People in the nation of Haiti are struggling to recover after a powerful earthquake caused massive destruction there.
Tens of thousands of people in the Caribbean nation were killed,and many more were injured. The Presidential Palace,which is like the White House in the US,was among the many government buildings that collapsed. Hospitals were destroyed,as were countless homes. The disaster added more suffering to people already struggling to cope with everyday life. Haiti is one of the poorest na?tions in the world.
International aid groups are rushing to provide food,water,and medical aid to Haiti. People worldwide are donating money to help. Many nations, including the US,are sending aid as well as money. The US is sending troops to help with rescue and relief efforts,and to police the streets. "This is a time when we are reminded of the common humanity that we all share," said US President Barack Obama.
The earthquake、s epicenter―the point on the Earth' s surface directly above where it happened ―was about 10 miles from Haiti' s capital,Port-au-Prince. Experts say it was the worst earthquake in the region in more than 200 years. The earthquake had a magnitude of 7.0 on the Richter scale, which is very high. More than 30 aftershocks, or smaller earthquakes,came after the big quake.
Some Americans have a special concern about the situation in Haiti―family and friends. Hundreds of thousands of people in the US are from Haiti. They are anxiously seeking news of loved ones. And like other Americans, they are working to help Haiti recover from this disaster.
The earthquake in Haiti occurred on a long fault, or crack in the Earth's surface, which goes across the island. This underground crack separates two giant tectonic (地壳构造上的) plates,or slabs(石板) of rock that make up the Earth' s outer layer. Along the fault,the plates slowly rub past one another in opposite directions. But this movement isn't smooth. The plates' edges get stuck for long period of time. Eventually, they may suddenly jerk. That sudden movement is what results in an earthquake.
( ) 8. From the passage,we can know that the massive earthquake in Haiti did NOT .
A. make houses collapse
B. cut the country off from outside aid
C. destroy hospitals
D. kill tens of thousands of people
( ) 9. Before the earthquake, Haitians were already struggling because .
A. their country was in a war against the US
B. a tornado recently hit the country
C. most of them are very poor
D. a drought has ruined crops
( ) 10. The underlined word "magnitude" refers to .
A. an earthquake、s size or strength
B. how long an earthquake lasted
C. where an earthquake happened
D. when an earthquake happened
( ) 11. Which statement of the following is true according to the passage?
A. The earthquake in Haiti is the worst in Caribbean in centuries.
B. The home of the President of Haiti is called the White House.
C. The United States is trying to help Haiti only by sending troops.
D. Hundreds of thousands of Haitians are leaving for the US after the earthquake.
( ) 12. The last paragraph of the passage is mainly about .
A. the movement of the Earth
B. the structure of the Earth
C. how to make the earthquake forecast
D. what causes an earthquake
8. B细节理解题 根据文章第三段可知,地震之后,国际援助立即展开,为海地提供食物、水和医疗救援。由此可知B项为答案。
9. C细节理解题。根据第二段最后两句话可知,海地人原来就生活困难,因为大多数人都很穷。
10. A词义猜测题。根据下文该词后面的"7.0 on the Richter scale,which is very high"可知,magnitude 应当表示地震的强度级别,
11. A句意判断题。才艮据第四段中的"Experts say it was the worst earthquake in the region in more than 200 years."可知,A项是正确的。
D 主旨大意题。根据本段的描述及最后一句"That sudden movement is what results in an earth?quake ."可知,此段主要讲述的是地震的成因。
题目来源:高考丢分题英语 > Unit 5 Travelling abroad
科目:高中英语 来源: 题型:
10. With so many different forms of poetry , students may eventually write poems of their own. (choose)
有这么多不同形式的诗供选择,学生们最后可以写出他们自己的诗。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
6.1 the place where the great man was born. It was the year when I graduated. (do)
我的确参观过那位伟人的出生地,就是我毕业的那一年。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
1 , I'd like to send some medicine and supplies for the old. (concern)
就我而言,我想送一些药品和供给品给那些老人。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
8. There are various kinds of animals in Australia, can,t be found in any other country. (many)
澳大利亚有很多种类的动物,其中有很多在别的国家都是找不到的。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. call me when you arrive. Just come up to my house,I'11 be at home all day. (there) |
你到达时不必给我打电话。直接来我家,我一整天都在家。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
12. when he heard that he was rejected by the students' union!(disappoint)
当他听说他没被学生会录取时,他是多么失望啊!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
29. So far a large quantity of story books the children who are poor in many villages. (buy)
到目前为止,大量的故事书已被购置,送给乡村里贫困的孩子们。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
7. The reforms of the economic management system currently, which are of great importance to the development of our industry. (undertake)
目前正在进行的经济管理体制改革对于我们的工业发展非常重要
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com