精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.
CCTV News June 2,2016,Thursday
BEIJING-The Chinese military(军方)sent a specialist medical team to Mali on Thursday to join Chinese peacekeepers there and help deal with casualties(伤亡者)from a Tuesday terrorist attack,On Thursday the Defense Ministry confirmed that a soldier Shen Liangliang,29,was killed in the attack,and another five soldiers were hurt.
China Daily June 4,2016,Saturday
A team of refugees(难民)will compete for the first time at this summer's Olympics in Rio.In the past,athletes who did not represent a country were not allowed to compete."The team will likely number between five and ten athletes,"the committee said in a statement,"it will be treated at the Olympic Games like all the other teams.We want to send a message of hope to all the refugees of the world."
China Daily June 6,2016,Monday
NANNING-Floods have claimed three lives in South China's Guangxi.More than ten cities and counties in Guangxi were hit by floods in the last three days.About 592 people were displaced,and 27,800 people were affected,it said.Direct economic loss totaled 28 million yuan(about $4.26 million).
21.When did the terrorist attack happen in Mali?C
A.On June 2,2016.B.On June 4,2016.
C.On May 31,2016.D.On June 6,2016.
22.What is special at this summer's Olympics in Rio?B
A.Athletes representing a country are not allowed in for this summer's Olympics
B.A team of refugees can compete at this summer's Olympics in Rio.
C.A refugee can represent his or her own country for Rio Olympics.
D.This piece of news sends all the athletes a message of hope.
23.How many people proved dead  in Guangxi during the floods?A
A.3      B.592     C.27,800      D.28,000,000
24.What can we learn from the passage?D
A.These three pieces of news are all reported by China Daily.
B.Many people were affected in Guangxi because of the earthquake.
C.A team of 10 refugees will complete at this summer's Olympics.
D.The casualties in Mali's terrorist attack will receive good treatment.

分析 本文是一篇广告布告类短文.主要介绍了三则新闻,第一个是中央电视台2016年6月2号的一个新闻,中国军方派遣了一个军队医疗队到马里,加入维和部队并去抢救在恐怖袭击中受伤的人员,在周四的时候,国防部证实战士申亮亮在袭击中牺牲,另五个战士受伤.第二个是中国日报2016年6月4号的新闻,一个由难民组成的团队要在里约奥运会参与比赛,在过去的时候,运动员不代表国家是不能参加比赛的,这个团队这个团队是由5至10个运动员组成的,这个团队将会受到和其他团队一样的待遇,主要是向全世界的难民发出一个希望的信息.第三个是中国日报2016年6月6号的新闻,洪水已经在中国南部广西导致三个人死亡,在过去的三天里,广西的十多个城市和县被洪水袭击,大约592人无家可归,27,800人受到影响,据说,直接经济损失达到2千8百万元.

解答 21.C.细节理解题.根据"CCTV News   June 2,2016,Thursday"在中央电视台2016年6月2号的一个新闻中介绍到"elp deal with casualties(伤亡者)from a Tuesday terrorist attack,"周四是2016年6月2号,而恐怖袭击是在周二,因此可知恐怖袭击是在2016年的5月31号,故选C.
22.B.细节理解题.根据"A team of refugeets(难民)will compete for the first time at this summer's Olympics in Rio"可知一个由难民组成的团队要在里约奥运会参与比赛,故选B.
23.A.细节理解题.根据"Floods(洪水)have caused three deaths in South China's Guangxi."可知洪水导致三人死亡,故选A.
24.D.细节理解题.根据"The Chinese military(军方) sent a specialist medical team to Mail on Thursday to join Chinese peacekeepers there and help deal with casualties(伤亡者)from a Tuesday terrorist attack"可知中国军方派出的一个军队医疗队到马里,加入维和部队并去抢救在恐怖袭击中受伤的人员,因此可知中国政府是想救护在马里恐怖袭击中受伤的人员,故选D.

点评 本文是一个广告布告类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.It rained heavily outside.Unfortunately,the man didn't take his umbrella.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.举动action.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.Once there lived a rich man (61)who/that wanted to do something for the people of his town.(62)But first he wanted to find out whether they deserved his help.
In the centre of the main road into the town,he placed (63)avery large stone.Then he(64)hid(hide ) behind a tree and waited.Soon an old man came along with his cow.
"Who put this stone in the centre of the road?"said the old man,but he did not try to remove the stone.Instead,with some difficulty he passed around the stone and continued on his way.After a while (65)another man came along and did the same thing; then another came,and another.All of them complained about the stone but not tried to remove (66)it.Late in the afternoon a young man came along.He saw the stone,
(67)saying(say) to himself:"The night (68)will be(be) very dark.Some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone."
Then he began to move the stone.He pushed and pulled with all his (69)strength(strong) to move it.How great was his surprise at last!(70)Underthe stone,he found a bag of money.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.We are in complete agreement with the suggestions _____ in your letter.(  )
A.mentionedB.mentioningC.to mentionD.mention

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.The task of being accepted in a university begins early for some students.Long before they graduate from high school,these students take special courses to prepare for  (61)advanced  (advance) study.They may also take one or more examinations that test  (62)how  well prepared they are for the university.In the final year of high school,they complete(63)applications  (application) and send them,with their student records,to the universities(64)that/which interest them most.Some high school students(65)are required  (require) to have an interview with people from the university.(66)Neatly(neat) dressed and usually very frightened,they are determined to show that they have a good attitude and the ability to succeed.
If the new students are accepted,many colleges and universities offer (67)an   instruction program for them to get to know the procedures for registration and students advising,university rules,the use of the library and all the(68)other major services of the university.
Beginning a new life in a new place can be very(69)puzzling (puzzle).The more knowledge students have about the school,the easier(70)it will be for them to adapt to the new environment.However,it takes time to get used to college life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.If the dog hadn't woken us,we woudn't have noticed the fire and it____ to the house next door.(  )
A.might have spreadB.should have spread
C.would spreadD.could spread

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Becoming a teacher is one of the best ways to make a difference in the life of a child and even older students.Here are some great scholarships and grant (奖学金,助学金)opportunities to get the ball rolling on your dreams of becoming a teacher.
Straightforward Teacher Program
This is one of the most popular and unique scholarships available for students working towards becoming teachers.The foundation offers their scholarships every three months as opposed to each year.During each payment,four students receive a﹩500 scholarship.
Prezell Robinson Scholarship Program
While this scholarship is available only to students in the state of North Carolina,it is so incredibly helpful,that many students choose to study in the state for the only purpose of receiving it.It is offered to college students who come from low-income high schools or families that are interested in pursuing a long term career in education at any level.
New York State Scholarship Program
Officials in the state of New York founded this program to award students who want to give back to their community through their ability to teach.The catch for this scholarship is that the students must be pursuing a teaching career in mathematics or science at the secondary level.
Also,because the program was designed to improve the education system in New York,the candidates must sign a service contract agreeing to work full time within the state for at least five years after graduation.
Coca-Cola Scholarships
You may have many opportunities for grants and scholarships through The Coca Cola Foundation.There is the Coca Cola Teaching Foundation that will provide free money for students pursuing an education in the teaching field.This is the most obvious for teachers,but do not be afraid to check out their other offers.
Funds For Teachers
Not all scholarships or grants are for students entering or already in college.The Funds for Teachers scholarships are for graduates who are already working in the field,but want to improve their possibilities,skills and education in an effort to increase their ability to teach the students that cross their path more effectively.Teachers in PreK through 12th grade are applicable (适用的) no matter where they teach or what subject they specialize in.

36.How many students get their scholarships each year according to the Straightforward Teacher Program?B
A.Four             B.Sixteen                C.Eight             D.Six
37.The reason why many students choose to study in the state of North Carolina is thatC.
A.They can pursue a long term career in education
B.There are some good universities in North Carolina
C.They can receive Prezell Robinson Scholarship
D.They can go to college easily
38.Which scholarship goes to the student who must be a science or math teacher after graduation?B
A.Coca-Cola Scholarships
B.New York State Scholarehip
C.Prezell Robinson Scholarship
D.Straightforward Scholarship
39.Who will get the Funds For Teachers scholarship?D
A.All the students
B.The students who are working as teachers
C.All the science teachers
D.The college graduates teaching in PreK
40.What is the best title of the passage?B
A.Dreams of Becoming a Teacher
B.Teaching Scholarships and Grants
C.Five Scholarships for Teachers
D.Five Scholarships for Students.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

15.听第10段材料,回答第18至20題.
18.What crime did Robert commit?
A.Murder.    B.Attack.    C.Stealing.
19.Why did Robert go to the hospital?
A.He worked there.    B.He was ill.    C.He was injured.
20.Who was found to be responsible for the accident?
A.The government.    B.The farm owner.    C.The judge.

查看答案和解析>>

同步练习册答案