5.It's finally over.We mean both the Oscar telecast,which ran as long as Gone With the Wind(though with fewer important roles for African Americans),and the three-month death march of critics'citations,guild(行业) awards and expert opinions on who'd win.In case you nodded off,Birdman took Best Picture and Director,and the acting prizes went to Eddie Redmayne for The Theory of Everything.Julianne Moore for Still Alice,J.K.Simmons for Whiplash and Patricia Arquette for Boyhood--four folks whom most people know from the speeches they gave,not the movies they were in.
This year,the only big hit among the eight Best Picture finals was American Sniper.The other seven were art-house films.You see,there is Hollywood,which makes movies the whole world watches,and there is off-Hollywood,which hatches the films that get Oscars.Somebody has to ask:Why does Hollywood hate what it does for a living?
It can be as simple as"films"are great and"movies"are rubbish.On the Rotten Tomatoes website,which shows the reviews of dozens of critics.Birdman pulled a 93 rating(out of 100)and The Imitation Game an 89.But some popular hits also scored with the critics:91 for Guardians of the Galaxy,89 for Captain America:The Winter Soldier,88 for Gone Girl and a dramatic 96 for The Lego Movie.Audiences liked these four films too,paying more than 51 billion to see them in North American theaters(plus another 1.3billion dollars abroad).
So why weren't at least a couple of these films nominated for Best Pictures?Maybe simply because they were popular.They got their awards as cash prizes,not Oscar statuettes.The Oscar winners have become a category of little films about big diseases.Another disconnect between Oscar voters and moviegoers:ages.The average age of the 6.7000Academy members is about 60,and they see most of the nominated films on screeners at home.Basically,they want movies to be television:educating,intimate dramas.The stories they respond to are not of youngsters on grand quests--the action film--but of unsung heroes battling weakness and approaching death.
The very first Oscar party,in 1929,had two Best Picture categories:one for"outstanding picture"(William Wellman's spectacle Wings),the other for"unique and artistic picture"(E.W Mumau's masterpiece Sunrise).Maybe the Academy,obsessed with indie(独立制片的) artistry,should return to the double award.Then Avatar could win along with The Hurt Locker,and Gravity with 12 Years a Slave,even the new Star Wars might have a shot.
63.It can be inferred from the last sentence of Paragraph 1thatA.
A.not many people saw the four films.
B.the four films won the awards as expected.
C.awards shouldn't be given to the four people.
D.the four actors and actresses made great speeches.
64.Why does the author mention these films in Paragraph 2?C
A.To illustrate the great films that are worth watching.
B.To explain why some films are given a higher score than others.
C.To illustrate there are films welcomed by both viewers and critics.
D.To highlight the importance of turning to critics'reviews when choosing films.
65.Which of the following statements is the author most likely to agree with?C
A.Less emphasis should be given to moviegoers'opinions about films.
B.Oscar voters are unsung heroes fighting against weakness.
C.Being popular may prevent a film winning Oscar awards.
D.It's better to see a film in the cinema than at home.
66.What suggestion does the author give about Oscar award.B
A.Having more independent film makers nominated for awards.
B.Setting up an award for the films different from present winners.
C.Improving the standard for outstanding films.
D.Giving more chances to the greatest hits.
分析 本文讨论了作者对于奥斯卡奖的看法,建议奥斯卡不仅仅由艺术性来评奖.
解答 63.A.推理判断题.由第一段four folks whom most people know from the speeches they gave,not the movies they were in可知人们从演讲中知道这四个人物,不是电影,可推知没有多少人看过这四部电影,故选A.
64.C.推理判断题.由第二段there is Hollywood,which makes movies the whole world watches,和Why does Hollywood hate what it does for a living,可推知电影不仅受到观众的欢迎,也受到很多批评,即批评家也欢迎,故选C.
65.C.细节理解题.由第四段So why weren't at least a couple of these films nominated for Best Pictures?Maybe simply because they were popular可知,电影没有得到奥斯卡奖可能仅仅是因为它很流行,故选C.
66.B.推理判断题.由最后一段Maybe the Academy,obsessed with indie(独立制片的) artistry,should return to the double award,可知作者建议现在的评委会应该设立不仅仅是艺术性的双奖项,故选B.
点评 本篇文章难点在推理判断题上.推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断.这种推理方式比较直接,考生只要弄清事实,即可结合上下文推断出合理的结论.