精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】There is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.One day, feeling very sad and lonely, she was walking through a grassland when she noticed a small butterfly caught in a thorn (荆棘)bush.The young girl carefully released the butterfly.Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy.The young girl rubbed her eyes in disbelief.

"For your wonderful kindness," the good fairy said to the girl, "I will give you any wish you would like." The little girl thought for a moment and then replied, "I w ant to be happy."

The fairy leaned toward her and whispered in her ear.Then the fairy disappeared.

As the little girl grew up, there was no one in the land as happy as she.Everyone asked her secret of happiness.She would only smile and answer, "The secret of my happiness is that I listened to a good fairy when I was a little girl."

When she was very old and on her deathbed, the neighbors all gathered around her, that her unbelievable secret of happiness would die with her."Tell us, please," they begged, "Tell us what the good fairy said." The lovely old woman simply smiled and said, "She told me that everyone, no matter how secure they seemed, no matter how old or young, how rich or poor, had need of me."

【1】_____ the girl felt sad and lonely.

A.There were many friends but

B.There was nobody to love her so

C.There was nothing to do

D.Seeing the butterfly was caught

【2】Noticing the butterfly was caught by the thorn, the girl _____.

A.helped the butterfly escaped from the thorn

B.felt sorrow, but she didn't go up to help it

C.fell down on it too

D.failed to help it release from the thorn

【3】The butterfly _____ after was saved by the little girl.

A.filed away

B.still died

C.changed into a fairy

D.was more beautiful than before

【4】The only thing that the little girl wanted was _____.

A.to be rich B.to have her own parents

C.to have a lot of friends D.happiness

【5】The neighbors all gathered around the old happy woman when she was dying, because _____.

A.they loved this woman deeply and they didn't wanted her to die

B.the woman had lots of money to be shared as soon as she died

C.they wanted to know the secret of her lifetime happiness

D.they wanted to pray for her after her death

【答案】

【1】B

【2】A

【3】C

4D

5C

【解析】

试题分析:没有家的小女孩没有人爱她,她感到难过和孤独。一天,她看到一只蝴蝶困住荆棘上,她救了这只蝴蝶,蝴蝶变成了仙女,满足了女孩的愿望。

【1】B 细节理解题。根据第一段的There is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.可知没有人关爱这个女孩,所以她感到难过和孤独,故选B。

【2】A 细节理解题。根据第一段的The young girl carefully released the butterfly.可知女孩从荆棘上救出了蝴蝶,故选A。

【3】C 细节理解题。根据第一段的Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy.可知蝴蝶变成了一位仙女,故选C。

4D 细节理解题。根据第二段的I w ant to be happy.可知女孩想得到快乐,故选D。

5C 细节理解题。根据最后一段的When she was very old and on her deathbed, the neighbors all gathered around her, that her unbelievable secret of happiness would die with her.Tell us what the good fairy said.可知邻居们围在老太太身边想知道她快乐一生的秘密,故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】某英文报社举办以我爱读书为主题的征文活动。你打算投稿。请根据以下要点写一篇短文:

1. 你为什么喜欢读书;

2. 你喜欢读哪一类的书(例如:历史,科学,文学等)?请给出至少两个理由。

注意:字数100-120字左右

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

Medical drugs sometimes cause more damage than they cure. One solution to this problem is to put the drugs inside a capsule,protecting them from the body-and the body from them-until they can be released at just the right spot. There are lots of ways to trigger(引发)this release,including changing temperature,acidity,and so on. But triggers can come with their own risks-burns,for example. Now,researchers in California have designed what could be a harmless trigger to date:shining near-infrared light(NIR,近红外线)on the drug in the capsule.

The idea of using light to liberate the drug in the capsule isn't new. Researchers around the globe have developed polymers(聚合物)and other materials that begin to break down when they absorb either ultraviolet(UV,紫外线)or visible light. But tissues also readily absorb UV and visible light,which means the drug release can be triggered only near the skin,where the light can reach the capsule. NIR light largely passes through tissues,so researchers have tried to use it as a trigger. But few compounds(化合物)absorb NIR well and go through chemical changes.

That changed last year when Adah Almutairi,a chemist at the University of Califomia,San Diego,reported that she and her colleagues had designed a polymer that breaks down when it absorbs NIR light. Their polymer used a commercially available NIRabsorbing group called onitrobenzyl(ONB).When they catch the light,ONB groups fall off the polymer,leading to its breakdown. But ONB is only a so-so NIR absorber,and it could be poisonous to cells when it separates from the polymer.

So Almutairi and her colleagues reported /span>creating a new material for capsules that's even better. This one consists of a long chain of compounds called cresol groups linked in a polymer. Cresol contains reactive(易反应的)components that make it highly unstable in its polymeric form,a feature Almutairi and her colleagues use to their advantage. After polymerizing the cresols,they cap each reactive component with a light-absorbing compound called Bhc. When the Bhcs absorb NIR light,the reactive groups are exposed and break the long polymer into two short chains. Shining additional light continues this breakdown,potentially releasing any drugs in the capsule. What's more,Almutairi says,Bhc is 10 times better at absorbing NIR than is ONB and is not poisonous to cells.

【1】According to the passage,which of the following could be the best trigger?

A.Temperature change.

B.NIR light.

C.Acidity change.

D.UV light.

【2】Why is ONB unsatisfactory?

A.It breaks down when it absorbs NIR light.

B.It falls off the polymer and triggers drug release.

C.It has not come onto the market up till now.

D.It is not effective enough and could be poisonous.

【3】Which word can be used to complete the following process of changes?

A. protected

B.formed

C.exposed

D.combined

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线( \ )划掉

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Li Yan was awarding the title of “Star Student of the Week” because what she did for our class. On the hot afternoon of last Saturday, Li Yan went to downtown and walked from one store to other, looking for the clothes we would wear in the singing contest. While the rest of us were enjoying our leisure times in cool rooms, she spends the whole afternoon searching for the right clothes. Deeply moved by her, we tried our best and won first prize in the contest. Li Yan is always warm-hearted and care a lot about the class. Beside, she often devotes her spare time to help others. She has set the good example for us.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】It is amazing that an old lady of more than eighty ________ to live without food and water for nearly two weeks after a terrible earthquake and she was saved in the end.

A. kept B. tried C. managed D. succeeded

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】By 2025, when the number of consumers worldwide has reached 4.2 billion, people with high income will be, for the first time, more than _______ struggling to meet basic needs.

A. one B. that C. ones D. those

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】前几天,一些同学就英语学习现状进行了一次讨论。发现有如下问题:

1. 对学习英语没有兴趣;2. 记忆单词有困难; 3. 怕出错,不敢参与小组讨论; 4. 阅读中不知如何处理生词;5. 写作中……

假如你是方华,在英语学习中也遇到了一些类似的问题,你以邮件的形式向英语报社的编辑(Bob)咨询,希望得到帮助。

要求:

1. 提出三个英语学习中的问题;

2. 可以参考以上提示,也可以根据自己实际适当发挥;

3. 中心突出,语意连贯,层次清晰.书写规范;

4. 不少于80词,开头和结尾已经给出,不计入总词数。

Dear Bob,

I'm very pleased to write to you,__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Yours,

Fang Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】第五部分:书面表达(满分 25 分)

请阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇 150 词左右的文章。

In the past, the expression "children should be seen and not heard" summed up the attitude of parents to heir children. Children were expected to be disciplined, well-behaved and the parents ruled the home. But today parents seem to do everything for their children and control all aspects of their lives. Some call this overparenting. Parents take charge of everything: from what pre-school their kids attend to the pastimes they take up. Parents feel they must protect their children to increase their chances for success. As a result children do less than ever before.

There are two reasons for overparenting. First, people now have fewer children than in years past so they can give each one more attention. Secondly, parents feel the future of their family is now dependent on only one child, so they must do as much as possible to help their child succeed.

But overparenting has negative consequences. Children are less independent now and are protected from the hardships and failures that teach them determination and give them the satisfaction of accomplishment. Also the pressure kids feel to be successful means they experience more anxiety and depression than ever before.

〔写作内容〕

1.以约30个词概括这段短文的内容;

2.然后以约120个词表达你对父母过度照顾子女这一现象的观点。内容包括:

(1)以你自己或他人成长的某次经历,说明父母过度照顾对子女的影响;

(2)表达你在此方面对父母的希望或建议。

[写作要求]

1.在作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子;

2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。

[评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Believe it or not, optical illusion(错觉)can cut highway crashes.

Japan is a case in point. It has reduced automobile crashes on some roads by nearly 75% using a simple optical illusion. Bent stripes, called chevrons(人字形), painted on the roads make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down.

Now the American Automobile Association Foundation for Traffic Safety in Washington D. C. is planning to repeat Japan's success. Starting next year, the Foundation will paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country to test how well the patterns reduce highway crashes.

Excessive speed plays a major role in as much as on fifth of all fatal traffic accidents, according to the Foundation. To help reduce those accidents, the Foundation will conduct its tests in areas where speed-related hazards(危险)are the greatestcurves, exit slopes, traffic circles, and bridges.

Some studies suggest that straight, horizontal bars painted across roads can at first cut the average speed of drivers in half. However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bar.

Chevrons, scientists say, not only give drives the impression that they are driving faster than they really are but also make a lane appear to be narrower. The result is a longer lasting reduction in highway speed and the number of traffic accidents.

1The passage mainly discusses________.

Aa new way of highway speed control

Ba new pattern for painting highways

Ca new approach to training drivers

Da new type of optical illusion

2On roads painted with chevrons, drivers tend to feel________.

Athey should avoid speed-related hazards

Bthey are driving in the wrong lane

Cthey should slow down their speed

Dthey are approaching the speed limit

3The American Automobile Association Foundation for Traffic Safety plans to________.

Atry out the Japanese method in certain areas

Bchange the road signs across the country

Creplace straight, horizontal bars with chevrons

Drepeat the Japanese road patterns

4What does the author say about straight, horizontal bars painted across roads?

AThey are falling out of use in the US.

BThey are applicable only on broad roads.

CThey cannot be applied successfully to traffic rules.

DThey tend to be ignored by drivers in a short period of time.

5The advantage of chevrons over straight, horizontal bars is that the former________.

Acan keep drivers awake

Bcan cut road accidents in half

Cwill have a longer effect on drivers

Dwill look more attractive

查看答案和解析>>

同步练习册答案