精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.E-money,or electronic money,is money that you exchange electronically,as opposed to actual notes and coin.Generally,you conduct e-money or e-currency transactions(交易)over the Internet,of with smart cards that are linked to a bank account.More and more people are also using mobile phones to make such transactions.
E-money can be used anytime and anywhere.It is probably the best form of money to use for international transactions,as there are no troubles of currency exchange.It is more reliable,faster than paper checks and drafts(汇票),and has low costs of transactions.Today,with e-money becoming more popular,banks are competing to reduce transfer costs and provide account holders with good deals.If you send someone a check,it will take a few days to clear.But with an online money transaction,the money reaches the other person's account almost instantly.These transactions can be made after the bank has closed,and even on holidays.
When you carry a large amount of money,there is always a chance of it being lost or stolen.E-money is safer than currency in this regard.Every transaction requires you to provide a personal identification number (PIN) for the payment to be completed.Electronic funds transfers can be more secure than cash or check transactions.All you have to do is take some simple precautions to make sure that your card or online account is not misused.
Each and every transaction made with electronic money is recorded in the bank's and the user's online records.These records have all the essential information about the transaction:the name of the payer,the name of the receiver,and the date,place and time it took place.This makes it more dependable,and users can access their records of transactions at any time of the day.

21.How many means of e-money transactions arc mentioned in the passage?B
A.1.
B.2.
C.3.
D.4.
22.What does a payer have to provide to complete an c-money transaction?D
A.The receiver's bank account.
B.The payer's mobile phone number.
C.The name of the receiver.
D.The personal identification number.
23.Which is NOT the feature of e-money?A
A.People can use cell phones to make e-money transactions.
B.With online money transactions,you don't worry about where you are and when it is.
C.It can secure your money against being lost or stolen.
D.Each e-money transaction is recorded in the bank's and the user's online records.
24.What's the writer's purpose of writing this passage?D
A.To explain how to use e-money.
B.To show how popular e-money is.
C.To introduce me advantages of e-money.
D.To promote a new kind of transaction.
25.The second and third paragraphs are developedB.
A.by using statistics                                     
B.by making comparisons
C.by giving examples                                   
D.by listing categories.

分析 作者在这篇文章介绍了一种新的电子货币交易,并介绍了其优点:上电子交易在任何时间任何地点都可以进行、能让你的钱更安全,而不易被偷或丢失、每笔电子交易都有记录在银行和使用者的网上记录上.

解答 21.B,细节理解题,根据句子Generally,you conduct e-money or e-currency transactions(交易)over the Internet,of with smart cards that are linked to a bank account.More and more people are also using mobile phones to make such transactions.可知,文章提到电子货币交易可以通过网络和手机两种方式,故答案为B.
22.D,细节理解题,根据句子Every transaction requires you to provide a personal identification number (PIN) for the payment to be completed可知,每笔交易都需提供一个个人识别号码,故答案为D.
23.A,细节理解题,根据文章第二三四段的首句可知其特点有:网上电子交易在任何时间任何地点都可以进行、能让你的钱更安全,而不易被偷或丢失、每笔电子交易都有记录在银行和使用者的网上记录上,故答案为A.
24.D,写作意图题,作者在这篇文章介绍了一种新的电子货币交易,并在文章的第二三四段介绍了其优点,因此作者主要是推广宣传这样一种新的交易方式,故答案为D.
25.B,细节理解题,短文第二段主要把电子货币交易和支票汇票等方式进行对比,而第三段通过把现金支付和电子货币交易进行比较,因此主要是通过对比的方式,故答案为B.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Jim is a little boy.And he's only nine years old.One day he goes to a cinema.It is the first time for him to do that.He buys a ticket and goes in.But after two or three minutes he comes out,buys a second ticket.Two or three minutes after that he comes out and asks for another ticket.The girl selling tickets asks him,"Why do you buy so many tickets?How many friends do you meet?"Jim answers,"No,I have no friends here.But an old woman always stops me at the door and cuts my ticket up."
26.How old is Jim?C
A.He is eleven.B.He is seven.C.He's nine.D.He's ten.
27.It is for Jim to go to the cinema.A
A.the first time B.the second time C.the third time D.the last time
28.Jim buysBbefore the girl asks him.
A.one ticket B.three tickets C.two tickets D.five tickets
29.Jim meetsDthat day.
A.his parents B.some friends C.two boys D.no friends
30.The old woman isCin the cinema.
A.a driver B.a teacher C.a worker D.a policeman.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.I've often wondered how exactly sleep,or lack of it,can have such an awful effect on our bodies and,guess what,how much we sleep switches good genes(基因) on and had genes off.
In the first half of 2013,the Sleep Research Centre at the University of Surrey found a direct link between hours spent sleeping and genes.Every cell in our bodies carries genetic instructions in our DNA that act as a kind of operating handbook.However,each cell only"reads"the part of this handbook it needs at any given moment.
Can sleep affect how a gene reads instructions?It's a question asked by Professor Derk-Jan Dijk at the University of Surrey.He set up an experiment and asked his volunteers to spend a week sleeping around seven and a half hours to eight hours a night and the next sleeping six and a half to seven hours.
Blood samples were taken each week to compare which genes in blood cells were being used during the long and short nights.The results were rather surprising.Several hundred genes changed in the amount they were being used,including some that are linked to heart disease,cancer,and Type 2diabetes.Genes to do with cell repair and replacement were used much less.
Sleep restriction(six and a half to seven hours a night) changed 380genes.Of these,220genes were down regulated (their power was increased).Those affected included body-clock genes which are linked to diabetes(糖尿病).One of the most downgraded genes is that which has a role in controlling insulin(胰岛素) and is linked to diabetes and insomnia(失眠).The most upgraded gene is linked to heart disease.
So changing sleep by tiny amounts can upgrade or downgrade genes that can influence our health and the diseases we suffer from when we sleep too little.
The important message is that getting close to eight hours of sleep a night can make a dramatic difference to our health in just a few days through the way it looks after our genes.
28.What kind of relation is directly discussed in the passage?A
A.Sleeping hours and changes of genes.
B.Sleeping hours and diseases.
C.Changes of genes and diseases.
D.Genes and health.
29.What can we learn about Professor Derk-Jan Kijk's experiment?C
A.The experiment was carried out to find the answer to how genes affect sleep.
B.The experiment took a period of more than two weeks to reach a conclusion.
C.His volunteers were divided into two groups with two different sleeping patterns.
D.Blood samples of the volunteers were checked afterwards to decide how many genes changed in sleeping.
30.Which of the following may be concluded from the passage?C
A.The experiment was performed at the University of Surrey in early 2013.
B.Body-clock genes are associated with heart disease,cancer and Type 2diabetes.
C.Sleep restrictions may contribute to disease like diabetes,insomnia,and heart disease.
D.7.5-8hours'sleep pattern makes little difference compared with 6.5-7hours'sleep pattern.
31.Which of the following can be inferred from the findings of the sleep research?D
A.When there is a sleep restriction,genes to do with cell repair and replacement function less.
B.In a sleep,several hundred genes change in the amount.The more changes,the worse results.
C.When genes are up regulated,they do good to health; when genes are down regulated,they do harm to health.
D.Eight hours of sleep a day can be beneficial to our health in that it looks after our genes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.If corruption is not curbed (约束),by bringing the guilty to justice,matters will go ________what the masses can tolerate,with unimaginably horrible results.(  )
A.beyondB.againstC.withoutD.through

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.-Do you have      ready for the spring outing?
-No,I still have to buy some fruit.(  )
A.everythingB.anythingC.somethingD.nothing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.I didn't know Jane        in Paris.How long         here?(  )
A.is;does she liveB.was;has she been
C.has been;is sheD.were;has she come

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.-Hello.May I speak to Bill,please?
-__________.(  )
A.Bill speakingB.I'm Bill
C.You are speaking to BillD.I'm speaking

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Riding camels across the desert is very difficult for us.The sun is baking the ground,because there are no clouds to block it.Suddenly,with a strong wind (61)blowing(blow) the sand around us,we feel temporary blindness.After the sandstorm is over,we can no longer recognize (62)wherewe are going.Tired,thirsty and (63)covered(cover) with sand,we have no choice but (64)to keep(keep) pressing our camels to walk on.After the sun goes down,we set up our tents for the night.(65)Since/As/Becausethere are no clouds to keep heat from escaping into the atmosphere,the temperature(66)varies(variety)a great deal between day and night.We continue our journey the next morning,(67)hoping(hope) that we will have better luck to find an oasis(绿洲).Then,suddenly we see in front of us (68)is
a blue lake surrounded by tall trees.We urge our camels to walk even (69)faster(fast).Yes!This is an oasis!We (70)are saved(save)!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

3.极想;渴望(be)dying to.

查看答案和解析>>

同步练习册答案