精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
How often do you change your hairstyle or ask for new dresses? You may be __to follow trends in Western countries, but young people in the United States don’t care as much about__  as you do.
A recent survey among high school __ in China, Japan, South Korea and the US found that __ teenagers care more about their appearance than young people in the US.
This survey was held in 156 high schools in the four countries. More than 7,000 teenagers were__  about their views on life and the world. South Koreans, at 83 percent, cared most about their looks. They were __by the Chinese and Japanese, while US students showed the least interest in fashion at only 33 percent.
“The different results show __ of cultural background,” said Sun Yunxiao from the China Youth and Children Research Centre. He explained that in the US there are many different    of beauty, so teens are more __ to be confident about their appearance.
US teenagers’ high self-confidence is displayed in the __. About 85 percent are happy with themselves. The percentage of self-confident Chinese students stands at only 30 percent.
What’s  , US students showed more individuality, with 88 percent___  that “people should follow their own interests rather than   of others”. This is much   than South Korea’s 69 percent, China’s 49 and Japan’s 48.
Japanese students, at 52 percent, are most dissatisfied with modern society. Chinese and Koreans follow at second and_ most dissatisfied.
 to the survey, Chinese students are happy and disciplined. They have a strong wish to make a difference.  __  Chinese students need to be more independent and learn how to relax,” said Sun.
The students have different  __  backgrounds. But home and places where friends gather are the favorite places all teens seek happiness.
Exams and worries about life after graduation cause much  _ _ among most of the teens ___ for the survey.
小题1:
A.absorbedB.willingC.carelessD.unhappy
小题2:
A.hairstyle B.dresses C.fashionD.culture
小题3:
A.teachersB.studentsC.citizensD.colleagues
小题4:
A.Asian B.AmericanC.AfricanD.Western
小题5:
A.answeredB.requestedC.persuadedD.questioned
小题6:
A.followedB.decreasedC.reducedD.compared
小题7:
A.relationsB.barriersC.customsD.differences
小题8:
A.awarenessB.standardsC.consciencesD.expenses
小题9:
A.admirableB.confusedC.likelyD.unbelievable
小题10:
A.surveyB.settingC.referenceD.paper
小题11:
A.worseB.betterC.lessD.more
小题12:
A.disagreeingB.observingC.agreeingD.puzzling
小题13:
A.thoseB.thatC.itD.one
小题14:
A.lowerB.largerC.smallerD.higher
小题15:
A.firstB.thirdC.fourthD.last
小题16:
A.leadingB.devotingC.appealingD.According
小题17:
A.ButB.AndC.SoD.Or
小题18:
A.politicalB.culturalC.economicalD.commercial
小题19:
A.expectationB.hesitationC.concernD.ambition
小题20:
A.interviewedB.advisedC.overlookedD.invested

小题1:B
小题2:C
小题3:B
小题4:A
小题5:D
小题6:A
小题7:D
小题8:B
小题9:C
小题10:A
小题11:D
小题12:C
小题13:A
小题14:D
小题15:B
小题16:D
小题17:A
小题18:B
小题19:C
小题20:A

试题分析:文章围绕一个在中国、日本、韩国和美国的高中生中作的一项调查展开。调查显示,美国高中生对时尚不关心,他们更加有个性,不会随波逐流。中国的高中生普遍不够独立,不会放松。调查结果的不同,大多来自文化背景的差异。
小题1:根据“How often do you change your hairstyle or ask for new dresses? You may be __to follow trends in Western countries”可知,作者通过换发型、买新衣服的频率来引入主题--时尚。根据第一句可知,你可能愿意追随西方国家的潮流趋势。A专心致志的;B愿意的;C粗心大意;D不高兴的。故选B。
小题2:but young people in the United States don’t care as much about__  as you do但是,美国的年轻人不会像你一样,过于关心时尚。A发型;B衣服;C时尚;D文化。A项过于片面,时尚是对发型、服装等的概括。故选C。
小题3:A recent survey among high school   in China, Japan, South Korea and the US一项在中国、日本、韩国和美国的高中生里做的调查。根据后面的teenagers可知,是对高中生做的调查。A教师;B学生;C公民;D同事。故选B。
小题4:根据“...in China, Japan, South Korea and the US”可知,没有出现非洲,排除C;China, Japan, South Korea都属于亚洲。A亚洲的;B美洲的;C非洲的;D西方的。故选A。
小题5:有7000多人被问到他们对生活和世界的看法。A回答;B要求;C劝说;D提问。故选D。
小题6:韩国有83%最在意他们的外貌,紧随其后的是中国和日本,美国高中生最不关心时尚,只占33%。A跟随;B减少,降低;C减少;D比较。故选A。
小题7:The different results show __ of cultural background调查结果的不同,显示了文化背景的差异。A关系;B障碍;C风俗;D差异。故选D。
小题8:在美国,有很多的关于美的标准,因此,青少年更有可能对自己的外貌显得自信。A意识,明白;B标准;C良心;D花费,费用。故选B。
小题9:be likely to do sth有可能做某事。A令人钦佩的;B困惑的;C可能的;D难以置信的。故选C。
小题10:根据“About 85 percent are happy with themselves.”可知,美国青少年的高度自信在调查中显现了出来。About 85 percent是来自调查的数据。A调查;B装置,背景;C参考;D纸张,试卷。故选A。
小题11:考查固定短语。What’s more而且。A更糟糕的;B更好的;C更少的;D。更多的。故选D。
小题12:根据“US students showed more individuality, with 88 percent___  that “people should follow their own interests”美国的学生更加的有个性,人们应该遵循自己的兴趣,与more individuality对应,因此,应该是同意。A不同意;B观察,庆祝;C同意;D使困惑。故选C。
小题13:考查指示代词。人们应该遵循自己的爱好,而不是他人的interests ,指代interests ,用that的复数those。A那些;B那个;C它;D一个。故选A。
小题14:88%比South Korea’s 69 percent, China’s 49 and Japan’s 48都要高,A更低的;B更大的;C更小的;D更高的。故选D。
小题15:根据“Japanese students, at 52 percent, are most dissatisfied with modern society. Chinese and Koreans follow at second and_ most dissatisfied.”可知,日本学生最不满意,接下来是中国比较不满意,韩国学生排第三。A第一;B第三;C第四;D最后。故选B。
小题16:“ to the survey, Chinese students are happy and disciplined.”根据这项调查,中国学生是开心和有纪律的。according to根据。A领导;B贡献;C呼吁;D根据。故选D。
小题17:Chinese students need to be more independent and learn how to relax中国学生需要更加独立,学会如何放松。前后表示转折含义。A但是;B和;C因此;D或者。故选A。
小题18:根据“The different results show __ of cultural background”和“The students have different  __  backgrounds”可知,这里说的是文化背景。A政治的;B文化的;C经济的;D商业的。故选B。
小题19:Exams and worries about life after graduation考试和对毕业后的生活的担忧,在青少年当中普遍引起了很多的关注。A期望;B犹豫;C关心,担心,忧虑;D野心。故选C。
小题20:teens ___ for the survey调查中访问的青少年,A面试,采访;B建议;C忽视;D投资。故选A。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

This is a true story of how my car got stuck in water and how a stranger helped me during the worst rain storm.
Last Sunday, the sky was grey when I woke up. The weather report said rain was coming, but I couldn’t stay home just because of rain.
Around 8:00 am I had a doctor’s appointment. It wasn’t raining then. At 9:00 I left the doctor’s office to drive to work, and it was raining hard. I just had to go about 5-6 miles down one main road to get to a nearby school, where I could stay until the rain ended. Unfortunately, the road in front of the school was flooded, and my car stopped in the middle.
“Who is going to save me?” I wondered. I shut off the engine and turned on my flashers (车灯). I called 911. They were not helpful. I called my husband, even though he couldn’t come and help me. I was also very close to a police station. But I never saw even one police car. I decided to get out of the car, since it was still pouring.
My best decision of the day had been to wear rain boots. I took my umbrella and quickly got out and ran across the street to a shelter.
Before long, a tow truck(拖车) happened to pass by the street. The driver kindly offered to help me. At that moment, I really needed car pulled out quickly, so I trusted the stranger. He pulled my car and drove me home. After he had dropped my car off, he also helped me check the engine. He said the engine was most likely flooded, but fortunately there was no water inside the car.
Although many years have passed, I still remember that stormy day and the warm-hearted stranger clearly.
小题1:How was the weather when the author got up?
A.Rainy.B.Cloudy.C.Windy.D.Sunny.
小题2:Which of the following is the correct order about the things that the author did?
① Drove to work.                      ② Drove to the doctor’s office.
③ Ran to a shelter.                      ④ Called 911 for help.
A.②①④③B.②③①④C.①②④③D.①③②④
小题3:What did the author do after her car had got stuck in the water?
A.She turned off her flashers.
B.She tried to restart the engine.
C.She went to the police station nearby.
D.She got out of her car.
小题4:How did the stranger help the author?
A.He lent his car to her.
B.He pulled her car out of the water.
C.He drove her to school.
D.He helped her fix her engine.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Mother stayed at home cooking and cleaning while Father left for work. Two or more children took the bus to school. In the evening, all the family members got together at home again. This is what a traditional family was like twenty years ago. But now great changes have happened in British families.
As many as 2 out of 3 marriages now end in divorce(离婚), and many children have to live with one parent and only see the other at weekends or during holidays.
There has been a great increase in the number of working women with children. Many women have to work to support themselves and their children. Even in the family where there is no divorce, both parents have to work in order to survive.
Also women are no longer happy to stay at home taking care of children. Many of them have jobs and some of them can even make more money than men, the traditional breadwinners.
What’s more, the increasing number of single-parent families have caused an increase in the crime rate (犯罪率) among children in a way. It is thought that if a child doesn’t have a father, he or she will be harmed.
However the changes may be good for some people. For women it’s now much easier to have well-paid jobs. Although it is difficult to be a working mother, it is no longer seen as a bad thing for children.
As for some children, they learn how to solve problems by themselves at an early age.
小题1:Which of the following statements is TRUE about a traditional family in Britain twenty years ago?
A.Both the mother and the father had to work to support the family.
B.The father stayed at home taking care of the children.
C.The mother didn’t need to work.
D.A family had only one child.
小题2:Which of the following things is NOT mentioned in the passage ? 
A.The increasing number of divorces.
B.The increasing number of fathers who stay at home.
C.The increasing number of working mothers.
D.The increasing crime rate among children.
小题3:According to the passage, a “breadwinner” refers to a person who ________.
A.has got some breadB.is good at making bread
C.stays at home raising childrenD.works to support the family
小题4:From the passage we can learn that ________.
A.In a family where the parents are not divorced in Britain,the mother doesn’t have to work.
B.Children whose parents are divorced have to start working early.
C.The father is very important to a child’s growth.
D.The changes in British families do no good to people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Yawning sends out certain messages---either “Oh, this movie is boring”or I probably need to get some sleep”. But did you know that a yawn can also help your brain to cool down when it is so overheated?
A new study, led by a research team of Princeton University, has indicated that yawning could be the brain’s natural way of regulating temperature. People yawn more often when the temperature outdoors is lower than their body temperature but are less likely to yawn when it is hotter outdoors, according to Sciencedaily.com.
The research team did an experiment on 160 people , 80 in summer and 80 in summer and 80 in winter, to examine how often they yawned at different air temperatures. The study found that people yawned more often in winter than in summer. Scientists say that when the air temperature is lower outside the body, there is heat exchange between the overheated brain and the cool air. But when the air temperature is higher than or equal to the body, people are less likely to yawn because the hot air they breathe in will make the brain even hotter.
When people yawn, their jaw is also stretched, which increases blood flow and may also help cool the brain.
The study showed that the amount someone yawned could be related to the amount of time they spent outside. The longer they spent outside in summer, the less they yawn. Nearly 40 percent of participants yawned within their first five minutes outside, but after that the percentage was reduced to less than 10 percent.
However, the result was the opposite in winter. The number of people who yawned increased when they spent more than five minutes outdoors. But the change was only slight compared to summertime.
According to Gallup, this is the first report to show that yawning frequencies change depending on season. This could help us to understand better the way our brains work. It may also help us understand the reason why frequent yawning can sometimes be a sign of brain disease.
小题1:The purpose of the experiment is ________.
A.to prove people yawn in winter and in summer equally.
B.to indicate brain can regulate temperature naturally
C.to find the frequency of people’s yawning
D.to show the real reason why people yawn
小题2:The information we get from Paragraph 5 and 6 is that_______
A.longer outdoor summertime results in more yawns.
B.yawning frequency changes with outdoor time
C.yawning frequency increases with outdoor time
D.longer outdoor wintertime leads to fewer yawns
小题3:According to the text, people yawn more often________.
A.when the air temperature is lower outside the body
B.when the hot air breathed in makes the brain hotter
C.when the air temperature is higher than the body
D.when the air temperature is equal to the body.
小题4:What could be the best title for the text?
A.Yawning is a Sign of Brain Disease
B.Yawning Carries Some Information
C.Yawning Benefits Your Body
D.Yawning Cools Your Brain

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

To some, it's a dream job---eating delicious meals for free and then writing about them. But for some food critics, their eyes aren't the only thing that gets wide with yet another feast.
Karen Fernau, a food writer for The Arisona Republic, said when she first started her job –she began to gain weight. “I always looked forward to lunch before this job, then all of a sudden lunch was all day every day. " she says. Nine years later, keeping her weight steady and her health intact (完好无损的)is a daily battle. If she knows she will be going to a tasting at a bakery or eating a four-course meal, she usually eats fruits or salads throughout the day. Now she is always keeping track of what's in the food she eats and she says most people don't even look at or consider it. At one tasting task alone, she says, upward of l,000 calories is often added to her day. That's about half of the recommended total calories per day for the average adult.
But even though she's thought of a special eating method, Fernau says sticking to it is a daily battle. And food editors, writers and critics across the country couldn't agree more. “When I'm at home or not eating for work, it's healthy food to the extreme," says Phil Vettel, who's been a restaurant critic for the Chicago Tribune for 19 years.
Vettle, who eats dinner at four restaurants each week, says unlike most professions, he has no right to choose. "If I'm going out to eat, I can't choose the healthiest thing on the menu, I have to eat when they're bringing me. " While Vettel exercises when he can, Joe Yonan, a food editor at The Washington Post, has strengthened his exercise habits since he started the job two years ago. Yonan says he realized early on that he was gaining weight and immediately hired a personal trainer to meet with three times a week, on top of his body training three to five times a week.
Still, it's a struggle that many Americans might envy. After all, it's one thing to get your calories from lobster(龙虾) tails or a delicate(精致的)chocolate cookie and quite another to get them from sodas and fast-food burgers.
小题1:What does the underlined sentence mean in Para l?
A.The food critics are always impressed by the delicious food in the restaurant.
B.The food critics are shocked to learn they have to have one more feast.
C.There is a wide variety of choices for the food critics to choose from.
D.The food critics eat delicious food, which also tends to result in gaining weight.
小题2:What can we learn about the job of being a food critic?
A.They enjoy free and delicious dishes and make comments on them.
B.They only work for local magazines and newspapers.
C.Once they become food critics, they tend to stay in the job.
D.Their excellent sense of taste makes them qualified for the job.
小题3:What is mentioned to be a method that food writers use to keep fit?
A.Not eating anything except for the free meals.
B.Writing down everything they put into their mouth.
C.Hiring a personal trainer for special exercise instructions.
D.Choosing only the healthy food on the menu.
小题4:What can we infer from the last paragraph?
A.No matter whether the food is expensive or not, the gaining of calories is the same.
B.The calories that lobster tails and chocolate cookies contain are less harmful.
C.Americans envy those food critics since they enjoy delicate and tasty food.
D.Everybody should take the calories in their food carefully.
小题5:What's the main idea of the passage?
A.A job offering free meals may not be as desirable as it sounds to be.
B.Dishes in the restaurant usually contain too many calories.
C.Eating fruits and vegetables every day is the best way to lose weight.
D.Food writers work hard to maintain their health and weight.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Have you ever picked a job based on the fact that you were good at it but later found it made you feel very uncomfortable over time? When you select your career, there’s a whole lot more to it than assessing your skills and matching them with a particular position. If you ignore your personality, it will hurt you long-term regardless of your skills or the job’s pay. There are several areas of your personality that you need to consider to help you find a good job. Here are a few of those main areas:
Do you prefer working alone or with other people? There are isolating(使孤立)jobs that will drive an outgoing person crazy and also interactive jobs that will make a shy person uneasy. Most people are not extremes in either direction but do have a tendency that they prefer. There are also positions that are sometimes a combination of the two, which may be best for someone in the middle who adapts easily to either situation.
How do you handle change? Most jobs these days have some elements of change to them, but some are more than others. If you need stability in your life, you may need a job where the changes don’t happen so often. Other people would be bored of the same daily routine.
Do you enjoy working with computers? I do see this as a kind of personality characteristic. There are people who are happy to spend more than 40 hours a week on a computer, while there are others who need a lot of human interaction throughout the day. Again, these are extremes and you’ll likely find a lot of positions somewhere in the middle as well.
________________________________? This can range from being in a large building with a lot of people you won’t know immediately to a smaller setting where you’ll get to know almost all the people there fairly quickly.
How do you like to get paid? Some people are motivated by the pay they get, while others feel too stressed to be like that. The variety of payment designs in the sales industry is a typical example for this.
Anyway, these are a great starting point for you. I’ve seen it over and over again with people that they make more money over time when they do something they love. It may take you a little longer, but making a move to do what you have a passion for can change the course of your life for the better.
小题1:Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Isolating jobs usually drive people mad
B.Interactive jobs make people shy easily.
C.Extreme people tend to work with other.
D.Almost everyone has a tendency in jobs.
小题2: What does the underlined sentence in paragraph one mean?
A.Before you select your job, you should assess your skills and match them with your position.
B.There are more important things than assessing skills and match them with the position when you select a job.
C.Nothing is important than assessing skills and match them with the position when you select a job.
D.You should ignore your skills when you select a job.
小题3: Which of the following sentences is suitable for the blank?
A.What type of work environment do you enjoy?
B.What kind of people do you like to work with?
C.How can you fit in with your workmates?
D.Do you want to be a big fish in a small pond?
小题4:What is the best title for this passage?
A.Lifestyles and Job PayB.Jobs and Environment
C.Job Skills and Abilities D.Personalities and Jobs
小题5: What is the missing word about a job search in the following chart?
A.Design.B.Changes.C.Cooperation.D.Hobbies.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The blue eyes that looked at him from outside the door were like the light through a maginifying glass (放大镜) when it is at its brightest and smallest, when paper and leaves begin to smoke.
"Hey . "  said the man in the door.  " Remember me? "
" Yes. "  the boy said. whispering.  "Rick. "
He felt so surprised to see Rick. All of Rick seemed to be shown in the eyes. With a strong feeling that ought to have hurt him.
" You knew me."  Rick said.  " You hadn't forgotten. "
" You're--just the same. " the boy said. and felt much thankful.
He seemed even to be wearing the same clothes, the same blue shirt and grey trousers. He was thin, but he was built to be lean; and he was still, or again. sunburnt. After everything, the slow white smile still showed the slight feeling of happiness.
" Let's look at you." Rick said, dropping into a chair. Then slowly he felt more at home, and he became once more just Rick as if nothing had happened. There were lines about his eyes. and deeper lines on his cheeks. but he looked like-just Rick, lined by sunfight and smiling.
" When I look at you." he said,  " You make me think about me, for we look like each other. "
" Yes, " said the boy, eagerly,  " they all think we both look like my grandfather. "
小题1:On his return. Rick_______.
A.had not changed much
B.looked very old
C.was much thinner than before
D.was wearing different clothes
小题2:Rick and the boy are probably________.
A.brothersB.related
C.friendsD.neighbours
小题3:You could describe Rick as________.
A.old and friendlyB.old and nervous
C.thin and nervousD.thin and friendly
小题4:From the passage we can tell that the boy_____.
A.was worried that Rick had forgotten him
B.was proud of what Rick had done
C.was pleased to see Rick
D.wondered where Rick had been
小题5:Rick and the boy_______.
A.had similar personalities
B.cared about each other
C.had lived in the same house
D.felt their friendship had changed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

What does it mean to say that we live in a world of persuasion? It means that we live among competing interests. Your roommate’s need to study for an exam may take priority over pizza. Your instructor may have good reasons not to change your grade. And the object of your romantic/inter­est may have other choices.
In such a world, persuasion is the art of getting others to give fair and favorable consideration to our points of view. When we persuade, we want to influence how others believe and behave. We may not always prevail — other points of view may be more persuasive, depending on the listener, the situ­ation, and the merit of the case. But when we practice the art of persuasion, we try to ensure that our position receives the attention it deserves.
Some people, however, object to the very idea of persuasion. They may regard it as an unwelcome interruption into their lives. Just the opposite, we believe that persuasion is unavoidable — to live is to persuade. Persuasion may be ethical or unethical, selfless or selfish, inspiring or degrad­ing. Persuaders may enlighten our mind or prey on our vulnerability. Ethical persuasion, however, calls on sound reasoning and is sensitive to the feelings and needs of listeners. Such persuasion can help us apply the wisdom of the past to the decisions we now must make. Therefore, the most basic part of edu­cation is learning to resist the one kind of persuasion and to encourage and practice the other.
Beyond its personal importance to us, persuasion is necessary to society. The right to persuade and be persuaded is the bedrock of the American political system, guaranteed by the First Amendment to the Constitution.
小题1:According to the passage, persuasion means ________.
A.changing others’ points of view
B.exercising power over other people
C.getting other people to consider your point of view
D.getting people to agree with you and do what you want
小题2:The underlined word in the second paragraph “prevail” means________.
A.win B.failC.speakD.listen
小题3:The passage states that some people object to persuasion because they think it is ________.
A.a danger to societyB.difficult to do well
C.unwelcome behaviorD.never successful
小题4:The passage mainly discusses ________.
A.how people persuade
B.why people persuade
C.that persuasion is both good and bad
D.that persuasion is important and it is all around us

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Statuses are wonderful human inventions that enable us to get along with one another and to determine where we "fit" in society. In our everyday lives whenever we meet people, we always try to judge them in terms of their statuses. For example, we must judge whether the person in the library is a reader or a librarian, whether the telephone caller is a friend or a salesman and so on.
Our statuses often vary with the people we meet, and change through life. Most of us can, at very high speed, assume(表现出) the different statuses that various situations require. Much of social communication consists of recognizing and selecting among proper statuses and allowing other people to assume their statuses in relation to us. This means that we fit our actions to those of other people, based on a constant mental process of assessment and understanding. Although some of us find the task more difficult than others, most of us perform it rather easily.
A status has been compared to ready-made clothes. Within certain limits the buyer can choose style and material. But an American is not free to choose the clothes of a Chinese peasant or that of a Hindu prince. We must choose from among the clothing presented by our society.
Furthermore, our choice is limited to a size that will fit, as well as by our wallet. Having made a choice within these limits, we can have certain changes made. But apart from small adjustments, we tend to be limited to what the stores have on their shelves. Statuses too come ready-made, and the range of choice among them is limited.
小题1:According to the writer, people often assume different statuses______.
A.in order to distinguish themselves from others
B.in order to better recognize other people
C.as their mental processes change
D.as the situation changes
小题2:In the last sentence of the second paragraph, “it” refers to “___
A.constant mental process
B.selecting one’s own statuses
C.recognition of other people’s statuses
D.fitting our actions to those of other properly
小题3:What can be the best title for this text?
A.Proper Relations.
B.Limited Choices.
C.Judgment of Statuses.
D.Comparison of Clothes.

查看答案和解析>>

同步练习册答案