精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

阅读理解

A

   It's become part of the restaurant table setting; knife* fork, napkin and cellphone.

   Distracted (思想不集中的)dining is the new concern with customers constantly texting friends, uploading a microblog photo of the meal they're about to chew down or e-mailing the boss. For many smart phone users, it's hard just to focus on the meal and company at hand.

  Now, one restaurant in Los Angeles is giving diners a reason to turn off the digital world, by offering customers willing to check (寄存)their phones at the door a 5-per cent discount on their bills. Owner and chef Mark Gold of Eva Restaurant ,located on Beverly Boulevard near N. Gardner Street, hopes this gives customers a way to truly sit back, relax, enjoy their meals and actually talk with friends and family in person.

"For us, it's really not about people disturbing other guests. Eva is home, and we want to create that environ?ment of home, and we want people to connect again," he explained. "It's about two people sitting together and just connecting, without the distraction of a phone, and we're trying to create an atmosphere where you come in and re?ally enjoy the experience and the food and the company.,,

Gold said applying the suggestion reminds him to avoid cellphone usage, too. " I'm guilty of it as well. When my wife and I go to dinner, it seems like the cell?phone is part of the table setting now. On every table you look at, there's a wine glass, the silverware and the cell?phone ,,,he joked.

The husband and wife team runs Eva, a 40-person space with European flair. Gold said a few less than half take ad?vantage of the deal, and no one has gotten upset about it.

"I think once the server approaches the table and they're presented with the offer, they like the idea of actu?ally talking to each other again," he said.

16. When having a meal in Eva Restaurant, we are NOT offered ___________  on the table.

A. forks                 B. cellphones

C. napkins               D. knives

17. Why does Gold think people should not use cellphones at table?

  A.  Because it can cause health problems.

B.  Because it will disturb other customers.

C.  Because it can get a 5-per cent discount on the customers' bills.

D.  Because it may prevent people communicating with their companions.

18. What can we learn from the passage?

  A.  Many people would like to upload a photo of their food before they eat nowadays.

B.  People are forbidden to use cellphones in Eva Res?taurant.

C.  More than half of the customers in Eva Restaurant have enjoyed the discount.

D.  People can easily connect with each other anytime without using cellphones.

19. What can be the best title of the passage?

  A.  No cellphone at table!

B.  Focus on your cellphone !

C.  Eva Restaurant―home to customers

D.  Talk face-to-face

阅读理解

A

[文章大意]手机,特别是智能手机对人们的生活影响很大。人们吃饭时,往往会以玩手机的方式来打发时间,面对面的交流变得很少。一家名叫Eva的餐厅为顾客们提供存放手机的选择,目的是让人们在没有手机的干扰下进行面对面的交流。

16.  B 细节理解题,根据"...by offering customers willing to check(寄存)their phones at the door a 5-per cent discount on their bills."可知,在Eva餐厅,顾客如果把手机存放起来,就会得到5%的账单折扣,故选B。

17.  D 细节理解题。根据第二段的"For many smart phone us?ers, it's hard just to focus on the meal and company at hand."和第三段的"…enjoy their meals and actually talk with friends and family in person."可知,吃饭时玩手机会分神,不能与同伴很好地交流,故选D。

18.  A   推理判断题。根据第二段的"…customers constantly tex-ting friends, uploading a microblog photo of the meal they're about to chew down-"可知,许多顾客在吃饭前喜欢用手机拍照发微博,故选A。

19.  A主旨大意题。本文介绍了一家名叫Eva的餐厅,这家餐厅为顾客提供存放手机的服务,并为愿意存放手机的顾客打折,目的是让人们不受手机的干扰,进行面对面的交流。

题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标人教版 > 单元检测(四)

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

14. James was enjoying the art show,         his wife wanted to go home.

A. or       B. for

C. so       D. but

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. [2014 *福建卷]Pick yourself up. Courage is doing    you're afraid to do.

A. that    B. what

C. how     D. whether

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. Seeing the bad results of the exams, the student was rather sad and felt ___________ (puzzle) about her future

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

11. ___________life exists on any other planet in the solar system still remains a question.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

语法填空[2015 •河北省正定中学高一下学期月考]

Alice; Mr Black, this is Alice speaking. I'm calling to ask you 53. _________ I can take the afternoon off to-

day.

Mr Black: Well, of course. 54. _________ can you tell me what the problem is, Alice?

Alice; OK, Mr Black. My son is going to take part in a singing contest 55. _______ (hold) in Washington to-
morrow. He's got so many things to take 56. _________ he can't go there alone.

Mr Black: So you want to take 57. there in your minibus?

Alice: Yes. And as soon as I settle him in the hotel,I 58. _________ (drive) back.

Mr Black: Well, that would be 59. ___________  too tiring journey. It's nearly 300 kilometres away and it will

take you at least six hours 60. _______ (travel) to and from Washington. Why don't you stay there until you have seen your son perform?

Alice: But I have two 61. ________  (class) tomorrow morning.

Mr Black: Don't worry. I'll tell Mary to take your classes 62.         . She's always willing to help.

Alice : That'll be nice. Thank you and give my thanks to Mary.

   Mr Black : You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5.     Pollution can greatly damage_______ (城市的)and rural environment.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

用所给词的适当形式填空

1.  This field________ (measure) fifty metres in ________ (long) , which is twice the size of another one next to it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

19. A plan has been put forward________ more graduates should go to work in the country.

查看答案和解析>>

同步练习册答案