精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.In business,there's a speed difference:lt's the difference between how important a firm's leaders say speed is to their competitive strategy and how fast the company actually moves.The difference is important regardless of industry and company size.Companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.
    In our study of 343 businesses,the companies that chose to go,go,go to try to gain an edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track.What's more,the firms that"slowed down to speed up"improved their top and bottom lines,averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period.
    How did they disobey the laws of business physics,taking more time than competitors yet performing better?They thought differently about what"slower"and"faster"mean.Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value).Simply increasing the speed of production,for example,may be one way to try to reduce the speed difference.But that often leads to reduced value over time,in the form of lower-quality products and services.
    In our study,higher-companies with strategic speed always made changes when necessary.They became more open to ideas and discussion.They encouraged new ways of thinking.And they allowed time to look back and learn.By contrast,performance suffered at firms that moved fast all the time,paid too much attention to improving efficiency,stuck to tested methods,didn't develop team spirit among their employees,and had little time thinking about changes.
    Strategic speed serves as a kind of leadership.Teams that regularly take time to get things right,rather than plough ahead full bore,are more successful in meeting their business goals.That kind of strategy must come from the top.

41.What does the underlined part"gain an edge"in Paragraph 2 mean?A
A.Get an advantage.
B.Increase the speed.
C.Reach the limit.
D.Set a goal.
42.The underlined part"the laws of business physics"in Paragraph 3 meansD.
A.spending more time and performing worse
B.spending more time and performing better
C.spending less time and performing worse
D.spending less time and performing better
43.What can we learn from the text?C
A.How fast a firm moves depends on how big it is.
B.How competitive a firm is depends on what it produces.
C.Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.
D.Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.
44.According to the author,what is the key to deciding strategic speed?C
A.Pausing at key moments.
B.The size of company.
C.The boss.
D.The quality of the products.
45.Which could be the best title for the text?D
A.Improve Quality?Serve Better.
B.Deliver Value?Plough Ahead.
C.Reduce Time?Move Faster.
D.Need Speed?Slow Down.

分析 本文是一篇新闻报道类阅读,属于议论文,主要阐述了在商业竞争中并不是速度越快越好,相反那些速度慢的公司会根据情况实时调整战略往往会取的竞争的优势.

解答 41.A.推理判断题.根据第一段中"Companies fearful or losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed."和第二段中的"the companies that chose to go,go,go to try to gain an edge ended with lower sales and operating incomes…"可知那些害怕丢掉竞争优势的公司会一味的追求速度. 故选A.
42.D.推理判断题.根据第三段中第一句话可知那些"不遵循"(disobey)商业法则的公司比竞争者花的时间多(速度慢)却表现得更好,反过来商业法则应该是"花更少的时间(速度快),做得更好".故选D. 
43.C.细节理解题.根据倒数第二段中的"higher performing companies with strategic speed always made changes when necessary"可知受战略速度指导的公司会实时的对公司的战略做出调整.根据第一段中的"The difference is important regardless of industry and company size."可知公司行动的快慢,竞争力的大小与公司的大小和生产的东西无关,排除A、B项. 故选C.
44.C.推理判断题.根据Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value).可以推测出,老板会决定战略速度.故选C.
45.D.主旨大意题.本文主要阐述了在商业竞争中并不是速度越快越好,相反那些速度慢的公司会根据情况实时调整战略往往会取的竞争的优势.故D项"我们真的需要速度吗?慢点吧!"符合题意.故选D.

点评 本文是一篇新闻报道类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.modest谦虚的.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.Earlysettlers(移民者) on the American continent were mostly Europeans.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.The information on the Internet gets around much more rapidly than_____in the newspaper.(  )
A.itB.thoseC.oneD.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17._____the effect of culture shock,he is trying to read a lot about it before going to France for further study.(  )
A.To reduceB.ReducedC.ReducingD.Having reduced

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Now many singers and bands have little to do with good music.They know little about(41)whatgood music means.What is the cause?
Most of these singers so far(42)have seen(see) music as a"job"because it is a good source of making money.And if you have a good(43)appearance(appear) and also original or expensive clothes to show off at your concerts then your voice is not(44)asimportant as it should be.The public will prefer to admire more the most interesting parts of your body and even forget that you are there(45)to show(show) your music skills,not your dancing,which is important too,but not at such a high level.
Therefore,many young girls on TV choose to wear the most provocative (挑逗性的) clothes to catch attention,but when it comes to singing they are in(46)acomplete mess and one doesn't need to have an ear(47)formusic to notice their lack of talent.
However,the young generation should understand talent and a good voice matter more in their musical career.All the bands(48)thathave little to do with good music fail to be viewed as(49)successful(succeed) on stage.If a young man has a great voice and wants to become a singer,he should take some special courses in this area,because the courses will help (50)himimprove singing abilities.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

11.Today we had a chemistry test.I found the test difficulty,but I tried hardly to do it.Suddenly Mary,my best friend,asking me to let her to copy my answers.After think for some time,I let her copy my answers.But after the test,all of us were called to the teacher's office.The teacher was angry because we had same answers in the tests.We were warned not to cheat again so she would need to see our parents.I was very upset.I didn't cheat.I was just helping a friend.Why does she punish me?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Evergreen Teen Book Club Offer
       The Evergreen Teen Book Club invites you to join us and take full advantage of our limited-time introductory offer.
       If you join our club,you will receive a certificate for 3 free books.These are yours to keep,even if you decide to cancel your membership.However,if you decide to purchase just one book at the regular club price,you will receive a certificate for an additional 3 free selections after your first order is placed.
       As our member,you can benefit from all of our super sales and our Bonus Program.You accumulate (积累) 2 bonus points with each cash purchase of one book.Every 6 bonus points will earn you a certificate for one free book!
       To join our club,fill in the brief application listing your name,address,and phone number on the postage-paid card at the bottom of this page.Then drop the card in the mail and our present catalog will be immediately mailed out to you for your 3 free selections!
       This catalog offers a wide selection of over 500 books in every issue,including mysteries,adventures,biographies,cookbooks,sports,and many more.Our catalog also contains interviews with your favorite authors,reviews of newly published novels,and a teen top-ten list for both fiction and nonfiction.
       Once you are a member,you will receive our catalog monthly,but you don't need to purchase any selections.We send you only exactly what you order.
       If you join before June 30th,we will also provide complimentary shipping (免费送货),even if you choose to order nothing except your 3 free books.
       You can build a great book collection!
       Begin now by taking advantage of this great offer.
25.If you join the Evergreen Teen Book Club,you canD.
A.buy books at cost price     
B.receive a gift after each order
C.expect 3 free books each month  
D.get one free book for a cash purchase of 3 books
26.If Lily wants to get free delivery,she shouldA.
A.join the club before June 30th   
B.accumulate 6 bonus points
C.order at least 3 books         
D.purchase the catalog
27.The purpose of the text is to get more people toD.
A.collect books for the club      
B.learn from famous writers
C.read different kinds of books   
D.join the club and order books.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.His bossthreatened(威胁) to lay him off if he told the truth.

查看答案和解析>>

同步练习册答案