independence,give parents more free time,and help reduce the number of arguments caused by homework in the family.
While some research suggests that homework has little academic benefit for elementary students,other researches show homework can help kids develop independence,and confidence.It can also contribute to a sense of belonging or control over their lives.When parents try to help their children with homework,the assistance can take away that feeling and can also make working parents more tired.

33.Cancelling traditional homework is aimed atC.
A.allowing students to learn on their own.
B.motivating students to help with homework
C.inspiring students to seek self-development
D.wishing students to spend more time with parents.
34.Why are some parents strongly against Principal Jane Hsu?A
A.They don't think the school is responsible for their kids.
B.They dislike their kids doing too many activities.
C.They have no time to give their children homework.
D.They are afraid their kids will become worse than others.
35.What is the author's attitude to parents'helping kids with homework?D
A.negative B.neutral C.supportive D.unconcerned.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

2.如今旅游成为了人们放松休闲的一种方式,但是同时出现了一些不文明的行为,比如乱涂乱画,乱扔垃圾等.请你就这种不文明现象写一篇发言稿.内容应包括:
1.游客的一些不文明的行为;
2.树立良好形象,从我做起;
3.增强环保意识,制止不文明行为.
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文流畅.
参考词汇:不文明行为uncivilized behavior   刻画 scratch
How Can We Behave Well in School?
Recently there exists some uncivilized behavior in our school.Some students spit in public.Other students like to play on the grass,regardless of the warning.What makes me ashamed is that some students show no respect for their teachers even in class.
All the above behavior is of no good to build a friendly and harmonious school.There is no doubt that it is to blame.As we know,every effort,however small,will make a difference.
The school is out home.We should form good habit and raise the awareness of civilized behavior.For example,we can put the waste paper in the dustbin,wait in the queue in the dinning room,and try to be honest in the exams.When we do something wrong,we must be brave to admit what we have done and correct it in time.Let's take action from now on..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

9.假如你是李华,美籍教师Susan 来你班任教一个多月了,她希望同学们对她的教学提出意见和建议.请你以下要点,用英文给她写一封建议信.内容包括:
1.讲课语速再慢点;
2.将西方文化与教学相结合;
3组织课外活动;
4 其他建议.
注意:
1.词数100左右.
2.适当增加细节,以使行文连贯.(开头和结尾已给出,不计入总词数.)
Dear Susan,
My classmates really appreciate your excellent teaching,butbut we think that you can make some improvement in some aspects.I am writing to offer you some advice.To begin with,I hope you can slow down a little bit when giving us a lecture because some students find it hard to keep up with you.Secondly,we will have a better understanding of the text if you can combine the learning material with some western culture.Furthermore,we expect to see some classic movies in the language lab after class in order to broaden our horizons.Finally,we hope you can organize the English Corner regularly to help us speak English,by which we can improve our spoken English quickly.
I believe you will consider my suggestions.
Yours sincerely,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.I was taking a bath while my cell phone rang.while改成when.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.Thank for that excellent class,we achieved all our goals.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016-2017学年山东省高二下学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:七选五

The Benefits of Keeping a Journal

If you want to grow, one important thing you should do is keeping a journal. It may seem simple, but it can make a big difference in your life. I have been keeping journals for years. Writing all the lessons I learn and all the ideas I get has become a habit for me. And to be honest, I can’t imagine what my life would be like without it. 1.

* It prevents you from losing an idea. Have you ever got an idea only to lose it later because you didn’t write it down? 2. But then I developed the habit of writing down every idea that came into my mind as soon as possible. If I’m away from my computer, I usually write it down on a piece of paper that I bring wherever I go. I will then transfer the idea to the journal in my computer.

* It helps you review all the lessons you’ve learned. By reviewing your journal, you can quickly see the lessons you’ve learned and the ideas you’ve got. 3. You can use the ideas to push yourself forward.

* 4. After keeping a journal for years, you can look back at it and see how far you’ve gone. Things that were big problems in the past might seem small today. The raw ideas you had in the past might have been realized today.

* It helps you expand your idea. When you try to come up with a sentence to express an idea, you are thinking actively about it. 5. In the end, you will expand your ideas.

A. I often experienced that myself.

B. It trains you to express your thoughts.

C. It allows you to see your progress over time.

D. Just use whatever tool you feel comfortable with.

E. Here are some benefits you will get by keep a journal.

F. Thinking actively helps you connect your idea to another idea.

G. Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

8.假定你是李华,你的美国笔友来信说他的兄弟Tom下学期将来中国留学,希望在中国留学期间找一个寄宿家庭.请你写一封信,邀请Tom到你家居住,并说明理由.
注意:
1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Tom,
 I'm delighted that you will come to China as an exchange student next term.Knowing that you are looking for a host family,I hope I can have this honor.
  I have been learning English for about six years,so I can communicate with people in fluent English.Besides,I'm outgoing and warm-hearted.I like making friends and helping others.We have a large house,where you will live comfortably.What's more,my parents are both Chinese teachers,which can benefit you a lot in learning Chinese.
Looking forward to your early reply.

    Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

同步练习册答案