精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.One Sunday,Malachi Bradley was searching for wild mushrooms in eastern Utah when he realized he had wandered too far from the mountain lake where he was hiking with his father and family.
   The 10-year-old boy tried looking for a road to flag down a driver.But the area about 200 miles east of Salt Lake City was too remote.He remembered the survival skills his father taught him.As night fell and temperatures dipped into the 30s,Malachi wrapped his T-shirt around his legs.He huddled(蜷缩)in his jacket to protect himself from the weather between the rocks.The remaining warmth helped him get through the night.Over the nearly 30 hours he was missing in the rough and remote country area,he found river water to drink.And he even tried unsuccessfully to catch a fish with a spear made from a stick.
   Meanwhile,dozens of search-and-rescue workers were combing the area but they could not find Malachi in the wooded landscape.Back at Paul Lake,his father,Danny Bradley,and a friend who had joined them for the camping were keeping a fire burning.They hoped the boy might wander back on his own.
   The next day,Malachi heard a helicopter flying overhead.He knew the searchers aboard the craft could not see him through the trees.So he started walking again until he found a clearing.He stayed there and briefly fell asleep until a search plane spotted him from the air.A helicopter landed to pick him up on Aug.24.Medical staff said he was cold and hungry but safe and sound.
   Malachi said he would go camping again.But next time he will never go away from other people."I will learn from my mistakes,"he said.
24.What did Malachi manage to do to survive?C
A.Find a road to stop a passing car.
B.Catch fish with a spear.
C.Stay between rocks at night.
D.Build a shelter on his own.
25.How was Malachi Bradley when he was found by the searchers?C
A.injured          B.unconscious          C.fine                 D.dead
26.Why could the plane spot Malachi?B
A.Because he kept a fire burning to draw attention.
B.Because he stayed in an area with no trees.
C.Because he waved and shouted fiercely.
D.Because the plane flew low enough to see everything.
27.What lesson does Malachi learn from the experience?D
A.Learn survival skills before camping.
B.Be brave when in danger.
C.Believe in yourself at any time.
D.Stay close to others when camping.

分析 文章内容主要讲述了一个10岁的男孩在外出野营时,不小心走散,凭借自己学到的野外求生技能生存下来,直到被救的故事.

解答 24.C 细节题.根据文章内容He huddled(蜷缩)in his jacket to protect himself from the weather between the rocks.夜晚来临,他把他自己卷缩在夹克里,待在岩石之间,那里的温度不会太低,结合选项,故选C
25.C 细节题.根据文章内容Medical staff said he was cold and hungry but safe and sound.Malachi 被找到的时候又冷又,不过身体没有什么不适,安然无恙的.结合选项,故选C
26.B 细节题.根据文章内容He knew the searchers aboard the craft could not see him through the trees.So he started walking again until he found a clearing他知道救援人员和直升机在丛林里是看不到他的,因此他继续前行,直到找到一处空旷的地方,结合选项,故选B
27.D 推理题.根据文章内容主要讲述了一个10岁的男孩在外出野营时,不小心走散,凭借自己学到的野外求生技能生存下来,直到被救的故事.再结合文章最后一段内容.But next time he will never go away from other people."I will learn from my mistakes,"he said.可知,从Malachi的故事,我们知道了,外出野营不能和朋友走散,要待在一起,结合选项,故选D

点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Famous people have a lot of influence on cultural trends,like it or not.When Amal Clooney wears a Stella McCarney dress,sales go way up.However,one trend that seems harmless---but is actually damaging-is the pressure on stars to have their photos taken with rare animals.
Famous people who are asked to have photos taken with wild animals for a magazine spread or who do so while on vacation always have good intentions and even love animals.This makes them easy targets for the often greedy amusement parks and fake animal centers.These businesspeople love the thought of sharing pictures of a star hugging a baby tiger or a whale.Kind people are naturally drawn to places that claim to offer rare animals safety and are eager to see elephants paint,to hug baby bear or to swim with dolphins.However,it has shown that many of these businessmen are breeders,dealers or exhibitors that are using Hollywood's goodwill for their own ends.
At the recently closed Tiger Temple in Thailand,40dead tiger cubs(幼崽) were found in a freezer,secretly killed to make tiger wine and other folk medicine for sale on the black market.But it isn't just the"tiger temples"that are being closed down.The number of tourist traps using word like"rescue"in their names has increased greatly in recent years.
Many businessmen continually breed the animals just so they'll have a constant supply of young animals in order to charge money for photos to people.Of course the babies are cute but they grow fast,and within a few weeks they are too big to handle.They'll spend the rest of their lives,sometimes decades,in small and empty cages-or even be killed.
In some Asian countries,elephants are kept in camps.A few camps are working to help elephants in trouble,but the vast majority are not,and training methods are cruel.As soon as the cameras are gone after someone like Prince William takes a photo with an elephant,the chains go back on.
Fans,tell the stars:Stay away from rare animal photos,and the animals will be grateful.Of course,you don't have to be famous to make a difference.Whether right here at home or at a place abroad,every one of us must fight the temptation to take a photo with an elephant or hug a baby tiger.

28.The author intends to make an appeal thatA.
A.all people including stars should refuse to take photos with rare animals
B.measures should be taken to protect the rare animals
C.bans should be issued to limit celebrities'behavior
D.warns of wild animals should be given to the public
29.It can be inferred thatC.
A.tiger wine and folk medicine made from tiger babies are sold in the supermarket
B.most of the elephants in Asia are treated well in camps
C.people are attracted to amusement parks and fake animal centers where celebrities share photos
D.when the baby animals that take photos with tourists grow up,they will be set free
30.Businessmen use the following tricks to make profits EXCEPTD.
A.in the name of rescuing rare animals
B.take advantage of famous people to take photos with animals
C.claim to offer rare animals safety
D.protection of rare animals
31.Which of the following do you think is the best title?A
A.Tell stars to stop!
B.Be careful when sharing photos on media!
C.No sale,no killing!
D.Rescue the endangered animals!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

7.It was a cold winter day that Sunday.The parking lot to the (41)D was filling up quickly.I noticed,as I got out of my car,fellow church members were  (42)B  among themselves as they walked in the church.As I got(43)A,I saw a man leaning up against the wall outside the church.He was almost lying down (44)C he was asleep.His hat was (45)B down so you could not see his face.He wore shoes that looked 30years old,too (46)D for his feet,with holes all over them and his toes (47)C out.I guessed this man was (48)A and asleep,so I walked(49)B  through the doors of the church.We all talked for a few minutes,and someone (50)B the man lying outside.People whispered but no one took (51)D to ask him to come in,(52)D me.A few moments later church began.We were all waiting for the Preacher (牧师) to take his  (53)B and to give us the Word,(54)A the doors to the church opened.In (55)C  the man walking down the church with his head down.People gasped(喘息)and whispered and made (56)C.He made his way down the church and up onto the pulpit (讲坛) where he took off his hat and coat.My heart (57)A.
There stood our preacher…he was the"homeless man".The preacher took his Bible (圣经) and  (58)C  it on his stand.
"Folks,I don't think I have to tell you what I am preaching about today.If you(59)A  people by their  (60)B,you have no time to love them."

41.A.schoolB.lectureC.parkD.church
42.A.arguingB.whisperingC.statingD.speaking
43.A.closerB.clearerC.lowerD.farther
44.A.even thoughB.so thatC.as ifD.even if
45.A.draggedB.pulledC.droppedD.pushed
46.A.bigB.badC.uglyD.small
47.A.reachedB.wentC.stuckD.ran
48.A.homelessB.helplessC.hopelessD.careless
49.A.outB.byC.acrossD.from
50.A.invitedB.mentionedC.tookD.called
51.A.pleasureB.measureC.courageD.trouble
52.A.exceptB.besidesC.withoutD.including
53.A.turnB.place.C.timeD.seat
54.A.whenB.beforeC.asD.after
55.A.rushedB.hurriedC.cameD.entered
56.A.decisionB.choicesC.facesD.jokes
57.A.sankB.fellC.brokeD.failed
58.A.threwB.setC.laidD.folded
59.A.judgeB.hateC.treatD.test
60.A.brotherB.appearanceC.supporterD.name

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Henry set up a club for football fans,to which he invited all his friends.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Hospital nurses thought that the 73-year-old James Wathen had reached the end of his road.He stopped eating,he could hardly speak,and he was very weak.But those all changed one day when he told a nurse that he missed his dog.James hadn't seen his one-eyed Chihuahua named Bubba after he was sent to the hospital weeks before.
So a wonderful team of nurses got together to find James'companion,Bubba.They all held on the hope that this reunion would make their patient come alive again.
They successfully found Bubba,but ever since Bubba was separated from James,he also became sick.The dog didn't know where James was,and believe it or not,they both stopped eating at about the same time.The team of nurses worked hard and scheduled a very special visitor for James that weekend.
In their 30-minute visit,Bubba's eyes got real bright and he was like a different dog.James also became very bright,and he was a different man,too."He has done a complete turnaround.He is speaking,he is sitting up,and he is eating.He wasn't like the same guy."a nurse said."And the dog is eating and doing better now,too."
From James and Bubba's story we can see that our friendships are more important than we can ever imagine.Your smiling face can bring life to a friend that's feeling down.So never forget that you are an important part of someone's life.Someone needs you today.
25.What's wrong with James before seeing his dog Bubba again?C
A.He was weak and dying.
B.He was too old to be cured.
C.Though he stopped eating,he could speak.
D.He missed his dog so much that refused to eat.
26.According to the text,the nurses in the hospital wereC.
A.Sensitive            B.Cruel           C.Caring            D.Generous
27.What can we learn from the story?D
A.Every dog has his own day.
B.Everyone is special in his own way.
C.Nothing is more important than friendship.
D.The power of friendship is much stronger than we know.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

1.Like most creatures on earth,humans come with a circadian clock (生物钟).Even though an average adult needs eight hours of (41)B a night,there are"short sleepers",who need far (42)D sleep,and morning people,who always get up early.Then there are the rest of us,who (43)C alarm clocks to get up in the morning.
For those who want to get up early and don't depend on the alarm clock,there is(44)A.Actually,sleep experts say that with a little self-control,(45)B people can reset (重置) their circadian clocks.But it's not as simple as forcing yourself to go to(46)D earlier.You need to produce a sort of jet lag (时差) but you don't have to (47)C your time zone.And stick it out until your body (48)B resets itself.
To start,move up your wake-up time (49)C 20minutes a day.If you (50)B rise at 8a.m.,but really want to get up at 6a.m.,set the alarm for 7:40on Monday.The next day,set it for 7:20and so on.(51)D,after you wake up,don't (52)C in bed.In theory,you'll gradually get(53)B about 20minutes earlier each night.Besides,(54)B has a very special relationship with our brain.So turn off the computers and televisions to (55)D extra light exposure as it is near bedtime.
(56)C light exposure,another big(57)D for a would-be morning person is the weekend.Sleeping late on Saturday sends the (58)A an entirely new set of scheduling.By Monday,a 6a.m.alarm will feel like 4a.m.(59)B biology has a kind of memory of Saturday's staying-up late.This might totally(60)C a week's effort.

41.A.restB.sleepC.exerciseD.work
42.A.deeperB.longerC.moreD.less
43.A.focus onB.believe inC.rely onD.set in
44.A.hopeB.doubtC.difficultyD.support
45.A.otherB.mostC.fewD.no
46.A.schoolB.churchC.workD.bed
47.A.countB.abandonC.leaveD.forget
48.A.shapeB.clockC.buildingD.language
49.A.forB.withC.byD.to
50.A.rarelyB.regularlyC.constantlyD.temporarily
51.A.OtherwiseB.HoweverC.ThereforeD.Then
52.A.sleepB.eatC.stayD.read
53.A.awakeB.sleepyC.tiredD.lazy
54.A.bedtimeB.lightC.computerD.television
55.A.seekB.ignoreC.shelterD.avoid
56.A.As forB.Instead ofC.Apart fromD.Due to
57.A.changeB.scheduleC.chanceD.challenge
58.A.brainB.soulC.spiritD.mind
59.A.unlessB.becauseC.althoughD.until
60.A.saveB.replaceC.ruinD.reward

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.---I think we'd better write him a letter immediately.
---__________?We will see him the day after tomorrow.(  )
A.Why botherB.So whatC.why notD.How come

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.From ancient times,people have always asked the question:what is the essence of our life?Well,in my opinion,life is a journey which (61)is(be) full of beautiful flowers and big stones.
Since we were born,we have been destined(注定) to experience happiness and sufferings in our whole life.Many great men have said human beings are equal.However,Aristotle didn't think so.He said some men were born for slavery and others for(62)ruling(rule) others.As to these two opposite view points,I agree with the first and believe we should make (63)our efforts to make our life(64)meaningful(meaning).
When I was 8years old,I started to go to school with my cousin,(65)who did well in study in our class.On the contrary,my ability to study was not as good as his,so I was (66)confused(confuse) and disappointed with myself.At home,I chatted with my mother.She told me it was normal for me (67)to come(come) across difficulties in studies(68)and that I should try to find good learning methods that were suitable for me.
Then I began to have classes and do homework carefully,so I succeeded in my study and I (69)was admitted(admit) to the famous YaleUniversity at last.(70)In conclusion,challenges and difficulties are like big stones in our life,and we should overcome them with confidence and hard work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.There is plenty of evidence(证据)that smoking is very harmful to people's health.

查看答案和解析>>

同步练习册答案