精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.There was ice on the road,and the doctor's car hit a tree and turned over three times.To his surprise,he was not hurt.He got out of the car and walked to the nearest house.He wanted to telephone the garage(汽车修理站) for help.The door was opened by one of his patients.
"Oh,Doctor,"she said,"I have only just telephoned you.You must have a very fast car.You have got here very quickly indeed.There has been a very bad accident on the road outside.I saw it through the window.I am sure the driver will need your help."
29.Where was the doctor going in his car?A
A.We don't know.B.To a patient's home.
C.To a garage.D.To his own home.
30.Which of the following was the cause of the accident?C
A.Careless driving B.A tree had fallen across the road.
C.A slippery(滑) road.D.There was a thick fog.
31.The doctor went to the house becauseC.
A.he knew one of his patients lived there
B.he had received a call to go there
C.he wanted to use the telephone
D.he was injured and could walk no further
32.Why did the woman patient telephone the doctor?B
A.She needed medical treatment.
B.She believed somebody else needed a doctor.
C.To ask how quickly the doctor could come.
D.To ask whether the doctor was coming on his regular visit.

分析 路面上结了冰,医生的车撞上了一棵树然后转了三圈.连他自己都感到惊讶的是,他居然没有受伤.他从车里出来走到离他最近的一所房子,他想打电话向汽修厂寻求帮助.他的一个病人不知医生本人就是事故的受害者,让医生去帮助那个司机.

解答 29.A 推理判断题.通读全文可知,医生因为路滑在路上出了事故,但并没有提及医生要去哪里,故选A.
30.C 细节理解题.根据第一段的Therewas ice on the road,and the doctor's car hit a tree and turned over three times.可知路面上结了冰,医生的车撞上了一棵树然后转了三圈.所以事故的原因是路太滑,故选C.
31.C 细节理解题.根据第一段的He got out of the car and walked to the nearest house.He wanted to telephone the garage(汽车修理站) for help.可知他下了车,走到最近的房子,他想打电话给修理厂寻求帮助.所以医生到那个房子是想用电话,故选C.
32.B 细节理解题.根据最后一句There has been a very bad accident on the road outside.I saw it through the window.I am sure the driver will need your help.外面的路上发生了一次很严重的事故,我从窗户看到的,我相信司机需要你的帮助.可知这个女病人相信有人很需要医生,故选B.

点评 本文是人物故事类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.There is a common belief that movies especially theviolent(暴力的) movies will have a bad effect on people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

9.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Last weekend,I helped my grandparents with their trip to the Dalian.On Saturday morning,together with my grandparents,I search the Internet for the train schedule,the weather in Dalian,and some hotel informations.In the afternoon,they went to the train station and managed to buy two tickets for my grandparents although there had a long queue.After dinner,I packed the things into the suitcase,what my grandparents would need,such as clothes,glasses,an umbrella,a map.The next morning,I went to the station to show them off.Waved goodbye to them on the platform,I felt happily for them and wished them a safe journey.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.假设你是高一学生李华,将要参加学校的英语演讲比赛.你要演讲的题目是"How to Improve Our Physical(身体的) and Mental(心理的) Health".请综合以下其他同学提出的意见并加以补充,写一篇演讲稿.
注意:1.词数100左右;
  2.可以适当增加细节,以使行文连贯.
Zhou Yonglin:Having more fruit and vegetables can make us healthy.
WangFang:If we want to be physically healthy,we should do regular exercise.
Liu Xu:Talking with friends and traveling a lot can take mental health issues away from us.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Mother's Day is a holiday for mothers.It is celebrated(庆祝)in the United States,England,India and some other countries.In a short time,it becomes widely celebrated.Mother's day falls on the second Sunday in May.On that day,many people send gifts(礼物)of love to their mothers.
Those whose mothers are still living often wear a pink or red rose or carnation(康乃馨),while those whose mothers are dead wear a white one.
The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna Jarvis of Philadelphia.As a result of her hard work,the celebration of the first American Mother's Day was held in Philadelphia on May 10,1908.Soon the holiday became popular all over the country and around the world.
In China,people do the same on the day for mothers.And,in some cities,people sometimes ask a song to be broadcast(广播) for his or her mother only.This might cost a little money for some of them,but,as it is said,"Love is invaluable."
On May 8,1999,just the day before the Mother's Day that year,a Chinese mother was killed in criminal bombing(罪恶轰炸).Her name is Shao Yanhuan,a heroic mother.All the Chinese will remember her forever.
25.Mother's Day.D
A.was given by Miss Anna Jarvis
B.is celebrated in the United Stated only
C.falls on May 10every year
D.is a holiday for mothers
26.What was the date of the Mother's Day in 1999?A
A.May 9          B.May 8.C.May 7.D.May 10
27.On Mother's Day,people.C
A.send some flowers to their mothers.
B.wear a pink or red rose or carnation
C.send gifts of love to their mothers
D.wear a white flower.
28.Maybe you've known the criminal bombing,which of the following ideas do you agree to?D
A.Shao Yunhuan is a heroic mother.
B.A Chinese mother is the same as an American mother.
C.The bombing cannot get away with the crime (难逃罪责).
D.All of the above.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.My New Life in Senior School
新学年已经开始了,我慢慢地适应了高中的新生活.高中给我最大的感觉是忙碌,因为一整天都要上课,老师也会布置很多作业给我们.早上7点开始有早读读语文或英语.之后,上午有五节课…总之,尽管忙碌,我新的学校生活依旧美好充实.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.As I sit at home thinking about my upcoming adventure and the things I need to bring,it makes me even more excited to begin my travel.I will be making my way around the world.
The first places on the list are Andalusia and Africa in the book The Alchemist.I will need to pack a lot of stuff and make sure I have enough money to provide myself with food and enough to drink.The Sahara desert is always hot and requires plenty of water.
Next I will head to Mexico in the book Born to Run,where I will encounter the Tarahumara Indian tribe.I will need to get into shape and do some jogging if I want to keep up with them while running.I will have to pack my running shoes,though,because the Tarahumarans have mastered the art of running on the tough land.
After Mexico,my journey takes me to the Egyptian desert in the novel The Paris Vendetta.There I hope to help uncover an ancient conspiracy (阴谋) that goes back centuries.Just like my trip to Andalusia,I will have to make sure I have plenty of water.Packing the Camelbak products seems like the best idea,so I will have water on hand at all times.I expect this adventure to be quite interesting,and I am very excited about it.
Lastly,I will make my way back to America in the book Shattered:Struck Down,But Not Destroyed.This makes me feel excited because like the main character in the book,I also wanted to become a professional athlete when I was younger.For this trip,I will go with an open mind and hopefully meet some friends along the way.
I am ready to embark on my adventure of travelling,and I cannot wait any longer!

25.According to the passage,the Tarahumara Indian tribeC.
A.settles in Africa
B.lives in a desert
C.is good at running 
D.needs running shoes
26.The writer has decided his destinations depending onD.
A.his friends'suggestions         
B.his childhood dreams
C.their geographical locations     
D.books he has read
27.The underlined words"embark on"in the last paragraph probably mean"A".
A.start      
B.prepare      
C.finish      
D.record
28.What would be the best title for the passage?D
A.Everyone Should Travel around the World
B.Travelling Makes People Wise
C.My Travelling Experience
D.My Travel Plan.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7."I'm going home tomorrow,"Michael announced.It was the first time he had talked with Bert Hensley since their argument that morning.He wanted his father to say that he couldn't go,that he wouldn't let him run away.To say that running was no way for a man to live.
But he replied only,"I figured that's what you'd want."
Michael began to pack his suitcase.It took only a few more minutes to finish his packing.When Michael finally spoke,his voice was too loud in the small space."Why'd you invite me?"He asked,"Why'd you call after so many years?"His father answered without looking at Michael.
"I thought it was time,"he said.
"Time for what?"Michael persisted.
"I guess we've let one another down pretty badly in the last couple of days,haven't we?"his father said."Cil warned me,"he continued,"She said I ought to think about it more before I called about what I was trying to do,going back into your life that way.She said it wasn't fair,I letting some other man raise my son through all those years and then trying to take him back,just when he was getting to be a man."
A man?Michael almost laughed.
"I don't know if you'll understand any of this.You're pretty young."His father went silent,as though there was nothing more to say.
Michael leaned across the table."Try me,"he spoke quietly,but it was almost a command.
His father flashed him a surprised look."Well,"he said at last,"my life was beginning to feel…sort of temporary,I guess you could say.When you finish a run on the river,it's done.You know?So I guess I found myself thinking about you.A lot.Not just now and then the way I used to."
Not just now and then!Michael felt rather disappointed.So during all the years he had carried this man in his heart,constantly,day and night──all the"conversations"they'd had──Bert Hensley hadn't been thinking of him equally.Only now and then!
And now you know,Michael thought.And it doesn't help,does it?He stood,but then he realized there was no place to go.
"Michael,"his father said finally,"You don't have to go,you know,"his father said as Michael settled his suitcase into the back seat of Cil's car.Michael looked at his father helplessly.They both knew that he did.What good did it do to start pretending now?
Not that thing would be any better back in Minnesota.Just that it was impossible to stay on here."I guess they need me at home,"Michael said."There are always lots to do in the summer."
"Don't let the old man work too hard,Mike."His father added,trying on a chuckle(轻声地笑) that slipped immediately away.
The old man,the man his father had given him over to and then tried to take him back again.Even now,Michael thought,you could ask me to stay.That might make a difference,if you asked like you really mean it.
But his father didn't ask; Michael had known he wouldn't.They shook hands before Michael climbed into the car.Like two men.Like two frightened men.
67.After all of what had happened Michael still hoped his father couldD.
A.apologize for what he had done        
B.support his decision
C.go home with him                
D.ask him to stay
68.Why did Michael feel disappointed with his father?C
A.His father abandoned him after he was born.
B.His father went back into his life all of a sudden.
C.His father never thought of him as the way he did.
D.His father said he was too young to understand all of this.
69.The characteristic of the father can be described asB.
A.responsible     
B.insincere        
C.caring      
D.stubborn
70.Which of the following statements is TRUE?C
A.When the father said"You don't have to go",he meant it.
B.The father never regretted having tried to take his son back.
C.Michael probably wouldn't go back to his father again.
D.The old man was hard on Michael.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

8.It's a tradition for Ann Sutton to seek help for one or two families around Christmas.The Suttons'dinner conversation often turned to local families (31)B.This year,the youngest d aughter Kate was (32)Athat Santa Claus would make a special visit (33)Ca 22-year-old single mother named Ashley.
One Sunday,the (34)B rang.A representative from a local organization was calling to say the  (35)D Ann had requested for Ashley had fallen through.No Santa Claus,no presents,nothing.Ann saw the cheer (36)D from her children's faces at the news.Without a word,Kate ran into her room.Soon,Kate returned with her piggy bank,her face set with (37)A.And now she (38)B the coins and dollar bills out,one by one,onto the kitchen table:3.30."Mom,"shetoldAnn,"Iknowit'snotmuch.bdoclass"mathjye-underline"(39)C  maybethiswillbuyapresentforthebaby."bdoclass"mathjye-underline"(40)C everyonewasreachingintopocketsandpurses.Soon,themoneybdoclassmathjye-underline"(41)D onthekitchentable.Thetotal:130.
The next morning,Ann told her coworkers about her daughter's latest project.Throughout the day,more coworkers (42)Dwith contributions.Each time a little money came in,Ann called home.And with each  (43)Bfrom her mother,Kate would scream into the phone and do a little dance of victory.With the story of Kate's gift  (44)Abeyond Ann's office,she received more contributions.By the end of the day,the total was now $500-plenty of a Christmas for Ashley's family.
That evening,Kate went with her mother to  (45)Athe money.They bought plenty of household necessities.They  (46)A had enough to buy food for a Christmas dinner.On Christmas Eve,Ann  (47)B through the pouring rain to where the family lived.When Ashley opened the door,Ann stood under her umbrella and wished the  (48)Awoman a Merry Christmas.Then Ann began to unload the gifts from the car.With so many gifts to take inside,she abandoned the umbrella.Ashley (49)Cher in the rain.Soon both women were wet through,and the surprise had turned to something deeper,the kind of  (50)D that brought them close to tears.
31.A.in chargeB.in needC.in returnD.in turn
32.A.excitedB.surprisedC.ashamedD.disappointed
33.A.withB.withoutC.toD.from
34.A.doorbellB.phoneC.alarmD.clock
35.A.pleasureB.permissionC.informationD.aid
36.A.riseB.showC.takeD.disappear
37.A.determinationB.peaceC.surpriseD.puzzle
38.A.collectedB.countedC.choseD.found
39.A.OrB.AndC.ButD.So
40.A.GraduallyB.FinallyC.ImmediatelyD.Constantly
41.A.made upB.picked upC.took upD.piled up
42.A.put upB.came outC.set offD.dropped by
43.A.greetingB.reportC.letterD.gift
44.A.spreadingB.sharingC.startingD.inventing
45.A.spendB.deliverC.makeD.receive
46.A.evenB.alwaysC.alreadyD.yet
47.A.walkedB.droveC.ranD.cycled
48.A.astonishedB.embarrassedC.boredD.frightened
49.A.tookB.heldC.joinedD.attended
50.A.sympathyB.sadnessC.anxietyD.joy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案