【题目】
Music
Opera at Music Hall: 1243 Elm Street. The season runs June through August, with additional performances in March and September. The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts. Phone: 241-2742. http://www. cityopera.com.
Chamber Orchestra: The orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June. Call 723-1182 for more information. http://www.chamberorch.com.
Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300. Regular season runs September through May at Music Hall and in summer at Riverbend. http://symphony.org/home.asp
College Conservatory of Music (CCM): Performances are on the main campus (校园) of the university, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quartet, CCM’s Philharmonic Orchestra, and various groups of musicians presenting Baroque through modern music. Students with I.D. cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 556-4183. http://www.ccm.uc.edu/events/calendar.
Riverbend Music Theater: 6295 Kellogg Ave. Large outdoor theater with the closest seats under cover (price difference). Big name shows all summer long! Phone: 232-6220. http://www.riverbendmusic.com.
【1】Which number should you call if you want to see an opera?
A. 232-6220. B. 723-1182. C. 381-3300. D. 241-2742.
【2】When can you go to a concert by Chamber Orchestra?
A. February. B. August. C. May. D. November.
【3】Where can students go for free performances with their I.D. cards?
A. Music Hall.
B. Memorial Hall.
C. Patricia Cobbett Theater.
D. Riverbend Music Theater.
【4】 How is Riverbend Music Theater different from the other places?
A. It has seats in the open air.
B. It gives shows all year round.
C. It offers membership discounts.
D. It presents famous musical works.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:文章是一篇广告类短文。共介绍了五个与音乐有关的活动,包括举办的地点,举办时间,活动内容和联系方式等。
【1】D细节理解题。根据“opera”定位到第一个活动,第一个活动的联系电话是241-2742,故选D。
【2】C细节理解题。根据“Chamber Orchestra1 定位到第二个活动,根据“which offers several concerts from March through June”可知,活动举办时间是3-6月,故选C。
【3】C细节理解题。根据‘"with their I.D. cards’定位到第四个活动中的“Students with I.D. cards can attend the events for free.”,根据“usually at Patricia Cobbett Theater”可知答案,故选 C。
【4】A推理判断题。根据“Riverbend Music Theatef定位到最后一个活动,根据“Large outdoor theater with the closest seats”可知,Riverbend Music Theater是一个露天剧院,不同的座位,其价格也是不同的,由此可知, Riverbend Music Theater的座位是在室外的;根据“all summer longr排除B;根据第一个活动
排除C;根据第四个活动排除D。故选A。
【学法指导】
推理题的解题思路
首先,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。
其次,对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。再次,在解答推理性问题时,应清楚所要解答的问题是针对某个细节进行推断,还是针对主题 思想 、作者的意图进行推断。
【4】A推理判断题。根据“Riverbend Music Theatef定位到最后一个活动,根据“Large outdoor theater with the closest seats”可知,Riverbend Music Theater是一个露天剧院,不同的座位,其价格也是不同的,由此可知, Riverbend Music Theater的座位是在室外的;根据“all summer longr排除B;根据第一个活动
排除C;根据第四个活动排除D。故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Some students prefer to learn by themselves. They think they can learn better in this way because they have more freedom, pressure and independence. There is some truth in their way.
【1】It is better to have a teacher, especially when they learn something more difficult.
First, a teacher can act as a guide to lead you to success. When you learn, you need help and advice. A teacher will give you a hand when you face difficulties.【2】
What is more, a teacher puts real pressure on you. If you study by yourself, you must be strong-minded enough to keep on.【3】But under the guidance of a teacher, you will feel there is always someone to watch you. The teacher may give you homework to do. You must complete the homework, or you will not pass the course.
Last but not least, studying with a teacher will help you receive the benefit of the teacher’s knowledge.【4】They teach students how to learn and how to obtain information. They guide all of you in class to discuss the material and provide extra material to broaden the scope of the topic.
【5】I choose to learn in a big family---my school. Without a teacher, I would feel there would be no fun and no pressure. I could not learn well in such dull and depressing circumstances.
A.Besides, teachers are connected with our life. |
B.Teachers can help you solve all of your problems. |
C.In short, I prefer to go to class studying with a teacher. |
D.Without a guide, you would be searching in darkness. |
E. And you may become inactive for lack of a strong will.
F. But they fail to see the advantages of learning with a teacher.
G. In class, teachers do more than just going over the material in the text.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Sir/Madam,
I’m one of your customer, I ordered a set of books on your website two weeks ago, but I didn’t received it until yesterday. And much to my disappointment, the books were too poorly packed up that the cover of one book were torn. To make matters worse, it is not a complete set, as I found one book missed.
I’m sorry to have received such poorly service, and I believe I have every right ask you to deal with this problem. I hope you either return my money back or deliver a new set of books to me. Beside, I’d like to be informed of the process of your deal with my complaint.
I’m looking forward to your reply.
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】依据语境写出单词的正确形式
【1】He is a little slow in understanding, so please be __________ (patience) with him.
【2】Trees need water to grow. __________(similar), friendship needs our heart and passion to develop.
【3】The __________ (scene) in the mountains is very beautiful.
【4】Tom came and ________ (admit) breaking the window by accident.
【5】He remains _____________(energy), no matter how hard he works.
【6】The book gives a short ___________(describe) of the city.
【7】They want to _________ (short) the time it takes to make the car.
【8】The story of the Loch Ness Monster has attracted many _______ (tour) to the area.
【9】The shop is easily ___________ (access) by public transport.
【10】The city was a _________(mix) of old and new buildings.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
美国友好校学生来你校参加为期一周的艺术交流活动,你负责接待并致辞。
发言内容包括:
1.表示欢迎;
2.简要介绍学校的某艺术社团的基本情况(例如:合唱团、戏剧社、舞蹈队、书画社等);
3.表示美好祝愿。
注意:1.词数不少于50;
2.开头已给出,不计入总词数。
Dear friends,
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】In China, the history of people planting and using bamboo can date back to as far as 7,000 years. As early as the Shang Dynasty, bamboo was being used in ancient people’s daily lives. It was used for food, clothing, housing, transportation, 【1】 (music) instruments and even weapons.
The 【2】 (apply) of bamboo in science and technology is thrilling. In 251 BC, Li Bing, in Sichuan, 【3】 (lead) the local people in building the Dujiang Weirs(都江堰), the first irrigation network in the world, in which bamboo played 【4】 important role. The world’s oldest water pipe was also 【5】 (make) of bamboo. During the Han Dynasty, the people in Sichuan 【6】 (success) sank a 1600-metre-deep well with thick bamboo ropes. This technology did not spread to Europe 【7】 the 19th century, and it was by using the technology 【8】 the Americans drilled the first oil well in Pennsylvania in 1859.
In Chinese culture, bamboo is well-known as 【9】 of the “four gentlemen” in plants. To many famous men, bamboo is a symbol of goodness and honesty. It is always closely related to people of positive spirits. Bamboo culture contributes to encouraging people to hold on when 【10】 (face) tough situations.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
One day,I was cooking in the kitchen while the telephone rang.I went to answer it immediately.She was my close friend,Lisa.When we were talking on a phone,the fire alarm sounded.I run back to the kitchen.The room was full smoke and the beef was bad burnt.I quickly turned off the gas,opening all the windows,and then went out of the house.To my great surprises,two fire engines were outside my house.I was rather worried.I told about the firemen that it was my careless cooking which caused the heavy smoke.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】A new generation addiction(上瘾) is quickly spreading all over the world. Weboholism(网瘾), a twentieth century disease, affects people from different ages. They surf the net, use e-mail and speak in chat rooms. They spend many hours on the computer, and it becomes a compulsive habit. They cannot stop, and it affects their lives.
Ten years ago, no one thought that using computers could become compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users. Such behavior has seriously affected teenagers and college students. They are likely to log(写日志) on computers and spend long hours at different websites.
They become hooked(着迷) on computers and gradually their social and school life is affected by this situation. They spend all free time surfing and don’t concentrate on homework, so this addiction influences their grades and success at school. Because they can find everything on the websites, they hang out there. Moreover, this addiction to websites influences their social life.
They spend more time in front of computers than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual life becomes more important than their real life. They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.
Because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from society and live with their virtual(虚拟的) friends. They share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life. Although they feel confident on the computer, they are not confident with real life friends they have known all their life. It is a problem for the future. This addictive behavior is beginning to affect all the world.
【1】The main idea of the passage is about ________.
A. the popularity of weboholism
B. the advantage of weboholism
C. the effect of weboholism
D. the cause of weboholism
【2】We can infer from the passage that ________.
A. weboholism has the greatest effect on teenagers
B. students can hardly balance real and virtual life
C. people are addicted to games on the Internet
D. virtual life is more vivid and attractive than real life
【3】Which of the following is NOT true of weboholism?
A. People addicted to the web often become inactive in real life.
B. The chat room language may change social culture.
C. The problem will be getting more and more serious later.
D. It leads to the development of the web.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Here is a letter from the Los Angeles Lakers icon Kobe Bryant on The Players' Tribune website on November 30th.
“...This season is all I have left to give. My heart can take the pounding(重击).My mind can han-dle the grind(苦差事)but my body knows it's time to say goodbye-.-"
“Kobe Bryant is one of the greatest players in the history of our game. Whether competing in the Fi-nals or hoisting jump shots after midnight in an empty gym, Kobe has an unconditional love for the game.
I join Kobe's millions of' fans around the world in congratulating him on an outstanding NBA career and thank him for so many thrilling memories.”
——Adam Silver, NBA commissioner(总裁)
“We're all sad. This era of Lakers basketball has been one of the most fun, exciting prosperous eras we could imagine. We're in full support of him. But it's still very sad.”
——Jeanie Buss, Lakers president
“I know his purpose is to finish out this season and play. It's always sad when greatness decides to hang it up" 'I thought he had at least another year in him.”
——Byron Scott, Lakers coach, and Bryant's teammate during the 1996-97 season
¨He pushed me to be better more than any player I've faced. Kobe is the greatest competitor I have ever faced. I am glad he has found peace. I don't know if we'll see another one like him.”
——Shane Battier, of the Miami Heat
“Hard to believe @ kobe bryant is finally going to hang it up. One of the NBA's great champions. En-joy the rest of thi season, my friend.”
——Scottie Pippen, retired NBA All-Star
【1】What can we learn from Kobe Bryant's letter?
A. He has lost passion for basketball.
B. He'll return to basketball court soon. .
C. He'll finish this season before he retires.
D. He'll retire immediately after the letter.
【2】According to Byron Scott, _ .
A. Kobe has an unconditional love for basketball
B. Kobe is supposed to play at least for another year
C. Lakers team has played very well this year
D. it is difficult to find another player like Kobe
【3】Where can we most probably read the comments?
A. From an Internet page. B. In a newspaper.
C. In a sports magazine. D. In a TV program.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com