精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.Officials say the islands of Tokelau in the South Pacific Ocean have become the world′s first territory totally powered by the sun.The move is expected to save money and ease the environmental burden of depending on imported fossil fuels.
New Zealand′s foreign affairs minister released a statement about the Tokelau Renewable Energy Project.Murray McCully said Tokelau′s three main islands now have enough solar capacity to meet all of their electricity needs.
The three islands of Tokelau are Atafu,Nukunonu and Fakaofo.The group of islands is about halfway between New Zealand and Hawaii and is administered by New Zealand.Together they have about 1500citizens.
Each island received its own solar power transmission network.New Zealand officials estimated the cost of the project to build the three solar transmission networks at around seven million dollars.The last of them was completed earlier this month.
It is estimated that oil imports make up to thirty percent of national income in some parts of the Pacific.The move to solar power could save Tokelau about one million dollars a year.One project director said Tokelau would now be able to spend more on social programs to help its citizens.
Other South Pacific islands are attempting similar projects.The island nations of Samoa and Tuvalu are aiming to get all of their electricity from renewable sources by 2020.The Cook Islands plans to start moving to solar panels and wind turbines(涡轮).And most houses in the South Pacific groups of islands will begin to use solar water heaters.
East Timor′s government has promised that no households in the capital,Dili,would be using firewood for cooking by 2015.It also says fifty percent of the country′s electricity will come from renewable sources by the end of the decade.
New Zealand Foreign Affairs Minister Murray McCully said the country would hold a Pacific energy summit in March next year.He said the meeting would build on the success of clean and affordable energy solutions for Tokelau,Tonga,and the Cook Islands.

64.From the passage we can know thatC.
A.the three islands lie close to New Zealand
B.each island has a population of about 1,500 people
C.solar power transmission networks on the three islands are separated
D.each island has spent around seven million dollars
65.Who will benefit most from the Renewable Energy Project?D
A.New Zealand officials.
B.New Zealand government.
C.The project directors.
D.Tokelau′s people.
66.What′s the main idea of Paragraph 6?A
A.Some other South Pacific islands are trying to use green energy.
B.The island nation of Samoa is trying to develop green energy.
C.The Cook Islands start moving to solar panels and wind turbines.
D.Most houses in the South Pacific groups of islands will use solar water heaters.
67.What′s the main aim of the Pacific energy summit?D
A.To prevent sea pollution.
B.To reduce the cost of building solar power network.
C.To improve the islanders′income.
D.To find ways of using new and clean energy.

分析 本文讲述了新西兰的Tokelau岛成为世界上第一个完全使用太阳能发电的国家以及此举对其他太平洋岛国的影响.

解答 64.C 细节理解题.根据第4段"Each island received its own solar power transmission network"可知,每个岛屿都有自己的太阳能传输网络.故选C.
65.D 细节理解题.根据第5段"Tokelau would now be able to spend more on social programs to help its citizens"可知,托克劳的人现在可以花更多的社会活动来帮助其公民.故选D.
66.A 细节理解题.本段首句是主题句Other South Pacific islands are attempting similar projects,其他一些南太平洋岛屿正在尝试使用绿色能源.其他都是举例来说明主题句.故窜A.
67.D 细节理解题.根据文章最后一句He said the meeting would build on the success of clean and affordable energy solutions for Tokelau.可知,这次会议将建立在寻找利用新的清洁能源的方法.故选D.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Most people agree that eating healthy food is important.But sometimes making good food choices can be difficult.Now,there are apps that can help people learn about the food they eat to improve their health and their dining out experience.
OpenTable app
OpenTable app helps people choose restaurants when they want to go out to eat.It is a free service that shows users restaurant available based on where and when they want to dine.It gives users points when they make reservations,which can add up to discounts (折扣)on restaurant visits.
Max McCalman's Cheese & Wine Pairing app
Wine and cheese can be a great combination.But which wines go best with which cheeses?Max McCalman's Cheese & Wine Pairing app can help.It provides information about hundreds of different cheeses and suggests wines to pair with each.Max McCalman's Cheese & Wine Pairing app is free.
HappyCow app
Vegetarians do not eat animal meat.Vegans do not eat any animal products.The HappyCow app is made for both groups.Users can search for vegetarian-vegan restaurants and stores around the world.
LocalEats app
Restaurant chains,like McDonalds,can be found almost anywhere a person might travel.But sometimes travelers want to eat like locals.The LocalEats app is designed for that.It can help you find local restaurants in major cities in the US.and in other countries.It costs about a dollar.
Where Chefs Eat app
"Where Chefs Eat"is a 975-page book.Most people would not want to carry that around.But there is a much lighter app version of the same name for just $15.Six hundred chefs provide information on 3,000 restaurants around the world on the Where Chefs Eat app.

21.What can users get when making a reservation with OpenTable app?C
A.prizes.B.Books.C.Points    D.Cheeses.
22.Happycow app is designed for those who preferC.
A.local foods
B.wine and cheese
C.vegetables
D.animal meat
23.What app costs you most according to the text?B
A.OpenTable
B.Where Chefs Eat
C.LocalEats
D.Max MeCalman's Cheese & Wine Pairing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

13.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Wang Peng sat in his empty restaurant feeling very frustrated.He thought something serious must had happened.So he followed Li Chang into another restaurant which promised to help people lose weights.Then he found an amazed thing---it only provided raw vegetables served in vinegar,fruit and water at high prices.Wang Peng couldn't have the owner of the restaurant Yong Hui get away with telling people lies.He does some research and realized that her food contained too much fat and Yng Hui's too little.Though they were competitors,but he decided to cooperate with her.
A week later,it was that they did.They developed a balanced menu with food fully of enery and fibre.They owned as successful restaurant as no one could imagine.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.Don't lie to your mother.She appeared          everything.(  )
A.to knowB.to be knowingC.to have knownD.to be known

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

17.How to Become an Effective LeaderThe key to becoming an effective leader is not to focus on making other people follow,but on making yourself the kind of person they want to follow.(36)GIt takes time to become a trustworthy(值得信耐的)leader.As you prepare yourself to become a better leader,use the following tips to help you grow:
Don't be self-centered.
The truly great leaders are not in leadership for personal gain.(37)APerhaps that is why Lawrence Bell remarked,"A man who cannot bother to do little things for others are unlikely to become a good leader."
(38)B
Rare is the effective leader who didn't learn to become a good follower first.That is why a leadership institution such as the United States Military Academy teaches its officers to become effective followers first.
Work with excellence.
No one respects and follows mediocrity(平庸).Leaders who earn the right to lead give their all to what they do.They bring into play(发挥) not only their skills and talents,but also great passion and hard work.(39)D
Give your power away.
What makes leadership so special is that you become a better leader by sharing whatever power you have,not by saving it all for yourself.(40)CIf you use your power to empower (授权) others,your leadership will extend far beyond your grasp.

A.They lead in order to serve other people.
B.Become a good follower first.
C.You are meant to be a river,not a pool.
D.They perform on the highest level of which they are capable
E.Leaders help people to reach their potential.
F.Leadership is influence,nothing more,nothing less.
G.Leadership isn't learned or earned in a moment.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.As you          the town,you will see the college on the right.(  )
A.approachB.directC.slideD.dash

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.Further research is being done to find out what happens physically when people          smoking.(  )
A.quitB.spillC.consumeD.appoint

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

11.乐观的optimistic.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

12.My father does not have much belief(信任)in doctors of traditional Chinese medicine.

查看答案和解析>>

同步练习册答案