分析 文章大意:本文讲述在亲戚家住的时候所要注意的问题.
解答 答案:36-40FGADB
详解:
36.F,事实细节题,根据前面"对于年轻的家庭来说,最受欢迎的度假目的地之一就是亲戚的家",下句说明原因"当离开家一段时间时住在亲戚家是一个省钱的好办法."
37.G,因为本段讲述带着孩子住在亲戚家要注意的事项,所以"和你的孩子谈论一下在拜访期间的预期的行为 是一个好主意."故选G.
38.A,推理判断题,根据后面的内容"主动提出做饭和打扫卫生.整理床铺,跑到商店买牛奶.最好,不要问.直接做"可知此段讲述"不要指望你的东道主会提供你需要的一切."
39.D,推理判断题,根据前面说"父母坚持付款,并且他们能付得起"和后面"当谈到父母的时候,你要有判断",所以可知选D"你要再坚持付款,可能会伤害到父母.".
40.B,推理判断题,根据后面说到的"留下鲜花,写信感谢,",可知是临走时表达谢意的事情,所以选B"在最后一晚,主动提出带他们出去吃饭".
点评 任务型阅读步骤
步骤一:快速浏览一遍七个备选答案,先确定哪个选项适合放在文章的什么位置.通常有三个四个位置:标题,句首,句中,句尾.不同位置的句子有不同的特征.
快速浏览文章,确定文章体裁,抓住文章结构.
步骤三:分析篇章结构,找出各段的主题句或主旨大意.
步骤四:注意各选项中出现的句子衔接手段,寻找句中衔接标志词.
步骤五:区分相似项
步骤六:用代入法,检查答案是否合理.
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2017年邵阳市高三第三次联考英语试卷 题型:短文填空
Job hunting has always been 1. headache for college graduates. Many graduates 2. (employ) right after graduation, but some are not. Most serious of all, some still have no idea where to go working even a long time after graduation.
The reasons 3. this phenomenon are various. On the one hand, a few years ago colleges and universities 4. (enroll) so many students in popular majors, such as economy, finance that the number of graduates is 5. (great) than the need in the market. On the other hand, most graduates would prefer 6. (stay) in large cities without suitable jobs to going to the countryside.
I believe the problem can be solved if colleges and students take 7. (measure). First, they should research the market and develop special skills 8. (suit) its needs. Second, students, attitude towards employment should be changed. They should go to some smaller cities and the countryside. There they can also give full play to their 9.(profession) knowledge. In a word, 10. we pay much attention, the problem can certainly be solved.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:辽宁省葫芦岛市2016-2017学年高二下学期期中考试英语试卷 题型:阅读理解
Top 5 Must See Places in Beijing
Beijing is an old capital city with a lot of tourists attractions. What is the most representative place in Beijing? The answers are various. Here are the Top 5 Must See Places in Beijing.
1. Forbidden City
The Forbidden City is the ideal place for you to begin your exploration of Beijing. Make sure to wear comfortable shoes as you have to walk a lot! A multilingual guide recorder is recommended, as it can tell you the stories behind the palace.
Opening Hour: 8:30-17:00
Entrance Fee: RMB 60
2. Tian’anmen Square
Lying in the heart of Beijing City, it is the place for massive parades and gathering. It boasts of the largest square of such kind in the world. At sunrise and sunset the raising and lowering ceremony of the Chinese National Flag is well worth seeing.
Ticket fees: Free
Opening Time: Whole Day
3. Great Wall
Most of the sections of the Great Wall in Beijing are well-preserved, and the most famous section is Badaling. For the Great Wall hiking, get ready for strong footwear. For hot weather, please also prepare sunblock, sunglasses and water.
Badaling Great Wall:
Ticket Fees: RMB40 (Nov. 01 to Mar. 31); RMB 45 (Apr. 01 to Oct. 31)
Open Hours: 6:40 to 18:30
4. Summer Palace
Regarded as the largest imperial garden in China, the Summer Palace is in fact a park-styled royal retreat. With masterly design and artistic architecture integrating the highlight of Chinese garden arts, it has earned a title of "Royal Garden Museum".
Open Time: 6:30-20:30
Ticket Fee: RMB 40 (low season) / RMB 50 (peak season during the holidays)
5. Temple of Heaven
The Temple of Heaven worked as sacrificial compound buildings for the Ming and Qing emperors. What's the intriguing by-production of the temple is that if you enter the Temple of Heaven in the early morning, you can find many people doing all types of Kungfu, Taiji, dancing and other morning exercises.
Open Time: 6:00-21:00
Ticket Fee: RMB 35
1. At 5:45 in the morning, what could one enjoy?
A.The artistic architectural design of the Summer Palace.
B.Wandering about on the Tian’anmen Square.
C.The sunrise on the Badaling Great Wall.
D.Exercises of Kungfu and Taiji in the Temple of Heaven.
2.Which is the most suitable place for those who want to go square dancing in the morning?
A. Temple of Heaven B. Tian’anmen Square
C. Summer Palace D. Forbidden City
3. If Li Hua wants to visit the Summer Palace and Badaling Great Wall during the National Day, how much should he pay for the tickets?
A. 80 B. 85 C. 90 D. 95
4.According to the passage, tourists are recommended to use a multilingual guide recorder when visiting _________.
A. Tian’anmen Square B. Temple of Heaven
C. Forbidden City D. Summer Palace
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com