精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.Have you ever felt that you want more friends?Have you found that you don't know how to make friends?Don't worry.It's easier than it looks.
Start with small actions.If you're uncomfortable with long conversations with people,start by just saying"hi"and asking what the person is doing.Even if you do more listening than talking in the beginning,people will usually still like you.When it comes to conversations,remember"F.O.R.".It stands for family,occupation(职业) and recreation(休闲).You are most likely to be asked about these three topics when you meet someone new.Most people feel comfortable talking about the three topics.The great thing is that you also can communicate with someone new in these three areas.
Honesty is the best policy.In friendship,"honesty"is the fundamental quality that one must have.One should always be honest with his or her friends.Don't laugh at people's fault.Praise them honestly and openly.Say you are sorry if you hurt your friend.
Give more than you take.Be there when they need you,Encourage them; we all need encouragement now and then.Encourage their dreams.Life seems meaningless without them.Wish your friends good luck.Examine your purpose before you"help out".Love and never forget them.
1.The author thinks making friends isB.
A.difficult     B.easy       C.funny    D.interesting
2.What does the underlined word"fundamental"in Paragraph 3mean?A
A.Basic.B.Beautiful.C.Comfortable.D.Meaningful.
3.We can learn from the last paragraph thatC.
A.we shouldn't tell lies to our best friends.
B.we should encourage our friends to help others.
C.one should help friends try to realize their dreams.
D.people might be able to get something when they help others.
4.Which would be the best title for this passage?B
A.Where to Meet Friends?B.How to Make Friends?
C.what Is a Friend Indeed?D.Everyone Needs Friends.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了交朋友是比较简单的,其中最重要的是诚实,同时一个人应该帮助朋友去实现他们的梦想.

解答 1.B.推理判断题.根据第一段:Don't worry.It's easier than it looks可知作者认为交朋友是比较简单的;故选B.
2.A.词义猜测题."In friendship,‘honesty'is the fundamental quality that one must have."意为"在友谊方面,‘诚实'是一个人必须拥有的品质".根据搭配关系可知,只有basic(基本的)符合语境;故选A.
3.C.细节理解题.根据最后一段:Be there when they need you,Encourage them; we all need encouragement now and then.Encourage their dreams.Life seems meaningless without them可知一个人应该帮助朋友去实现他们的梦想;故选C.
4.B.标题归纳题.根据第一段中的"Have you found that you don't know how to make friends?Don't worry; it is easier than it looks."和后面几段的内容可知,本文主要是讲"如何交朋友".故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

13.听第8段材料,回答第11至13题.
11.Where does the conversation take place?
A.On the phone
B.In the woman's home
C.In an insurance company
12.Why is the man talking to the woman?
A.To make repairs                   B.To sell something           C.To make a report
13.What caused the damage?
A.The storm                        B.The carthquake             C.The hurricane.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

14.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题.
10.What is the first thing you should do before giving a speech?
A.Greet the audience.
B.State your name.
C.Share some relevant information.
11.How should you speak when giving your name?
A.Clearly and loudly.
B.Clearly and confidently.
C.Confidently and loudly.
12.Who will help you decide on the sort of information you share while making a speech?
A.The professor.B.The host.C.The audience.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.It isnormal (正常的)for us not to want to work on Sundays.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.She is pretty rather thanattractive.(吸引人)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

8.听第6段材料,回答第6、7题.
6.What is the man allowed to make?
A.The sauces.B.The desserts.C.The salad.
7.What is Thanksgiving like in the woman's family?
A.Everyone does a little bit of everything.
B.No one takes it very seriously.
C.Her parents often try to do too much.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

15.A.A tour guide.    B.A customs officer.
C.A salesperson.    D.A business partner.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

12.A.Tom was killed in the accident.   B.Someone saved Tom's life.
C.It did little damage to Tom's car.   D.Tom survived the accident.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

13.A.He is a very successful businessman.
B.He has changed his business strategy.
C.He is making plans to expand his operation.
D.He was twenty when he left the company.

查看答案和解析>>

同步练习册答案