精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.Last year when Tom graduated from school,he came to Taibei.He didn't like to work on his father's farm and hoped to find a job in a big city.He went from one company to another but no one wanted him.With little money left,he got to the station,sad and tired.All he wanted to do was go back to his small town.It was very late at night and the station was full of people.They were waiting to buy tickets of the last train.He bought the last ticket,and he was very happy.
At that time,a woman with a crying baby walked to him and asked him to sell her the ticket.He gave her the ticket because he thought they needed it more than he did.After the train left,he sat on the bench and didn't know where to go.Suddenly,an old man came and said,"Young man,I have seen what you did to the woman.I am the owner of a big company.I need a good young man like you.Would you like to work for me?"
24.The woman walked to Tom becauseB.
A.she was Tom's old friend          
B.she needed to take the train
C.her child wanted to talk to Tom   
D.she had no money to buy a ticket
25Tom didn't take the train becauseC.
A.he didn't take a train ticket       
B.he missed the train
C.he gave his ticket to the woman   
D.he wanted to talk to the old man
26.The old man wanted toA.
A.give Tom a job        
B.lend Tom some money
C.say"Thank you"to Tom   
D.sit on the bench with Tom
27.What can we learn from this story?D
A.Many people find job in a train station.
B.Don't buy the last ticket of the train.
C.We should not give our ticket to others in a train station
D.If we try our best to help others,others will help us.

分析 这篇短文主要讲述了一个善有善报的故事,这篇短文中的主人公汤姆,因为热心帮助一位女人.从而让一个拥有一家大公司的老人看中,得到了一份工作.

解答 25.B.细节理解题.根据第二段a woman with a crying baby walked to him and asked him to sell her the ticket.描述,可知这个女人走向他,是因为她需要乘火车.故选B.
26.C.细节理解题.根据第二段He gave her the ticket because he thought they needed it more than he did.描述,可知汤姆没有乘上火车是因为他把火车票给了那个女人.故选C.
27.A.细节理解题.根据第二段I need a good young man like you.Would you like to work for me?描述,可知这个老人想给这个年轻人一个工作.故选A.
28.D.主旨大意题.阅读短文可知,这篇短文中的主人公汤姆,因为热心帮助一位女人.从而让一个拥有一家大公司的老人看中,得到了一份工作.故选D,如果我们尽力帮助别人,别人也会帮助我们,故选D.

点评 本篇文章主要是细节理解方面的题型,需要考生通过跳读迅速找到对应的句子进行详细理解,句子的理解可以结合上下文意思,通过逻辑推理得到.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.Everyone in our class likes Mary because she is good at telling and         jokes.(  )
A.turning upB.putting upC.making upD.showing up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

8.假如你是李华,你校即将举行一年一度的"校园书市 (a campus book fair)"活动,其目的是给同学们提供一个交换、利用图书的机会.请你用英语写信给你的加拿大笔友Mike,介绍此次活动的有关情况.
内容应包括:
(1)活动目的;
(2)活动内容:买书,卖书,交换图书;
(3).活动意义.
注意:(1)词数100左右;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Mike,
How are you doing these days?
Aimed at providing a platform where students can have a chance to exchange and make use of their books,the annual campus book fair will soon be held in our school.(高分句型一)The fair will attract a huge crowd from the entire school,who are to sell,purchase and exchange their second-hand books with their peers.(高分句型二)As a regular visitor,I've found myself increasingly attractedby the fair.For one thing,the fair exhibits books of hundreds of types ondiverse topics,motivating us to further develop our reading habits and help to broaden our horizons.For another,most books are sold at a lower price than what the bookstores offer.(高分句型三)
Please let me know if you have any suggestions on how to host such a book fair better.
Yours,
LiHua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

5.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
As we all know,friendship plays a important part in our life.If we have close friend,we can not only share happiness with them and also get support and encouragement from them,which can make us live a much more happier life.Unluckily,many young people misunderstood the meaning of friendship.They think anyone who help them escape punishment is a friend.In my opinion,a good friend is a friend who is honest and willingly to give you a hand when you in trouble.But he or she is always telling you the truth and is willing to help you correct mistakes.Beside,I think we must respect our friends and treat them with the way we want to be treated.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.Can you tell me when the world came on being?on改成into.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.假设你是李杰,你在美国已经留学一年,你的同学小明写信想了解你的情况.请按要求写回信从两方面介绍你的留学经历.
1.遇到的问题
      解决的办法
 语言障碍 上预科课,参加志愿者活动,寄宿当地人家庭
 学业要求不同  主动学习
2.你的收获
注意:词数 120 左右
已给的开头结尾不计入词数
Dear Xiao Ming,
Thanks for your letter.I am happy to share my study and life in America.
                                                                           
How's your life lately?I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Jie.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.It is not only praise or punishment that determines a child's level of confidence.There are some other important ways we shape our kids-particularly by giving instructions and commands in a negative or positive choice of words.For example,we can say to a child"Don't run into traffic!"or"Stay on the footpath close to me."In using the latter,you will be helping your kids to think and act positively,and to feel competent in a wide range of situations,because they know what to do,and aren't scaring themselves about what not to do.
Why does such a small thing make a difference?It is all in the way the human mind works.What we think,we automatically rehearse.For example,if someone offered you a million dollars not to think of a blue monkey for two minutes,you wouldn't be able to do it.When a child is told"Don't fall off the tree,"he will think of two things:"don't"and"fall off the tree".That is,he will automatically create the picture of falling off the tree in his mind.A child who is vividly imagining falling off the tree is much more likely to fall off.So it is far better to use"Hold on to the tree carefully."
Clear,positive instructions help kids to understand the right way to do things.Kids do not always know how to be safe,or how to react to the warning of the danger in negative words.So parents should make their commands positive."Sam,hold on firm to the side of the boat"is much more useful than"Don't you dare to fall out of the boat?"or worse still"How do you think I'll feel if you drown?"The changes are small but difference is obvious.
Children learn how to guide and organize themselves from the way we guide them with our words,so it pays to be positive.

12.Positive choice of words helps kids toB.
A.do things carefully
B.build up their confidence
C.improve their imagination
D.learn in different situation
13.What can we infer from Paragraph 2?B
A.A child will act on what is instructed.
B.One can't help imagining what is heard.
C.A child will fall off the tree when told not to.
D.One won't think of a blue monkey when given money.
14.Which of the following commands helps kids to be safe?A
A.Fasten your seat belt.
B.Don't play by the lake.
C.How do you think I'll feel if you get hurt?
D.Don't you dare to walk through the red light.
15.The main idea of the passage is thatD.
A.praise makes kids confident
B.right instructions keep kids safe
C.clear commands make kids different
D.choice of words can make a difference.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way.Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter.Perhaps,after all,it is safer to be driven by a woman!
There are different forms of color blindness.In some cases a man may not be able to see deep red.He may think that red,orange and yellow are all shadows of green.Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green.In rare cases an unlucky man may see everything in shades of green------a strange world indeed.
Color blindness in human beings is a strange thing to explain.In a single eye there are millions of very small things called"cones".These help us to see in a bright light and to tell
difference between colors.There are also millions of"rods",but these are used for seeing
when it is near dark.They show us shape but no color.
Some insects have favorite colors.Mosquitoes prefer blue to yellow.A red light will not attract insects,but a blue lamp will.In a similar way human beings also have favorite colors.Yet we are lucky.With the aid of the cones in our eyes we can see many beautiful colors by day,and with the aid of the rods we can see shapes at night.One day we may even learn more about the invisible(看不见的)colors around us.

8.The passage is mainly aboutC.
A.color and its surprising effects.
B.women being luckier than men
C.color blindness                
D.danger caused by color blindness
9.According to the passage,with the help of the"cones",we canA.
A.tell difference between colors    
 B.see in a weak light
C.kill mosquitoes                
D.tell different shapes
10.Why do some people say it is safer to be driven by women?C
A.Women are more careful.
B.Women are fonder of driving than men.
C.There are fewer color-blind women   
D.Women are weaker but quicker in thinking.
11.Which of the statements about the color-blind is TRUE?A
A.Not all of them have the same problem in recognizing color.
B.None of them can see deep red.
C.None of them can tell the difference between blue and green.
D.All of them see everything in shades of green.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.The Williams moved to a safer area and since then they ______ back to their past life.(  )
A.hadn't lookedB.didn'tlookC.wouldn't lookD.haven't looked

查看答案和解析>>

同步练习册答案