精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

阅读理解

   Barack Obama knows what it means when a family struggles. He knows what it means to want something more for your kids and grandkids.

Barack knows the American Dream because he has lived it and he wants everyone in this country to have that same opportunity, no matter who you are,or where you're from,or what you look like,or who you love.

When people ask me whether being in the White House has changed my husband, I can honestly say that when it comes to his character,and his heart* Barack Obama is still the same man 1 fell in love with all those years ago.

That's the man I see in those quiet moments late at night, reading the letters people have sent him the letter from the father struggling to pay his bills... from the woman dying of cancer whose insurance company won't cover her care ... from the young person with so much promise but so few opportunities "-

I see the concern in his eyes and I hear the determination in his voice as he tells me* "You won't believe what these folks are going through, Michelle --- It's not right. We've got to keep working to fix this. We've got so much more to do."

I love that he's never forgotten how he started.

   I love that we can trust Barack to do what he says he's going to do, even it's hard―especially when it's hard.

And I love that even in the toughest moments, when we're all sweating it— when we're worried that the bill won't pass, and it seems like all is lost―Barack never lets himself get discouraged by the chatter and the noise.

Just like his grandmother, he just keeps getting up and moving forward with patience and wisdom,and courage and grace.

And he reminds me that we are playing a long game here and that change is hard,and change is slow,and it never happens all at once.

But finally we get there,and we always do.

1 Why does the author say Barack Obama knows the American Dream?

  A.  Because he has dreamed the American Dream.

B.  Because he comes from a struggling family.

C.  Because he has realized his American Dream.

D.  Because he is good at grasping opportunities.

2.  Which of the following is TRUE about the woman dying of cancer?

  A. She wants to know the final decision.

B.  She doesn't have a care in the world.

C.  Her insurance company won't care for her.

D.  Her insurance company refuses to pay for her.

3. According to the passage,which of the following best describes Barack Obama?

  A.  He is very strict about the observance of the rules.

B.  He is advancing bravely and never withdrawing.

C.  He is a man who hopes that change happens all at once.

D.  He used to be a man under the care of his grandmother.

.阅读理解

[文章大意]本文主要介绍奥巴马非常理解美国梦,并通过努力实现自己的美国梦。奥巴马不论遇到什么困难都坚持能敢向前、不退缩。

1.C 细节理解题。从第二段中的"Barack knows the American Dream because he has lived it…"可知,奥巴马已经实现了自己的梦想。故选C。

2.D细节理解题。从第四段中的"…from the woman dying of cancer whose insurance company won't cover her care- -"可知'即将死于癌症的女士的保险公司不给她支付费用。故选D。

3.B主旨大意题。从文章第七、八和第九段的内容可知,奧巴马不论遇到什么困难都勇敢前进,不退縮。故选B。

题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标人教版 > Period Three Using Language

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

17. ―Can you give me some advice on what major I should take at college?

    .We can talk about it over lunch.

A.    Never mind

B.    With pleasure

C.    That depends

D.    It's out of the question

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

13. —He is a very hard-working student.

-一   .As far as I know, he often burns the midnight oil.

A.    You can say that again

B.    Absolutely not

C.    Heaven knows

D.    No way

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

20. ―Amazing ! You've   been   admitted   to Yale University.

--     That's great !

A. Have I?        B. Pardon?

C. Congratulations!     D.  Good idea!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

6. ―Tom, you are caught late for the third time.

—Oh,     .

A. not at all    B.  just my luck

C. never mind    D.   that's all right

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

14. ―I've decided to quit this job, but I'm afraid I won't be able to find a better one.

    .You never know until you try.

A. Good luck  B.  Never mind

C. Forget it  D.  Go for it

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. [2013 •北京卷]Volunteering gives you a chance    lives, including your own.

A. change       B. changing

C. changed     D.  to change

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

13. for your suggestion, I'm sure to consider it and give you reply as soon as possible.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

6. Yesterday, I came across my former classmate, but his name     me, which made me embarrassed.

A. forgot     B. missed

C. escaped    D. reminded

查看答案和解析>>

同步练习册答案