【题目】Whenever anyone measures educational success, East Asian countries are always top scorers. But in a recent league table, a European country, Finland, was top of the class. South Korea was still in second place, though. Britain was at number 6.
In Korea the school day is longtypically 7 or 8 hours, followed by hours of private tutoring in the evenings. All_this_hothousing leaves Korean students so tired, they sometimes fall asleep in class next day. Worries about the effects of late night cramming (填鸭式) led the government to force cramming schools to close by 10 pm.Finnish children spend the least time in class in the developed world, often finishing just after lunch, with about one hour of homework a day. Private tuition is uncommon. The British and American school day is quite long in comparison, around 6 hours, and secondary school pupils do 2 or 3 hours of selfstudy a night.
The Korean education system, like many in Asia, is intensely competitive, with students even competing to get into the best cramming schools, to help them get ahead. Finnish education is far less cutthroat. Classes are all mixed ability, and there are no league tables. British schools again occupy the middle ground, with quite high levels of competition for places at university, and schools and universities battling to come top of league tables for everything from exam results to student satisfaction. Korea and Finland both do well, yet their education systems are so different.
However, there are some similarities in Korea and Finland. In those countries, teachers have high status in society, and education is very highly valued. Those attitudes can't change quickly. But it can be done. They might be the star pupils now, but until the 1970s, Finland's educational system was poor. Their thoroughly different approach to schooling has taken them to the top in just a generation.
【1】The students spend the least time in school in ________.
A. the UK B. Finland
C. the USA D. Korea
【2】The underlined phrase “all this hothousing” in Paragraph 2 probably refers to ________.
A. private evening tutoring
B. selfstudy at home
C. longhour study
D. school study
【3】From Paragraph 3, we can know that ________.
A. Finnish students are less stressed in study
B. there're also many cramming schools in Britain
C. students in Korea are the most competitive in Asia
D. British schools are less competitive than universities
【4】According to the author, the key to improving education is ________.
A. the attitude
B. the schooling time
C. star pupils
D. new teaching approach
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】A
【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍成功的教育的问题。比较了芬兰、韩国和英国的教育体制。
【1】B细节理解题。从第二段第四句可知芬兰的学生在校的时间最短。故选B。
【2】C词义猜测题。从本句的后半部分“leaves Korean students so tired,they sometimes fall asleep in class next day”可知,长时间的学习使得韩国学生很疲劳。故选C。
【3】A推理判断题。从第三段第二、三句可推出,在芬兰学生的学习压力小。故选A。
【4】A细节理解题。从最后一段第二、三句可 知作者认为教育成功的关键是态度问题。故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】It is known to us that smoking is _______________(有害的)to our health.
【2】They can’t enter the area without ____________(允许).
【3】This is a perfectly __________(保存)15th century house.
【4】Everyone has the right to be treated with ___________( 尊重).
【5】The patients were ____________(观察)over a period of several months.
【6】Yesterday I found a book in the bookstore ___________ ____________(碰巧)which was intended for bird lovers.
【7】He _________ ___________(挑选)a beautiful dress for me last night.
【8】Although she didn’t mention any names, everyone knew who she was ___________ ____________(提及).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】How to Become a Top Student
Successful students use different techniques(技巧) to study,which brings them more success. 【1】Here are the four techniques almost all topperforming students use.
They are regular. Almost all successful students study regularly, because they know “what you give is what you get”. If you put in regular hours of studying, then you will learn more and get better grades. 【2】This will help you to study regularly.
They have clear goals. All topperforming students have definite, specific goals. 【3】They motivate(激发) you and drive you to study more. But make sure that you do not get carried away. Set realistic goals which can challenge(挑战) you, but do not seem impossible or too difficult to achieve.
They study without pressure(压力). Successful students study a lot. But they study without putting strain on themselves. Most students make the mistake of studying too hard or studying continuously for a long time. 【4】Studying should be done in a balanced manner. Take a break for a few minutes, after studying for 30 or 45 minutes. Relax, walk around your room or house, or drink some water and return to studying. Such short breaks will refresh your brain and you will learn more.
【5】Studying is not something you do just because your parents ask you to do it.It's actually very important for you.Studying gives you knowledge and skills that will remain with you for the rest of your life.It gives you the ability to get a job and earn money.And successful students recognize the value of studying well.
A. This creates tension and actually slows down learning and memory.
B. Set aside some hours, each day or each week,for studying.
C. Having such goals gives you a purpose to study better.
D. Learn their techniques, and you will also join their rank.
E. They give importance to study.
F. But to score A grade in English, you should make well-planned efforts.
G. They finish their homework on time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】“People are ruder today because they are rushed and more ‘time poor’ than ever before,” says Patsy Rowe, “Manners have fallen off the radar(雷达).” Due to our strong attraction to electronic equipment it is a wonder more people don’t wake up each morning and greet the singing birds with a complaint about the noise. Here are some examples of rudeness.
Some people prefer to do almost everything over the internet. To them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. It feels very slow because humans don’t work at 4G speeds. When you have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. We have programmed ourselves to think that every new message brings life-changing news, so taking calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with. What is worse, some people even tend to send anonymous(匿名的) rude messages by email.
However, rudeness is never acceptable. Don’t assume it is OK to be rude if the person you’re in touch with won’t recognize you. If you have something awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or email and sign it, or forget it. Upsetting people with unsigned messages is cruel and annoying.
We shouldn’t blame technology for our shortcomings. Technology is here to help us, but we should not allow it to take over our lives. An important step is admitting our shortcomings. People spend a lot of time pointing out bad manners but it would be even more helpful if we’d publicly recognize good manners when we see them.
【1】What can be inferred from the underlined sentence in Paragraph 1?
A. People can tell good from bad behavior.
B. Radar is able to observe human behavior.
C. People care little about their behavior.
D. Radar can be used to predict human behavior.
【2】Some people are less willing to deal with humans because ________.
A. they are becoming less patient
B. they are growing too independent
C. they have to handle many important messages
D. they have to follow an evolutionary step backward
【3】The author thinks sending unsigned awful messages is ________.
A. ridiculousB. hatefulC. acceptableD. reasonable
【4】What can we learn from the last paragraph?
A. We should praise good behavior.
B. Technology can never be blamed.
C. We should keep pointing out mistakes.
D. Technology will take over our lives one day.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Women have jumped ahead of men for the first time in using the Internet to do their holiday shopping,according to a study published last week in the US.
For years men have been more likely to shop on the Internet than women,but during the 2011 holiday season 58 percent of those making online purchases(购买)were women.
“It shows how mainstream the Internet is becoming”,said Lee Rainie,director of the Pew Internet and American Life Project group,which carried out the study.
Rainie said it was only a matter of time before women shoppers caught up with men.This is because women traditionally make decisions about spending.
Users were more likely to shop online to save time.Internet users between the ages of 18 and 29 were responsible for some of the most dramatic increases in the online gift-buying population this time around.
However,three-quarters of the US Internet users did not buy holiday gifts online in 2011.They worried about credit card security(安全),or just compared online prices with off-line prices,then dashed off to t he shops to get the best deals.
“But even if shoppers don’t buy online,websites are becoming promotion tools for stores,”said Dan Hess,vice president of Comscore Networks Inc.Hess said that actually most stores’ websites can make customers fully believe the security of their credit card numbers.And most are able to ensure that gifts arrive on time.“It’s all about making the shopping experience more efficient,more reliable and more comfortable.”Hess said.
【1】Which of the following statements is true?
A. More women shopped online than men during 2011 holiday season.
B. There were fewer women online shoppers than men during 2 011 holiday season.
C. Most of the Internet users between the ages of 18 and 29 are women.
D. People in the US were more likely to buy gifts online.
【2】From the passage we can infer that________.
A. men usually decide how to spend money in the family
B. women usually decide what to buy in the family
C. the Internet is used in all the shops.
D. more and more shops will sell their goods online.
【3】According to Dan Hess,shopping online is ________.
A. unsafe B. convenient
C. a waste of time D. cheaper
【4】What can we know from the passage?
A. American people only buy gifts in holidays.
B. Shopping online is fun for women.
C. Shopping off-line provides better service.
D. Young people like to do gift-shopping online.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,亚洲冬季运动会将在你居住的地方举办,现正在招募志愿者,你希望成为其中一员。请按要求用英文给组委会写一封信。内容应包括:
1.个人情况:年龄,性别,一个北京的高中生
2.个人条件:英语好,爱好体育,善于交际,乐于助人,熟悉本地情况
3.承诺:提供最佳服务
注意:1.词数在100 词左右
2.可适当增加细节,使内容充实,行文连贯
3.信的开头结尾已给出,不计入总词数
服务 service 承诺 promise Winter Asian Games. 亚洲冬季运动会(简写WAG) 交流communicate 对… 熟悉 be familiar with sth
Dear Sir/Madam,
My Name is Li Hua. I would like to work as a volunteer for the Winter Asian Games.____________________________________________
Yours
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改10处,多者(从第11处起) 不计分。
The other day, I was invited my friend Sam’s home for dinner. I felt a bit surprising when I saw Bill there. It was two month since we two had quarreled, so I was embarrassed and didn’t know how to do. I sat down on the sofa but began to watch TV. Later Sam came to ask me to make up with Bill. Until then I realize that Sam had arranged the meeting on purpose. He went up to Bill and greeted him warmly, smiled at him. He looked very happily and talked with me excitedly. That night, we had a great fun together.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文. 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。
修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
There are too many cars in our town now. For a result, there are lots of traffic jams, and the air which we will breathe is terrible. Our town is very old but all the streets are quite narrow, so there is no room for bus lanes, which mean that buses always get stuck in the traffic jams, too. However, lots of accidents with cyclists often happen because of crowded street. But I think there is a simple solution of these problems. The government should close city center to all traffic except buses and bikes, and build very larger car parks outside the town. Car drivers can take a bus into the city center and arrive at work or the shops relaxing and in a good mood.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
For people with thousands of pages to read, speed reading seems like manna (甘露) from heaven. In addition, speed reading helps lighten the load of information you have to absorb since it provides a filter that you can use in screening all bits of information before you approach it.
【1】 Examining how much information you need will help you identify how you should read a certain document to maximize your learning and comprehension. Thorough reading may no longer be necessary in some cases, such as when you only need an outline of a certain document.
Another skill that can ease the burden of a reader is the ability to read words in blocks. Make sure you do not spend too long on a certain block. 【2】 This will also make reading less tiresome and boring.
To master this important skill, you have to practice reading more and more words in a certain block at a time. A suggestion shared by some experts regarding this step is to increase the distance between you and the document you are reading. If you can read more and more words in one block, you can cut down on the time it usually takes you to read a certain text and you will be able to read more in a shorter period.
Readers should also practice reducing the number of times they go back to previous sections or blocks. Using a pointer such as the tip of a pencil or pen can also help to make the flow of your reading
If you still find yourself confused about the topic even after you have finished reading the document, do not re-read right away. Re-reading immediately will just lead to slower speed in reading. 【4】 Getting your own reading corner will also help.
【5】 Continue practicing and practicing the techniques aforementioned and soon, you'll achieve the reading speed that will work best for you.
A.In this technique, your eyes will follow the tip of the pointer.
B.This saves time and reduces the effort that you have to make.
C.Taking a short break first is recommended before reading the material again.
D.As a final note, the most important point is consistent and deliberate practice.
E.Your invaluable time can be saved if you can have your reading speed doubled.
F.The first step to increase your reading speed is to identify the specific information you need.
G.Reducing the time you spend on a specific number of words in a block will make no big difference.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com