13.E-money,or electronic money,is money that you exchange electronically,as opposed to actual notes and coin.Generally,you conduct e-money or e-currency transactions(交易)over the Internet,of with smart cards that are linked to a bank account.More and more people are also using mobile phones to make such transactions.
E-money can be used anytime and anywhere.It is probably the best form of money to use for international transactions,as there are no troubles of currency exchange.It is more reliable,faster than paper checks and drafts(汇票),and has low costs of transactions.Today,with e-money becoming more popular,banks are competing to reduce transfer costs and provide account holders with good deals.If you send someone a check,it will take a few days to clear.But with an online money transaction,the money reaches the other person's account almost instantly.These transactions can be made after the bank has closed,and even on holidays.
When you carry a large amount of money,there is always a chance of it being lost or stolen.E-money is safer than currency in this regard.Every transaction requires you to provide a personal identification number (PIN) for the payment to be completed.Electronic funds transfers can be more secure than cash or check transactions.All you have to do is take some simple precautions to make sure that your card or online account is not misused.
Each and every transaction made with electronic money is recorded in the bank's and the user's online records.These records have all the essential information about the transaction:the name of the payer,the name of the receiver,and the date,place and time it took place.This makes it more dependable,and users can access their records of transactions at any time of the day.
21.How many means of e-money transactions arc mentioned in the passage?B
A.1.
B.2.
C.3.
D.4.
22.What does a payer have to provide to complete an c-money transaction?D
A.The receiver's bank account.
B.The payer's mobile phone number.
C.The name of the receiver.
D.The personal identification number.
23.Which is NOT the feature of e-money?A
A.People can use cell phones to make e-money transactions.
B.With online money transactions,you don't worry about where you are and when it is.
C.It can secure your money against being lost or stolen.
D.Each e-money transaction is recorded in the bank's and the user's online records.
24.What's the writer's purpose of writing this passage?D
A.To explain how to use e-money.
B.To show how popular e-money is.
C.To introduce me advantages of e-money.
D.To promote a new kind of transaction.
25.The second and third paragraphs are developedB.
A.by using statistics
B.by making comparisons
C.by giving examples
D.by listing categories.
分析 作者在这篇文章介绍了一种新的电子货币交易,并介绍了其优点:上电子交易在任何时间任何地点都可以进行、能让你的钱更安全,而不易被偷或丢失、每笔电子交易都有记录在银行和使用者的网上记录上.
解答 21.B,细节理解题,根据句子Generally,you conduct e-money or e-currency transactions(交易)over the Internet,of with smart cards that are linked to a bank account.More and more people are also using mobile phones to make such transactions.可知,文章提到电子货币交易可以通过网络和手机两种方式,故答案为B.
22.D,细节理解题,根据句子Every transaction requires you to provide a personal identification number (PIN) for the payment to be completed可知,每笔交易都需提供一个个人识别号码,故答案为D.
23.A,细节理解题,根据文章第二三四段的首句可知其特点有:网上电子交易在任何时间任何地点都可以进行、能让你的钱更安全,而不易被偷或丢失、每笔电子交易都有记录在银行和使用者的网上记录上,故答案为A.
24.D,写作意图题,作者在这篇文章介绍了一种新的电子货币交易,并在文章的第二三四段介绍了其优点,因此作者主要是推广宣传这样一种新的交易方式,故答案为D.
25.B,细节理解题,短文第二段主要把电子货币交易和支票汇票等方式进行对比,而第三段通过把现金支付和电子货币交易进行比较,因此主要是通过对比的方式,故答案为B.
点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.