精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

Washington D.C. is No.1

It is best known as a city of monument. In the middle of traffic circles or on street corners, you'll find statues, plaques (匾牌), and simple blocks of marble there. They honor the people who helped shape the US.

And on Oct. 20, Lonely Planet, one of the world's largest travel guides, named Washington D.C. the No.1 city in its list of “Best in Travel 2015”.

“The year 2015 is a fantastic year to visit Washington D.C.,” Tom Hall, editorial director of Lonely Planet, told The Guardian. “The 150th anniversary of Abraham Lincoln's assassination (暗杀) makes this year big for Washington D.C. The famous top hat of America's 16th president and the gun that fired the deadly shot will be on display. Add that to its incredible eats, performing arts and museums. The nation's capital is looking better than ever.”

There are a lot of free museums in the city. When British scientist James Smithson died in 1829, he left a will giving his money to the United States to open a museum at Washington, under the name of the Smithsonian Institution. It has turned out to be a wonderful gift, and the institution now covers 19 museums. And of course, no Washington tour is complete without seeing the White House, the Capitol, and the Supreme Court, which are home to the three pillars (核心) of the

US government. But there is more to explore in the center of the US power. It is a city you can walk across, with wideopen avenues, old neihborhoods, and river views.

And as USA_Today notes, diversity is another reason to “fall in love with the city”. “There is a lot of diversity in Washington D.C., seen in its people, its neighborhoods and its landmarks. From Chinatown to Little Ethiopia, visiting the nation's capital is like seeing the world in one trip,” said the newspaper.

【1】One of the reasons why Washington D.C. is worth a visit in 2015 is that ________.

A.food and performing arts there are much better than anywhere else in the world

B.the top hat of 15th president of America will be on show in the year 2015

C.seeing the museums will make your tour in Washington D.C. complete

D.the diversity of the city offers you an opportunity to see more in one trip

【2】Which of the following details is RIGHT according to the article?

A.The 150th anniversary of Lincoln's assassination makes the tour more worthwhile.

B.The first reason why Washington D.C. is worth a visit is that it is the capital of the country.

C.Lonely Planet decides to make Washington D.C. a mostvisited place in 2015.

D.All the museums in Washington D.C. were named after the Smithsonian Institution.

3What is USA Today according to the last paragraph?

A.A wellknown company.

B.A newspaper.

C.An advanced institution.

D.A website.

【答案】

【1】D

【2】A

【3】B

解析

试题分析

【1】细节理解题。根据最后一段中的“diversity is another reason to ‘fall in love with the city’”和“From Chinatown to ... in one trip”可知,多元化的华盛顿可以让你在一次旅行中看到更多,故选D项。

【2】正误判断题。根据第三段中的“The 150th anniversary of Abraham Lincoln's assassination (暗杀) makes this year big for Washington D.C.”可知,林肯被刺杀150周年纪念将成为华盛顿旅游的一大亮点,故A项正确;B项文章中并未提到华盛顿值得一游的第一个原因是它是美国的首都;C项歪曲原文,《孤独星球》的编辑主任介绍了2015年华盛顿的情况,但并不是他们决定让华盛顿成为2015年最值得旅游的城市;D项说所有的博物馆太过绝对。

【3】细节理解题。根据最后一段“And as USA_Today notes ... said the newspaper.”可知,USA Today 是一份报纸。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1She looked sad, hopeless of the _________ (到来) of her friend.

2These two countries had three _________ (宗教上的) wars in twenty years.

3The man said he would rather _________ (饿死) than betray for food.

4Have you ever wanted to be part of a band as a famous _________ (音乐家).

5To be _________ (说实话), a lot of people attach great importance to becoming rich and famous.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达假如你是李华,目前正在一所外国语学校读高中。最近一段时间你比较关注美国文化,尤其对美国的节日感兴趣。请你给你的美国网友Tom写一封电子邮件,询问他关于感恩节的一些情况。内容要点如下:

1.介绍自己的近况;

2.询问他关于感恩节的一些情况(起源、庆祝的时间和方式等);

3.表示感谢。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头和落款已为你写好,但不计入总词数。Dear Tom,

Thanks for your email last time.____________________________________________

_______________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解

The principles about applying for jobs have altered greatly lately. In the past, people preferred a handwritten application letter. However, nowadays it is becoming more and more common to apply for a job through the Internet. You can find information on the Internet about how to apply for jobs. Information can be found about how to fulfill your application letter, the clothes that you should wear and how to carry out the interview itself.

The importance of body language is often mentioned, but doesn't always get the attention it deserves. After all, before a word has even been spoken, your body language will have already given people their first impression of you. Additionally, your body language will also give out a lot more information. Based on your body language it can be seen if you are selfconfident. It can also show if you are a busy or a quiet type and it helps give an impression of whether you are speaking truthfully or not. Body language can show how enthusiastic you are and if you are a nice person, someone who will take his work seriously, but also someone who has a sense of humor and can enjoy a joke from time to time. The members of the application committee will ask you questions, but your answers won't only be oral. The committee will not only pay attention to what you say, but also to how you say it! Body language will determine first if it “clicks”, and sometimes all it takes is just a few seconds. Everybody uses body language, but it takes place mostly at a subconscious (下意识的) level. Using body language appropriately, you can definitely increase your chances of getting a job.

【1】What kind of people is the text mainly meant for?

A.Interviewers. B.Jobhunting people.

C.Employers. D.Layoff workers.

【2】We can learn from the first paragraph that________.

A.handwritten letters are not used in finding a job

B.the more expensive clothes interviewees wear, the better

C.body language is more important than spoken words

D.the Internet is of significance in applying for a job

【3】Using body language well in a job interview will probably ________.

A.get rid of the interviewers' prejudice

B.determine what position one will get

C.increase the possibility to get the wanted job

D.help one remove nervousness

【4】Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.Those using body language are usually confident.

B.Body language is often used on purpose in job hunting.

C.Body language is a mirror to reflect one's personality.

D.People enjoying jokes are preferred in a job interview.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1The school shop, _____________ customers are mainly students, is closed for the holiday.

2The boy was away from home for a week, ___________ worried his parents very much.

3I have returned home twice_____________ I settled down in the United States.

4__________________ hard you try, it is difficult to lose weight without cutting down the amount you eat.

5Mr. Smith, together with his wife and children, _____________ (be) going to visit Beijing next year.

6Between the two rows of trees _________________ (stand) the teaching building.

7His first novel _________________(receive) good reviews since it came out last month.

8By the time the messenger reached him, the damage ________________ (do).

9My English teacher promised________________ (lend) some books to me.

10The park was full of people, ________________ (enjoy) themselves in the sunshine.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文改错

About a month ago, I was walking alone on the beach in the evening. I have already finished my homework, and I wanted to relax. Suddenly, I saw two children stand on the beach. They seem to have found something made of metal, which was big and reddishbrown. When I took a look at it, I knew immediate that it was an old bomb! I told them to move away the bomb. Fortunately, I had a mobile phone around with me, so I called the police and told them that had been found. About 15 minutes late, the police arrived. I was praised for it but then I went home. The next day, I heard that the police had blown the bomb up. It had been on the sand for over 60 years!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】该短文共有十处错误,每句中最多有两处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号( ^), 并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线( \)划掉。

修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。

注意::1、每处错误及其修改均仅限一词;

2、只允许修改十处, 多者(从第11处起) 不计分。

I came across a article about a doctor called lin Qiaozhi on chance. One of her books explained how to cut the death rate from having and caring for babies caught my eye. Then I do some research by raising some question about her. Further reading made me to realize it was hard work and determined as well as her gentle nature which got her into medical school. And what made her succeed was her kindness and consideration. She often went lately at night to deliver a baby for a poor family. I was excited and wanted to carry her career.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】请改正下面文中的错误。文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删减或修改

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词;

刪除:把多余的用(\)划掉;

修改:在错的词下面画一横线,并在该词的下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last week our school hold a sports meeting. Realize it was our last school sports meeting, we decided to make it unforgettable experience. We first attended the opening ceremony, for whom our class had made a lot of preparations. Much for our excitement, our performance was a success. My classmates took part in various event such as running, the high jump and the long jump.

Due to the hard training the athletes had done before, their performance was very impressive. My classmates applauded and cheered for the athletes, so some raised their cameras to capture the exciting moments. The result was announced. Our class won the second place and our efforts paid off! Cup in hand, we took a picture together proud. This sports meeting will be a precious memory for all of them as time goes by.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】There was a man who raised a pig. He felt 1 (tire) of it and was2(determine) to give it up. 3the pig always knew the way to go home so that the man couldn’t succeed in 4 (do) so several times.

One day, the man drove his car, turning many 5 (time) on the way, then gave it up. Late at night, he found he was 6trouble. He telephoned to his relative and asked 7 (hope), “Hasn’t the pig returned home this time?”

A member of his family answered, “It has! And where are you now?”

The man shouted, “I don’t know. I am 8 (lose)!”

“What can we do for you?”

“Turn 9the pig! Let it answer the telephone.” The man 10 (burst).

查看答案和解析>>

同步练习册答案