精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】【原创】Children whose mothers were exposed to higher levels of phthalates(酞酸盐), common chemicals in consumer products, in late pregnancy tend to score lower than other kids on intelligence tests at age seven, according to a new study.

Some soaps, nail polish, hairspray, shower curtains, raincoats, car interiors and dryer sheets contain phthalates, which are used as so-called plasticizers, or softening agents.

At present, the Food and Drug Administration does not have evidence that phthalates as used in cosmetics pose a safety risk, but six types of phthalates are currently banned from children’s toys.

Researchers followed 328 New York women in low-income communities from pregnancy until the child was seven years old. When the children were seven, they completed an intelligence test measuring four areas of mental functioning. The mothers’ levels of two of the phthalates - DnBP and DiBP - during pregnancy were associated with childhood intelligence: As phthalate levels went up, child IQ tended to go down.

“With observational studies, there is always the chance that the results may be in part explained by an unmeasured factor that we haven’t yet considered,” said Stephanie Engel, associate professor of epidemiology(流行病)from the University of North Carolina.

“I would characterize this study as thorough and high quality, and the results concerning,” said Engel, who was not involved in the work. “But there needs to be more research in this area before firm conclusions can be drawn.”

“Nevertheless, It is clear that there needs to be a serious discussion in the scientific and policy communities about whether the evidence is strong enough yet to warrant widespread policy changes, not just on the basis of this study, but also including a range of childhood health outcomes that have already been reported in the literature,” Engel said.

“Although there are no regulations on phthalate exposure during pregnancy, it would be wise for expectant mothers to avoid microwaving food in plastic, avoid scented products, and as much as possible store foods in glass instead of plastic,” she said.

1According to the passage, the new study is about ___________________________.

A. the interaction between a pregnant woman and her unborn baby

B. how phthalates taken in by a pregnant woman affect her baby

C. why childrens IQ is different at the age of seven

D. the usage of common chemical in consumer products

【2】Which of the following statements is TRUE?

A. Researchers chose 328 pregnant women at random to do the research

B. The FDA doesnt think phthalates have any risks

C. There are two types of phthalates that may affect childhood intelligence

D. The researchers are very confident about their conclusions

【3】What can you learn from the last but one paragraph?

A. The evidence is not strong enough to change the policy

B. The policy should be stricter

C. A serious discussion is needed based on this study

D. All studies about childhood health should be involved

【4】This passage has probably been taken from _________.

A. a childrens book

B. a science report

C. a nutrition guidebook

D. a health notice board

【答案】

1B

2C

3D

【4】B

【解析】

试题分析: 研究发现,孕妇在怀孕后期接触化学物质酞酸盐会影响孩子的智力发育。酞酸盐主要存在于油脂类肥皂、指甲油、啫喱水、浴帘和雨衣等消费品中。

1B 细节理解题。根据第一段的Children whose mothers were exposed to higher levels of phthalates(酞酸盐), tend to score lower than other kids on intelligence tests at age seven,可知,选择B。

2C 细节理解题。根据第四段的Researchers followed 328 New York women in low-income communities可知选项A错误;根据第三段内容可知,FDA没有证据证明化妆品中使用的酞酸盐存在危险,故选项B错;根据第六段的But there needs to be more research in this area before firm conclusions can be drawn.”可知选项D错。根据第四段的The mothers’ levels of two of the phthalates - DnBP and DiBP - during pregnancy were associated with childhood intelligence可知选项C正确。

3D 推理判断题。根据not just on the basis of this study, but also including a range of childhood health outcomes that have already been reported in the literature,可知选择D,意为所有关于儿童健康的研究都应该包含进去。

【4】B 文章出处题。本文讲了关于孕妇接触酞酸盐会对胎儿智力发育有影响的研究,故最有可能出自一篇科学报道,故选择B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】History is the best teacher.It _________ records the development of every period, whether it is good or not.

A.faithfully B.typically

C.consequently D.superbly

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Optimism(乐观)always leads to happiness, health and success while pessimism(悲观), by contrast, results in hopelessness, sickness and failure.That’s because optimists and pessimists deal with the same challenges and disappointments in very different ways.

注意:1.无须写标题,不得照抄英语提示语;

2.除诗歌之外,文体不限;

3.内容必须结合生活中的一个事例;

4.文中不得透露个人姓名和学校名称;词数不少于120左右。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Learn to Think

I will think of it ”. It is easy to say this. _【1】_ We can not see our thoughts, or hear , or taste, or feel them; and yet what mighty power they have!

Sir Isaac Newton was seated in his garden on a summer’s evening, when he saw an apple fall from a tree. __2__ Later , he discovered how the earth , sun moon, and stars were kept in their places.

_3__He began to think; he wanted to find out why the steam in the kettle moved the heavy lid. From that time he went on thinking and think. When he became a man, he improved the steam engine so much that it could, with the greatest ease, do the work of many horses. 4_

A man named Galileo was once standing in the cathedral of Pisa, when he saw a chandelier swaying to and fro. This set him thinking, and it led to the invention of the pendulum.

Boys, when you have a difficult lesson to learn, don’t feel discouraged, and help yourselves before asking someone to help you. _5__

A. But do you know what great things have come from thinking?

B. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose.

C. A boy named James Watt sat quietly by the fireside, watching the lid of the tea kettle as it moved up and down .

D. And do you know how to think?

E. When you see a steamboat , a steam mill, remember that it would never have been built if it had not been for the hard thinking of someone .

F. He began to think, trying to find out why the apple fell.

G. He was a famous physicist and good at thinking.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处

加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My car just wouldn’t move any farther. It was complete dead, and I was a few miles away from my home in that cold, wet night. I decided walk around a little before accepting I’d have to spend the night in the car. Maybe I can find a telephone. Actually, I didn’t have to walk far before I found the small house standing in a field with a light shone from the sitting room. I knocked at the door and was delighting when a pleasant old man opened the door but listened to my story carefully. He said he had no telephone and that it wasn’t any within walking distance, but the old man who offered to go to repair my car.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】People have wondered for a long time how their personalities and behaviors are formed. It’s not easy to explain why one person is intelligent and another is not, or why one is cooperative and another is competitive.

Social scientists are, of course, extremely interested in these types of question. They want to explain why we possess certain characteristics and exhibit certain behaviors. There are no clear answers yet, but two distinct schools of thought on the matter have developed. As one might expect, the two approaches are very different from each other, and there is a great deal of debate between proponents of each theory. The argument is often conveniently referred to as nature vs. nurture.

Those who support the “nature” side of the conflict believe that our personalities and behavior patterns are largely determined by biological and genetic factors. That our environment has little, if anything, to do with our abilities, characteristics and behavior is central to this theory. Taken to an extreme, this theory maintains that our behavior is predetermined(注定)to such a great degree that we are almost completely governed by our instincts(本能).

Proponents of the “nurture” theory, or, as they are often called, behaviorists, claim that our environment is more important than our biologically based instincts in determining how we will act. Behaviorists see humans as beings whose behavior is almost completely shaped by their surroundings. Their view of the human being is quite mechanistic; they maintain that, like machines, humans respond to environmental stimuli (something that helps sb./ sth. to develop better and more quickly)as the basis of their behavior.

The social and political connections of these two theories are significant. In the United States, for example, blacks often score below whites on standardized intelligent test. This leads some “nature” proponents to conclude that blacks are genetically worse than whites. Behaviorists, in contrast, say that the differences in scores are due to the fact that blacks are often robbed of many of the educational and other environmental advantages that whites enjoy, and that, as a result ,they do not develop the same responses that whites do.

Neither of these theories can yet fully explain human behavior. In fact, it is quite likely that the key to our behavior lies somewhere between these two extremes. That the argument will continue for a long time is certain.

【1】The author is mainly concerned about solving the problem .

A. why our personalities and behaviors differ

B. what makes different stages of intelligence

C. how social scientists form different theories

D. what causes the “nature/ nurture” argument

【2】The underlined word “proponents” can best be replaced by .

A. approaches B. advocates

C. principles D. characters

【3】Which of the following statements may be supported by the “nature” school?

A. We are born with certain personalities and behaviors.

B. Environment has nothing to do with our personalities.

C. Abilities and characteristics are showed by behaviors.

D. Only extreme behaviors are determined by instincts.

【4】 What can we learn about the behaviorists?

A. They believe human beings are mechanical.

B. They/span> compare our behaviors to the machines.

C. They suggest that we react to the environment as the machines do.

D. They agree that the mechanistic theory can be applied on us as well.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】作为中学生,你肯定经历过多次考试,体验过成功,也遭遇过失败。请你根据下面的提示内容,简要概述中学生中普遍存在的对考试失败的两种态度,并结合自身实际,说明你的观点。

态度一

态度二

你的观点

当考试结果不尽如人意时,情绪低落,丧失信心,不再继续

努力。

当考试失败时,分析并找出失败的原因,鼓励自己,增强自信,避免再犯同样的

错误。

失败乃成功之母……

要求:1. 词数:150左右;

2. 可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯;

3. 开头已经给出,不计入总词数。

As middle school students, we have all taken examinations of different types...__________________________________________

__________________________________________________

__________________________________________________

__________________________________________________

__________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 ______ to smoking for a considerably long time, he has much difficulty quitting it.

A. Having been addicted B. Being addicted

C. To have been addicted D. Having addicted

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The two cakes are of __________ size, but the one they bought last week was twice __________ size of them.

A. the; the B. a; the

C. a; a D. the; a

查看答案和解析>>

同步练习册答案